2 koetta samanapäivänä

Yläasteläinen

Onko mahdollista, että yläasteella on kaksi koetta samanapäivänä, koska olen kuulut että se ei ole mahdollista.

8

1414

Vastaukset

 • On se mahdollista, mutta vain pakkotilanteessa. Opettajainhuoneen seinälle ripustetaan jo alkusyksystä kalenteri, johon opettajat merkitsevät omien opetusryhmiensä kokeet. Kalenterin tarkoitus on pitää kunkin ryhmän kokeet mahdollisimman kaukana toisistaan, mutta ei se aina onnistu.

 • Lukion koeviikot on kanssa jotain ihan järjetöntä. Ei oikeassa elämässäkään ole mitään koeviikkoja, vaan duunia painetaan tasaista tahtia.

  Ei ole reilua opettajilta, sen verran voisivat järjestää kokeita, ettei tuollaista tapahtuisi. Laikia pitää muuttaa.

  Yo-kirjoituksetkin pitäisi ajoittaa toisin eli niin lyhyin välein kokeita, jotta ehtii palautua ja kerrata.

  • Kannattaa lukea ehkä lukiossa jo kurssien aikana, jolloin kokeeseen tarvitsee vain kertailla. Opiskelen nyt yliopistossa ja on ollut pääaineen luentokertaus, kirjatentti ja sivuaineen kirjatentti samanapäivänä. Eli käytänössä 5 kpl n. 250-300s. pitkää kirjaa luennot. Ja ihan hyvin selvisin kun on tehnyt hommat jo ennakkoon. Suosittelen!


  • Vitu paviaani, niitä kokeita on sitä varte et sua voitais arvioida. Et sä esim pääse lakimieheks pelkäl lukemalla, teet kokeita tai sitte et ja oot paska.


 • En tiedä onko "laillista" pitää yläkoulussa kahta koetta samana päivänä, luultavasti on. Omat kokemukset ovat kuitenkin sen suuntaisia, että yläkoulussa on hyvä "opetella" painamaan duunia kokeiden eteen. Kaksi koetta samana päivänä ei ole ylitsepääsemätöntä, kun verrataan vaikka lukion koeviikkoihin, jolloin kokeita voi joutua tekemään vaikka viisikin peräkkäisinä päivinä.

  • Lukiolaisen (?)kanssa aivan samaa ajattelen: kokeita ei ole kiva tehdä kahta samana päivänä, mutta ... peruskoulu on niin helppoa useimmille, että kuuntelemalla ja läksyt tekemällä pärjää kokeissakin. Kokemusta on. Oppii sitä paitsi tulevaa koulu-uraa varten tärkeitä taitoja: opiskelua ja asioiden nopeaa kertaamista.


 • Kyllä on, meillä on keskiviikkona (oon 6lk) kaks koetta muusiikki ja enkku et kiva vaan!:)

 • Tein kerran yläasteella neljä koetta samana päivänä. Olin ollut kipeenä, enkä jaksanut alkaa siirtelemään ja valittamaan :D

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.