tiileri lauri

bankky

Mitä mieltä olette tiilerin takoista (lauri).
Riittääkö lämmitys teho ja varaus tälläisessa takassa 85 neliön mökkiin ?olen kuullut että tiileri takat on puusyöppöjä ja ei lämmitä mökkiä syksyllä kun vasta 2 vkr päästä kunnolla ?

24

8060

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tekiä

      Kyllä Tiilerin tulisijat ovat hinta/laatusunteeltaan parasta mitä tänään saa.
      Tiilerit ovat jo useamman vuoden ollut markkina ykkönen.Laurin lämpokapasiteetti riittää n.90 neliölle uudessa talossa.Vanhemmissa taloissa voi hieman ylimitoittaa jos eristys ei vastaa tämänpäivän vaatimuksia.
      Laurissa voi polttaa noin 13-15 kg puuta vuorokaudessa,eli yksi pesällinen koivun klapeja.
      Mielestäni se on vähän ja tuolla määrällä se antaa sen luvatun maximi tehon.

      • pikkulauri

        Älä katoa tältä palstalta mihinkään. Juuri tuollaista ammattimaista otetta täällä kaivataan. Lupaathan seurata palstaa jatkossakin? Kiitos etukäteen!


      • bankky

        Kiitos tekiä vastauksesta !Kyllä mä kaupat tein laurista ja härmäair rosteri piipusta.Mutta mitä mieltä olette voiko sen kasata itse ja loppusilauksen jättää muurarille ?


      • tekiä
        bankky kirjoitti:

        Kiitos tekiä vastauksesta !Kyllä mä kaupat tein laurista ja härmäair rosteri piipusta.Mutta mitä mieltä olette voiko sen kasata itse ja loppusilauksen jättää muurarille ?

        Kyllä sen voi itsekin tehdä,jos luottaa kykyihinsä.
        Luulen että tulee vaikeuksia saada ammattimiestä jatkamaan työtä,joka on joltain jäänyt kesken.Takuuasioissa katsotaan tiukasti toisiaan silmiin ja riidellään missä vika kun uuni ei toimi.Kaksikuorisessa uunissa se sisäpuoli on uunin sydän,joka on kaiken A ja O jos siinä sattuu virhe on se lähes mahdoton korjata jälkeen päin purkamatta uunia.
        Mielestäni sitä riskiä ei kannata ottaa.Ammattimies antaa työlleen takuun eikä muullaista muuraria kannata ottaakaan töihin.Kun tiilestä muurattu tulisija epäonnistuu on konstit aika vähissä,eli viet uunin vaihtolavalla kaatopaikalle ja tilaat uuden uunin ja toisen muurarin.Halpa ei aina loppupelissä ole edullisin vaihtoehto.
        Tämä on minun mielipiteeni,mutta voihan niitä olla muunlaisiakin.


      • onneton 2

        tiileri uunista on kokemusta sen verran et se on ihan paska. ainakin lämmitys tarkoituksessa.ainut hyvä puoli on että jos haluaa pitää tulta kesällä huone ei todellakaan lämpene.purkaisin pois jos olis varaa


    • ollut nyt meillä

      2 vuotta ja hyvin pelannut.
      Lämmittää kyllä tuon 85 neliön mökin.
      Talvikeleillä on poltettava 2 pesällistä kerralla joka päivä , loivemmilla keleillä riittää joka toinen päivä.
      Tiileri antaa lämmön tasaisesti, mitää kovaa pintalämpötilapiikkiä ei tule.
      Hinta / laatusuhde on mielestäni kohdallaan.
      Ota kuitenkin ammattimuurari kasaamaan ja ole vaikka itse hanslankarina.

    • ei ole niin nopea

      Joo tuossa kun laitoit että lämmittää kunnolla vasta kahden vuorokauden kuluttua lämmityksestä, niin suosittelen, että perehdy vaikka nyt sitten näitä keskusteluja selaamalla erilaisten tulisijoiden toimintaperiaatteisiin. Myös mm. Tiilerin esitteessä kerrotaan aika hyvin. Eli jos haluat mökkiin nopeasti (=heti) lämpöä aluksi, niin takan tueksi kannattaa hankkia esim. puuhella, koska se hohkauttaa mökin nopeasti kuumaksi. Samoin vuolukiviset tulisijat tai erilaiset kaminat, porinmatit jne. ovat sellaisia, jotka luovuttavat nopeasti lämpöä. Kuorimuurattu järeämmän kokoluokan tiilitulisija varaa lämpöä pidemmän aikaa ja luovuttaa sitä tasaisesti huoneilmaan - tosiaan monen päivän ajan. Siksi monet haluavat omakotitaloon tiilitulisijan. Se ei lyö mökkiä heti läkähdyttävän kuumaksi, mutta antaa tasaista lempeää lämpöä pitkään. Ottaisin myös huomioon ne monet keskustelut, joita täälläkin on ollut erilaisten vuolukivitakkojen kestävyydestä. Kuluttajavirasto on jopa antanut niiden kestävyydestä lausuman, että kauanko niiden tulisi kestää ja se ei ollut mikään kovin mairitteleva vuosiluku muistaakseni. Eli on todennäköistä että kyseisistä tuotteista on myös sinne suuntaan valitettu kun kerta on lähdetty kestävyyttä linjaamaan sieltäkin taholta.
      Jos mökillä sähköt, niin aika kätevä on alkulämpöä saada myös erilaisilla lämpöpuhaltimilla.

      Vanhemmillani on mökillä Tiilerin Titta ja voin kertoa että kyllä se alkaa ihan mukavasti lämmittää jo silloin kun sitä lämmitetään, mutta takan kyljet kuumenevat vasta muutaman tunnin päästä siitä, kun pellit on laitettu kiinni. Jos edellisenä iltapäivänä lämmittää, niin yöllä kyllä totta vie tarkenee! Aamulla on tasaisen lämmintä.

      Kyllä itse suosittelisin Tiilerin takkoja. Meille tulee omaan taloon Tiilerin Tyyne-takkaleivinuuni. Jos Tiilereitä ei olisi olemassa, seuraava vaihtoehtoni olisi pönttöuuni tai Cronspisenin kaakeliuuni. Vuolukivi olisi mulla vasta kolmantena.

      • kojak1406

        Onko kellään tiilikeskuksen teko-ohjeita avotakkoja / kaakeluneja ?


    • mane

      Täysi paska. On kokemuksia

    • Tunnelmatakka

      Kolmatta talvea lämpiää Tiilerin pikku lassi pienillä lisäyksillä (n.2000kg) olohuoneen keskellä ja voin sanoa että täysi pas**. Pelkästään puu syöppö tuntuu olevan, jatkuvasti pitäis olla polttamassa puita kun yhdellä kertaahan ei saa polttaa kuin kaksi peräkkäistä pesällistä... Jos persaus kestäisi niin purkaisin pois ja tilalle tulis "oikea" takka josta riittäis lämpöäkin! En suosittele... Ja saman tehtaan takka myös tutulla lähes uudessa talossa---> onneton lämmitys teho!

      • Tiiileri

        Näyttä niitä olevan vielä noita uusavuttomia, kun ei osata edes takkaa lämmitää!


      • Lämpöä piisaa

        "Kolmatta talvea lämpiää Tiilerin pikku lassi pienillä lisäyksillä (n.2000kg) olohuoneen keskellä ja voin sanoa että täysi pas**. Pelkästään puu syöppö tuntuu olevan, jatkuvasti pitäis olla polttamassa puita kun yhdellä kertaahan ei saa polttaa kuin kaksi peräkkäistä pesällistä... Jos persaus kestäisi niin purkaisin pois ja tilalle tulis "oikea" takka josta riittäis lämpöäkin! En suosittele... Ja saman tehtaan takka myös tutulla lähes uudessa talossa---> onneton lämmitys teho! "

        Oletko varma, että osaat lämmittää oikein sitä takkaa? Meinaan vaan, kun itsekin "pitkin hampain" jouduin myöntämään, että olin lämmittänyt väärin. Eli minulla oli veto liian kovalla ja siitä johtuen lämmöt karkasi hormista harakoille.
        Alaluukusta säädetään veto sopivaksi. Meillä sopiva silloin, kun aukot puoliksi kiinni. Ottaa silloin lisäilman takan lasiluukun ylä ja ala venttiilistä, eli ne täysin auki aina.
        Mutta tietty, että ei välttämättä päde sinun takkaasi riippuen piipun pituudesta yms. Se on vaan kokeiltava mikä asetus on paras. Ja kyllä sen oppii huomaamaan, koska veto on sopiva. ja ps. mitään kitupolttoa ei kannata harrastaa, siitä ei ole iloa itselle eikä naapureille.


    • Suosittelen.

