Mikä ihmeen haukkuja?

Omituinen otus

Mikähän ihmeen otus mahtoi melskata iltapimeässä metsässä: ääni oli kaksiosainen koiran haukuntaa muistuttava käheä väyh-väyh. Ääni kuului maasta ja koirakin pysähtyi rappusille eikä lähtenyt tapansa mukaan ääntä kohden. Elukka ei säikkynyt, vaan jatkoi räksyään kymmenisen minuuttia siirtyen hiljakseen kauemmaksi. Olen kuunnellut kaikenlaisia luonnon ääniä vuosikausia, mutten ikinä ole kuullut vastaavaa.
Jos joku sattuisi tietämään, olisi mielenkiintoista kuulla.

20

12388

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miss.Red

      Joskus olen kuullut sanottavan, että kettu "haukkuu".. Oiskohan?

    • paljon mahdollista

      että kaurispukki haukkuu.

    • Kalle.
      • Mentira

        veikkaus on supikoira!


      • veikkauksia
        Mentira kirjoitti:

        veikkaus on supikoira!

        Viirupöllö vois hyvin olla. Olen kuunnellut syysiltoina ja öinä juuri tuollaista kaksiosaista käheää "koiranhaukahtelua" laavullani ja silloin kyseessä on ollut viirupöllö.


      • Miss.Red
        veikkauksia kirjoitti:

        Viirupöllö vois hyvin olla. Olen kuunnellut syysiltoina ja öinä juuri tuollaista kaksiosaista käheää "koiranhaukahtelua" laavullani ja silloin kyseessä on ollut viirupöllö.

        Ihan hyvin siis ihan koiraki.. Ko nytten on noita hirviharkkoja ollu ainaki pudiksella päin.. Saatiin nimittäin mökin lähimaastoon pari viikkoa sitte hirvikoira joka haukahteli..


      • luin mielelläni
        veikkauksia kirjoitti:

        Viirupöllö vois hyvin olla. Olen kuunnellut syysiltoina ja öinä juuri tuollaista kaksiosaista käheää "koiranhaukahtelua" laavullani ja silloin kyseessä on ollut viirupöllö.

        Arveluja oli kovasti ja kommentoin niihin hiukan. Kettu lähtee heti karkuun, jos ihminen ja koira tulevat ulkovalojen kanssa pihalle. Peuroja täällä on kovasti ja niiden rääkäisyt ja röhkinät olen oppinut tuntemaan, ei ollut sarvipää. Supin ääni on täysin erilainen, enemmänkin naukuva ja kissamainen, tämä ääni oli selvästi haukku. Näistä versioista olisin taipuvainen viirupöllöön, mutta miksi se eteni maata pitkin, yleensä ne lentää?
        Mahtaako jostain löytyä äänitteitä kotimaisten elukoitten äänistä, muistakin kuin karhun. Olisin kovin kiinnostunut. Mistään eläintiedostoista ei löydy esim. mäyrän, ilveksen ym. tavallisten eläinten ääntelystä mitään tietoa. Kaikki elukathan jotain kieltä puhuvat:)
        Kiitokset kaikille arvelijoille.


    • Pölliäinen

      Viirupöllönaaras.

      Haukahdusten lisäksi tulee perään monesti ilkeän kuuloinen VVVRRIÄÄÄÄHH

      • veikkaukseen

        että se on supikoira. Supikoira ei nau´u vaan tosiaankin sen ääni on sellaista rääkyvänoloista outoa haukahtelua, sähähtelyä ja murinaa.


    • Pölliäinen

      ...naarasviirupöllön ääntelyyn:

      Voi kuulua pitkään kaksitavuista haukahtelua:
      vu-vu vu-vu vu-vu

      Ja sitten voi kuulua vastaavasti useita kertoja peräkkäin: vvrriähh vvrriähh...

      Supikoiran oon kuullu vaan murisevan. Niitä kuuleekin meleko usein metsissä yöpyessä. Ne on varsin uteliaita ja pelottomia. Tulevat maalla ihan pihapiireihin ja siellä sitten aitan nurkan takana äristään, kun sattuu menemään tarpeilleen.

      Ketun olen kuullut ääntävän hyvin kimeitä kiljahduksia, jotka kuuluvat kauas.

    • T-mies

      Viime lauantaina oli varmaan sama eläin "haukkumassa" mökillämme Jaalassa. Illalla yhdeksän maissa, jo melkoisen pimeää, kuului mielestäni naapurin puolella olevasta puusta vastaavaa "haukuntaa". Haukunta oli kaksi-osaista, kova äänistä ja jatkui muutaman minuutin.

      Eli veikkaan jotain lintua, mutta mikähän tuo elukka lienee?

      T-mies

      • aloittaja-omituinen haukkuja

        Kiitos taas pöllömäisistä jutuista.Eilen sama haukkuva tyyppi istui huussin vieressä kuusessa silmät hehkuen. Ensin haukkui, kuten ennenkin ja sitten päästeli karmeita rääkäisyjä. Olin varmaankin liian lähellä. Nyt kuitenkin näin sen itse teossa kun lähti lentoon. Ainakin viirupöllön kokoinen ja lentotyypiltäänkin pöllömäinen. Todennäköisesti se on tosiaan viirupöllö, joka on luuraillut lähistöllä kauan. En vain koskaan aiemmin ole kuullut sen pitävän tommoista melskettä.
        Mukavaa syksyn jatkoa kaikille ja kiitokset kommenteista.


    • petteri

      Viirupöllö haukkuu ,silloin kun ihminen pesää kohden lähestyy.
      Kumea haukunta ääni kuuluu varoittaa tunkeilijata.
      Kettu rääkyy käheällä äänellä ja samalla yskähtelevätä kuulostaa.

    • randoom

      LuontoPortista löytyy lintuosastosta ääninäytteitä, tosin näytteissä on kussakin lähinnä vain yksi esimerkki siitä millaista ääntä lajin edustaja voi pitää. Cd-levyjä aiheesta on myös olemassa.

    • asarasr

      Mitenkäs lehtopöllön äänet?

      Mut onhan noilla nisäkkäilläkin kiintoisia ääniä. harmi ettei niiden äänistä ole yhtä helposti näytteitä saatavilla kuin lintujen äänistä

    • Meilläkin

      Viikko sitten illalla meilläkin päin kuulu hirveetä rääkyntää haukun tapasta mutta ei selkestikkään koira. Kiertelin netissä ja löysin tallasen paikan

      http://www.suurpedot.fi/gallery/main.php?g2_itemId=30

      sielt löytyy karhun,suden,ketun ja ilveksen ääntelyt. Äänien perusteella ainankin meillä päin oli haukkunu kettu.

    • yö kulkija

      moi tässä puhutaan ihmeellisistä luonnonäänistä minä voin kertoa jotain kokemuksia yö liikkumisesta minä olen kuullut monta kertaa yöllä liikuessani myös kummallisia ääniä ja minä olen ihmetellyt mitä ne ovat sitä minä olen miettinyt yhtenä kesäyönä minä läksin koirani kanssa yö lenkille ja minä aloin kuulla samaa haukkumista kun koira haukkuisi minä ihmettilin mikä se on ei näkynyt mitään liikettä kauhea kahina pellolla ja kauhea haukkuminen minä mietin mikä se voi olla haukkuu kun koira mikä ihmeen eläin se voi olla yhtenä aamuna minä läksinkoiran kanssa lenkille taas se kauhea meteli alkoi kuulua myös muiden koirat olivat vauhkoja minä mietin mikä nyt on sitten yhtääkkiä eteeni ilmestyi pieni eläin hännän päässä oli valkoista se oli tietenkin kettu ja se läksi minua karkuun ja alkoi huutamaan samalla tavalla kun koira sitten minä tajusin se on kettu joka pitää sellaista ääntä kun koira kettu haukkuu samalla tavalla kun koira nyt minä tiedän sen minä näin ketun ja minä olen kuulut sen haukkuvan kun koira siinä oli minun kokemukseni ihmeellisestä äänestä yön kulkiessa se oli ihmeellinen kokemus ja se oli mukava kokea minu mielestäni ja minun tarinani on tosi juttu ja kokemus oli tosi juttu yöllä voi kokea kaikenlaista ihmeellistä ja ihmeellisiä ääniä kun liikku yö aikaan se on ihmeellistä mukava kokea kaikellaista uutta sitten sitä oppii aina uutta kun joskus kokee kaikenlaista elämä on niinhän sitä sanotaan ja niin se on ja se on totta

    • Uteliasko

      Haukkua ja murinaa keskellä yötä. Voiko viirupöllön murina ja haukunta olla niin ”koiramaista”? Tallennetut luontoäänen eivät vastaa kuulemaani. Puusta kuului murina ja perään kaksi haukahdusta, rannasta vastasi kimeä Linnunääni. Konsertti alkoi puoliltaöin kun astuin terassille ja sytytin terassivalot. Jokaista 2 haukkua ja murina jaksoa seurasi kimeä vastaus, kuin vuoropuhelua. Viirupöllö ja poikanen ?
      Olen nähnyt ison pöllön asuvan metsikössä lähellä mökkiämme. Havaintoja usealta vuodelta.

    • kuukka

      Kotipihan kettu räyhäsi meilläpäin rräyh-rrräyh kun kisulin kanssa pihalle katteltiin yöllä ja jänön kankkua puraisi.

    • Anonyymi

      Poimin luonnon vadelmia ja yht äkkiä luulin koiran haukkuvan ja ärisevän vihaisesti. Ääni lähestyi ja pelkäsin koiran käyvän kimppuuni. Mieheni poimi vattuja parin sadan metrin päässä ja kyseli kotiuduttuamme, näinkö ärisevää peuraa. En ikinä ennen ole kuullut peuran haukkuvan, mutta tänään tämä oli täyttä totta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1518
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1042
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      40
      782
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      679
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      676
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe