Rooman matkalle

vinkkejä! ;)

Moikka!

Olen lähdössä Roomaan parin viikon päästä, ja haluaisin kysellä muutamaa juttua.

Elikkäs:
- Onko järkevää tehdä Roomasta päiväreissua esimerkiksi Venetsiaan? Miten se olisi järkevintä toteutta? Junalla? Paljonkohan tulee hintaa? Ja onko kukaan tehnyt tuollaista reissua?

- Onko metroilla helppo liikkua vai onko joku järkevämpi tapa? On varmaankin olemassa joitakin sarjalippuja, joita voi sitten ostella, ettö pääsee suhteellisen edullisesti kulkemaan...

- Ja millä alueella Roomassa on hyviä ostoskeskuksia tai muita kivoja kauppoja pakollisia vaateostoksia varten? :)

- Ja jos jotain muuta Roomasta joku haluaa kertoa, mitä kannattaa vaikka tehdä, niin kaikki otetaan kiitollisena vastaan:)

Tottakai sitä tulee noitaki asioita muutakin kautta selvitellä, mutta aina on tietenkin kiva kuullu oikeilta ihmisiltä oikeita kokemuksia.:)
Kiitos!

14

9154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rooman rouva

      Tuskin sinun mielesi tekee lähteä muualle sillä Roomassa on katseltavaa ja koettavaa lopuksi ikää. Mutta jos nyt sinulla on aikaa ja haluat niin meneppäs RyanAirin sivuille. Näkyy olevan 5 euron tarjouksia Roomasta Trevisoon. Trevison kentältä kulkee bussit Veneziaan ja muistaakseni maksaa siinä noin 6 euroa sivu. RyanAir lentää Roomasta Ciampinon kentältä. Jos aiot ottaa lentokoneen Veneziaan niin voin tarkemmin vielä neuvoa.

      Metrot ovat johinkin kohteisiin ihan OK. Riippuu myös hieman että missä aioat asustella. Pitää muistaa vaan ettei metro eikä usein bussitkaan mene aivan lähelle nähtävyyksiä. Jos asut keskellä kaupunkia niin kävellen pääset useinpaan paikkaan ja Roooma on kuin tehty kävelyä varten. Kannattaa vältellä suurimpia katuja joilla on paljon liikennettä ja ottaa viereinen katu tai kuja jossa saa kuljeksia ihan rauhassa. Hyvä kartta, hyvät kävelykengät ja eikun menoksi.

      Rooman keskusta on täynnä vaatetusliikkeitä joissa myydään melko erikoisia hepenieitä kallilla. Ostoskeskukset sijaitsevat aika kaukana laitakaupungeilla. Ei niihin mielestäni kannata vaivata aikaa eikä voimia.

      Via Repubblica, Via Corso, Piazza dei Fiorin seutu... Piazza Navonan ulkopuolelta voi etsiä myymälöitä...

      http://www.aboutroma.com/shopping-in-rome.html

      Liikennelaitoksen sivuilla WWW.atac.it löytyy lippujen hintoja ja bussireittikarttoja voi hakea sekä metrolinjakartta ym mukavaa.

      • Rooman rouva

        Kirjoitn väärin. Ei Via Repubbica vaan Via Nazionale. Mutta sattuuhan sitä;).


    • transvere

      terve! olen lähdössä 13-24 roomaan kanssa ja en ole vielä päättänyt majoitusta...veljeni oli siellä pari viikkoa sitten ja nytten olen yrittänyt harjoitella karttoja ulkoa että saa kaiken irti roomasta...:) oletko jo ottanut itse majoituksen...vinkkejä tännekin tarvittas...ja vaikka itekin yksin matkustan olis ihan kiva joku päivä jonkun suomityypin kanssa yhessä seikkailla...

      • matkahaaveilija

        Millainen sää Roomassa mahtaa olla lokakuun lopulla tai marras-joulukuussa? Kannattaako silloin lähteä Roomaan?


      • Rooman rouva
        matkahaaveilija kirjoitti:

        Millainen sää Roomassa mahtaa olla lokakuun lopulla tai marras-joulukuussa? Kannattaako silloin lähteä Roomaan?

        Lokakuu on sateisin kuukausi Roomassa ja se saattaa sataa kaatamalla useammankin päivän peräjälkeen. Loka-tammikuu välisensä aikana sataa melko paljon mutta jos on hyvä tuuri niin saattaa olla jopa aurinkoisiakin päiviä välillä. Marraskuussa on noin 10-15 astetta lämmintä mutta ilma melko kosteaa. Oikeastaan melko mukava kävelyilma sinäänsä jos ei vaan sada. Kostea on ilma kesähelteelläkin.

        Roomassa on turisteja ympäri vuodet. Amerikkalaisia on paljon ja talviaikaan amerikkalaisia eläkeläispareja tapaa yhtenään, sekä japanilaisia. Muuten on rauhallista. Useimilla kaduilla ja kujilla saa kävellä melkein yksikseen. Omasta mielestäni kannattaa ottaa se sateen riski kaikesta huolimatta. On ihana kävellä Taveren rantakatuja värikkäiden syksyisten lehtien putoillessa jalkaäytävlle.

        Sateenvarjosen kauppiata löytyy kaduilta heti kun sade alaka uhkaamaan mutta heiltä ei kannata ostaa sillä se on laitonta myydä kaduilla. Pysyvästi seisovista myyntikojuista voi ostaa sillä heillä on myyntilupa. Sadevarjakauppoja löytyy muutenkin tiheään. Voihan sitä ostaa kevyen muovisen hupullisen sadetakin Suomesta jonka voi kääräistä kassiinsa.


      • roomanystävä

        Ks. tästä ketjusta nimimerkki "Cuoren" majoitusvinkki. Minäkin suosittelen kyseistä BB:tä
        (hyvä sijainti, upea kattoterassi, ystävllinen, suomenkielinen palvelu9.


      • ensi viikolla matkaan ja vi...
        roomanystävä kirjoitti:

        Ks. tästä ketjusta nimimerkki "Cuoren" majoitusvinkki. Minäkin suosittelen kyseistä BB:tä
        (hyvä sijainti, upea kattoterassi, ystävllinen, suomenkielinen palvelu9.

        Eli tuo kyseinen B&B täynnä. Olisiko muita ideoita...? Lähellä historiallista keskustaa, aamupala ja oma vessa olisivat kivat!


    • zxc2

      Lukekaapa eka kertaa Roomaan matkaavat pallontallaajien sivuston Rooma-osio.
      Kynä ja paperia viereen ja hyvät vinkit muistiin.

      1 hyvä vinkki Cianpinosta ilta/yöaikaan keskustaan siirtymiselle:Romecianpino limousine service,35 e ja max 5hlö.Voi varata netistä!
      Taxit kun ei alle 50 e liiku yöaikaan Cianpinosta keskustaan, vaikka pitäis olla kiinteä 30 e hinta.
      Yli 3 yön matkalle suosittelen varaamaan huoneiston vaikkapa trasteverestä,jos nyt ei erityisesti rakasta hotelliasumista.
      Viime marraskuussa sää oli mitä mainioin kaupunkilomalle ja jonottaa ei tarvinnut oikeastaan minnekkään.
      Opetelkaa muutama sana italiaa..palvelu pelaa.

      2 viikkoo ja taas Roomaan :)

    • Italyfriikki
    • Lerome

      Palasin juuri 8 päivän Rooman matkalta. Koko viikon oli 23-25 astetta lämmintä,yhtenä päivänä vähän sateli. Kaupunki oli minulle uusi kohde, aiemmin on tullut käytyä Pohjois-Italiassa pari kertaa. Rooma on mahtava elämys, jonne on pakko palata. Hotelleihin en mene nykyisin juuri missään, vaan vuokraan välitysfirman kautta asunnon. Nyt osui valinta aivan nappiin, majoituimme Colosseumin yläpuolelle taidehistorian tohtorin ihanaan kaksioon, joka täysin varusteltu, ja lähellä metroa, vieressä hyvä ruokaravintola Nerone ja pari muuta. 8 pv maksoi alle 900 euroa ja tilaa oli ruhtinallisesti ja isäntäpari todella ystävällinen ja avulias. Paikka löytyy BestrentRome välitysfirman sivuilta.
      Viikolle osuivat filmifestivaalit ja hotelli Hustlerin edustalla Al Pacino poseerasi meille ihan reilusti ja saatiin hienot kuvat. Perjantaina olimme monen sadantuhannen ihmisen villissä opposition järjestämässä mielenosoituksessa, jossa Berlusconi sai huutia.
      Ja mitä roomalaisiin tulee; ystävällisiä, avuliaita, rahasta sai joka paikassa oikein takaisin ja yölläkin liikuttiin ongelmitta metrossa. Viikossa ehtii paljon nähtävyyksiä, mutta jos yhtään viitsii perehtyä, kannattaa jo etukäteen miettiä, mitä haluaa nähdä. Oma suosikkini on ihana Villa Borghese puistoineen.Rahaa saa menemään, jos syö oppaiden suosittelemissa ravintoloissa, kannattaa mennä vähän pienemmille kujille, niin saa halvemmalla ihan yhtä hyvää. Pari sanaa kieltä kannattaa opetella,mutta englantia osaavat lähes kaikki nuoret. Todella helppo kaupunki suunnistaa, mutta hyvät kengät jalkaan. Hyvä paikka mennä näin syksyllä, mutta ehkä palaan jo keväällä.