      Asennettiin omaan pikkulauriin täää uus pellettipoltin ja on kyllä ollut hyvä.
      Polttoannos on helppo annostella ja käyttö on helppoa!
      Pelletin lämpöarvo sen verran parempi, että ihan maallikkokin huomaa sen jo istuessaan takan luukun edessä. Omien laskujen mukaan säästöä tulee 1-2€ per. pesällinen. Helppo varastoida ja käsitellä, sekä pellettiä saa tänäpäivänä melkein kaikista rautakaupoista. Takka on investointina sen verran kallis, että kannattaa kokeilla eri lämmitysmenetelmiä kuin purkaa ja ostaa uutta takkaa.
      Poltin maksoi muistaakseni 390€ ja se tultiin paikan päälle laittamaan pesään ja jopa sytytettiinkin ensimmäisen kerran.
      Jos kiinnostaa niin kaivan yhteystiedotkin jostain esille, muistaakseni myyvät niitä ympäri suomen.

      • Lämmötön

        Joo, ei kiitos. On kokeiltu, ei toimi, ainakaan tiilerin takassa. Mitään lämpöä ei tule.


      • Ei voi käsittää
        Lämmötön kirjoitti:

        Joo, ei kiitos. On kokeiltu, ei toimi, ainakaan tiilerin takassa. Mitään lämpöä ei tule.

        Juu samaa mieltä edellisen kanssa. Pelletti sopii kamiinoihin, joissa halutaan pientä tehoa pitkää. Varaavassa takassa ei toimi.
        Tuon 390 € edestä saa jo maaseudulla 8 - 10 irtokuutiota klapia.
        Irtokuutio koivuklapia painaa n. 250 kg. Yhden pesällisen hinta n 10 kg varaavassa takassa n. 2 €. Jos tästä vielä säästää 2 € niin täytyy pelletin olla ilmaista.


      • heh heh
        Ei voi käsittää kirjoitti:

        Juu samaa mieltä edellisen kanssa. Pelletti sopii kamiinoihin, joissa halutaan pientä tehoa pitkää. Varaavassa takassa ei toimi.
        Tuon 390 € edestä saa jo maaseudulla 8 - 10 irtokuutiota klapia.
        Irtokuutio koivuklapia painaa n. 250 kg. Yhden pesällisen hinta n 10 kg varaavassa takassa n. 2 €. Jos tästä vielä säästää 2 € niin täytyy pelletin olla ilmaista.

        Ei siinä ole järjen häivää. Siellä joku myyntimies puhunut päitä pyörälle. Jotenkin tuntuu nuo vippaskonsti miehet uusavuttomilta.


    • Lassitakka

      Ukko polttaa koko illan kovia tulia niin kyllä se Tiilerikin lämpiää.
      Aamulla on tuvassa lämmintä.
      Palaminen vaatii kovasti tuloilmaa, eli kylmällä kylmää ulkoilmaa.
      Ihmetytti silloin kun asennettiin, että takkaan laitetaan eristevillaa, tuntui järjenvastaiselta, jos takkaa käytetään lämmitykseen.
      Jos sitä polttaa kesäisin niin silloin hyvä ettei lämmitä.
      No. muista takoista ei ole kokemusta.

      • Ihmettele siitä

        vaan.
        Että eristevillaksi ihmettelit?
        Maailmassa on ihmeitä ja kummallisia asioita.
        Hyvää kesän odotusta


    • kannattaaopiskella

      Niin eristevilla tekee takasta juuri sen sanotun varaavan kuoritakan. Ilman eristettä ja kuorta onb verrattavissa nuotioon. Kun liekki on lämmittää. Kun liekki sammuu alkaa kylmentyä.

      Oikeesti Tiileri on hyvä takka kun vaan opettelee käyttämään. Jos ajaa mersulla kolarin ja itsessä vika niin onko se mersu paska auto? Suomalaiselle on hankala myöntää oma osaamattomuus. Mutta kun tutkii ja opiskelee niin voi yllättyä kun oppii asioita

      • -wqert

        Missä on vanhanajan muurarit, jotka osasivat tehdä tulisijat, itse heivasin tiileri-uunin pihalle ja asennutin vuolukivi uunin tilalle ja en ole pettynyt sen lämpö ominaisuuksiin.


        Puitakin on palanut vähemmän.


    • tuliko

      oikein etsittyä muuraria ja miten?
      Onko tulipesä nyt vuolukivestä?

    • Anonyymi

      Tiiöeri aivan täyttä paskaa. Muurarit ovat ulkoistettuja aliurakoitsijoita. Sanoi suoraan että ei ostaisi. Puuta menee 3x mitä luvattiin. Paskoja takkoja.

    • Anonyymi

      Samaa mieltä. Huono firma ja huonot takat!

    • Anonyymi

      Meillä ei oikein riitä lämmitysteho. Pinnasta tulee käden lämpöinen muutaman päivän lämmityksellä. Pitäisi olla kamina takan edessa, että saisi hetkellistä tehoa ulos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      67
      2904
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      411
      2798
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2237
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      87
      1984
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1830
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      9
      1821
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1775
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1592
    Aihe