Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mitä tehdä?

Nimetön

Elikkäs mulla on 14viikkonen suomenlapinkoira. Tämä koira on meidän perheen ensimmäinen emmekä vielä oikein tiedä konsteja miten voisimme kouluttaa koirastamme kiltin ja luotettavan jne..
Koiramme on alkanut murista ja haukkua silloin kun sitä kielletään, onko muut huomanneet samaa käytöstä ja jos on niin mitä tähän pitäisi tehdä. Toinen juttu on näykkiminen, mikä olisi hyvä keino saada koira lopettamaan se? Remmissä roikkuminen on myös yksi suuri ongelmamme, tiedän että 14viikkoisen koiran ei tarvi vielä osatakkaan olla remmissä mutta siihen sen täytyy joskus kuitenkin oppia. Ihmeellistä on kuitenkin se että koiramme on täysin sisäsiisti..Ja sitten olisi kysymys tottelevaisuuskoulutuksesta ja agilitystä. Milloin koiran kanssa voisi mennä tokoon tai agilityyn ja kannattaisiko ensin käydä toko ja sen jälkeen mennä vasta agilityyn?

Kiitos kun jaksoitte lukea viestini ja toivottavasti joku voisi vastata kysymyksiini. Olemme todella avun tarpeessa!

2

668

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuiskuturkki

      Pentumaisuttaan tuon ikäinen vielä näykkii, roikkuu ja muriseekin. Kannattaa vaan poistua ja kääntää selkä pennulle, kun se alkaa toimimaan kurittomasti. Vuoden ikään mennessä ylimääräinen kurittomuus jää itsestään pois. Tokoon kannattaa pentu viedä ensin, eli kun vahvistusrokotukset on 4kk:n iässä annettu, niin siitä kahden viikon kuluttua voi pennun kanssa mennä tokonalkeisiin. Tokossa pentu saa valmiuksia, joita vaaditaan agilityn aloittamiseen. Agilityyn voi osallistua 1v:n ikäisestä.

    • karvakasat

      Moi!
      Kuulostaa niiiin tutulle tuo hihnassa näykkiminen! Meidän vanhempi koira,nyt 1,5 vee poitsu teki pentuna ihan sitä samaa. Yritin torua sitä,kiinnittää huomiota muualle yms. Oiskos ollut Tuire Kaimion kirjassa "koirien käyttäytyminen",jossa kerrottiin huomiotta jättämisestä.Eli joka kerta kun venkoilut alkoi,pysähdyin enkä kiinnittänyt pentuun mitään huomiota. Kovasti se kummasteli,et miksi matka ei jatku,vaikka hän haluaisi vähän leikkiä. Matka jatkui heti kun oltiin nätisti. Tämä kyllä toimi meillä ja pikkuhiljaa se alkoi hoksata miten mennään. Päälle tietysti kovasti kehuja.
      Meidän nuorempi pentu 0,5 vee,uros sekin onkin sit niin kovapäinen,ettei tunnu mikään uppoavan. Se toisin oppi hihnassa kävelyn vanhemmalta,mutta on kova haukkumaan ja murisemaan. Siinä onkin työnsarkaa yrittää kitkeä sitä pois. Hampaita yrittää näyttää,kun leikkaan kynsiä,mutta olen kylmän viileästi alistanut sen. Isot kehut nätisti olemisesta toimii ja lopuksi namipala.
      Hiljaa hyvä tulee,usko pois! Pentunne on vielä niin hyvässä iässä,että on helppo kouluttaa. Tsemppiä ja pitkää pinnaa! (Osaavat muuten joskus olla ihan just niin itsepäisiä,et ei oo tosikaan ;) )

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe