Risteily reissuista tasapaino aisti sekaisin?

Matkustaja

Noin puolivuotta sitten kävimme risteilyllä Helsingistä Tallinnaan ja laiva keinui mennen tullen, tulomatkalla huomattavasti enemmän.
Kotiin palattuamme noin 2 viikon ajan tuntui vieläkin että ihan kuin kävelisin keinuvassa laivassa,joten johtuukohan tämä siitä että korvien tasapainoaisti menee sekaisin vai mistäköhän?

En ole herkästi pahoinvoiva keinuvassakaan laivassa.

Nyt olemme jälleen suunittelemassa risteilylle lähtöä ja tämä ihmetyttää ja kummastuttaa kun kotonakin vielä tuntuu risteilyn jälkeen että ihan kuin olisin keinuvassa laivassa, todella epämiellyttävää! Pari kertaa olen käynyt laivalla ja molempien risteilyjen jälkeen ollut sama "keinuva" tunne kotona. Eka risteily kerralla kyllä keinuttikin jo aikalailla. ( 28m/s )
Muita oireita ei ole,kuin tämä keinutus. Onko tämä kenties vaarallista? Tykkäisin käydä useammin risteilyllä, mutta kun ottaa niin päähän sitten kun kotonakin tunne on kuin keinuvassa laivassa.
Onkohan tähän mitään keinoa olemassa miten estää "kotona keinuva" tunne? Makuulla ei tunnu mutta sitten kun liikkuu niin tuntuu. Noin 2 viikkoa kesti ja meni itsestään ohi. Kiitos paljon jos joku jaksaa lukea pitkän litanniani ja vastata! :)

6

2063

Vastaukset

  • Tutustuin mainitsemaasi lääkkeeseen. Lääke vaikuttaa keskushermostoon jolloin alkoholin käyttöä ei suositella, joten onkohan mitään muuta lääkettä olemassa mitä voisi ottaa jos nauttii muutaman oluen laivalla?

   Onkos siitä tasapaino aistin "sekoamisesta" haittaa? Jos sen n.2 viikkoa kestää risteilystä?


  • tiedosta. kirjoitti:

   Tutustuin mainitsemaasi lääkkeeseen. Lääke vaikuttaa keskushermostoon jolloin alkoholin käyttöä ei suositella, joten onkohan mitään muuta lääkettä olemassa mitä voisi ottaa jos nauttii muutaman oluen laivalla?

   Onkos siitä tasapaino aistin "sekoamisesta" haittaa? Jos sen n.2 viikkoa kestää risteilystä?

   Alkoholi heikentää tasapainoaistia joten jos olet ryypänny laivalla paljon ja muutenki niin....


  • mainitaan.. kirjoitti:

   Alkoholi heikentää tasapainoaistia joten jos olet ryypänny laivalla paljon ja muutenki niin....

   Alko holin käyttö pitää lopettaa hallitusti muuten tulee tasa paino ongelmia. Ensimmäinen vierotus viikko on vaikein. Olutta ei saa ottaa olleskaan eikä giniä. Muitakin vahvempia juomia vain pullo ennen puolta päivää. Ilta päivällä saa nauttia toisen litran pullon. Mieluummin tietenkin aitoa suomalaista viskiä. Tämä toistetaan päivittäin ensimmäisellä viikolla. Toisella viikolla pullo kokoa pienennetään nin, että kolmannella viikolla pullo koko on vain puoli litraa. Muistettava myöskin se, että juusto visottaa sonnan jotta ei tule perä pään ongelmia.


 • Tämä keskustelu on kyllä aika vanha, mutta ajattelin silti vastata tähän. Löysin tuommosen artikkelin jossa on selitys miksi "keinunta" vielä jatkuu.

Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.