Kaupat, nähtävyyksiin jonottaminen, taidenäyttelyt

ei tietoa

1)Pitääkö nähtävyyksiin, kuten Colosseum ja Pietarin kirkko jonottaa ja kauanko?
2)Onko muualla kuin Vatikaanissa hienoja taidemuseoita? Onko Rooman puolella?
3)Onko Roomassa oopperaa tai balettia?
4)Mitä muita kohtuuhintaisia vaatemerkkejä Roomasta löytyy kuin Benetton? Onko joku Benettonin liike parempi tai suurempi kuin toiset?
5)Löytyykö Roomasta sisustuskauppoja? Muistaakseni jossakin Deko-lehden numerossa oli Rooman shoppailukartta, mutta en tiedä missä numerossa. Tietääkö kukaan?
6)Mitkä ovat tyypillisiä matkamuistoja Roomasta?
7)Miten lentokentältä ostetaan lippu junaan, joka menee Terminille? Miten Terministä jatketaan metrolla Vittorio E:n asemalle? Paljonko metrolippu maksaa ja onko olemassa esim. viikon kausilippuja, jolla voisi matkustaa rajattomasti metroissa, busseissa tai raitiovaunuissa?
8)Onko tällä hetkellä Roomassa jo turistikausi menossa ohi vai vieläkö on paljon turisteja?
9)Onko Rooman lähellä esim. jotain kivaa pikkukaupunkia, jonne pääsisi junalla päivämatkalle?

5

3489

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysymyksiisi......

      1.Olimme elokuun lopulla Roomassa ja olisimme joutuneet jonottamaan nähtävyyksille siis näihin kumpaankin varmaan 1-1½ tuntia mutta maksoimme "opppaille" 20€ enemmän että pääsimme jonon ohi. Jos ei halua maksaa extraa niin kannattaa aamulla kello 9 olla jo jonossa.

      3. Ainakin hotellimme vieressä oli Teatro Euclide en siitä enempää tiedä, googletappa.

      4. ja 5. Via del corso ja Via nazionale(?) on täynnä jos jonkun näköistä putiikkia kalliimpaa ja halvempaa (kesällä alennusmyynti). Jossain muuallakin on kuulemma joku halpa ostari mutta en osaa sitä neuvoa muutakuin että on jossain Fiumicinon suunnalla. Vähän matkaa kun jaksaa kävellä Terminiltä poispäin niin tulee vastaan kaikenlaisia kahviloita ja kauppoja (en osaa selittää suuntaa).

      6.Eiköhän niitä matkamuistoja ole kaikkiin nähtävyyksiin liityvä tavara tai vaate yms. Pietarin kirkon aukion läpi kävelimme jonkin matkaa niin mitä pidemmälle kävelimme niin sitä halvemmaksi esim.t-paidat ja laukut tulivat.

      8. Kai Roomassa on aina turisteja jonkin verran. Minulle ennen matkaa kaikki ihmettelivät että Roomaan elokuussa koska on kuuma hiostava ilma ja kaupatkin on kiinni. Asia ei kuitenkaan ihan näin ollut. Jo lentokentältä ulos tullessa päin kasvoja tuli kuuma kostea ilma mutta sen jälkeen sitä ei edes huomannut. Ja joka ikinen kauppa oli auki mitä me tarvitsimme.

      Ja sitten vielä pieni neuvo kaikki mitä voit ostaa syrjemmältä halvemmalla niin ei kannata ostaa ½L limsapulloa 5€:lla nähtävyyksien vierestä.

    • Siiri1234

      Minun kokemukseni perusteella vastaisin näin:

      1. Pitää jonottaa. Tähän aikaan vuodesta ei varmaankaan niin pitkään kuin vaikka toukokuussa kun me Roomassa olimme. Älkää menkö Vatikaaniin aamulla kun kaikki muutkin menevät vaan vasta puoliltapäivin.

      4. Siellä ei keskustassa ole mitään kohtuuhintaista tavarataloa tai ostospaikkaa. Ainoastaan pari Benettonin liikettä tuli vastaan ja niistä ostin jotakin, mutta muuten rahat säästyivät siltä osin. Oli vain tosi kalliita butiikkeja :)

      5. Sisustusfriikkinä olisin toivonut, että sellaisia olisi tullut vastaan, mutta eipä juuri tullut niitäkään. Etsi ihmeessä se lehti käsiisi ja ota osoitteet mukaan, että löydät sisustusliikkeitä.

      8. Sanoisin, että nyt on jo matalasesonki turismissa Roomassa.

      Mukavaa matkaa!

    • ulkomaille

      7)Lentokentältä lippu: Mene lentokentän rautatieasemalle, hyvät opasteet ohjaavat sinut sinne. Löydät lipunmyyntitoimiston ja jos se on kiinni niin lipunmyyntiautomaatin, jossa voit muistaakseni maksaa kortillakin.

      Terministä metro A kohti Anagninaa,eka pysäkki on Vittorio Emmanuele.
      Viikkolippu CIS 7 päiväksi maksaa noin 16euroa, matkustaa rajattomasti metroissa, busseissa ja raitiovaunuissa.

      9)Tivoli. Junalla tai bussilla. Lisätietoa googlesta.

      Jätä jota kokemisenkin varaan, liian valmis pakettimatka saattaa olla pettymys jos et itse
      löydä ja koe asioita. Tervetuloa!

    • Rooman rouva

      parhaani mukaan.

      1.Pietarin kirkkoon on eniten jonoja keskiviikkoisin koska Paavi näyttäytyy silloin kirkon portailla noin siinä kello 11-12. Kirkko on auki kello 7-19 kesällä ja 7-18 talvella. Maanantaisin, tiistaisin ja sunnuntaisin taitaa olla vähiten porukkaa koska ne ovat turistien matkapäiviä. Museoon kannatta mennä aikaisin aamulla heti kahdeksalta sillä kello yhdeksän jälkee tulee bussilasteittain ryhmämatkalaisia oppaineen ja he pääsevät jonon ohi koska heillä on ryhmälippu. He kuitenkin jarruttavat ja hidastuttavat jonkin verran jonoa.
      Vatikaanin museohan ei ole auki kovin kauaa päivittäin. Kesäaikaan 8.45-16.45 ja marraskuusta maaliskuuhun 8.45-13.45. Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä suljettu. Maanantai on varmaan paras päivä mennä sinnekkin.

      Colosseumiin kannattaa ostaa yhdistelmälippu (Colosseum Palatino) Palatinon portilta, Via San Gregoriolta, noin satametriä Colosseumilta etelään. Kannatta siis ensin katsoa Palatino, sieltä siirtyä Foro Romanon puolelle ja sitten mennä Colosseumille. Colosseumille pääsette sillä lipulla jonottamatta.

      2. Villa Borghese on upea taidemuseo.

      http://www.activitaly.it/musei/
      Muita taidemuseoita löytyy tuolta listalta.

      3.Teatro dell'Opera, niin operaa kuin balettiakin.

      http://www.italyheaven.co.uk/rome/teatrodellopera.html

      4. Benetton megastore liike sijaitsee Piazza Venezialla. Keskustassa on niin erikoisia vaatteita ettei niitä kuka vaan voi vetää päälleen ja kalliita. Mutta löytyyhän ehkä löytöjäkin.

      5. Sisustuslikkeet keskustassa ovat myös erikoisia ja kalliita. Löytyy sieltä täältä.Tavarataloissakin kannattaa käydä katsosmassa.

      7. Vikkolippu (carta settimanale) busseihin ja metroon maksaa 16 euroa. Kertalippu 1 euroa. Lippuja saa metroasemien automaateista tai tupakkakaupoista. Muista leimata lippu tai viikkolippu bussissa tai metroon mentäessä. Viikkolipun leimaat vain kerran, ensimmäisellä matkalla. Viikkolippu ei kelpaa Fiumicinon junaan.

      Terminiltä kävelet Piazza Emmanuelle. Matka on lyhyt. Fiumicinon junalta kun tulet ulos kadulle niin kävelet suoraan kolmen korttelin ohi. Siinä se.

      8. Roomassa on vuodet ympäri turisteja. Tungosta syntyy vain muutamissa paikoissa. Autoliikenne on sallittua vain määrätyillä kaduilla ja kun menee kapeammille kaduille ja kujille niin siellä saa kävellä melkein ihan yksikseen. Suurin osa joita tapaa kaduilla ovat turisteja.

      9. Tuskinpa sinulle jää aikaa lähteä kaupungin ulkopuolelle sillä Rooman keskustassa on niin kamalan paljon näekmistä ja kokemista. Mutta jos nyt kuitenkin haluat mennä jossain käymään niin suosittelen Tivolia.

      http://www.villadestetivoli.info/infoe.htm

      http://www.toptoursinitaly.com/tours/rome_tivoli_medieval_rome.php

      • zxc2

        Hienoa Rooman Rouva,kun jaksat jakaa infoa meille kokemattomimmille Rooman-matkaajille,vaikka kysymme aina samoja asioita uudestaan ja uudestaan...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      157
      27890
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      202
      17807
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      354
      9341
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6368
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4183
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      193
      3781
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      32
      1925
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1477
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1235
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      51
      1177
    Aihe