Lämpötilat Tunisiassa loppusyksyllä

Nimetön

Miten lämmintä Tunisiassa on esim. marraskuun alussa. Voiko vielä uida? Vai kaivetaanko villapaidat mukaan?

11

2606

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höpöhöö

      kylmää.. talvikausi 15-20 astetta. suosittelen villamyssyjä...

      • kuussa..

        Siellä ei ole marraskuussa enää muita
        turisteja kuin vähäsen suomalaisia ja
        puolalaisia.
        Melkein kaikki paikat kiinni.
        Meressä jääkylmää ja maissa tarkenee
        toppatakeilla ja villapaidoissa.

        Shortsikelit siellä on varmuudella
        vain touko-syyskuussa ja luultavasti
        huhtikuussa ja lokakussa.


    • Lämpötila

      Marraskuussa päivisin on n. 20-25 astetta, yöllä 12-15 astetta. Merivesi on alle 20, mutta suomalaiselle ei vielä kylmää :)

      Turisteja löytyy nykyään Tunisiasta ympäri vuoden, ja palvelut pelaavat ok, rantaelämä on hiljaisempaa, kun jet-skit ja liitovarjot ovat pois.

    • ja nyt siellä jo näyttää

      olevan viileää ja tänäänkin vesisadetta. Että tuskinpa se siitä enään lämpenee.

      • lämpeni

        Tänään aurinko paistaa täydeltä terältä ja lämmintä riittää... Sitä on luvattu koko viikoksi, niin että tervetuloa :)


      • Lähtöä harkitseva.
        lämpeni kirjoitti:

        Tänään aurinko paistaa täydeltä terältä ja lämmintä riittää... Sitä on luvattu koko viikoksi, niin että tervetuloa :)

        Pakko vielä kysyä että onko ihan konkreettisia kokemuksia/ tietoa loka- /marraskuun vaihteen tienoilta säätilasta ja merivedestä. Kovasti tuntuu näilläkin sivuilla kommentit menevän ristiin! Osa puhuu toppatakeista ja osa taas sanoo että säätila ihan ok. Mitenkhän se oikeasti lienee? Varmaan on tuuristakin kiinni. "Virallisesti" ilmoittavat että olisi ko. aikaan vähän päälle 20 astetta päivällä ja merivesi 20 tai yli.


      • netistä
        Lähtöä harkitseva. kirjoitti:

        Pakko vielä kysyä että onko ihan konkreettisia kokemuksia/ tietoa loka- /marraskuun vaihteen tienoilta säätilasta ja merivedestä. Kovasti tuntuu näilläkin sivuilla kommentit menevän ristiin! Osa puhuu toppatakeista ja osa taas sanoo että säätila ihan ok. Mitenkhän se oikeasti lienee? Varmaan on tuuristakin kiinni. "Virallisesti" ilmoittavat että olisi ko. aikaan vähän päälle 20 astetta päivällä ja merivesi 20 tai yli.

        Weather Underground.
        Sieltä saat useamman vuoden ajalta päivittäisiä säätiloja.
        Lisäksi ko. osoitteesta saa kymmenen vuorokauden
        ennusteen valitsemalla kohteen mistä haluaa säätiloja.


    • soussesa ja

      oli kai sielä lämmin

    • tunisiaa tunteva

      Säätietoja voi toki netissä seurata päivittäin, ja myös Tunisian eri kaupunkien säätietoja: se onkin tärkeää, koska Tunisissa ja muilla pohjoisemmilla alueilla voi Tunisiassa olla talvisen kylmää, kun taas etelässä on talvisinkin hellettä. Tunis on aivan oma lukunsa: ensiksikin se on meren rannalla ja siellä saattaa siis tuulla, ja se taas viilentää ilmaa. Toiseksi siellä sataa melko usein, ja silloin ilma jäähtyy. Esim. Hammametista pääsee lähes suoraan "vuorille", seutu sijaitsee korkealla. Esim. Sousse on yleisesti ottaen ehkä hiukan läpimämpi kuin Tunis. Kesä ( ymmärtääkseni touko - syyskuussa ) Tunisissa ja Soussessa on ainakin tänä vuonna ollut tulisen kuuma.
      Olen ollut Tunisiassa syys- marras ja joulukuussa. Soussessa syyskuu oli lämmin, mutta illalla ja yöllä saattoi olla niin kylmä, että villapaitakin saattoi olla tarpeen. Marraskuussa saattoi olla valtavan kylmiä päiviä, mutta joskus aamupäivisin aurinko paistoi niin että liikkuminenkin oli kuumuuden takia vaikeaa, lämpömittari heilahteli joitakin tunteja 30-35 asteessa, ja sitten yht´äkkiä kylmen hyytävän kylmäksi. Joulukuu oli päivisin viileä, toki paljon lämpimämpi kuin meidän talvemme, ja yöt olivat kylmiä. Varaudu siis ainakin yö- ja päivälämpätilojen vaihteluihin - villaa ja sukkahousut.
      Mutta kaipaatko aurinkoa. Otappas juna lännen merenranta rataa pitkin aina niinkin etelään kuin Sfaksiin tai Gabesiin asti. Siellä shortsit jalkaan. Meriveden lämpötilaa en marraskuussa siellä tiedä, muistelen 16-14, käsitykseni mukaan kukaan ei kuitenkaan ainakaan pohjoisemmassa marraskuussa ui, vaikka aurinkoa lämpiminä päivinä ottaisivatkin. Talvi, myös marraskuu, on mainio mahdollisuus tutustua Etelä - Tunisiaan, koska kesäisin siellä on liian kuuma. Jos kuljet esim. länsirataa sisämaassa ja maan vuoristoisemmalla länsipuolella , niin korkeuserot vaikuttavat lämpätilaan. Kun lähempänä Algerian rajaa olevissa etelän kaupungeissa on jopa öisinkin lämmin, niin 100 km päässä esim. Gafsassa satoi kerran räntää, jopa lunta, koska kaupunki sijaitsee vuoristoalueella tai ainakinvähän korkeammalla meren pinnasta.
      Välikausi vaatteet, ja etelään menoa tai satunnaisia korkeita päivälämpötiloja varten jotain kevyempääkin. Aina jotakin lämmintä mukaan.

    • Vilukissa_

      Joka kerta Tunisiassa matkustaessani olen meinannut jäätyä yöllä hotellissa, olipa säätila millainen hyvänsä. Eli kannattaa ottaa kunnon pyjama mukaan! =)

    • Susselijussi

      Olimme pari vuotta sitten loka-marraskuun vaihteessa. Itse kuljin pääsääntöisesti t-paidassa ja shortseissa. Iltaisin laitoin farkut ja pitkähihaista päälle. Paikallisista osa kulki toppatakeissa. Päivisin kuitenkin hellettä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2136
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2001
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1925
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe