Risteily reissuista tasapaino aisti sekaisin?

Matkustaja

Noin puolivuotta sitten kävimme risteilyllä Helsingistä Tallinnaan ja laiva keinui mennen tullen, tulomatkalla huomattavasti enemmän.
Kotiin palattuamme noin 2 viikon ajan tuntui vieläkin että ihan kuin kävelisin keinuvassa laivassa,joten johtuukohan tämä siitä että korvien tasapainoaisti menee sekaisin vai mistäköhän?

En ole herkästi pahoinvoiva keinuvassakaan laivassa.

Nyt olemme jälleen suunittelemassa risteilylle lähtöä ja tämä ihmetyttää ja kummastuttaa kun kotonakin vielä tuntuu risteilyn jälkeen että ihan kuin olisin keinuvassa laivassa, todella epämiellyttävää! Pari kertaa olen käynyt laivalla ja molempien risteilyjen jälkeen ollut sama "keinuva" tunne kotona. Eka risteily kerralla kyllä keinuttikin jo aikalailla. ( 28m/s )
Muita oireita ei ole,kuin tämä keinutus. Onko tämä kenties vaarallista? Tykkäisin käydä useammin risteilyllä, mutta kun ottaa niin päähän sitten kun kotonakin tunne on kuin keinuvassa laivassa.
Onkohan tähän mitään keinoa olemassa miten estää "kotona keinuva" tunne? Makuulla ei tunnu mutta sitten kun liikkuu niin tuntuu. Noin 2 viikkoa kesti ja meni itsestään ohi. Kiitos paljon jos joku jaksaa lukea pitkän litanniani ja vastata! :)

6

2083

  Vastaukset

   • Tutustuin mainitsemaasi lääkkeeseen. Lääke vaikuttaa keskushermostoon jolloin alkoholin käyttöä ei suositella, joten onkohan mitään muuta lääkettä olemassa mitä voisi ottaa jos nauttii muutaman oluen laivalla?

    Onkos siitä tasapaino aistin "sekoamisesta" haittaa? Jos sen n.2 viikkoa kestää risteilystä?


   • tiedosta. kirjoitti:

    Tutustuin mainitsemaasi lääkkeeseen. Lääke vaikuttaa keskushermostoon jolloin alkoholin käyttöä ei suositella, joten onkohan mitään muuta lääkettä olemassa mitä voisi ottaa jos nauttii muutaman oluen laivalla?

    Onkos siitä tasapaino aistin "sekoamisesta" haittaa? Jos sen n.2 viikkoa kestää risteilystä?

    Alkoholi heikentää tasapainoaistia joten jos olet ryypänny laivalla paljon ja muutenki niin....


   • mainitaan.. kirjoitti:

    Alkoholi heikentää tasapainoaistia joten jos olet ryypänny laivalla paljon ja muutenki niin....

    Alko holin käyttö pitää lopettaa hallitusti muuten tulee tasa paino ongelmia. Ensimmäinen vierotus viikko on vaikein. Olutta ei saa ottaa olleskaan eikä giniä. Muitakin vahvempia juomia vain pullo ennen puolta päivää. Ilta päivällä saa nauttia toisen litran pullon. Mieluummin tietenkin aitoa suomalaista viskiä. Tämä toistetaan päivittäin ensimmäisellä viikolla. Toisella viikolla pullo kokoa pienennetään nin, että kolmannella viikolla pullo koko on vain puoli litraa. Muistettava myöskin se, että juusto visottaa sonnan jotta ei tule perä pään ongelmia.


  • Tämä keskustelu on kyllä aika vanha, mutta ajattelin silti vastata tähän. Löysin tuommosen artikkelin jossa on selitys miksi "keinunta" vielä jatkuu.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   368
   4252
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   152
   4166
  3. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   84
   3791
  4. Miksi Halla-aho vaikenee USAn mellakoista?

   Johtuuko siintä että hän ei voi/saa kritisoida Putinia eikä Trumpia!?
   Maailman menoa
   219
   2520
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   18
   2291