PURPLE RAIN vai SIGN OF THE TIMES?

PR vai SOTT?

Mahdoton kysymys, vai mitä? Mutta vastatkaa silti. Vaikka fiilis-mentaliteetilla tai MuTu-tuntumalla.

PR on ytimekäs yhdeksän biisin kokonaisuus, täynnä hittejä ja tarttuvia poprock-biisejä. Kuolematon klassikko tietysti, mutta SOTT on vielä musiikillisesti laaja-alaisempi, rikkaampi ja kokeilunhaluisempi. Jo Sign of the Timesia ennen julkaistulla Paradella oli tuplalevymäisiä piirteitä, ja SOTT lunasti sitten monipuolisuudessaan kaikki odotukset.

Ja jos minulta kysytään Princen kultakausi (se kaikkein hienoin osuus siitä) päättyi Sign of the Timesiin. Seuraavan vuoden levyt Lovesexy ja Black Album eivät olleet enää ihan yhtä loistavaa musiikkia kuin edellisen seitsemän vuoden ajalta lähes kaikki Prince-albumit. Taso ei laskenut paljon, mutta sen verran että itse ainakin tykkään ajatella Princen parhaiden vuosien olleen 1980-1987.

Mutta vastatkaapa kysymykseen, jos osaatte ja suinkin pystytte ;E

8

379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enduro666

      PR parempi

    • Daddy Pop

      ovat huikeita levyjä, Purple Rain teki Princestä megatähden ja sisälsi hänen kaksi ehkä tunnetuinta biisiään (nimikappale ja When doves cry). Sign of the Times pani luun kurkkuun niille jotka olivat epäilleet saiko supertähteys miehen otteen lipsumaan. Kultakausi kyllä jatkui vuoteen 1992, New Power Generationin kaksi ensimmäistä levyä ovar vahvempia kuin esim. Around the world in a day (1985), vaikka eivät olekaan niin innovatiivisia kuin vuoden 1988 Lovesexy.

      • mr-tambourine-man

        on parempi. Vaikea perustella, kun Purple Rainkin on niin kova, mutta mainitaan nyt valinnan syiksi monipuolisempi ja vielä kovempi biisisisältö ja ajattomampi soundi.


      • ihan eri tasolla
        mr-tambourine-man kirjoitti:

        on parempi. Vaikea perustella, kun Purple Rainkin on niin kova, mutta mainitaan nyt valinnan syiksi monipuolisempi ja vielä kovempi biisisisältö ja ajattomampi soundi.

        Sign of the Times on paljon rikkaampi ja koskettavampi levy. Purple Rainin suurin ansio kokonaisuutena on tarttuvuus, vetävyys ja iskevyys. Biiseissä ei ole läheskään yhtä paljon sisältöä kuin parhaimmillaan Sign of the Timesissa. Mutta kevyesti hittivetoisin Princen levy Purple Rain, 5 suurta sinkkuhittiä ja loputkin biisit tunnetuiksi tulleet PR-leffan kautta.

        SOTT on (lainatakseni Daddy Poppia) Prince sielukkain levytys - ja lisäämpä vielä sen että se on myös kunnianhimoisin ja yksinkertaisesti PARAS. Purple Rain ei pääse edes kovin lähelle.


    • tilt

      Mahdoton kysymys tosiaan, eiköhän tuohon lähes jokainen joudu vastaamaan fiilispohjalta. Minulla ainakin noiden kahden paikka vaihtuu alvariinsa. Niinkuin tuolla aiemmin jo totesin, Purple Rain valloittaa parin kolmen Princen top 5-biisin ansiosta (When Doves Cry ja Purple Rain kuuluvat ainakin Princen 5 parhaan biisin joukkoon, ehkä myös Let's Go Crazy), kun SOTT taas ihastuttaa biisien monipuolisuuden ja kunnianhimoisuuden takia. Kummatkin ovat loistavia levyjä ja omasta mielestäni 2 parasta albumia, jota on koskaan tehty. Mutta tällä hetkellä SOTT iskee kovempaa. Vielä eilen se oli Purple Rain, nyt varmaan ymmärrätte mitä tarkoitan ;)

    • whitedove

      Jos yritän olla objektiivinen, sanoisin, että SOTT on kovempi levy. Se on monipuolinen ja luova. Subjektiivisesti sanon silti, että Purple Rain on parempi. Se on kokonaisuutena sujuvampi (ehkä yksiviivaisempi, muttei huonossa mielessä) ja sisältää yhtälailla kovia biisejä kuin SOTT. Tosin SOTT sisältää useampia kovia biisejä kuin PR, mutta ei kai tässä määrästä kilpailla...

      • siinä mielessä

        "sujuvampi" kokonaisuus että se on yksilevyllinen kun taas SOTT on tupla. Sign of the Timesissa Prince esittelee paljon enemmän musiikillisia ideoita kuin Purple Rainilla, ja kuten sanoit, SOTTilla on myös enemmän yksittäisiä helmibiisejä. Objektiivisesti SOTT on parempi PR.

        pISTE! :i


      • on siksi parempi
        siinä mielessä kirjoitti:

        "sujuvampi" kokonaisuus että se on yksilevyllinen kun taas SOTT on tupla. Sign of the Timesissa Prince esittelee paljon enemmän musiikillisia ideoita kuin Purple Rainilla, ja kuten sanoit, SOTTilla on myös enemmän yksittäisiä helmibiisejä. Objektiivisesti SOTT on parempi PR.

        pISTE! :i

        että Purple Rain on tarkoitettu hittilevyksi. SOTT-biiseistä vain yksi (U Got The Look) on selvästi kaupallisissa tarkoituksissa sävelletty, muut ovat sitten luovaa kamaa vailla sinkkuodotuksia, Princeä parhaimmillaan. Eihän Purple Rainkaan mikään roskapop-levy ole, kappaleet When Doves Cry ja Purple Rain ovat kiistattomia klassikoita, mutta yhtä hyvin aikaa kestänyt tuotos se levy ei ole kuin Sign of the Times (jonka huonoiten aikaa kestänyt, ainoa selvästi kasarisoundinen biisi on U Got the Look - se ainoa hitiksi räätälöity kappale).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      105
      7431
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2392
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2093
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1789
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1369
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe