Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ystävä valitsi toisen kaasoksi

turhaa

ja tottakai hänellä on oikeus valita ihan kenet vaan... mutta silti minusta tuntuu pahalta.

Ystävä on kokenut viime vuosina paljon kaikenlaista ikävää ja aina olen ollut paikalla tukemassa, kuuntelemassa, auttamassa... ja nyt kun on hänen suuri päivänsä, haluaa hän osoittaa suurinta ystävyyttään toiselle. En minä palkkiota odota hänen auttamisestaan, luulisi vaan, että se jonka kanssa on suuret itkut itketty, olisi myös se, jonka kanssa ne suuret onnetkin jaettaisiin. Mutta eipä ole... ja tuntuu vaan tylsältä olla pelkkä olkapää, jota vasten itketään ja muut ovat sitten niitä kenen kanssa iloitaan.

Ja tiedän, minun pitäisi olla onnellinen hänen onnestaan ja niin olenkin. Mutta silti olisi vaan ollut ihanaa saada konkreettista osoitusta myös hänen ystävyydestään. Ja tunteilleen sitä on vaikeaa mahtaa mitään.

9

3252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vastaavan kokenut

      minun pitkäaikaisin lapsuudenystäväni valitsi erään toisen ystävistään kaasoksi. Tuntuihan se pahalta, mutta hänen häänsähän ne olivat.

      Ajattele niin, että jos tosiystäviä olette, ei ystävyys riipu yhdestä kaasoudesta. Puhu ystävällesi ystävyyssuhteessanne olevista todellisista ongelmista, jos teillä sellaisia on, mutta älä pilaa hänen häätunnelmiaan avautumalla tästä kaasoasiasta.

      • kaaso myös

        Voin hyvin kuvitella teidän kummankin tunteen. Mutta voihan olla niin, ettei kaasoa valita pelkästään "ystävyyden määrän" takia, vaan esimerkiksi siksi, että morsian on katsonut ko. henkilön vaan muuten tehtävään sopivammaksi. Morsiamen olisi kyllä ollut hyvä perustella valintansa, ettei olisi loukannut hyvän ystävänsä tunteita. Tai hän olisi tosiaan voinut valita useamman kaason. Ehkäpä hän ei tajunnut loukanneensa kenenkään tunteita. En puolustele hänen tekoaan, mutta asia voi olla vaan niin.

        Ehkä vaan kannattaa "niellä" ikävät tunteet toistaiseksi ja iloita häistä. Keskustelkaa asia puhki sitten joskus myöhemmin. Voi nimittäin olla, että jos nyt alatte selvittää asiaa, tunteet kuumenee ja fiilikset menee kaikilta sekä myös hääfiilis pilalle.


    • Orjatyötä

      Itse olen ollut kaasona enkä mene enää ikinä. Morsian saattaa teettää niin hirveästi hommia, että oma elämäsi jää vähälle.

      Minut ainakin valittiin tehtävään sen perusteella, että olen hyvä organisoimaan jne. Ei siis tunneperusteella.

      Omasta kokemuksestani viisastuneena en aio pitää isoja häitä enkä ottaa kaasoa kärsimään moisesta rististä.

      Tosin tämä kaikki riippuu niin paljon morsiamesta...

    • juu

      Onneksi on oma elämä, ei tarvitse ripustautua ystävän elämään.

    • Satu

      jos asia tuntuu pahalta.

      Ehkä ystävälläsi on kuitenkin joku muu syy toisen valintaan kuin ystävyyden osoittaminen? Ehkä hän ei halua vaivata sinua, kun olet häntä muutenkin paljon auttanut?

    • Vaimo

      Ehkä ystäväsi valitsi kaasoksi jonkun muun siksi että sinä voit nauttia hääjuhlasta täysinrinnoin vieraana....etkä ns. orjana niin kuin joku kaasoa kutsuvat.

      Nauti juhlasta ilman stressiä nyt kun voit tehdä niin!

      Älä murehdi! =)

      • Ninni

        täysin siemauksin kaason tehtävistä. Ollaan morsiamen kanssa sovittu, että yhdessä askarrellaan kutsukortit ja hääkarkit. Juhlapäivänä tehtäväni on huolehtia ohjelmasta. Mielestäni tässä ei ole yhtään liikaa tekemistä, vaan olen erittäin otettu ja kiitollinen että minut valittiin tehtävään. Niin ja unohtamatta polttareita, nehän on kiva osuus järjestelyissä myös =)


      • tuutti
        Ninni kirjoitti:

        täysin siemauksin kaason tehtävistä. Ollaan morsiamen kanssa sovittu, että yhdessä askarrellaan kutsukortit ja hääkarkit. Juhlapäivänä tehtäväni on huolehtia ohjelmasta. Mielestäni tässä ei ole yhtään liikaa tekemistä, vaan olen erittäin otettu ja kiitollinen että minut valittiin tehtävään. Niin ja unohtamatta polttareita, nehän on kiva osuus järjestelyissä myös =)

        Hei!!
        Olin luvannut kaason paikan lapsuuden ystävälle, joka asuu muualla, mutta olemme läheisiä silti..., sitten sattumoisin eräs ystävänä alkoi kapakassa kertomaan, kuinka väärin tein ,kun en ottanut lähimpiä ystäviäni kaasoisksi, sanoin haluamani pitää lupauksen ja koska olemme kaasoni kanssa suunnitelleet häitäni koko nuoruus ja hän aidosti innostui asiasta, niin nyt kuulenkin tekeväni väärin?


    • kesäkissa

      Minut valittiin kaasoksi ja ihmettelen kovasti, sillä emme ole morsiammen kanssa kovin läheisiä ystäviä. Syyksi valintaan epäilen seuraavia tekijöitä:
      1. olen morsiammen pidempiakaisista tuttavista ainoa, joka asuu samalla paikkakunnalla
      2. pystyn organisoimaan yhtä sun toista
      3. olen kova työjuhta.

      Siis bestistä ei välttämättä valita kaasoksi, varsinkaan jos hänellä aiotaan teettää kovasti töitä. Vieraiden halutaan yleensä nauttivan häistä. Bestman ja kaaso ovat juoksupoika ja -likka, joita ei kyllä kannata kadehtia. Eli nauti häistä täysin rinnoin vieraan roolissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      30
      1760
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1520
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1471
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1392
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1312
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe