Turvaistuimet kaksosille?

tuplatus

Meillä on pian ajankohtaista vaihtaa turvakaukalot turvaistuimiin, vaan millaisiin kuuluu kysymys?! Nykyiset kaukalot ovat olleet todella hyvät: telakalliset Gracot. Kaukalot mahtuivat autoomme oikein hyvin, joten oletin seuraavienkin istuimien mahtuvan. Kuitenkin lastentarvikekaupassa asioituani tajuttiin, ettei saada autoon yhtä aikaa 2 selkämenosuuntaan istuinta laitettua! Noiden istuinten kun tulee tukeutua etupenkin selkänojaan (tarkottaa siis sitä, että etupenkkiä ei voi siirtää). Pari mallia on toki sellaisia, että niiden ei tarvitse tukeutua selkänojaan...Vaan nämä mallit ovat aivan liian kalliita ja on taloudellisesti mahdotonta ostaa yli 350€:n istuimia! Siksipä myyjä suositteli ostamaan kasvot menosuuntaan istuimet: HTS Besafe Izi Confortit! Nämä olisi nyt ajatuksissa hankkia, kokemuksia? Mitkä istuimet teillä muilla on?? Myyjän mukaan nämä olisi todella hyvät kasvot menosuuntaan istuimet, ja siksi näihin olisimme nyt päätymässä!

7

2941

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiina R

      Me ostimme n. vuosi sitten tyttärellemme Concord Ultimax -turvaistuimen, kun automme ei ole mikään tilaihme. Siinä ei tarvii istuimen nojata etupenkkiin, kun se on selkä menosuuntaan asennossa. Siin käännetään naama menosuuntaan 13 kilon kohdalla. Näillä näkymin riittää meillä kolmivuotiaaksi :)

      Se istuin on semmonen, et siinä on ikään kuin alusta, joka kiinnitetään turvavyöllä autoon kiinni (menee tosi tiukaksi, ei liiku mihinkään) ja siihen alustaan sit napsautetaan se istuin joko selkä tai naama menosuuntaan. Tyttö tykkää siitä ihan hirveesti ja näyttääkin siltä et siinä on tosi hyvä kölliä. Mies noita tuoleja silloin kovasti vertaili ja etsi netistä tietoa. Concord on tosi laadukas merkki, saanut ihan loistavia testituloksia ja mieheni rankkas sen meille ehdottomaks ykköseks. Itsekin olen ollut tosi tyytyväinen tähän valintaan, kun se on käytössä ollut niin älyhyvä ja toimiva. Hinta oli jotain himpun alle 300. Siinä sais kumminki lapsen myös selkä menosuuntaan!

      Voin siis lämpimästi suositella vaihtoehdoksi! Sitä paitsi onhan näillä myös jälleenmyyntiarvoa.. Mulle on jo tarjottu 180 egee valmiiks sit kun tosta luovumme mut enpä tiedä. Taidan jättää pikkusiskolle/veljelle säästöön.

    • kahden pienen äiti

      meillä oli kaksi vuotta sitten ostetut gracon cosmic turvaistuimet asennettuina autoomme selkämenosuuntaan toinen apukuskin selkänojan takana ja toinen keskellä vielä sen lisäksi korokeistuin kuskin takana. sopivat aika hyvin, mutta apukuskin istuinta ei voinut siirtää taaksepäin kumminkin kuskin näkyvyys oli hyvä. meillä kuitenkin pienikokoinen tila-auto käytössä. Me saimme testata istuimet liikkeessä auton kyytiin ja oli oikein hyvät, kannattaa kysellä saako kokeilla autoon paikalleen istuimia, jotta voi verrata näkyvyyttä ja turvallisuutta kiinnityksissä.

    • minä vain

      Meillä on Brio Zento turvaistuin, sen voi asentaa myös niin ettei sen tarvitse nojata etuistuimeen. Hintaa kyseisellä istuimella on n. 200€. Ainakin tuossa istuimessa on painoraja milloin sen voi kääntää kasvot menosuuntaan, itse kyllä aion pitää niin kauan kuin on mahdollista selkä menosuuntaan koska on paljon turvallisempaa lapselle.

      • Autoliitto

      • tuplatus

        Kävimme istuimia katselemassa useammassa eri liikkeessä ja päädyimme ostamaan suoraan kasvot menosuuntaan asennettavat! Pidämme lapsia niin pitkään kuin mahdollista noissa turvakaukaloissa, ja sitten suoraan BeSafe IZI Confortteihin. Syynä valintaamme oli yksinkertaisesti se, että emme halunneet rakentaa autoa, jolla mieheni ei mahdu ajamaan (eli 2 selkämenosuuntaan istuinta takapenkillä niin ettei kuskin penkki liiku). Autoomme olisi saanut istuimen myös keskipaikalle, mutta sellainen vaati kuskin- ja apukuskinpenkkien olevan yhtätakana! Myyjän kanssa sitten päädyimme siihen, että on tässä tilanteessa fiksumpaa ostaa laadukkaat kasvotmenosuuntaan istuimet, jotka on kunnolla pysyvästi kiinnitetty. Selkämenosuuntaan penkeissä olisi tullut ongelmia kuskinpenkin siirtämisen kanssa, sillä minä tykkään ajaa naisellisesti nenä kiinni tuulilasissa, kun taas mieheni ajelee lähes takimmaisesta asennosta! Joka kerta kuskinvaihdon yhteydessä selkämenosuuntaan asennettu penkki olisi pitänyt siis kiristää uudelleen (mikäli olisi edes mahtunut :)). Pitää vielä mainita, että meillä on farmari-mallinen auto eli mihinkään miniin emme näitä edes yrittäneet ängätä :).


    • tuplat08

      Meillä oli pari kuukautta sitten sama ongelma.
      Ei ole helppo valinta.
      Tässä oli meidän "vaatimukset":
      - Autoon piti mahtua 3 aikuista 2 turvaistuinta. Eli siis istuimet piti mahtua takapenkille vierekkäin, mieluiten selkämenosuuntaan.
      - Hinta! Ei todellakaan ollut varaa ostaa 2 300-400€ istuinta...
      - Sopii myös lyhyillä turvavöillä varustettuun autoon.
      - Tietenkin turvallisuus ja mukavuus!

      Paljon jouduttiin tekemään kompromissejä. Olin jo kallistumassa Kiddy Infinity Pro Comfort 2007. (Myydään ainakin Pinkkupingviinissä) En vaan löytänyt sitä mistään liikkeestä, jossa olisin sitä voinut käydä testaamassa. Enkä ollut varma sopiiko se lyhyihin turvavöihin.

      Joten päädyimme Zentoon. En voi kyllä sanoa, että olisimme täysin tyytyväisiä. Selkä menosuuntaan tarvitsee paljon tilaa tai muuten penkki on kovin istuma-asennossa, eikä lapsella ole hyvä asento. Joten jouduimme kääntämään istuimet kasvot menosuuntaan.

      Tsemppiä etsimiseen! Se mikä toisille ja toisten autoon on hyvä, ei välttämättä sovi toiselle. Sen verran kokemuksesta viisastuneena voin sanoa, että KOKEILKAA ISTUIMIA AUTOON ENNENKUIN TEETTE OSTOPÄÄTÖKSEN!

      Vaikka olisi kuinka testimenestyjä, mutta jos sitä ei saa asennettua omaan autoon oikein, se ei ole enää turvallinen.

      • tuplahupla

        Me ostettiin kaksosille juurikin Kiddy infinity prot! Ihanat! Samat speksit oli kun edelliselläkin tuplaäidillä, ja löydettiin liikkeestä! Tampereella ainakin Vauvapop myy niitä. Meille se oli paras mahdollinen ratkaisu kun piti mahtua kolme turvaistuinta takapenkille... muut naama menosuuntaan tuolit ei kyl olis kelvannu, tuntuu suoraan sanoen ihan luonnottomalta ajatus valjastaa lapsi olkapäistä kiinni tuoliin niin että pää heilahtelee vaan ohuen niskan varassa. Ei voi olla kovin turvallista..!?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1877
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1286
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe