Pakolliset menosi?

Mies-25

Jokainen säästäjähän on tehnyt jonkinlaisen laskelman kuinka paljon kuukaudessa menee rahaa pakollisiin menoihin. Jos ei ole vielä moista tehnyt, niin suosittelen tekemään ko. listan. Siihen kun ei montaa minuuttia mene ja samalla näkee helposti myös ne menot mistä voisi hyvin nipistää.

Omat kiinteät kulut pyörii 600 euron hujakoilla. Vuokra, autolainan lyhennykset, bensat ja vakuutukset, puhelin- ja netti lasku tekee yhteensä vähän päälle 500€ ja loput menee yhteen lehtitilaukseen, tupakkaan, olueen yms. turhaan. Erittäin halpa vuokra kiinteällä vedellä ja sähköllä pelastaa paljon, koska n. 900-1000€ nettotuloilla ei liikoja juhlita. Tupakat käärin itse ja baarissa käymisen olen jättänyt melkein täysin pois. Avovaimo kustantaa ruoat ja omat laskunsa. Opiskelija kun on, niin itse maksan tietenkin vähän enemmän.

Talous on ollut vähän huonossa jamassa viimeisen vuoden ajan ja nyt alkaakin kunnon säästökuuri. Kaikki ylimääräiset ostokset pois ja niin paljon rahaa säästöön kuin inhimillisillä uhrauksilla pystyy. Vannon pakkosäästämisen nimeen, joten keinoina ovat mm. nämä:

-Veroprosentti ylös (pari pinnaa ehkä vielä nostan)
-Ylimääräiset rahat toiselle tilille
-Autoilu minimiin


Jouluna tulee hyvä alkupääoma veronpalautusten muodossa (~1650€) ja toisen tilin laitoin vähän aikaa sitten pystyyn. Rahaa ei käytä kun sitä ei ole käytettäväksi, joten pyrin tilipäivänä siirtämään vähintäänkin kaikki edellisestä tilistä jääneet rahat jemmaan. Alunperin keväällä tavoitteena oli saada 10 000€ säästöön vuosikymmenen vaihteeseen mennessä, mutta se ei varmasti enää käytännössä onnistu. Mitä lähemmäs kuitenkin pääsisi, niin sen parempi tietysti olisi. Auton taidan maksaa palautusten aikoihin pois (jolloin kaskopakko poistuu ja korot jäävät käsittääkseni pienemmiksi). Säästämisen tärkein syy on ensialkuun taloudellinen turvaverkko ja myöhemmin ensiasunto.

Muita yleisiä mieleentulevia juttuja säästämisestä on vaikkapa se, etten esimerkiksi periaatteesta halua yhtään sen parempaa autoa kuin on tarvis. Voisihan sitä ostaa vaikka uuden auton jos niikseen tulisi, mutta miksi ihmeessä niin tekisin. Uuden arvo putoaa kuin lehmän häntä ja sen huoltaminen maksaa hunajaa. Riittää että auto on siisti, toimiva, sopivan tilava ja verraten turvallinen.

Eli nyt loppui kulutusjuhla tässä taloudessa. :) Mitkäs ovat teidän tyylit ja tottumukset?

4

1303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkkaan on

      2000€/kk eli talon laina sen kulut(lämmitys,sähkö,vesi,jäte,vero,vakuutus,nuohous yms.) muut laskut(puhelin,netti,tv-lupa,kaapeli ja jotain satunnaisia).
      Sitten varmaan 5-henkinen perhe tarvii ruokaa vaatteet bensat harrastukset yms. yms
      eli 4000€ on lopullinen summa elikkä aikas tarkkaan netto tulot.

    • Mies-27..

      Minulla on pakolliset kulut 300e/kk, sisältää vuokran muut asumiskulut, ruuat, internetin, puhelimen, matkustamiset.

      Olen laskeskellut että on mahdollista tulevina vuosina pakollisiin kuluihin -60e/kk, eli kulut ovat käänteisesti eli ei kuluja ollenkaan vaan plussaa, toisin sanottuna pakollisia kuluja vähemmän kuin 0euroa.

      Mieti sitä.

    • Danzee

      Käteen tulee kuukausittain noin 1700-1800 euroa.

      Vuokra, vakuutukset, puhelin ja muut laskut vievät hieman reilut 700 euroa. Jäljelle jää siis noin 1000-1100 euroa.

      Siitä lähtee työmatkabensoihin (matkaa 66km päivässä) 250 euroa, shoppailuun (vaatteet jne.) 100 euroa ja ruokaan, alkoholiin ja muuhun noin 300 euroa. Näistä bensaa lukuunottamatta ei tule monestikaan käytettyä edes koko rahasummaa, vaan laitan kaiken jäljelle jääneen seuraavan tilin tullessa säästöön.

      Sitten on tietty jotain menoja, kuten auton katsastaminen tai huolto, joita silloin tällöin tulee, jotka vaikuttavat siihen, miten paljon jää säästöön.

      Normaali kuussa säästöön menee 400-500 euroa.

      • Itse myin tietokoneen ja kalliin kommunikaattorin pois, ja katkaisin netin. Televisiotakaan ei ole. Käyn kirjastossa netissä.

        Noilla ainakin säästän itse vajaan 1000 euroa vuodessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3792
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1480
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1184
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      59
      1051
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe