Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mitä tehdä?

dilemma...

Olen seurannut tämän palstan keskusteluja yleiseen kasvatustieteeseen liittyen, ja on käynyt selväksi se että kyseistä tutkintoa ei arvosteta kovinkaan paljon koska se ei valmista mihinkän ammattiin, koulutusta vastaavaa työtä on vaikea saada ja muuta vastaavaa. Ongelmana kuitenkin on se, että yleinen kasvatustiede sattuu olemaan yksi niistä todella harvoista aloista johon voisin kuvitella hakevani. Toinen on sosiaalityö, mutta sekin on aika epävarma.
Opettajaksi en haluaisi, mutta kasvatustieteet yleisemmin kiinnostaa.
Nyt kaipaisin neuvoja teiltä kokeneemmilta ja viisaammilta, kannattaako hakea opiskelemaan jotain sellaista minkä arvostus ja työtilanne on niin huono kun täällä annetaan ymmärtää, vai pitäisikö suosiolla vain haudata koko ajatus ja yrittää keksiä jotain muuta? Olen ihan hukassa.

4

479

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opiskelijatar

      Kyllä kannattaa. Jos luet esimerkiksi kasvatustiedettä pääaineena ja luet laudaturiin asti myös sosiaalityötä sivuaineena, koulukuraattorin tai vastaavan hommat ovat hyvä vaihtoehto.

      Oikeastaan yleinen kasvatustiede on siitä erittäin hyvä, että koska se ei purista sinua tiettyyn ammattiin, vaihtoehtoja urapolulle on todella paljon. Kasvatustieteen maisterina voit hakea mitä erilaisempia töitä, ja sivuaineena sosiaalityö ei ole lainkaan huono vaihtoehto.

      • dilemma..

        Kiitos kannustuksesta! Olin jo melkein heittänyt menemään koko ajatuksen kasvatustieteistä kun tosiaan luin keskusteluja mitä tällä palstalla on käyty. Kuulisin mielellään lisää mielipiteitä ja näkemyksiä aiheesta jos jollain on sanottavaa.


    • Repo1234

      Moi,

      itse en oikein ymmärrä mitä tarkoitat yleisen kasvatustieteen koulutuksen heikolla arvostuksella (en tosin ole seurannut palstaa että mitä täällä on keskusteltu). Itse olen valmistunut yleisestä kasvatustieteestä, ja ainakin itsellä ei ole ikinä ollut ongelmia esimerkiksi työn saannin kanssa, eikä kyllä tietääkseni muillakaan kurssikavereillani. Ja jos nyt puhutaan ihan työttymyysluvuista, niin hurjan pientähän tuo yleisen kasvatustieteen maistereiden työttymyys on. Ja en ole varma että kannattaako varman päälle pelaaminen - lue mitä kiinnostaa, valitse sopivat sivuaineet jne. niin kyllä varmasti myös itseäsi kiinnostavia töitä löytyy.

      • Jacl

        Itse ainakin näin muutama vuosi takaperin sellaiset tilastot, että säikähdin. Lähdettä en muista, mutta niissä osoitettiin, että yleisestä kasvatustieteestä/aikuiskasvatuksesta valmistuneet maisterit tyällistyvät kaikista maistereista huonoiten. Tämän vuoksi itse päädyin pääaineilemaan kirjallisuusainetta ja minusta tulee äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Yleinen kasvatustiede on kuitenkin suurin kiinnostuksen kohteeni. Vieläkin minua vaivaa, etten hakenut kasvatustieteen pääaineopiskelijaksi.

        Ymmärrän hyvin aloittajan tuntemukset. Omalla asenteella on kuitenkin valtava merkitys työllistymisen kannalta. Näkisin, että itselle mieluisan aineen opiskelu on ensisijaista. Pääaine ei kuitenkaan määritä koko tutkintoa, vaan sivuaineillakin on painoarvoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2348
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2123
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      79
      1745
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1557
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1546
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1495
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1459
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      55
      1323
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      78
      1268
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe