Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

trexan ja antibiootit

tiit

Sain korvatulehdukseen Amoxin 750 mg antibiootin kaksi kertaa päivässä otettavaksi. Nyt mietin, että otanko huomenna trexanit vai jätänkö väliin? Mulla on 4 tablettia/vko käytössä. Toisaalta olen parin viikon päästä lähdössä matkalla ja silloin kyllä ajattelin jättää lääkkeet kotiin. Toisinaan nimittäin niistä tulee lievää huonoa oloa ja en halua pilata matkaa sillä.
Yksi mikä ihmetyttää, niin tää flunssa vaan jatkuu ja jatkuu. Nyt sairastanut pari viikkoa ja edelleen yhtä surkea olo. Pitkittyykö flunssa trexanin takia? Kellään muilla kokemuksia tästä? Koko ajan todella väsynyt olo ja nukuttaa. Pystyssä ei jaksa pitkään olla :(

Muista sivuoireista, onko teillä naisilla ollut välivuotoja. Mulle tuli annoksen noston jälkeen ja hieman kyllä ihmetyttää tämä homma. Jos ei rauhoitu, pitää varmaan gynelle mennä.

11

8009

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • srr '

      Jätä loma väliin, älä määrättyä lääkekuuria !!!

      Lievä huono olo voi kostautua tuplaten loman jälkeen ! Siis luinko oikein vai -sinäkö- olet hölmö !!??

      Ehkä tämä olikin provo...... siis mukavaa jatkoa.

      • tiit

        Ei ole provo, tästä reumahoitajan kanssa juteltu ja kuulemma ei ole vaikutusta sillä, jos viikko jää väliin. Mutta enemmän mua ärsyttää tää, kun saakelin flunssa ei vaan parane...Mä mietin, että vaikuttaako lääkitys flunssan pituuteen. Koskaan ei ole kestänyt flunssa näin.


      • Nimetön
        tiit kirjoitti:

        Ei ole provo, tästä reumahoitajan kanssa juteltu ja kuulemma ei ole vaikutusta sillä, jos viikko jää väliin. Mutta enemmän mua ärsyttää tää, kun saakelin flunssa ei vaan parane...Mä mietin, että vaikuttaako lääkitys flunssan pituuteen. Koskaan ei ole kestänyt flunssa näin.

        Itselläni ei ole reumaa, enkä näin ollen trexania käytä.
        Mutta tyttärelläni on suht ärhäkkä lastereuma,johon lääkityksenä trexan injektiona sekä lita muita lääkkeitä.

        Tytöllä tuntuu olevan jatkuvaan nuha ja erilaisia infektioita. Lääkäri on sanonut, että toi trexan voi heikentää vastustuskykyä, joten siksi on usein tauteja.
        Eli voihan olla sinunkin tapauksessasi, että trexanilla on se vaikutus, että flunssa ei pääse kunnolla paranemaan heikentyneen vastustuskyvyn vuoksi.

        Suosittelisin sinulle, että älä jätä trxania ottamatta, edes lomallasi.

        Sain sen käsityksen, että sinulla on kuitenkin vain lievää huonoa oloa. Jos otataisit trexanin illalla ennen nukkumaan menoa, niin pahin olo on yön aikana?

        Meillä kannetaan piikit uskollisesti aina lomamatkoillakin mukaan, vaikka saat sitten turvatarkastuksessa esittää papereita miksi minulla on käsimatkatavaroissa mukana piikkejä yms...
        Mutta viikottaista annosta ei pois jätetä ellei ole pakko. Ja silloin on ollut vain pakko kun on ollut korkea kuume. En tiedä sattumaako sitten, mutta kaksi kertaa on trexani jouduttu jättää pistämättä ja niveltilanne on kyllä huonontunut!


      • terniä
        tiit kirjoitti:

        Ei ole provo, tästä reumahoitajan kanssa juteltu ja kuulemma ei ole vaikutusta sillä, jos viikko jää väliin. Mutta enemmän mua ärsyttää tää, kun saakelin flunssa ei vaan parane...Mä mietin, että vaikuttaako lääkitys flunssan pituuteen. Koskaan ei ole kestänyt flunssa näin.

        Minulla on 4 kk:n antibiootti päällä. Viruksiinhan se ei tehoa, mutta otin ternin mukaan käyttöön, kun huomasin virusflunssien ahtautuvan olotilaani ja se on pitänyt poissa semmosen kytevän sairaustunteen.


    • sins

      No minulla ainakin kestää flunssat 3-4 viikkoa, ja ihan Trexanin takia. Näin oletan.