    • CMXS

      - Onko järkevää tehdä Roomasta päiväreissua esimerkiksi Venetsiaan?

      ==> Junalla liikkuminen on aika edullista, kannattanee kuitenkin varata pari päivää Venetsian reissuun, jotta ehtii jotain näkemäänkin paikan päällä.

      - Onko metroilla helppo liikkua vai onko joku järkevämpi tapa?

      ==> Metrolippu on 1 euron hintainen, eli halpaa on ainakin. Helppo liikkua. Joskin ite diggasin busseista enemmän samalla hintaa.


      Hieno paikkahan se on. Paljon nähtävää joten hyvät kengät messiin. Ihmisten palvelualttius aika kehnoa, tuntuivat aika kypsiltä alati kasvaviin turistimassoihin. Mutta ehdottomasti näkemisen arvoinen kaupunki.

      Ravintoloissa hieman ärsytti kun loppulaskuun oli ilmestynyt lisäeuroja verrattuna ruokalistan hintoihin. "No, no! This take-away prices!" oli kyllä paras kommentti tarjoilijalta kun ihmeteltiin äkillistä hinnannousua ;=)

      Samoin taksikuski yritti veloittaa 10 euron lisämaksun, vaikka nykyään lentokentältä vanhan muurin sisälle Roomaan on kiinteät hinnat.

      Anyway, omat top-kohteet viikon aikana olivat pyhän Pietarin kirkko (aivan tajuton!), Ostia Antica ja Caracallan kylpylä. Myös Pantheon, foorumi ja tietysti Colosseumikin olivat myös aika vaikuttavia. Colosseumille kannattaa lähteä ihan heti aamusta, niin välttää pahimmat jonot.

      Hyvä opas kannattaa ostaa ennen matkaa. Miltei kaikista paikoista puuttui kunnon opasteet, ja maksulliset audio guidet / kartat olivat aika säälittäviä.

      Huoneisto vuokrattiin www.homelidays.comin kautta. Meillä sattui huono tuuri vuokranantajan (mrs. A. Jatta) kanssa: vessa ei toiminut (pönttö ei vetänyt), ja jatkuvista pyynnöistä huolimatta vuokraemäntä ei sitä korjauttanut kuin vasta 1 pv ennen lähtöä koti-Suomeen. Eli viisi päivää kärvisteltiin "vanhan kansan konstein". Hän ei edes suostunut hyvittämään mitään moisesta "pikkuviasta"! Äärimmäisen epäkohtelias ja ahne henkilö. Häneltä en suosittele vuokraamaan kyllä lomakämppää Roomasta. Samoin tuo koko www.homelidays.com on aika epäilyttävä siinä suhteessa, että ne eivät julkaise mitään negatiivisia vuokralaisten kommentteja kohteiden esittelyn yhteydessä. Eli "sen lauluja laulat, jonka leipää syöt".

      Tämä jätti hieman pahan maun suuhun muuten hyvästä reissusta.

    • siankärsämötttt

      Kuinka Roomassa maksetaan tuo euron metrolippu? Ostetaanko asemalta vai junasta?

      • Toinen nonno

        Ostetaan etukäteen tupakkakaupasta tai metroaseman lippuautomaatista. Junaan et pääse portista ilman lippua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4975
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1253
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe