Kuka oli Jarl Fahler?

baraparako?

Tietoa Jarl Fahlerista kellään? Kaveri puhuttaa maallikkohypnoosi piirejä?

http://keskustelu.suomi24.fi/terveys_show.fcgi?category =97&conference=4500000000000468&posting=220000000381667 38

http://keskustelu.suomi24.fi/terveys_show.fcgi?category =97&conference=4500000000000468&posting=220000000383005 40



http://keskustelu.suomi24.fi/terveys_show.fcgi?category =97&conference=4500000000000468&posting=220000000374923 34

39

2696

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • googlehaulla

      Kirjastoistakin vielä löytynee Fahlerin kirjoittamia kirjoja.
      C.Jung jo paljon mielenkiintoisempi, kaikkialla tunnettu.

      • 9.4.2017

        Mitä yhteistä on Jungilla ja Fahlerilla?


    • Fahler oli filosofian maisteri, joka oli kiinnostunut hypnoosista ja parapsykologiasta. Muutamia perustietoja saa wikipedian lyhyestä esittelystä:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Jarl_Fahler

      Fahler oli johtava parapsykologian harrastaja Suomessa vuosikymmeniä sitten. Varsinainen parapsykologi hän ei ollut, vaikka oleskeli myös Yhdysvalloissa ja osallistui tutkimukseen siellä.

      Fahlerin kriittisyys ei ollut aivan toivottavalla tasolla. Vaikka skeptikot aikanaan kertoivat keksineensä, että selitys tajunnan siirtymiseen vesilasiin oli koehenkilön kuulema piirturin ääni viereisestä huoneesta, Fahler esittää ilmiön luotettavasti todettuna kirjassaan "Hypnoosi" eikä hiiskunut mitään piirturin äänen mahdollisuudesta.

      Jos hypnoosilla todella saataisiin niin helposti vahvaa näyttöä psi:n toimivuudesta kuin Fahler kertoo, niin parapsykologia olisi aivan toisessa tilanteessa nykyään kuin mitä se todellisuudessa on. Hannu Lauerma kertoi kerran, että edes palovammoja ei ole saatu aikaan hypnoosissa pelkällä sormen kosketuksella, vaikka tälläisia kokeita on tehty vanhojen tietojen tarkistamiseksi.

      Ihmismielen ymmärtäjänä ja yhteiskunnallisena ajattelijana Fahler oli mielestäni loistava. Yhteiskunnan suggestiovaikutuksen alaisena eläminen ja mielen kerroksellisuus - kaiken hän toi hienosti esille.

      • juliussky100

        viimeinen asuin paikka hänellä oli Porvoon ernestasissa, olen käynyt hänen talossaan


      • juliussky100
        juliussky100 kirjoitti:

        viimeinen asuin paikka hänellä oli Porvoon ernestasissa, olen käynyt hänen talossaan

        Talo oli silloin autio ja löysin alkuperäisen teoksen saatanaa haastattelemassa, mutta liian rankkaa tekstiä joten heitin sen takkaan.


      • Tavannut.
        juliussky100 kirjoitti:

        viimeinen asuin paikka hänellä oli Porvoon ernestasissa, olen käynyt hänen talossaan

        Kävin hänen luonaan juttelemassa.

        Silloin hän asui helsingin maunulassa. Hän ja hänen kissansa.

        Vuotta tai vuosikymmentä en enää muista.


      • Kerran nähnyt
        Tavannut. kirjoitti:

        Kävin hänen luonaan juttelemassa.

        Silloin hän asui helsingin maunulassa. Hän ja hänen kissansa.

        Vuotta tai vuosikymmentä en enää muista.

        Minä kävin myös. Oli jo dementikko... Ilmoitin Uudelle Suomelle, että on dementikko joten voivat lopettaa kestoilmoittelun. Lopettivat.


    • jokekar

      Pätevä kaveri kunnes sairastui

    • perkunas333

      Teoksissaan Harhan oivaltaminen ja Saatanaa haastattelemassa Fahler pyrki osoittamaan, että ihminen itsessään on paha ja itse vastuussa teoistaan.

      »Evankelisluterilaisen seurakunnan jäsenenä sain oppia koko joukon asioita ihmisestä jolla oli omana aikanaan tavallinen nimi Jeesus. Ymmärsin häntä hyvin. Mutta ei ollut yhtä helppo ymmärtää mitä yhteistä hänellä saattoi olla kristinuskon kanssa. Sikäli kuin jo varhain saatoin käsittää hänellä ei ollut mitään tekemistä ainakaan Kirkon kanssa, tarkoitan luterilaista kirkkoa. (Jarl Fahler, Saatanaa haastattelemassa, s. 11).»

      Uskonnolliset järjestöt ostivat Saatanaa haastattelemassa -teoksen lähes koko painoksen ja poltti sen. Miksi?

    • dffdfdh
      • viimesin

        120 euroa!


    • RMirj

      Herra Fahler koetti raiskata minut, kun olin kuudentoista - ja hänen potilaansa. Kesämökillä, "annettuaan" minulle ensin kuulemma luvallista ja hoidon edistymistä edistävää LSD:tä. Hänen näkemyksensä mukaan ahdistukseni helpottuisi seksisuhteella hänen kanssaan. Sain paniikkikohtauksen mutta pystyin toimimaan sen verran, että pääsin liftillä Helsinkiin jossa asuin. Hänen kaavailemastaan seksisuhteesta ja Sisilian-matkasta ei tullut mitään, enkä koskaan tapahtuneen jälkeen edes puhunut hänen kanssaan. Paljon myöhemmin, käsiteltyäni asiaa vuosia asiallisen psykoterapeutti kanssa tajusin, muun ohessa, myös sen, että hän teki tärkeimmän mahdollisen ammattieettisen virheen ja että minun olisi pitänyt pysäyttää hänen toimintansa. - Itsestäni tuli psykologi ja psykoanalyytikko. Toivon sydämestäni, ettei ainakaan potilas ole joutunut tai joudu moisen kohteeksi. Haavoittuneita ja haavoittuvan potilaan tai ylipäätään ihmisen luottamuksen pettäminen auktoriteettiasemasta käsin voi tuhota ihmisen loppuisi. Jälkensä se jättää,aina.

    • RMirj

      P.S. Pahoittelen kirjoitusvirheitä. Niistä huolimatta kaikki J. Fahlerista kertomana pitää paikkansa, ja niin pitää Itsestänikin kirjoitettu. Näen hänestä vieläkin silloin tällöin painajaisia. Käydessäni lasteni ja lastenlasteni kanssa edesmenneen aviomieheni haudalla, joudun kulkemaan ko. merkkihenkilön hautakiven ohi. Ja kääntämään pääni pois. Silkasta inhosta.

      • Lainkirjain

        Vakavia syytöksiä vainajaa kohtaan. Toivottavasti hänen omaisensa lukevat tätä palstaa.


      • RMirj

        Niin toivon minäkin. Samoin kuin sitä, ja ensisijaisesti sitä, ettei ainakaan ammattilainen enää syyllistyisi vakavasti potilasta/asiakasta vahingoittaviin ammattieettisestikin törkeisiin virheisiin. - Ikävä kyllä ihmisen kuolema ei nk. pyyhi pois niitä vaurioita, joista jäljelle jäävät "kohteet" joutuvat kärsimään, mahdollisesti loppuelämänsä ajan - ja joita he ehkä muodossa tai toisessa tahtomattaan tulevat siirtäneiksi eteenpäin.


    • RMirj

      P.S. Korjaus: En erityisemmin toivoisi JF:n jälkeläisten lukevan viestejäni. He eivät syyllistyneet Fahlerin toimiin. Sen sijaan toivon, että (toivottavasti mahdollisimman harva) vastaavaa kokemaan joutunut lukisi. Siksi, ettei kukaan joutuisi kysymään itseltään (kuten etenkin nuoret ihmiset usein tekevät), tekikö itse jotain väärin, onko ainoa, onko täysin yksin ym. Saati kantamaan kenties loppuikänsä pois puhumatonta häpeää. Jota he eivät todellakaan ole "ansainneet". Ja että psykoterapian tarpeessa olevat ihmiset osaisivat valita ammattitaitoisen ja itselleen sopivan psykoterapeutin. Onneksi Valvira on monessa mielessä kohtalaisen valpas.

      • Goodluckvaan

        Syytteitä epäilemättä nostetaan tuollaisia provokaatioita vastaan. Välttämättä ei edes jälkeläisten tai muiden sukulaisten toimesta. Selitä mitä selität.
        Vainajan häpäiseminen on joka tapauksessa vakava rikos.


      • RMirh

        Anteeksi kuinka? Uhrien on aihetta pyytää anteeksi heitä vahingoittaneilta - koska vahingoittajat ovat edesmenneitä? Koska heidän väärinkäytöksistään - todistettavissa olevista - heidän, siis heidän, ei voi/saa puhua. Siksi että he ovat vainajia.
        Tosiasioiden julki tuominen ja provosointi ovat täysin eri asioita. Ja ak siis provosoi - millähän tavoin, mihin ja keitä?
        Odotan kiinnostuneena syytteitä. Ja ennen muuta niiden perusteluja.
        Johan on. Uskomatonta.


      • RMirj

        J.K. Vaikeista ja traumaattisista asioista on nimenomaan aihetta puhua. Siitä yksinkertaisesta syystä, etteivät ne pääsisi toistumaan. Häpäisemisen kanssa sillä ei ole tekemistä.
        Jos ja kun joku syystä tai toisesta ihailee Jarl Fahleria, kaikin mokomin.
        Todistettavissa olevien tapahtumien ja tosikokemusten kieltäminen sen sijaan - hm. Muistaakseni viestiketjun alkuperäinen kysymys oli jotakuinkin "Tietääkö joku Jarl Fahlerista?" No, minä tiedän (muun ohessa) tämän. Kokemuksesta, ikävä kyllä.
        Siinä tapauksessa, että ak esim. kehottaisi kokemansa tähden herra Fahlerin muistokiven sabotoimiseen tai syyllistyisi vastaavaan itse tms., kyseessä todellakin olisi vainajan häpäiseminen/hautarauhan rikkominen. Sellainen vain ei tulisi mieleenkään.


      • deeeeeeeeeeeeee

        Se ongelmahan tuossa on, että vaikka itse tiedät puhutko totta, tämän palstan lukijat eivät voi sitä tietää.


      • 27.2.17
        deeeeeeeeeeeeee kirjoitti:

        Se ongelmahan tuossa on, että vaikka itse tiedät puhutko totta, tämän palstan lukijat eivät voi sitä tietää.

        Hyvä kommentti ja samaa mieltä että ei voida tietää totuutta. Totuudet pitäisi selvittää ihmisen elinaikana. Tunsin Jallen aika hyvin ja kyllä hän jossain tilaisuudessa kertoi jotain joka voisi liipata läheltä. Parempi kuitenkin olla toistamatta noita asioita julkisuudessa ja edes yksittäisiä sanoja. Ammattimaisena psykoanalyytikkona RMirj varmaan tiedät että potilaat usein rakastuvat analyytikkoonsa ja sitten tahtoo mennä asiat sekaisin kuka haluaa ja mitä. Mutta jos nyt olet psykoanalyytikko niin kannattaisi olla tyytyväinen. Tuskin olisit ilman Jallea.


    • cje.ugn

      Jarl Fahler perusti myös Parapsykologian instituutin Suomeen https://sites.google.com/site/parapsykologia/taustaa

      "Suomen Parapsykologian Instituutti on parapsykologian tutkimukseen keskittynyt organisaatio, joka perustettiin kesäkuussa 1965 parapsykologi Jarl Fahlerin (27.12.1925 – 17.5.1990) aloitteesta.

      Fahler oli alkanut kiinnostua parapsykologiasta jo nuorena miehenä ja liittyi Sällskapet för Psykisk Forskning -seuran jäseneksi 1940-luvun lopulla, jolloin hän vielä opiskeli Helsingin yliopistossa psykologiaa. Vuodesta 1951 alkaen hän veti yhdistyksen telepatiatyöryhmää, pitkään telepatiaa vuosikymmeniä tutkineen Severin Tigerstedtin jalanjäljissä, jonka elämäntyöstä esitelmöitiin 1954 hänen kuolemansa jälkeen juuri Fahlerin toimesta. Fahler valmistui valtiotieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1953 ja seuraavana vuonna hänet valittiin Sällskapet för Psykisk Forskning -seuran puheenjohtajaksi. Tämän jälkeen Sällskapet för Psykisk Forskning ryhtyi pitämään aktiivisesti yhteyksiä parapsykologeihin Duken yliopistossa Yhdysvaltoissa, jossa toimi J.B. Rhinen perustama parapsykologian laboratorio, sekä ruotsalaiseen parapsykologiin John Björkhemiin ja saksalaiseen parapsykologiin Gerda Waltheriin.

      Vuonna 1956 Fahler siirtyi kahden kuukauden ajaksi työskentelemään Ütrehctin yliopistoon parapsykologian professorin Wilhelm Tenhaeffin alaisuudessa. Seuraavana vuonna hän lähti vierailevaksi tutkijaksi Duken yliopiston parapsykologian laboratorioon, jossa hän osallistui 1,5 vuoden ajan laboratoriossa tehtyihin, telepatiaan ja telekinesiaan liittyviin testeihin. Hän toimi tämän jälkeen vapaaehtoisena myöskin Yhdysvalloissa toimivassa Parapsykologian Säätiössä.
      Palattuaan Suomeen hän kirjoitti teoksensa Parapsykologia, jonka ensimmäinen painos ilmestyi 1961. Samaan aikaan hän teki vuosina 1959-1962 kokeita LSD:n kanssa, jotka hän lopetti havahduttuaan aineen käyttöön liittyviin vaaroihin, ja jatkoi kokeita hypnoosin parissa. Parapsykologian tutkimusten pariin hän palasi aktiivisemmin hieman ennen parapsykologian instituutin perustamista. Häneltä ilmestyi vuosien 1957-1975 välillä kansainvälisissä parapsykologian julkaisuissa noin 10 parapsykologiaa koskevaa tutkimusta. Lisäksi Fahler popularisoi aihetta ahkerasti artikkeleissaan ja kymmenissä luennoissaan.

      Fahler perusti Suomen Parapsykologian Instituutin pyrkimyksenään edesauttaa Suomessa toteutettavia parapsykologian tutkimusprojekteja yhteistyössä yhdysvaltalaisten parapsykologian tutkijoiden kanssa. Sääntöihin tämä merkittiin tavoitteena "harjoittaa ja edistää ihmismielen syvimpien kerrosten ja varsinkin parapsykologisten ilmiöiden alkuperän ja ilmenemismuotojen tutkimusta ja ymmärtämystä, edistää tutkimustulosten tunnetuksi tekemistä, harjoittaa julkaisutoimintaa sekä solmia ja ylläpitää alaansa koskevia kansainvälisiä suhteita". Instituutti pitikin 60-luvun lopulla säännöllisiä yhteyksiä ulkomaille ja Fahler kävi edustamassa Suomea ainakin kahdessa kansainvälisessä parapsykologian konferenssissa. Muita instituutin perustajia olivat hänen vaimonsa Astrid Fahler, taiteilija Orvo Raippamaa sekä Gustaf Gabriel Enebäck. "

    • Tunsinhyvin

      Tunsin Jallen 1966:sta lähtien kun ensi kerran kävin hänen luonaan Maunulassa. Jalle oli kyllä ihan kertaluokkaa kovempi kaveri kuin ollaan totuttu. Jos joku haluaa keskustella hänestä niin voin kertoa aika monia asioita.

      • Instituutinjäsen

        Taidat sekottaa hänet erääseen toiseen papparaiseen. Muistaakseni Jalle ei asunut Maunulassa. Raippamaa sen sijaan asui siellä.


      • 31.12.16
        Instituutinjäsen kirjoitti:

        Taidat sekottaa hänet erääseen toiseen papparaiseen. Muistaakseni Jalle ei asunut Maunulassa. Raippamaa sen sijaan asui siellä.

        Kyllä Jarl Fahler asui Maunulassa ostoskeskuksen lähellä. Joku aikaisempi viestikin näin sanoi (5.10.2011). Se nyt on kuitenkin vähemmän tärkeää. Jalle oli maailmankansalainen ja oli nähnyt monia "kuuluisuuksia", mm. ajoilta kun oli Intiassa ja USA:ssa. J. Krishnamurtia hän piti kaikkein viisaimpana tapaamistaan henkilöistä. Transsendenttisen mietiskelyn perustajan myös tapasi Himalajalla, joka tarjosi hänelle "tuottavaa bisnestä" Skandinaviaan. On tainnut tämän sanoa julkisuudessakin. Jalle ei koskaan "opettanut" vaan kertoi tarinoita. Hänen seurassaan ymmärsi asioita helposti. Jallelle järjestin monia tilaisuuksia ja hän mm. luennoi 1973 keväällä Kuopion yliopistossa hypnoosista lääketieteen opiskelijoille 50 tuntia.


      • sananlaskusavolaisista

        Uskoisin kyseisen tiedekunnan jo viisastuneen tuollaisesta humpuukista. Tosin siellä oli vielä jokunen kymmenen vuotta sitten kaikenlaista venäläläistä huijaria kertoilemassa samanlaisia satuja muka opetus- ja tutkimusmielessä!


      • 30.12.16

        Ei passaa sitten mennä lääkäriin. Jo kauan lääkärit ovat saaneet hypnoosista opetusta, tosin vasta yleensä opetuksen loppuvaiheessa. Psykiatriaan erikoituneille se on normaali työkalu. Parempi tietenkin on että pitää sitä humpuukina ettei mielenrauha järky.


    • NuorempiSukupolvi

      Voisiko joku jakaa muistelmia Fahlerista ja Raippamaasta - tai jommastakummasta edes? Nimenomaan kiinnostaisi kuulla tarinoita aidoista kohtaamisista, myös muuta para-elämästä 60-70 luvulla?

      • laskutoimitus

        En tiedä tai voin kyllä kuvitella, mitä tarkoitat "aidoilla kohtaamisilla".
        Aitoja kohtaamisia ei voida todistaa tapahtuneen missään eikä koskaan, olipa ne sitten kummituksia tai ufoja tai muita vastaavia.

        On jäänyt mieleen eräs tyypillinen tapaus parapsykologien seuran kokouksesta joskus 60-70 luvulta, kun vanhempi naisihminen kertoi nähneensä ufon ikkunansa ulkopuolella. Oli ollut talvi ja kova pakkanen ja kirkas kuutamoyö. Nainen oli kuullu kovan pamauksen ikkunastaan (kerrostalo ja ylemmissä kerroksissa). Sitten hän näki, että kuu lähestyi ikkunaa ja sen naama leveni ja akka näki siinä selvästi kuu-ukon naaman. Ja akka oli hirvittävän tohkeissaan asiasta uskoen vakaasti asian merkitsevän jotain tärkeää.

        Muutkin jutut olivat sitä samaa tasoa.

        Raippamaa uskoi tai häntä ainakin kiinnosti spiritismi ja hänen kotonaan järjestettiin joskus istuntoja, missä yritettiin saada esim juomalasi liikkumaan tai yritettiin manata henkiä esiin ja muuta sellaista. Ehkä pahemmin mielisairaita ei ollut paikalla, koska kukaan ei kuullut eikä nähnyt mitään kummia. Ikinä ei mitään outoa tapahtunut. Osanottajat olivat muistaakseni enimmäkseen opiskelijoita, mm. yksi lääketieteen opiskelija. Yleisissä kokouksissa oli sitten enimmäkseen vanhempaa uskovaisen näköistä naisihmistä, jjoiden voi kuvitella uskovan mihin vaan jos joku kertoo heille jotain kummituksista , maahisista tai ufoista.

        Vaikka seura käytti nimenään parapsykologinen tutkimusseura tms, niin ei se ainakaan mitään tutkimusta tehnyt. Ei ainakaan missään nimessä mitään tieteellistä tutkimusta.

        Mielestäni touhu oli pelkkää hömppää ja aktiivinen mielenkiintoni lopahti siihen pian.

        Senkään ajan jälkeen maailmassa ei sillä saralla ole tapahtunut yhtään mitään konkreettista tai muutakaan edistystä, vaikka tiede onkin tehnyt valtavia harppauksia kaikilla muilla aloilla. Se ilmeisesti osoittaa jotakin ilmiöstä.


      • 15.1.2017

        Parapsykologian vakavat tutkijat - joita on toki nykyäänkin, mutta ovat hiljempää - ymmärtävät kuinka vaikeaa asiaa ovat tutkimassa. Luonnontieteistä on jo 100 vuoden takaa tunnettu ns. Heisenbergin epävarmuustekijä, tutkija vaikuttaa tutkimuksen kohteeseen. Eli on mahdotonta tutkia objektiivisesti tiettyjä asioita. Parapsykologisesti sanottuna psi-tekijä tutkii psii-tekijää. Jos ei tykkää parapsykologiasta niin voi yhtä hyvin opiskella vaikka kvanttifysiikkaa tai teoreettista fysiikkaa ja tulee aika lähelle samoja ongelmia kuin parapsykologit miettivät.

        Maailma on täynnä erilaisia enemmän tai vähemmän hulluja eikä ne lopu edes tappamalla (so. nimeämällä hulluiksi, mielisairaiksi jne). Jos joku on todella kiinnostunut tietämään asioita, ei ole MITÄÄN muuta keinoa kuin tutkia itse. On toki aika lohduton tilanne. Voi vaikka aloittaa miettimällä kuka tai mikä on se joka tutkii ja miksi. Me ei ymmärretä missä mailmassa eletään, siinä ongelma, vain jotkut harvat ovat saaneet pieniä vihjeitä.


      • 19.1.2017

        Olen hirveesti ihmetellyt, että jokainen kadun tallaaja katsoo olevansa parapsykologian asiantuntija ilman minkäänlaista koulutusta, tai että olisi edes perusasioista ottanut selvää. Kovasti löytyy mielipiteitä puolesta ja vastaan muttei niillä ole mitään merkitystä. Ihan kuin lapset kinaisivat asioista joista ei ole mitään käsitystä. Se on niin vaikea aihe, että ainakin minä olen nöyrä vaikka olen tosissani yrittänyt ymmärtää monta kymmentä vuotta! Jos jotain ymmärtää tulee heti monta uutta asiaa.

        On tosiaan henkilöitä, jotka ovat kokeneet merkillisiä asioita, joita voi sanoa "parapsykologisiksi" tai "uskonnollisiksi". Näistä on kirjoitettu paksuja kirjoja (esim jo 1800 lopulta "uskonnollinen kokemus moninaisuudessaan" en nyt muista kirjoittajan nimeä, US professori). Näille kokemuksille on olennaista tietyt piirteet, jotka kyllä tunnistaa ne henkilöt, jotka ovat sellaisia asioita kokeneet. Mm. selkeä "uusi" tajunnantila, tunne että tämä on absoluuttisesti totta, ehdottomuus, näkee asian usealta eri kanttilta samanaikaisesti, nöyryys, usein leikkimielisyyden tunne, jne. Tällainen kokemus menee läpi tajunnan ja sillä vi olla tervehdyttävä vaikutus persoonallisuuteen koko elämän ajaksi. Suuruudenhulluutta on mahdotonta kokea tässä yhteydessä ja se taas kumpuaa ihan muualta. Ne jotka eivät ole kokeneet tällaista tajunnantilaa eivät luonnollisesti voi ymmärtää sanaakaan.

        Kun ymmärtää tätä "elämän kudosta" hiukan syvemmätä niin mm. "telepatia" ei tunnukaan ihmeelliseltä. Voi olla jopa ihan luonnollinen asia. Em. Jarl Fahler pohdiskeli näitä asioita. Eri "mielien välillä ei ole oikeastaan mitään eroa muuta kuin mitä eroja me ollaan itse rakennettu". "Tehkää toisille se mitä haluaisitte itsellenne tehtävän", ei olekaan ihan tyhmä ajatus. Nämä on aika inhottavia asioita nähdä selvästi kun sitten pitäisi muuttaa asioita itsessä. Tässä esimerkiksi yksi näkökulma ymmärtää Jarl Fahlerin kirjaa "Harhan oivaltaminen".


      • 20.1.2017
        laskutoimitus kirjoitti:

        En tiedä tai voin kyllä kuvitella, mitä tarkoitat "aidoilla kohtaamisilla".
        Aitoja kohtaamisia ei voida todistaa tapahtuneen missään eikä koskaan, olipa ne sitten kummituksia tai ufoja tai muita vastaavia.

        On jäänyt mieleen eräs tyypillinen tapaus parapsykologien seuran kokouksesta joskus 60-70 luvulta, kun vanhempi naisihminen kertoi nähneensä ufon ikkunansa ulkopuolella. Oli ollut talvi ja kova pakkanen ja kirkas kuutamoyö. Nainen oli kuullu kovan pamauksen ikkunastaan (kerrostalo ja ylemmissä kerroksissa). Sitten hän näki, että kuu lähestyi ikkunaa ja sen naama leveni ja akka näki siinä selvästi kuu-ukon naaman. Ja akka oli hirvittävän tohkeissaan asiasta uskoen vakaasti asian merkitsevän jotain tärkeää.

        Muutkin jutut olivat sitä samaa tasoa.

        Raippamaa uskoi tai häntä ainakin kiinnosti spiritismi ja hänen kotonaan järjestettiin joskus istuntoja, missä yritettiin saada esim juomalasi liikkumaan tai yritettiin manata henkiä esiin ja muuta sellaista. Ehkä pahemmin mielisairaita ei ollut paikalla, koska kukaan ei kuullut eikä nähnyt mitään kummia. Ikinä ei mitään outoa tapahtunut. Osanottajat olivat muistaakseni enimmäkseen opiskelijoita, mm. yksi lääketieteen opiskelija. Yleisissä kokouksissa oli sitten enimmäkseen vanhempaa uskovaisen näköistä naisihmistä, jjoiden voi kuvitella uskovan mihin vaan jos joku kertoo heille jotain kummituksista , maahisista tai ufoista.

        Vaikka seura käytti nimenään parapsykologinen tutkimusseura tms, niin ei se ainakaan mitään tutkimusta tehnyt. Ei ainakaan missään nimessä mitään tieteellistä tutkimusta.

        Mielestäni touhu oli pelkkää hömppää ja aktiivinen mielenkiintoni lopahti siihen pian.

        Senkään ajan jälkeen maailmassa ei sillä saralla ole tapahtunut yhtään mitään konkreettista tai muutakaan edistystä, vaikka tiede onkin tehnyt valtavia harppauksia kaikilla muilla aloilla. Se ilmeisesti osoittaa jotakin ilmiöstä.

        Kuullostaa aika suureelliselta puheelta joka voi kummuta vain pinnallisesta tiedosta. Satun tuntemaan henkilökohtaisesti aika monia tiedemiehiä, jotka ovat olleet ottamassa näitä "suuria askeleita" . He ovat poikkeuksetta hyvin nöyriä tutkimansa asian edessä eivätkä pystyisi näin heppoisesti heittämään esim "parapsykologiaa" pihalle. Parapsykologiahan on vain sana, joka kuvaa sitä tuntematonta mistä ihmiset eivät tiedä oikein yhtään mitään.

        Nämä taikauskoiset ihmiset sitten on ihan oma lukunsa. Haluaisivat olla kovasti "jotain suurta tai jotain muuta kuin ovat" ja mieli sitten tekee leikkimielisiäkin tepposia. Ei yhtään sen ihmeellisempää. Fiksu ihminen joka haluaa tietää asioita, näin helppojen asioitten yli menee hyvin nopeasti.


      • Kirjoittaa_aiheesta

        Hei, kirjoitatte todella mielenkiintoisista aiheista. Tässähän olisi oikein lehtijuttuun aihetta! Annatteko yhteystietonne?


    • Kysevä

      Olisin hyvin kiinnostunut kuulemaan ns. seksiterapiasta. Montako tyttöä on sillä parantunut?

      • 15.1.2017

        Mutta monta miestä on!


      • 28.2.17

        Tämä "montako tyttöä on parantunut" on niin seksistinen kommentti ettei siihen ilmeisesti voi muuten vastata kuin "mutta monta miestä on". Oliko toi vain provokatiivinen kysymys vai muuten naivi?


    • 28.2.17

      Jarl Fahler oli niin merkittävä henkilö, että hänestä pitäisi jonkun kirjoittaa elämäkerta.
      Löytyisikö vapaaehtoisia? Voisin osallistua kun tunsin hänet ja hänen ajatuksensa aika hyvin.

      Jarl Fahler jutteli mm. Urho Kekkosen kanssa mutta jostain syystä ei kertonut paljon tästä. Mahtaisko joku tietää enemmän mitä puhuivat. Jalle oli kutsuttu myös Linnan juhliin Kekkosen aikana. Olisko sen jälkeen kun Kekkonen luki Jallen kirjoja.

    • HarhanOivaltaja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5098
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1016
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      918
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe