Palotarkastus

mitä tarkoittaa

Kuinka usein ja millä perusteella tehdään pelastusasetuksen mukainen yleinen palotarkastus? Tarkistetaanko siinä muuta kuin palohälyttimet, takka, sauna, tikkaat? Jos joku ei ole kunnossa voiko saada sakkoja tai voinko joutua teettämään kalliin remontin jo joku paloturvallisuuspykälä on muuttunut? Onko tarkastus pakollinen?

8

2155

Vastaukset

 • ja neuvoo ja kirjaa puutteet ylös. Ei ketään sakoteta ainakaan pientaloissa. Vanhoilla säännöillä pelataan pl palovaroittimet pitää olla.

 • Perusteet palotarkastuksiin: Pelastuslaki 13.6.2003/468 7 luku.
  Pelastuslautakunta määrittää asuinrakennusten tarkastusvälin, maksimissaan 10v välein.
  Palotarkastukset eivät ole viranomaisen kyttäämistä vaan kiinteistön omistajan ohjaamista oman asuinturvallisuuden ylläpitoon.
  Virheistä 1. ohjeistetaan, 2. annetaan korjausmääräys, 3. tehdään uusintatarkastus ja jos vieläkin korjaus tekemättä niin saatetaan antaa 4. uhkasakko tai viimekädessä 5. teetetään korjaus omistajan kustannuksella.

 • Lähinnähän tuo oli pintapuolista katselua. Talonumero näkyy tielle, piipulle on kunnon tikkaat, palovaroitin on ja piippu ja tulisijat päällisin puolin kunnossa. Kesti maksimissaan 10 minuuttia ja oli oikein lupsakka palomestari tarkastamassa.

  • Työpaikalla puhutaan ns. palokuormasta. Oma autotalli hirvittää kun se on lähinnä varastona (ei autoa). Öljypönikkää on ja nesteitä. ei kuitenkaan yli sallitun. Moititaankohan tästä? (Mirkelistä en kehtaa sanoa). Ei siellä tietenkään hitsailla eikä rälläköidä, mutta kun nimike on ajoneuvosuoja.


  • Törkyä tallissa kirjoitti:

   Työpaikalla puhutaan ns. palokuormasta. Oma autotalli hirvittää kun se on lähinnä varastona (ei autoa). Öljypönikkää on ja nesteitä. ei kuitenkaan yli sallitun. Moititaankohan tästä? (Mirkelistä en kehtaa sanoa). Ei siellä tietenkään hitsailla eikä rälläköidä, mutta kun nimike on ajoneuvosuoja.

   törkyä eli kaikkea sitä mitä omistat.


 • Kyllä se palotarkastaja laittaa sen autotallin tyhjentämään niistä huonekaluista sun muista.... näin on tapahtunut aika monelle...valitettavasti!

  • Talossani on käynyt palotarkastaja 35 vuoden aikana yhden kerran. Autotallissa häntä kiinnosti se, onko sieltä ovi varastoon. Sanoin ettei ole. Tarkastaja kysyi saako hän mennä katsomaan. Kyllä sai, ja kun ovea ei ole, kaikki oli kunnossa. En muista mitä kamaa autotallissa oli, mutta mistään ei huomautettu.


  • Juu tuo on hauska juttu, jos tallista erottaa romuille oman huoneen se muuttuu palovaaralliseksi ja vaatii ties mitä osastointia. Sit kun jättää vanhan hetekan ja romut suoraan auton viereen ottamaan kipinää alati palavista autoista on se taas turvallinen tila.

   Siinä on taas joku virkamies viineripäissään keksinyt että seinä ei estä tai edes haittaa romujen syttymistä ellei siinä ole tsiljoona kipsilevyä päällekkäin. Olis nyt ymmärtänyt olla hiljaa palaverissa, mutta pakko oli päteä. VMP


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  117
  4887
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  123
  688
 3. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  80
  544
 4. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  38
  492
 5. Näytit väsyneeltä tänään

  Väsyneeltä, totiselta, kiireiseltä ja hiljaiselta. Näytät siltä, että kukaan ei pidä sinusta huolta En tiedä edes nimeäsi. Ehkä minun ei ole tarkoit
  Ikävä
  19
  449