Mikä on mielestäsi parasta kotona tehty ruoka?
Minsuta on ehdottomasti kunnon lihakastike. Lisäksi pidän erittäin paljon karjalanpaistista ja vispipuurosta.
Paras kotiruoka
10
1251
Vastaukset
siitä kuka tekee! :)
Mutta vastataan kaksi kestosuosikkia, poronkäristys ja kunnon kotiperunamuussi sekä spagetti ja jauhelihakastike.- hyviä
Parasta en osaa sanoa, mutta joku näistä:
kaalilaatikko, perinteinen jauhelihakastike
muusilla, janssoninkiusaus, makkarakastike,
kotitekoinen pitsa, karjalanpaisti, makaronilaatikko, pyttipannu. lihasoppa ydinluulla. Se vie mennessään;))
Toiselle sijalle tulee lihapata valurautapadassa tehty kahden kolmen lihan sekoitus.kaalikääryleet
tilliliha
kanakastike
makkarakeitto
kalapata
porsaankyljykset
lihamureke (täytetty)
monenlaiset keitot (parsakaali, kukkakaali,kaali)
pasta carbonara (a´la Mikutsivitsi) pojan resepti
nämä on niitä tavallisempia arkiruokia mutta
parhaimpia tietenkin on ne juhlaruuat joita kuitenkin harvemmin laitetaan.
viikonloppuna vietän synttäreitä ja tässä mietiskelenkin että minkähänlaisen illallisen laittaisi?
juhlien kunniaksi yleensä syödään eturuoka, pääruoka ja jälkiruoka.
otan mielelläni vastaan ehdotuksia ;-)- Ärrieri
tulee jotakin ehdotelmia..
Alkuruoaksi kasvissosekeitto kauden juureksista(perunaa,purjoa,porkkanaa,lanttua,mitä vaan ja tietysti ruokakermaa,mausteita ja sulate/tuorejuustoa reilu kimpale mukaan) tai sitten sienikeitto.
Pääruoaksi kävisi hyvin karjalanpaisti tai riistakäristys,lisäkkeeksi tietysti puolukkaa ja perunat joko soseena tai keitettynä.
Jälkiruoaksi puolukkarahka tai hyydytetty valkosuklaatuorejuustotorttu jonka pinnalle puolukat/karpalot
Pohja
200 g piparkakkuja
100 g sulatettua voita
tai margariinia
Täyte
6 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa
1 dl ruokajogurttia
2 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunan valkuaista
2 dl kuohukermaa
Karpalokiille
5 dl sokeroitua karpalomehua
7 liivatelehteä
Koristeeksi
karpaloita/puolukoita
Hienonna piparkakut monitoimikoneessa tai painele niitä kaulimella muovipussissa. Sekoita joukkoon voisula. Painele seos lämpimänä irtoreunaiseen vuokaan, jonka pohja on peitetty leivinpaperilla.
Valmista täyte. Pane liivatteen kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon jogurtti, sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri.
Liuota kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet puoleen desilitraan kiehuvaa vettä ja anna jäähtyä haaleaksi.
Vaahdota erikseen kerma ja valkuaiset.
Sekoita sula suklaa ja liivateliuos tuorejuustoseokseen ohuena nauhan koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto sekä valkuaisvaahto kevyesti nostellen.
Levitä täyte piparimurupohjalle ja pane kakku jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi.
Tee karpalokiille. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Laimenna hieman mehutiivistettä vahvanmakuiseksi mehuksi kiillettä varten. Kuumenna mehutilkka kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Sekoita liivateliuos loppuun mehuun. Kun mehu alkaa osoittaa hyytymisen merkkejä, valuta se varovasti jääkapissa hyytymässä olleelle kakulle. Anna tortun hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia tai kunnes kiille on täysin hyytynyt.
Tälläisen menun mie laadin,toivottavasti sait jotain käyttökelpoisia vinkkejä :) Ärrieri kirjoitti:
tulee jotakin ehdotelmia..
Alkuruoaksi kasvissosekeitto kauden juureksista(perunaa,purjoa,porkkanaa,lanttua,mitä vaan ja tietysti ruokakermaa,mausteita ja sulate/tuorejuustoa reilu kimpale mukaan) tai sitten sienikeitto.
Pääruoaksi kävisi hyvin karjalanpaisti tai riistakäristys,lisäkkeeksi tietysti puolukkaa ja perunat joko soseena tai keitettynä.
Jälkiruoaksi puolukkarahka tai hyydytetty valkosuklaatuorejuustotorttu jonka pinnalle puolukat/karpalot
Pohja
200 g piparkakkuja
100 g sulatettua voita
tai margariinia
Täyte
6 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa
1 dl ruokajogurttia
2 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunan valkuaista
2 dl kuohukermaa
Karpalokiille
5 dl sokeroitua karpalomehua
7 liivatelehteä
Koristeeksi
karpaloita/puolukoita
Hienonna piparkakut monitoimikoneessa tai painele niitä kaulimella muovipussissa. Sekoita joukkoon voisula. Painele seos lämpimänä irtoreunaiseen vuokaan, jonka pohja on peitetty leivinpaperilla.
Valmista täyte. Pane liivatteen kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon jogurtti, sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri.
Liuota kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet puoleen desilitraan kiehuvaa vettä ja anna jäähtyä haaleaksi.
Vaahdota erikseen kerma ja valkuaiset.
Sekoita sula suklaa ja liivateliuos tuorejuustoseokseen ohuena nauhan koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto sekä valkuaisvaahto kevyesti nostellen.
Levitä täyte piparimurupohjalle ja pane kakku jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi.
Tee karpalokiille. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Laimenna hieman mehutiivistettä vahvanmakuiseksi mehuksi kiillettä varten. Kuumenna mehutilkka kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Sekoita liivateliuos loppuun mehuun. Kun mehu alkaa osoittaa hyytymisen merkkejä, valuta se varovasti jääkapissa hyytymässä olleelle kakulle. Anna tortun hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia tai kunnes kiille on täysin hyytynyt.
Tälläisen menun mie laadin,toivottavasti sait jotain käyttökelpoisia vinkkejä :)aion tehdä. kuullostaa tosi hyvältä. kiitos!
mutta en laita piparkakkuja. varmaan voi korvata toisilla kekeseillä (?).
sienikeitto kuullostaa tosi hyvältä mutta toinen poikani ei syö sieniä :-(
jos nyt en keksi kahta vaihtoehtoa. (rapukeitto?)
kasvissose keitto taas on mielestäni liian arkipäiväistä. niitä kun meillä syödään useasti.
ajattelin jotain pientä alkupalaksi. mielellään jotain minkä voisi tarjota kylmänäkin.ja tehdä ajoissa. mutta keitot lämmittää kyllä nopsasti mikrossakin.
pääruuaksi jotakin paistia tai pihvejä. mieluiten uunissa. uuniperunat on aina hyvä kun ne pysyvät uunissa lämpiminä.
kastikettakin voi tehdä etukäteen ja sitten uuniin/mikroon lämpenemään.
no mutta kiitos neuvoista.
- Ärrieri
on ehdottomasti jauhelihakastike ja perunat keitettynä tai muusina.
Muita suosikkeja on lasagne ja jauhelihakiusaus,nam! Omatekoiset lihapullat ruskeassa kastikkeessa, pullien taikinassa pitää olla paaaaaaljon voissa paistettua sipulisilppua, ja pullat tietysti paistan myös voissa hellalla pannulla...ja nautitaan muussin tai perunoiden kanssa.
Jälkkärinä mansikkakiisseliä...laitoin tuonne ylemmäs kyselyn omista lihapulla-
resepteistä. laita sinäkin omasi jos viitsit.
puuroista riisi ja manna
nakkikastike/keitto
kaaliruuat
liha/kalakeitot
lihapullat
voisin jatkaa tätä listaa loputtomiin,,,:)
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
eerikäinen novassa sanoi ei kukaan enää aja manuaalivaihteilla
meillä on 3 autoa talissa ja kaikissa manuaalilaatikot, on meillä vielä tämmöiset vaikka toisin puhutaan.2452691Ilo, joka nousee silmiisi saakka
kun katseemme kohtaavat. Olet energinen, aito, ihana. Välillä tuijotat suoraan silmiini - enkä hämmenny, katson takaisin691816- 641727
Jokaisella on omat syntinsä
Minä olisin niin mielelläni sinun. Ehkä joskus viittasitkin siihen. Olet nainen ajatuksissani jatkuvasti ja taidat tietä881660En oikeasti
Tiennyt että sinulla on ollut vaikeuksia ja huonoja aikoja. Olen oikeasti pahoillani, ja olisin myös toiminut eritavoin1741641Vakava varoitus perussuomalaisista!
Keskustan Annika Saarikolta veret seisauttavaa tekstiä, lukekaa uutinen kokonaisuudessaan, tässä siitä maistiainen: ”Ke271134090-luvulla maa syöksyi lamaan, ja silloinkin oli syypäinä samat tahot kuin nyt
Laman aiheuttajat olivat demarivetoinen virheellinen finanssipolitiikka, sekä ay-liikkeen taipumattomuus tilanteessa mik1491339- 1731017
Olisitko ihminen minulle. Ihan ihminen vain.
Tiedätkö, että saan kyyneleet silmiini, niin syvästi sinua kaipaan. Meidän välillä on jotain todella syvää, kaunista ja57971Mä olisin niin iloinen
Jos vielä joskus nähtäis.. Ollaanko tulkittu mies toisiamme väärin?. Kumpikin luuli ettei toinen tykkää, vaikka molemmat62867