      Ja olen myös tehnyt niin että kun flunssa on tullut, jätän Trexanin pois siltä viikolta. Tai viimeistään siinä vaiheessa kun vaikuttaa että tauti ei parannu.
      Ja samaten esim. kun on ollut hampaanpoisto ja antibiootit, olen jättänyt Trexanin pois. Samoin olen tehnyt myös joskus lomaillessa.

    • flunssa-asiaan

      kun täällä muut ovat kommentoineet jo. Mutta välivuodot eivät kuulu Trexanin sivuvaikutuksiin. Niitä tulee jostain muusta syystä; niitä saattaa olla satunnaisesti kenellä tahansa, mutta jos niitä tulee useammassa kierrossa, kannattaa ehkä käydä lääkärissä. Syitä en lähde arvelemaan, niin monet asiat vaikuttavat.

    • flunssainen

      Amoxinin kanssa voit ottaa trexanin, jos vointisi sen sallii. Doximycin- kuurin aikana taas trexan täytyy tauottaa, näin ainakin mulle sanottiin.

      Viikon tauko trexanissa ei pitäisi vaikuttaa kovinkaan suuresti, koska lääkeaine ei kokonaisuudessaan tuossa ajassa poistu verestä. Itsellänikin on noita viikon taukoja ollut keuhkoputkentulehdusten takia. Muutenkin ollut trexan tauolla välillä sivuvaikutusten tasoittamiseksi. Näitä sivuvaikutuksia kun lääkkeellä tuntuu olevan mitä ihmeellisempiä.

      Oman voinnin mukaan siis kannattaa tilannetta katsoa, tai kysyä esim. reumahoitajalta.

      • kaiken kokenut!?

        Olin kovassa flunsassa lomamatkalla, missä tapasin erään heinolan reumahoitajan. Keskustelimme tietysti taudistani ja hän kysyi seuraavaa trexanpäivää. Silloin oli lauantai ja t-päivä olisi maanantai. Hän sanoi, ettei saa ottaa lääkettä, koska se vain pitkittää flunssaa. Selvisin flunssasta viikossa, kun normaalisti kestää monta viikkoa. Uskon, että se auttoi, kun en ottanut trexania. Aion menetellä niin vastaisuudessakin.


    • tiit

      kaikille vastanneille. Otin sunnuntaina trexanit ihan normaalisti, eikä se heilauttanut suuntaan tai toiseen. Olo vihdoinkin tuntuisi korjaantuvan, toivottavasti ei tule nyt takapakkia flunssassa.
      Maksa-arvot olivat sensijaan kohonneet 53-lukemaan, kun edellisissä verikokeissa olivat 22. Antibiootteja en ollut ehtinyt ottaa ennen koetta. Menen vielä ensi viikolla kontrollikokeisiin ja jos vielä nousee niin mietitään. Vielä hoitajalta kysyin tuota matkalle lähtöä, niin sanoi että voin jättää lääkkeet väliin, etenkin kun on nousua maksa-arvoissa.

    • flunssa lusmu

      Edellisistä viesteistä näkyy olevan jo monta vuotta, mutta pakko laittaa vielä viesti, jos jotakin tulevaisuudessa aihe kiinnostaa.
      Mulla flunssat kestää myös tosi kauan, mikä on tietysti tosi inhottavaa kun sairaspoissaolot töissä on pidempiä. On pitkään ihan voimaton olo ja tuntuu että päässä humisee, ajatus ei kulje. Ja juuri tuo voimattomuus ärsyttää. Otin nyt kesken flunssan trexanin 25mg ja flunssa paheni sit sen jälkeen. Suositus taitaa olla, että jos ei ole kuumeinen flunssa niin sen vois ottaa, mutta ehkä seuraavalla kerralla siirrän annosta myöhempään...

      • Lastenreumalainen

        Itselläni on lastenreuma vaikka olenkin jo yli 18v ja trexan menee tablettina kerran viikossa. Lääkäri sanoi kun trexan aloitettiin että jos on flunssa tai muuten jossain taudissa niin trexan pitäisi jättää väliin koska antibiotti ei pääse tehoamaan niin hyvin mitä sen pitäisi. Aiina taudin tultua lopetan trexanin ja aloitan antibiotit niin menee tauti nopeammin ohi ja trexanin voi jatkaa sitten uudelleen. Kannattaa omalta reumalääkäriltä kysyä kuinka sinun tapauksessa kannattaa toimia itselle annettiin tuollaiset, :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe