Muutamia kysymyksiä

Tortsu

Hei!

Varasimme matkan Varsovaan lokakuun puoleen väliin. Nyt mielessäni on muutamia kysymyksiä, joihin toivoisin asiallisia vastauksia, jos joku olisi niin ystävällinen, että viitsisi aikaansa tähän kuluttaa.

Olen aikaisemmista viesteistä huomannut, että bussilla numero 175 pääsee kätevimmin keskustaan, ja aikataulutkin tuolla oli, eli usein menee. Meneekö tämä bussi sinne päärautatieasemalle vai mihin jättää matkustajat? Ostetaanko lippu etukäteen vai voiko sen ostaa kuljettajalta? Maksaako tämä matka sen muutaman zlotyn vai onko eri hinta lentokenttäbussissa? Ilmeisesti tämän bussin löytää hyvin lentokentällä.

Hotellimme on Marriott. Sen pitäisi olla aikalailla rautatieaseman vieressä. Onko jollain kokemuksia tästä hotellista?

Lisäksi meitä kiinnostaisi käydä päivän retkellä Krakovassa ja ehkäpä myös Auschwitzissä, onko liian tiukka päiväohjelma? Jos aamuvarhaisella lähtisi, niin ehtisikö käymään? Kuinka pitkä matka Krakowasta oli Auschwitziin, joku taisi kertoa että puoli tuntia, muistaakseni?

Voisitteko suositella jotain hyviä ruokapaikkoja Varsovassa? Olen kyllä nähnyt linkin Varsovan ravintoloiden nettisivuille, mutta haluaisin mieluusti kuulla kokemuksia paikoista, että yrittävätkö huijata laskussa, onko ruoka hyvää jne.. Luin jostakin, että puolalainen ruoka on aika lailla samanlaista kuin tsekkiläinen, mikä ei maistunut ollenkaan, joten kansainvälisiä keittiöitä kaipaillaan, toki paikallistakin pitää maistaa. Osaatteko sanoa hintatasosta mitään? Ja sitten vielä, että löytyykö Varsovasta siideriä, kun Prahassa sitä oli mahdotonta löytää.

Onko Varsova turvallinen paikka? Toki joka paikasta löytyy taskuvarkaita, mutta tarkoitan muuten, uskaltaako iltaisin liikkua kaduilla jne?

Löytyykö Varsovasta halpoja kenkäkauppoja? Prahassa oli todella tiheään tällaisia pikku kauppoja, missä oli tosi ihania saappaita jne.. Laatu ei välttämättä kovin lujaa ollut, mutta ei se "baarikengissä" niin haitannut.

Tässäpä nyt oli nämä mielessä olevat kysymykset, varmasti lisääkin tulisi mieleen,jos joku viitsisi vastailla.

Kiitos jo etukäteen! :)

4

2173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olin siellä

      Busseista en osaa sanoa sen enempää mitään, kuin että kentältä muistaakseni voi ostaa lippuja. Kannattaa ottaa sellanen useamman päivän lippu, ovat halpoja.

      Krakovaan meneminen ja Auschwitzissa saman päivän aikana käyminen kuulostaa aika tiukalta. Ehkä toisen ehtii, jos lähtee ihan aikaisin, mutta en usko että molempia... Miksi ette olis yhtä yötä Krakovassa?

      Ruoka on hyvää. Syötiin aika paljon Sfinx (tai sinnepäin) nimisen ravintolaketjun paikoissa. Isot annokset ja kohtuuhinta. Meitä ainakin yritettiin kusettaa laskutettaessa monessa paikassa, vaikka olimme paikallisen seurassa. Tarkkana saa olla. Paikalliset heittäytyy sitten ihan kielitaidottomaks jos tulee jotain ongelmia.

      Halpoja kenkiäkin löytyy, ainakin ostoskeskuksissa (jotka on vähän kaupungin ulkopuolella) on vieri vieressä halpoja kauppoja. Laatu ei aina päätä huimaa, mutta esim. ketjusta, joka myy Graceland-merkkisiä kenkiä, saa hyvää tavaraa hyvään hintaan. En sitten millään saa päähäni ketjun nimeä, mutta samaa ketjua on myös Saksassa.

      Turvallisuus... Kai siellä nyt juur viittii huoletta haahuilla jos osaa pitää huolta itsestään. Kaikenlaista porukkaa siellä on ja paikallisen kaverini mukaan siellä voi olla vaarallista. Meillä ei ollut mitään ongelmaa, vaikka mentiin yölläkin kännissä ees taas. Välillä kyllä vähän jännitti...

    • Nimetön

      Tervetuloa tännepäin

      Bussi 175 kulkee suoraan keskustaan kentältä, pysäkki siinä rautatieasemalla Marriotia vastapäätä. Helpointa ostaa lippu etukäteen kioskista kentältä, säästää sähläyksen vaihtorahan kanssa bussissa. Lippu on muutaman zlotyn (2.40)

      Krakova / Auschwitz teoriassa mahdollista päivässä, käytännössä ei. Nopeimmalla junalla matka n. 2.5 tuntia suuntaansa.

      Varsova on täynnä hyviä ravintoloita, joka makuun. Jos Puolalaista haluaa, niin tuon hotellin lähellä kannatta kokeilla Folk Gospoda, kävelymatkan päässä Al. Jana Pawlaa vähän pohjoiseen. Sen muutaman vuoden aikana, kun täällä on asuttu, ei vastaan ole suurempia huijausyrityksä ravintoloissa tullut ja pääosin ruoan laatu erittäin hyvä. Hinnat vaihtelevat paljonkin paikasta toiseen, mutta yleisesti ne ovat samaa luokaa kuin Suomessa, mutta valuutta eri =)

      Halpoja kenkäkauppoja löytyy pilvin pimein. Varsinaista kenkäkansaa nämä, erityisesti Puolattaret. Keskustan ostoskeskuksissa, heti Marriotin kupeessa, kannattaa käydä ainakin CCC ja Daichmann, ehkä Street ja muutama muu "nuorisokauppa" riippuen siitä mitä itse etsii.

      Turvallisuudesta sen verran että yleisesti pidän Varsovaa turvallisempana paikkana kuin esim. Helsinkiä. Tosin juuri tuossa Marriotin ympäristössä aseman kupeilla liikkuu keskimääräistä enemmän asunnottomia ym. "hörhöjä", joten terve järki mukaan.


      t. Asukas

    • Hardy

      Siideriä ei kyllä ole Varsovassakaan ellei aivan viime viikkoina ole ilmestynyt. 3 kertaa vaimon kanssa käyty eikä koskaan ole ollut ongelmia taskuvarkaista tai huijausyrityksistä ravintoloissa. Kenkiä ostettu n. 20 paria Varsovasta ja laatuun nähden hintaso on ollut mielestämme edullinen.

    • Eka päivä Varsovassa

      Osaan vaan neuvoa sen, että bussi 175 menee tosi ihan lentoaseman edestä päärautatieasemalle - mutta kolikkoita pitää olla, ei saa muuten lippua automaatista ja kuljettajalta ei saa edes neuvoa! Lippu 40 min. maksaa 2.80. ! Bussissa ovat pysäkit hyvin esillä monitorilla.
      Hyvää matkaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe