Teeaineksen hiostaminen. Hiostatteko perinteisellä hitaalla anaerobisella menetelmällä, vai uudemmalla aerobisella menetelmällä. Menetelmistä on viimeaikoina kiisteltykin ja edelleenkin vannotaan vanhan menetelmän puolesta, vaikka tiedetään anaerobisten mikrobitoimintojen olevan yllättävänkin haitallisia. Ja myös rikkiyhdisteiden muodostuminen saattaa tuottaa varsin vastenmielisen yllätyksen, niin kuin myös anaerobisen bakteerikannan muodostuminenkin. Myös aito oikea mätänemisreaktio on mahdollista anaerobisessa menetelmässä. Joka tapauksessa bakteerikanta saattaa kasvaa moninkertaiseksi verrattuna aerobiseen menetelmään. Onhan aerobinen menetelmä monin verroin nopeampi kun anaerobinen menetelmä.
Aerobisessa menetelmässä hiostumisaika on enimmilläänkin mieluummin tunteja kuin vuorokausia. Anaerobisessa manetelmässä hiostumisaika voi olla useita vuorokausia ja jopa viikon tai ylikin. Mätänemisreaktiot ja rikkivedyn muodostuminen ja valtava bakteerikanta saattavat kuitenkin antaa oman pikantin aromilisän lopputuotteeseen.
Aerobinen vai
2
2500
Vastaukset
- Huonossa hapessa
Jos anaerobisella hiostamisella tarkoitat fermentointia, niin silloin prosessi saattaa kestää kuukausia. Esimerkiksi kompostin fermentoitumisreaktio on juuri anaerobinen, missä kompostoitavien jätteiden tulee sisältää fermentoitumiseen eli mädättämiseen tarvittavat aineet, eli hapen, typen, hiilen ja veden. Lisähappeakaan komposti ei saa koska kompostissa fermentoitumisessa kehittyy kaasuja ja samalla hienoinen ylipaine, mikä estää hapen pääsyn kompostiin.
Kompostin fermentoitumisreaktiota voidaan tehostaa ja varmistaa erilaisilla lisäaineilla ja tähän tarkoitukseen kasvatetulla mikrobikannalla. Periaatteessa idea on sama, kun hapanleipä hapatetaan valmiin mikrobikannan sisältävällä juurella.
Täysin suljetussa tilassa tapahtuva fermentointi voi tuottaa ikimuistoisen "kaasuelämyksen", esimerkiksi fermentointipurkin kantta avatessa. Kompostissa tästä "kaasuelämyksestä" ei voi nauttia, koska se hengittää kaasut ulos.- Musta kiinalainen tee
Suljetussa tilassa fermentoimalla tehty kiinalaisen mustan teen valmistamisessa käytetään lopputuloksen varmistamiseksi "juurta". Juuri saadaan vanhasta onnistuneesta tuotteesta murskaamalla se uuden erän sekaan. Todellakin samaan tapaan kuin kompostoinnissa käytetään heräteaineita. Näin varmistetaan se, että oikea mikrobikanta tuottaa onnistuneen lopputuloksen. Erilaisilla "juurilla" saadaan erilaisia tuotteita. Tee puristetaan usein hyvinkin suurella voimalla halkaisijaltaan noin 30cm kakuiksi. Näin valmistetun teen fermentointi kestää useitakin vuosia ja kymmeniä vuosia vanhan huippulaatuisen aidon "puer-tee" kakun hinta saattaa olla jopa 20000E.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suureksi onneksesi on myönnettävä
Että olen nyt sitten mennyt rakastumaan sinuun. Ei tässä mitään, olen kärsivällinen ❤️861819Perusmuotoiset TV-lähetykset loppu
Nyt sanoo useiden HD-muotoistenkin kanavien kohdalla äly-TV, ettei kanava ole käytössä, haluatko poistaa sen? Kanavia1451278YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua
Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä621100- 62966
Hyvin. Ikävää nainen,
Että vainoat ja stalkkaat miestäni.onko tarkoituksesi ehkä saada meidät eroamaan?no,siinä et tule onnistumaan78902Uskomaton tekninen vaaliliitto poimii rusinoita pullasta
Korni näytösesitelmä menossa kaupunginvaltuustossa. Juhlia ei ole kokouksista tiedossa muilla, kuin monipuolue paikalli84840Linnasuolla poliisi operaatio
Kamalaa menoa taas meidän ihanassa kaupungissa. https://www.uutisvuoksi.fi/paikalliset/864606029826Martina lähdössä Ibizalle
Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.126819Katsoin mies itseäni rehellisesti peiliin
Ja pakko on myöntää, että rupsahtanut olen 😆. Niin se ikä saavuttaa meidät kaikki.47817- 57810