Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Oliko Abraham profeetta?

pseudonyymi.

Oliko Abraham islamin profeettoja?

32

644

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastauksia...
      • vastauksia..

        Tänäkin päivänä Hajjin aikana pyhiinvaeltajat juoksevat Safan kukkulaa ylös kuten Aabrahamin vaimo Hagar aikoinaan.


      • muista etta saatanallakin o...

        Muhammed teki koraanin 600 vuotta Jeesuksen jalkeen.,ja sanoi etta Jumalaa ei ole..

        Jeesus varoitti eksyttajista jotka tulevat hanen jalkeensa.

        http://www.reformation.org/vatican-and-islam.html

        Kuka on first Monarch of universe?

        Vastaus loytyy encyclopedia of judaism.
        Nostreramus tapasi hanet.

        HAN ON HOLIEST. CREATOR.


      • Jarski.

        Islam sytyi 2600 vuotta Abrahamin jälkeen. Miten Abraham voi olla islamin profeetta, vaikka silloin ei islamista mitään tiedetty? Voisiko joku valaista mistä on kysymys?


      • siksi hanen ensimaiset san...
        Jarski. kirjoitti:

        Islam sytyi 2600 vuotta Abrahamin jälkeen. Miten Abraham voi olla islamin profeetta, vaikka silloin ei islamista mitään tiedetty? Voisiko joku valaista mistä on kysymys?

        koraanissa on; Jumalaa ei ole..mutta allah.
        -silloin loogisesti on etsittava kuka tai mmika allah on!
        =ensiksi han ei ole Jumala!

        Jaljelle ja enkelit ja demonit.
        -muistetaan etta muhammed ei ollout edes sukua juutalaisille, ja kaikki Juimalan profeetat ovat iisain suvusta.

        Koska islam ei myonna eta Jumala ja Messis on, ei liene vaikeaa arvata kenen opaskirja koraani on.

        Siksi Tammi loysi islamista itseensa sopivan uskonnon.


      • jolla etsitaan luopujat
        Jarski. kirjoitti:

        Islam sytyi 2600 vuotta Abrahamin jälkeen. Miten Abraham voi olla islamin profeetta, vaikka silloin ei islamista mitään tiedetty? Voisiko joku valaista mistä on kysymys?

        no, tammi on todistanut itse olevansa yksi.
        -vaihtoi elamansa halpaan titteliin. Ehkapa han ei ollut kirjoitettu elaman kirjaan.

        Moose oli ensimainen johon Jumala otti yhteytta ja antoi Moosekselle ikuisen nimensa.

        Me muut israelilaiset saamme sanoa vain, Mina olen etta Mina Olen.
        Jeesus sanoi eta olkoon Sinun nimesi pyhitetty!


        God bye Islam! -olisitte pitaneet siunauksenne!
        -juutalaisten ansiosta voite nyt myyda paska oljyanne!
        -pian juutalaiset olisivat tehneet hiekastanne kultaa!..ja sitahan teilla on..


      • ota ihminen selvää asioista
        siksi hanen ensimaiset san... kirjoitti:

        koraanissa on; Jumalaa ei ole..mutta allah.
        -silloin loogisesti on etsittava kuka tai mmika allah on!
        =ensiksi han ei ole Jumala!

        Jaljelle ja enkelit ja demonit.
        -muistetaan etta muhammed ei ollout edes sukua juutalaisille, ja kaikki Juimalan profeetat ovat iisain suvusta.

        Koska islam ei myonna eta Jumala ja Messis on, ei liene vaikeaa arvata kenen opaskirja koraani on.

        Siksi Tammi loysi islamista itseensa sopivan uskonnon.

        Jumala on allah!

        miten ihmeessä voit tehdä asioista noin monimutkaisia. Maailmassa on vain yksi oikea uskonto! se uskonto on annettu useaan kertaan profeetoille (Jumalan sanansaattajille)! Jumalalla on ollut joidenkin laskelmien mukaan 300 ellei vieläkin enemmän sanansaattajia. Me tiedämme vain murto osan heistä!!

        Ensimmäinen profeetta oli Aatami ja heistä viimeinen Mohammed, hänen jälkeensä ei tule enää uusia profeettoja. Jeesus kuitenkin palautetaan takaisin maanpäälle kun aika siihen on.

        Abraham on yksi Islamin tärkeimmistä profeetoista, samoin kuin on Jeesus.

        Usko Jumalan kirjoihin
        Uskomme niihin kirjoihin, jotka Jumala aikojen kuluessa on lähettänyt alas ihmiskunnalle profeettojensa välityksellä. Jumala oli jo ennen Muhammedia (SAAS) ilmoittanut kirjojaan profeetoilleen, ja nämä kirjat lähetettiin alas samalla tavalla kuin Koraani lähetettiin Muhammedille (SAAS). Olemme saaneet tietää näistä kirjoista joiden nimet, nimittäin Aabrahamin kirjat (suhuf), Mooseksen Tawrat (Toora), Daavidin Zabuur (Psalmit) sekä Jeesuksen Kristuksen Injiil (Evankeliumi) ja olemme varmoja siitä, että kaikki Jumalan lähettämät kirjat ovat totta. Koraani kertoo meille, kuinka ihmiset ovat muuttaneet ja väärentäneet Tooran ja Evankeliumin siten, että Jumalan sanaan on sekoitettu ihmisten omia kirjoituksia. Uskon ensimmäisiin jumalallisiin kirjoihin tulee rajoittua siihen tietoon, että ne kaikki alun perin olivat Jumalalta, että ne olivat totta ja että ne oli lähetetty omana aikanaan täyttämään samaa tarkoitusta, jota varten Koraanikin ilmoitettiin. Uskon Koraaniin taas tulee sisältää sen, että Koraani yksinomaan ja ehdottomasti koostuu Jumalan omista sanoista, että se on täydellisen totuudellinen, että jokainen sana on säilynyt alkuperäisessä muodossaan, että kaikki sen sisältämä on oikeaa, että ihmisen velvollisuus on elämässään täyttää kaikki sen määräykset ja että kaikki, mikä on sen vastaista, on hylättävä. Koraani on viimeinen Allahin ilmoittamista kirjoista, ja sen ja muiden, aiempien jumalallisten kirjojen välillä on joitakin huomattavia eroja. Seuraavassa lyhyt yhteenveto eroista:

        Aiempien jumalallisten kirjojen tekstit hävisivät täydelleen - vain niiden tulkinnat ovat olemassa tänä päivänä. Koraani sitä vastoin näyttää täysin samalta kuin silloin, kun se ilmestyi profeetalle (SAAS). Yhtäkään sanaa - ei, yhtäkään tavua - siitä ei ole muutettu. Se on saatavilla alkuperäistekstinä ja Allahin sanat on näin tallennettu kaikkia tulevia aikoja varten.

        Aiemmissa jumalallisissa kirjoissa ihmiset sekoittivat omia sanojaan Allahin sanoihin, mutta Koraanissa on vain Jumalan sanoja - puhtaina ja pilaantumattomina - tämän tunnustavat jopa islamin vastustajat.

        Mistään toisesta pyhästä kirjasta eri kansojen keskuudessa voidaan autenttisten historiallisten todisteiden pohjalta sanoa, että se todella tulee juuri siltä profeetalta, jolle kirja ilmestyi. Mutta Koraanin kohdalla todisteet siitä, että se ilmestyi juuri Muhammedille (SAAS), ovat niin vastaansanomattomat, vakuuttavat ja vahvat, että edes islamin pahimmat kriitikot eivät voi heittää epäilyksen varjoakaan sen asian ylle. Nämä todisteet ovat niin kattavat ja yksityiskohtaiset, että monesta Koraanin jakeesta voidaan varmuudella sanoa vieläpä sekin, missä tilanteessa ja paikassa se ilmestyi.

        Aiemmat jumalalliset kirjat ilmoitettiin kielillä, jotka jo aikaa sitten ovat kuolleet pois. Mikään kansa tai ihmisryhmä ei enää puhu näitä kieliä ja vain harvat sanovat osaavansa niitä. Siten olisi omana aikanamme täysin mahdotonta, vaikka nuo kirjat olisivatkin olemassa alkuperäisessä ja muuttamattomassa muodossaan, ymmärtää ja tulkita niiden kirjoituksia oikealla tavalla, ja soveltaa niitä oikein käytäntöön. Koraanin kieltä sen sijaan puhuvat miljoonat ja vielä useammat miljoonat tuntevat ja ymmärtävät sitä. Sitä opetetaan lähes kaikissa maailman yliopistoissa, jokaisen on mahdollista oppia sitä ja se, jolla ei ole aikaa opetella kieltä, voi kaikkialta löytää ihmisiä, jotka kykenevät selittämään Koraanin merkityksiä hänelle.

        Kaikki vanhemmat jumalalliset kirjat on kohdistettu jollekin tietylle kansalle, kaikki sisältävät joukon määräyksiä, jotka tuntuvat liittyvän johonkin tiettyyn historialliseen ajanjaksoon ja kaikki täyttivät vain aikansa tarpeita. Niitä ei tarvita tänä päivänä, eikä niitä voida kitkattomasti ja oikealla tavalla soveltaa käytäntöön. Tästä ilmenee selvästi, ettei mitään niistä ollut tarkoitettu koko maailmalle. Edelleen niitä ei ollut lähetetty sovellettavaksi ikuisesti edes niiden kansojen parissa, joille ne ilmestyivät, vaan niitä oli tarkoitus käyttää vain tietyn ajan. Vastakohtana tälle on Koraani tarkoitettu koko ihmiskunnalle, mikään sen määräyksistä ei ole sellainen, etteikö se soveltuisi kaikkialle ja kaikkina aikoina. Tämä tosiseikka todistaa Koraanin olevan tarkoitettu koko maailmalle ja ikuiseksi ohjenuoraksi ihmisten elämässä.

        Sitä ei voida kieltää, etteivätkö myös aiemmat jumalalliset kirjat sisältäisi hyvyyttä ja hurskautta, sillä nekin julistivat korkean moraalin ja lujan uskon periaatteita sekä osoittivat sellaisen elämäntavan, joka miellytti Allahia. Mutta mikään niistä ei ollut tarpeeksi kattava sisältääkseen kaiken tarvittavan tiedon hyvään ihmiselämään, jossa ei ole mitään liikaa eikä mitään puutukaan. Jotkin niistä olivat erinomaisia jollakin alueella, toiset jollakin toisella tavalla hyviä. Mutta Koraani, ja vain Koraani, sisältää sen kaiken hyvän, mikä edeltäneissä kirjoissa oli, ja lisäksi se täydellistää Allahin tien, näyttää sen kokonaisuudessaan ja viitoittaa sellaisen elämäntavan, jossa on kaikki ihmisen maan päällä tarvitsemat asiat.

        Ihmisten myötävaikutuksesta ja tekstien väärentämisen takia näihin kirjoihin on sijoitettu sellaisia asioita, jotka eivät ole yhtäpitäviä totuuden kanssa, jotka ovat järjenvastaisia ja jotka sotivat ihmisen oikeudentajua vastaan. Ne sisältävät julmia ja epäoikeudenmukaisia asioita, jotka vääristävät ihmisen uskoa ja tekoja; ja vieläpä niihin on valitettavasti joutunut rivouksia, säädyttömyyksiä ja potentiaalisesti moraalittomia asioita. Koraani on vapaa kaikesta sellaisesta roskasta, siinä ei ole mitään järjenvastaista eikä mitään, mikä voitaisiin todistaa vääräksi.

        Mikään sen määräyksistä ei ole epäoikeudenmukainen eikä harhaanjohtava. Siinä ei ole jälkeäkään säädyttömyydestä tai epämoraalisuudesta, vaan kirja on alusta loppuun täynnä viisautta ja totuutta. Se sisältää korkeimman filosofian ja parhaimman lain inhimillistä sivilisaatiota varten. Se näyttää oikean tien ja johtaa ihmiset voittoon ja pelastukseen. Näiden Koraanin erityispiirteiden perusteella kaikkia maailman ihmisiä on kehotettu uskomaan siihen, jättämään kaikki muut kirjat ja seuraamaan vain Koraania. Vain se sisältää kaiken oleellisen Allahia miellyttävää elämää varten eikä mitään muuta jumalallista kirjaa tarvita.
        Tutkittuamme Koraanin ja muiden jumalallisten kirjojen eroja meidän on helppo ymmärtää, että Koraanin uskonkäsitys verrattuna aikaisempiin kirjoihin on pohjimmaltaan erilainen, ja uskon aiempiin jumalallisiin kirjoihin tulee rajoittua siihen tietoon, että ne kaikki olivat Allahilta, ne olivat totta ja ne oli lähetetty alas maailmaan. Uskon Koraaniin taas tulee sisältää se, että Koraani koostuu vain ja ainoastaan Allahin omista sanoista, että se on täydellisen totuudellinen, että jokainen sana siinä on säilynyt ja kaikki siinä mainittu on oikein. Lisäksi tulee uskoa, että ihmisen velvollisuus on elämässään täyttää kaikki sen käskyt, ja hylätä kaikki, mikä on sen vastaista.

        tutustu profeetta Mohammedin sukupuuhun!
        http://www.profeetta.com/

        http://www.islamopas.com/trosartiklar.html

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Islamin_profeetat


        p.s. kiusaako sinua jotenkin henkilökohtaisesti se että Tammi on muslimi??


      • miten se nyt sit menikään??
        jolla etsitaan luopujat kirjoitti:

        no, tammi on todistanut itse olevansa yksi.
        -vaihtoi elamansa halpaan titteliin. Ehkapa han ei ollut kirjoitettu elaman kirjaan.

        Moose oli ensimainen johon Jumala otti yhteytta ja antoi Moosekselle ikuisen nimensa.

        Me muut israelilaiset saamme sanoa vain, Mina olen etta Mina Olen.
        Jeesus sanoi eta olkoon Sinun nimesi pyhitetty!


        God bye Islam! -olisitte pitaneet siunauksenne!
        -juutalaisten ansiosta voite nyt myyda paska oljyanne!
        -pian juutalaiset olisivat tehneet hiekastanne kultaa!..ja sitahan teilla on..

        oletan sinun olevan huonosti suomea puhuva kristitty???


        no kerro minulle!
        sinun mukaasi 1 = 3 ja 3 = 1

        selitä minulle, tää isä poika ja pyhähenki juttu??

        kuka oli isä, kuka poika ja kuka pyhähenki??

        minulle on kerrottu että jokainen näistä osista isä, poika ja pyhähenki ovat saman arvoisia, kuinka se voisi olla mahdollista??

        mikä on neitsyt marian osuus?? unohtiko joku hänet?

        jos isä, niinkuin epäilen sinun vastaavan on mielestäsi Jumala... onko poika (Jeesus?) saman arvoinen kuin Jumala?... onko hän myös Jumala?

        miten on mahdollista, että luomiskertomuksessa Jumala loi maan?? kumpi sen sit teki??

        entäs se pyhähenki???? mitäs se teki?? onko pyhähenki Jeesuksen isä?? tai siis Jumalan isä???

        onks tää pyhähenkikin nyt sitten jumala??
        entäs se Maria??? jumalan äiti??? ai, nii se ei kuulunut joukkoon... vai miten se nyt oli?

        miten on mahdollista että Jeesus kuoli? jos hän oli jumala??


      • LUEttavaa!
        jolla etsitaan luopujat kirjoitti:

        no, tammi on todistanut itse olevansa yksi.
        -vaihtoi elamansa halpaan titteliin. Ehkapa han ei ollut kirjoitettu elaman kirjaan.

        Moose oli ensimainen johon Jumala otti yhteytta ja antoi Moosekselle ikuisen nimensa.

        Me muut israelilaiset saamme sanoa vain, Mina olen etta Mina Olen.
        Jeesus sanoi eta olkoon Sinun nimesi pyhitetty!


        God bye Islam! -olisitte pitaneet siunauksenne!
        -juutalaisten ansiosta voite nyt myyda paska oljyanne!
        -pian juutalaiset olisivat tehneet hiekastanne kultaa!..ja sitahan teilla on..

        ja tässä sulle vähän luettavaa... ja pohdittavaa!

        http://totuudentie.com/index.php?option=com_remository&Itemid=30&func=fileinfo&id=53

        http://www.islamtampere.com/vuoropuhelu.htm



        'Lue kautta Herrasi, joka on luonut, luonut ihmisen alkiosta. Lue; onhan Herrasi jalomielinen. Herrasi, joka opetti kynällä, opetti ihmiselle sen, mitä tämä ei tiennyt.'(Koraani 96:1-5)


      • pseudonyymi.
        ota ihminen selvää asioista kirjoitti:

        Jumala on allah!

        miten ihmeessä voit tehdä asioista noin monimutkaisia. Maailmassa on vain yksi oikea uskonto! se uskonto on annettu useaan kertaan profeetoille (Jumalan sanansaattajille)! Jumalalla on ollut joidenkin laskelmien mukaan 300 ellei vieläkin enemmän sanansaattajia. Me tiedämme vain murto osan heistä!!

        Ensimmäinen profeetta oli Aatami ja heistä viimeinen Mohammed, hänen jälkeensä ei tule enää uusia profeettoja. Jeesus kuitenkin palautetaan takaisin maanpäälle kun aika siihen on.

        Abraham on yksi Islamin tärkeimmistä profeetoista, samoin kuin on Jeesus.

        Usko Jumalan kirjoihin
        Uskomme niihin kirjoihin, jotka Jumala aikojen kuluessa on lähettänyt alas ihmiskunnalle profeettojensa välityksellä. Jumala oli jo ennen Muhammedia (SAAS) ilmoittanut kirjojaan profeetoilleen, ja nämä kirjat lähetettiin alas samalla tavalla kuin Koraani lähetettiin Muhammedille (SAAS). Olemme saaneet tietää näistä kirjoista joiden nimet, nimittäin Aabrahamin kirjat (suhuf), Mooseksen Tawrat (Toora), Daavidin Zabuur (Psalmit) sekä Jeesuksen Kristuksen Injiil (Evankeliumi) ja olemme varmoja siitä, että kaikki Jumalan lähettämät kirjat ovat totta. Koraani kertoo meille, kuinka ihmiset ovat muuttaneet ja väärentäneet Tooran ja Evankeliumin siten, että Jumalan sanaan on sekoitettu ihmisten omia kirjoituksia. Uskon ensimmäisiin jumalallisiin kirjoihin tulee rajoittua siihen tietoon, että ne kaikki alun perin olivat Jumalalta, että ne olivat totta ja että ne oli lähetetty omana aikanaan täyttämään samaa tarkoitusta, jota varten Koraanikin ilmoitettiin. Uskon Koraaniin taas tulee sisältää sen, että Koraani yksinomaan ja ehdottomasti koostuu Jumalan omista sanoista, että se on täydellisen totuudellinen, että jokainen sana on säilynyt alkuperäisessä muodossaan, että kaikki sen sisältämä on oikeaa, että ihmisen velvollisuus on elämässään täyttää kaikki sen määräykset ja että kaikki, mikä on sen vastaista, on hylättävä. Koraani on viimeinen Allahin ilmoittamista kirjoista, ja sen ja muiden, aiempien jumalallisten kirjojen välillä on joitakin huomattavia eroja. Seuraavassa lyhyt yhteenveto eroista:

        Aiempien jumalallisten kirjojen tekstit hävisivät täydelleen - vain niiden tulkinnat ovat olemassa tänä päivänä. Koraani sitä vastoin näyttää täysin samalta kuin silloin, kun se ilmestyi profeetalle (SAAS). Yhtäkään sanaa - ei, yhtäkään tavua - siitä ei ole muutettu. Se on saatavilla alkuperäistekstinä ja Allahin sanat on näin tallennettu kaikkia tulevia aikoja varten.

        Aiemmissa jumalallisissa kirjoissa ihmiset sekoittivat omia sanojaan Allahin sanoihin, mutta Koraanissa on vain Jumalan sanoja - puhtaina ja pilaantumattomina - tämän tunnustavat jopa islamin vastustajat.

        Mistään toisesta pyhästä kirjasta eri kansojen keskuudessa voidaan autenttisten historiallisten todisteiden pohjalta sanoa, että se todella tulee juuri siltä profeetalta, jolle kirja ilmestyi. Mutta Koraanin kohdalla todisteet siitä, että se ilmestyi juuri Muhammedille (SAAS), ovat niin vastaansanomattomat, vakuuttavat ja vahvat, että edes islamin pahimmat kriitikot eivät voi heittää epäilyksen varjoakaan sen asian ylle. Nämä todisteet ovat niin kattavat ja yksityiskohtaiset, että monesta Koraanin jakeesta voidaan varmuudella sanoa vieläpä sekin, missä tilanteessa ja paikassa se ilmestyi.

        Aiemmat jumalalliset kirjat ilmoitettiin kielillä, jotka jo aikaa sitten ovat kuolleet pois. Mikään kansa tai ihmisryhmä ei enää puhu näitä kieliä ja vain harvat sanovat osaavansa niitä. Siten olisi omana aikanamme täysin mahdotonta, vaikka nuo kirjat olisivatkin olemassa alkuperäisessä ja muuttamattomassa muodossaan, ymmärtää ja tulkita niiden kirjoituksia oikealla tavalla, ja soveltaa niitä oikein käytäntöön. Koraanin kieltä sen sijaan puhuvat miljoonat ja vielä useammat miljoonat tuntevat ja ymmärtävät sitä. Sitä opetetaan lähes kaikissa maailman yliopistoissa, jokaisen on mahdollista oppia sitä ja se, jolla ei ole aikaa opetella kieltä, voi kaikkialta löytää ihmisiä, jotka kykenevät selittämään Koraanin merkityksiä hänelle.

        Kaikki vanhemmat jumalalliset kirjat on kohdistettu jollekin tietylle kansalle, kaikki sisältävät joukon määräyksiä, jotka tuntuvat liittyvän johonkin tiettyyn historialliseen ajanjaksoon ja kaikki täyttivät vain aikansa tarpeita. Niitä ei tarvita tänä päivänä, eikä niitä voida kitkattomasti ja oikealla tavalla soveltaa käytäntöön. Tästä ilmenee selvästi, ettei mitään niistä ollut tarkoitettu koko maailmalle. Edelleen niitä ei ollut lähetetty sovellettavaksi ikuisesti edes niiden kansojen parissa, joille ne ilmestyivät, vaan niitä oli tarkoitus käyttää vain tietyn ajan. Vastakohtana tälle on Koraani tarkoitettu koko ihmiskunnalle, mikään sen määräyksistä ei ole sellainen, etteikö se soveltuisi kaikkialle ja kaikkina aikoina. Tämä tosiseikka todistaa Koraanin olevan tarkoitettu koko maailmalle ja ikuiseksi ohjenuoraksi ihmisten elämässä.

        Sitä ei voida kieltää, etteivätkö myös aiemmat jumalalliset kirjat sisältäisi hyvyyttä ja hurskautta, sillä nekin julistivat korkean moraalin ja lujan uskon periaatteita sekä osoittivat sellaisen elämäntavan, joka miellytti Allahia. Mutta mikään niistä ei ollut tarpeeksi kattava sisältääkseen kaiken tarvittavan tiedon hyvään ihmiselämään, jossa ei ole mitään liikaa eikä mitään puutukaan. Jotkin niistä olivat erinomaisia jollakin alueella, toiset jollakin toisella tavalla hyviä. Mutta Koraani, ja vain Koraani, sisältää sen kaiken hyvän, mikä edeltäneissä kirjoissa oli, ja lisäksi se täydellistää Allahin tien, näyttää sen kokonaisuudessaan ja viitoittaa sellaisen elämäntavan, jossa on kaikki ihmisen maan päällä tarvitsemat asiat.

        Ihmisten myötävaikutuksesta ja tekstien väärentämisen takia näihin kirjoihin on sijoitettu sellaisia asioita, jotka eivät ole yhtäpitäviä totuuden kanssa, jotka ovat järjenvastaisia ja jotka sotivat ihmisen oikeudentajua vastaan. Ne sisältävät julmia ja epäoikeudenmukaisia asioita, jotka vääristävät ihmisen uskoa ja tekoja; ja vieläpä niihin on valitettavasti joutunut rivouksia, säädyttömyyksiä ja potentiaalisesti moraalittomia asioita. Koraani on vapaa kaikesta sellaisesta roskasta, siinä ei ole mitään järjenvastaista eikä mitään, mikä voitaisiin todistaa vääräksi.

        Mikään sen määräyksistä ei ole epäoikeudenmukainen eikä harhaanjohtava. Siinä ei ole jälkeäkään säädyttömyydestä tai epämoraalisuudesta, vaan kirja on alusta loppuun täynnä viisautta ja totuutta. Se sisältää korkeimman filosofian ja parhaimman lain inhimillistä sivilisaatiota varten. Se näyttää oikean tien ja johtaa ihmiset voittoon ja pelastukseen. Näiden Koraanin erityispiirteiden perusteella kaikkia maailman ihmisiä on kehotettu uskomaan siihen, jättämään kaikki muut kirjat ja seuraamaan vain Koraania. Vain se sisältää kaiken oleellisen Allahia miellyttävää elämää varten eikä mitään muuta jumalallista kirjaa tarvita.
        Tutkittuamme Koraanin ja muiden jumalallisten kirjojen eroja meidän on helppo ymmärtää, että Koraanin uskonkäsitys verrattuna aikaisempiin kirjoihin on pohjimmaltaan erilainen, ja uskon aiempiin jumalallisiin kirjoihin tulee rajoittua siihen tietoon, että ne kaikki olivat Allahilta, ne olivat totta ja ne oli lähetetty alas maailmaan. Uskon Koraaniin taas tulee sisältää se, että Koraani koostuu vain ja ainoastaan Allahin omista sanoista, että se on täydellisen totuudellinen, että jokainen sana siinä on säilynyt ja kaikki siinä mainittu on oikein. Lisäksi tulee uskoa, että ihmisen velvollisuus on elämässään täyttää kaikki sen käskyt, ja hylätä kaikki, mikä on sen vastaista.

        tutustu profeetta Mohammedin sukupuuhun!
        http://www.profeetta.com/

        http://www.islamopas.com/trosartiklar.html

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Islamin_profeetat


        p.s. kiusaako sinua jotenkin henkilökohtaisesti se että Tammi on muslimi??

        Raamatussa Jeesus itse myönsi olevansa Jumalan Poika, mutta islam kieltää Jeesuksen olevan Jumalan Poika.
        Kumpi on väärässä, Jeesus vai islam?
        Toisen on pakko olla väärässä, sillä kahta totuutta ei voi olla.


      • etsin valmiin artikkkelin j...
        LUEttavaa! kirjoitti:

        ja tässä sulle vähän luettavaa... ja pohdittavaa!

        http://totuudentie.com/index.php?option=com_remository&Itemid=30&func=fileinfo&id=53

        http://www.islamtampere.com/vuoropuhelu.htm



        'Lue kautta Herrasi, joka on luonut, luonut ihmisen alkiosta. Lue; onhan Herrasi jalomielinen. Herrasi, joka opetti kynällä, opetti ihmiselle sen, mitä tämä ei tiennyt.'(Koraani 96:1-5)

        aluksi panen tamann hautumaan:

        Ihminen on Henki,joka on pukeutunut ruumiiseen.
        Nain hanesta tuli elava sielu.

        TAMA on valttamaton perusta ymmartamiselle.

        Sielu=DNA. Siina on blueprint jokaiselle ihmiselle sormenjalkia myoten!.


      • yritan rakentaa pohjan kesk...
        etsin valmiin artikkkelin j... kirjoitti:

        aluksi panen tamann hautumaan:

        Ihminen on Henki,joka on pukeutunut ruumiiseen.
        Nain hanesta tuli elava sielu.

        TAMA on valttamaton perusta ymmartamiselle.

        Sielu=DNA. Siina on blueprint jokaiselle ihmiselle sormenjalkia myoten!.

        1.ihminen koostuu hengesta, ruumiista ja sielusta/

        2.Jumala teki ihmisen omaksi kuvaksensa.

        3.Jumala on yksi.

        4.Onko raamattu totta/ Jos ei, niin mitka kohdat siita on muutettu?

        5. Jumala ei ole enemmiston aaanestetavissa, eika lahjotavissa. Jumala omistaa kaiken. Ihminen =on vain hallitsemassa.

        6.Jumalalla on enkeli palvelijat ja luopuneet enkelit.

        7.Jumala antyoi israelile tehtavaksi sanan levityksen, erikoisesti juutalaisil;e.

        8.Jumala antoi torahin Moosekselle, ja Torah on Israelin runko. Kaikki pitaa sopia Torahin raameihin.(ainakin Israelissa)

        9. Israelille ja ishmaelile Jumala antoi omat siunauksensa ja alueensa..(ehkapa eri kirjankin)

        10. israel on Jaakobin pojat, tai henkinen israel.


      • ....
        miten se nyt sit menikään?? kirjoitti:

        oletan sinun olevan huonosti suomea puhuva kristitty???


        no kerro minulle!
        sinun mukaasi 1 = 3 ja 3 = 1

        selitä minulle, tää isä poika ja pyhähenki juttu??

        kuka oli isä, kuka poika ja kuka pyhähenki??

        minulle on kerrottu että jokainen näistä osista isä, poika ja pyhähenki ovat saman arvoisia, kuinka se voisi olla mahdollista??

        mikä on neitsyt marian osuus?? unohtiko joku hänet?

        jos isä, niinkuin epäilen sinun vastaavan on mielestäsi Jumala... onko poika (Jeesus?) saman arvoinen kuin Jumala?... onko hän myös Jumala?

        miten on mahdollista, että luomiskertomuksessa Jumala loi maan?? kumpi sen sit teki??

        entäs se pyhähenki???? mitäs se teki?? onko pyhähenki Jeesuksen isä?? tai siis Jumalan isä???

        onks tää pyhähenkikin nyt sitten jumala??
        entäs se Maria??? jumalan äiti??? ai, nii se ei kuulunut joukkoon... vai miten se nyt oli?

        miten on mahdollista että Jeesus kuoli? jos hän oli jumala??

        Suoraan sanoen kirjoitat tyhmyyksiä. Kolminaisuutta ei ole mainittu Raamatussa, mutta se on kumminkin kerrottu toisin sanoin. Tämä on aivan tavallista ihmisten keskuudessa, että ideat kerrotaan toisella tavalla.
        Sinä käsittelet Jumalan olemusta niinkuin Jumala olisi legopalikoista koottu. Ihminen ei voi tietenkään koota jumalaa omiin tarpeisiinsa. Sellainen jumala olisi epäjumala. Ennen ihmiset rakentelivat jumalankuvia puusta ja kivistä ym. materiaaleista.
        Raamattu sanoo, että Jumala on henki. Myöskin Jeesus oli henki ja myös liharuumiissa maan päällä. Siis Jumala on henki, Jeesus on henki ja on myös Pyhä henki. Ilmeisesti on Jumalan henki ja myös ihmiset ovat henkiä. Eikö tämä tunnu jo helpommalta?


      • se on POSSESSED!
        .... kirjoitti:

        Suoraan sanoen kirjoitat tyhmyyksiä. Kolminaisuutta ei ole mainittu Raamatussa, mutta se on kumminkin kerrottu toisin sanoin. Tämä on aivan tavallista ihmisten keskuudessa, että ideat kerrotaan toisella tavalla.
        Sinä käsittelet Jumalan olemusta niinkuin Jumala olisi legopalikoista koottu. Ihminen ei voi tietenkään koota jumalaa omiin tarpeisiinsa. Sellainen jumala olisi epäjumala. Ennen ihmiset rakentelivat jumalankuvia puusta ja kivistä ym. materiaaleista.
        Raamattu sanoo, että Jumala on henki. Myöskin Jeesus oli henki ja myös liharuumiissa maan päällä. Siis Jumala on henki, Jeesus on henki ja on myös Pyhä henki. Ilmeisesti on Jumalan henki ja myös ihmiset ovat henkiä. Eikö tämä tunnu jo helpommalta?

        se ei millaan voi tajuta miksi kivi ei liiku.

        Se ei voi tajuta etta siihen pitaa saada HENKI!

        se ei tajua etta on asioita joita ei nay!

        annan pari valoaukkoa pimeyteen:

        =sahkoa et nae mutia tiedat sen olevan,
        100 vuotta aitten et olisi uskonut sellaista olevan kuin sahko!

        =lampoa et nae mutta tiedat sen olevan!


      • mina lahtisin viikossa
        vastauksia.. kirjoitti:

        Tänäkin päivänä Hajjin aikana pyhiinvaeltajat juoksevat Safan kukkulaa ylös kuten Aabrahamin vaimo Hagar aikoinaan.

        vetisemmile alueille! Ja lahkolaiset perassa 3500 vuotta samaa polkua eika vetta vaan tule.


      • yksinkertaista
        pseudonyymi. kirjoitti:

        Raamatussa Jeesus itse myönsi olevansa Jumalan Poika, mutta islam kieltää Jeesuksen olevan Jumalan Poika.
        Kumpi on väärässä, Jeesus vai islam?
        Toisen on pakko olla väärässä, sillä kahta totuutta ei voi olla.

        Jumala ei tarvitse poikia eikä tyttäriä!

        Jeesus on Jumalan Profeetta... ja sen Jeesus tulee myös itse kertomaan teille. Tehän odotatte?? Jeesuksen paluuta! Ettekö odotakin?


      • he-heeeeee
        yritan rakentaa pohjan kesk... kirjoitti:

        1.ihminen koostuu hengesta, ruumiista ja sielusta/

        2.Jumala teki ihmisen omaksi kuvaksensa.

        3.Jumala on yksi.

        4.Onko raamattu totta/ Jos ei, niin mitka kohdat siita on muutettu?

        5. Jumala ei ole enemmiston aaanestetavissa, eika lahjotavissa. Jumala omistaa kaiken. Ihminen =on vain hallitsemassa.

        6.Jumalalla on enkeli palvelijat ja luopuneet enkelit.

        7.Jumala antyoi israelile tehtavaksi sanan levityksen, erikoisesti juutalaisil;e.

        8.Jumala antoi torahin Moosekselle, ja Torah on Israelin runko. Kaikki pitaa sopia Torahin raameihin.(ainakin Israelissa)

        9. Israelille ja ishmaelile Jumala antoi omat siunauksensa ja alueensa..(ehkapa eri kirjankin)

        10. israel on Jaakobin pojat, tai henkinen israel.

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1000000000000010&posting=22000000038350217


      • pseudonyymi.
        yksinkertaista kirjoitti:

        Jumala ei tarvitse poikia eikä tyttäriä!

        Jeesus on Jumalan Profeetta... ja sen Jeesus tulee myös itse kertomaan teille. Tehän odotatte?? Jeesuksen paluuta! Ettekö odotakin?

        >>Jumala ei tarvitse poikia eikä tyttäriä!

        Kysymys ei ole tarvitsemisesta, vaan siitä miten raamattu ja koraani asian ilmaisee.
        Raamattu ja koraani ilmoittaa Jumalan eri tavalla.
        Koraanin mukaan Allahilla ei ole poikaa ja raamatun mukaan Jumalalla on poika.
        Miksi? -Koska islamilla ja kristinuskolla on eri Jumala.

        "Jeesus on Jumalan Profeetta..."

        Islamissa Jeesus on profeetta ja kristinuskossa Jumalan Poika.

        "ja sen Jeesus tulee myös itse kertomaan teille. Tehän odotatte?? Jeesuksen paluuta! Ettekö odotakin?"

        Muslimit odottavat Mahdia ja kristityt Jeesusta - eikö?


      • mutta muslimit odottavat Je...
        pseudonyymi. kirjoitti:

        >>Jumala ei tarvitse poikia eikä tyttäriä!

        Kysymys ei ole tarvitsemisesta, vaan siitä miten raamattu ja koraani asian ilmaisee.
        Raamattu ja koraani ilmoittaa Jumalan eri tavalla.
        Koraanin mukaan Allahilla ei ole poikaa ja raamatun mukaan Jumalalla on poika.
        Miksi? -Koska islamilla ja kristinuskolla on eri Jumala.

        "Jeesus on Jumalan Profeetta..."

        Islamissa Jeesus on profeetta ja kristinuskossa Jumalan Poika.

        "ja sen Jeesus tulee myös itse kertomaan teille. Tehän odotatte?? Jeesuksen paluuta! Ettekö odotakin?"

        Muslimit odottavat Mahdia ja kristityt Jeesusta - eikö?

        Muslimit odottavat Jeesuksen paluuta! Sorry

        Kun Jeesus tulee, osa vääräuskoisia kääntyy/palaa muslimeiksi! Hän rikkoo ristin, tappaa sian ja rukoilee muslimien kanssa niinkuin kautta aikojen profeetat ovat rukoilleet Jumalaa (langeten maahan kasvoillensa!! LUE SE RAAMATUSTASI; KUINKA PROFEETAT RUKOILIVAT!)

        Sen jälkeen Jeesus aloittaa sodan vääräuskoisia vastaan muslimien kanssa!


      • Jarski. kirjoitti:

        Islam sytyi 2600 vuotta Abrahamin jälkeen. Miten Abraham voi olla islamin profeetta, vaikka silloin ei islamista mitään tiedetty? Voisiko joku valaista mistä on kysymys?

        Jumala vieraili usein Abrahamin luona jutskailemassa maailmankaikkeuden isoista kysymyksistä. Joskus Jumala kävi yksin, joskus enkeleiden kanssa. Jumala kehotti Babylonian Ur'in kaupungissa syntynyttä Abrahamia lähtemään Kanaaninmaahan ja Abraham orjineen, vaimoineen ja jalkavaimoineen lähti.

        Mä olen unohtanut kronologian, mutta suurin piirtein näin: Jumala ehdotti Abrahamille diiliä. Jos Abraham toimittaa kaikkien poikien ja miespuolisten pippelistä esinahan mittaisen palan Jumalalle, Abrahamin jälkeläiset (joita on kuin tähtiä taivaalla) saavat Kanaaninmaan. Se on siis luvattu maa tai perintömaa.

        Abraham alkoi saksia poikien ja orjiensa sukukalleuksia. Jumalaa hymyilytti. Sitten Jumala langetti nälänhädän Kanaaninmaahan ja Aabrahamin oli perheineen ja orjineen paettava Egyptiin. Siellä he elivät ingognito. Faara kuitenkin iski silmänsä Saaraihin, Abrahamin kuumaan vaimoon ja olis halunnut päästä kyntää. Se ei käynyt Abrahamille. Abraham oli, et vitut ja vaati Faaraolta rahaa. Faara antoi, mutta silti Jumala rankaisi egyptiläisiä vittumaisilla vitsauksilla.

        Abraham ja hänen veljenpoikansa Loot olivat nyt rikkaita, eivätkä mahtuneet samalle laitumelle. Loot perheineen uuntasi Sodomaan, jossa eli kaiken maailman perverssejä ja homoja.

        Jumala tuli taas Abrahamin luo enkelten kanssa ja sanoi, että ne aikoo nyt tappaa Sodoman ja Gomorran kaikki homot. Abraham pyysi, että Loot perheineen säästettäisiin. Jumala suostui. Sitten Abraham tsiigaili, kun Sodoma pistettiin tuhannen pillun päreiksi. Loot pakei kahden tyttärensä ja vaimonsa kanssa, mutta vaimo erehtyi katsomaan taakse ja muuttui suolapatsaaksi. Loot vei tyttärensä vuorille ja siellä tyttäret juottivat Lootin humalaan saadakseen isältään munaa.

        Jumala tuli taas Abrahamin luo ja kertoi, että tämä saa pojan Saarain kanssa. Abraham oli, et wau - me ollaan vitun vanhoja. Saarai oli ollut maho ja Abraham teki beibejä orjattarelleen Hagarille (Saarain siunauksella). Hagarin lapsista alkaa monet kansat, kuten afrikkalaiset ja muut ei-israelilaiset (kristityt ja muslimit). Kansoilla on sama isä, mutta eri äiti.

        Saarai sai pojan - Iisakin. Nyt Jumala -jekkuilijana halusi koetella Abrahamin uskoa ja vaati Abrahamia tappamaan ainoan poikansa. Abraham suostui ja juuri kun hän oli tappamassa poikaansa Jumalan enkeli tuli ja sanoi: hold on karbaasi, Jumala laski leikkiä. Abraham huokaisi helpotuksesta. Ehkä Iisakkikin.

        Iisak sai Jaakobin ja Jaaokob oli vahva karju. Kerran Jaakob tapasi Jumalan ja he painivat koko yön. Jumala oli niin vaikuttunut Jaakobin voimasta, että nimittiä tämän Israeliksi ja Jaakobin 12 pojasta alkavat Israelin 12 heimoa ja näille 12 heimolle Jumala lupasi Kanaaninmaan (Israelin) ja tämän vuoksi Lähi-idässä on tapeltu kolme vuosituhatta - koska tämä tarina on niin vitun uskottava ja järkevä.

        Lisähuomiona: Abraham oli Nooan jälkeläinen kymmenennessä sukupolvessa. Vedenpaisumuksen jälkeen Nooa viljeli viiniä ja juopui viinistään. Kerran hän sammui munasillaan teltaansa, jolloin hänen poikansa Haam näki isänsä alastomuuden. Haam kertoi tästä veljilleen Seemille ja Jaafetille. Kuultuaan Haamin nähneen alastomuutensa, Nooa kiivastui ja kirosi Haamin ja tämän pojan Kanaanin ikuisiksi ajoiksi Seemin ja Jaafetrin orjiksi.

        Näihin jäätävän typeriin satuihin uskoo pelottavan mon suomalainen kirjaimellisina tosiasioina. Mutta joo. Abraham, eli Ibrahim oli islamilaisten profeetta, kuten myös Mooses ja Jeesus. Mohammad oli viimeinen profeetta. Abrahamilaiset uskonnot (judaismi, kristinusko ja islam) ovat kirjan uskontoja. Heprealainen Raamattu, Uusi testamentti ja Koraani kuvaavat aika ajoin samoja henkilöitä ja tapahtumia.


      • miten se nyt sit menikään?? kirjoitti:

        oletan sinun olevan huonosti suomea puhuva kristitty???


        no kerro minulle!
        sinun mukaasi 1 = 3 ja 3 = 1

        selitä minulle, tää isä poika ja pyhähenki juttu??

        kuka oli isä, kuka poika ja kuka pyhähenki??

        minulle on kerrottu että jokainen näistä osista isä, poika ja pyhähenki ovat saman arvoisia, kuinka se voisi olla mahdollista??

        mikä on neitsyt marian osuus?? unohtiko joku hänet?

        jos isä, niinkuin epäilen sinun vastaavan on mielestäsi Jumala... onko poika (Jeesus?) saman arvoinen kuin Jumala?... onko hän myös Jumala?

        miten on mahdollista, että luomiskertomuksessa Jumala loi maan?? kumpi sen sit teki??

        entäs se pyhähenki???? mitäs se teki?? onko pyhähenki Jeesuksen isä?? tai siis Jumalan isä???

        onks tää pyhähenkikin nyt sitten jumala??
        entäs se Maria??? jumalan äiti??? ai, nii se ei kuulunut joukkoon... vai miten se nyt oli?

        miten on mahdollista että Jeesus kuoli? jos hän oli jumala??

        Kolminaisuusopin juuret ovat varhaiskristillisissä gnostilaisissa opeissa. Gnostilaisuudessa Sophia on feminiininen jumalolento, joka on analoginen ihmissielulle, mutta samalla myös yksi Jumalan feminiinisistä puolista.

        Melkein kaikki syyrialais-egyptiläiset gnostilaiset järjestelmät opettivat, että olevaisuus syntyi alkuperäisestä tuntemattomasta Jumalasta, jota Monoimus kutsui nimillä Vanhempi, Bythos ja Monadi. Monadi, Yksi, Korkein Jumaluus jne. on täydellinen ja sanoinkuvaamaton. 'se on kaikki - ei ole muuta.

        Tästä alkuperäisestä yhtenäisyydestä Yksi emanoitui (virtasi) spontaanisti jumaluuksia (aioneja), jotka olivat asteittain "vähäisempien" jumalolentojen pareja, Alkuperäisen lähteen kanssa aionit muodostivat Jumalallisen täyteyden, eli Pleroman.
        Täyteys on korkein todellisuus - valon maailma. Se on täysin henkinen. Pleroman ulkopuolella on fyysinen maailmankaikkeus - alempi todellisuus - kenoma.

        Aioneita ei nähdä erillään jumalallisesta, vaan jumalallisen hengen symbolisina abstraktioina. Siirtymä aineettomasta aineelliseen, eli noumenaalisesta aistein havaittavaan johtuu yhden aionin virheestä, intohimosta tai synnistä.

        Sophia (Viisaus/Pyhä henki) on viimeisenä emanoitunut aioni. Langettuaan kataklysmisesti Pleromasta, Sophia vajoaa Pleroman ulkopuolelle. Sophia on yksin ja kauhuissan valon maailman ulkopuolella. Pelko aiheuttaa Sophiassa hämmennystä ja halun palata valoon. Negatiivisten tunteiden seurauksena aine (kreikaksi: hylē, ὕλη) ja sielu (kreikaksi: psychē, ψυχή) syntyivät vahingossa.

        Sophia emanoi vahingossa Demiurgin (Yaldabaoth), joka on aineellisen maailman luoja. Yaldabsoth luo henkivaltoja ja niiden hallitsijoita (arkhoneita). Maailman luominen on Sophian lankeamisesta johtunut metafyysinen virhe. Demiurgi, jota joissa yhteyksissä kuivaillaan kuin abortoiduksi sikiöksi, loi fyysisen todellisuuden, jossa elämme, tietämättä Sophiasta, joka kuitenkin onnistui siirtämään hengellisen kipinän tai pneumaa luomukseen.

        Niinpä kaikki hyvä ja kaunis maailmassa on peräisin Sophialta ja paha ja synkkä Yaldabaothilta. Aikanaan Kristus lähetettiin Pleromasta kenomaan hakemaan Sophia takaisin valoon, mutta Sophia siirsi osan omaa jumalaista valoaan ihmisiin. Sitten Kristus lähetettiin maailmaan vapahtajaksi, joka vapauttaa ihmiset pahan luojajumalan vankeudesta.

        Isä, poika ja Pyhä henki ovat saman Jumalan erilaisia hahmoja. Jumalalla voi olla vaikka biljoona erilaista henkilöitymää samaan aikaan - sehän on Jumala. Kolminaisuusoppi oli keskeinen mm. valentinolaisuudessa, josta se saattoi siirtyä proto-ortodoksien mukana kanonisoiduksi opiksi. Nikean kirkolliskokouksessa 25 areiolaiset vastustivat ajatusta, että Jeesus oli Jumala, mutta kolminaisuusoppi voitti ja areiolaiset julistettiin harhaoppisiksi. Gnostilaisten mukaan Kristus on Jumala, eikä ihimienn ensinkään: Jeesus oli vain Kristuksen käyttämä ihmishahmo.

        Heprealainen raamattu puhuu Viisaudesta (Sophia) mm. psalmeissa 8 ja 9. Sophia on pyhä henki. Varhaiskristilliset viittasivat pyhään henkeen naispuolisena olentona.

        Mitä teette, kun tulette valoon? Silloin kun olitte yksi, teistä tuli kaksi. Mitä teette, kun olette kaksi? (Tuomaan evankeliumi)
        Pistis Sophiassa Kristus lähetettiin Pleromasta hakemaan Sophia takaisin täyteyteen. Kristuksen avulla Sophia näki jälleen Pleroman valon. Kristus jakoi Sophialle ymmärrystä hengestä (kreikaksi: pneuma, πνευμα). Sananlaskujen kirja
        Juutalais-aleksandrilainen uskonnollinen filosofia tutki jumalallisen Sophian olemusta Jumalan sisäisen kontemplaation osoituksena ja osoitti Sophialle paitsi materiaalisen universumin muodostumisen ja järjestämisen (koost. Clem. Hom. xvi. 12), myös tiedon välittäminen ihmiskunnalle.

        Sananlaskujen luvussa 8 Viisaus (substantiivi on feminiininen) kuvataan Jumalan neuvonantajaksi ja mestariksi (palvelijattareksi), joka asui Hänen luonaan ennen maailman luomista ja leikki jatkuvasti Hänen edessään. [Viisaus, joka on ikiajoista ollut Jumalan tykönä, kutsuu ihmisiä luoksensa.]

        Sananlaskujen kirjassa annetun kuvauksen mukaisesti gnostikot määrittelivät Sophialle asuinpaikan ja määrittelivät hänen suhteensa ylempään maailmaan sekä seitsemään hänen alaisuudessaan olevaa planeettavoimaan.

        Sananlaskujen luvussa 9:1: Wisdom hath builded her house, she hath hewn out her seven pillars:Samasta jumalallisesta viisaudesta sanotaan edelleen (Sananlaskut 8:2): 2Ylös kummuille, tien viereen,polkujen risteyksiin hän on asettunut. [She standeth in the top of high places, by the way in the places of the paths.]. Hän on "äiti" tai "elävien äiti". (Epif. Haer. 26, 10). Ylhäältä tulevana hän on itse pneumaattinen (henkisesti valaistunut) olemus, métēr phōteinē (Epif. 40, 2) tai anō dynamis (Epif. 39, 2), josta kaikki pneumaattiset sielut saavat alkunsa.

        Ongelma on, että kristinusko on sykretistinen oppi, joka on koonnut yhteen useita erilaisia uskomuksia, jotka eivät ole yhteensovitettavissa. Se aiheuttaa sisäisiä epäloogisuuksia ja ristiriitoja Raamattuun.


      • Anonyymi
        Jarski. kirjoitti:

        Islam sytyi 2600 vuotta Abrahamin jälkeen. Miten Abraham voi olla islamin profeetta, vaikka silloin ei islamista mitään tiedetty? Voisiko joku valaista mistä on kysymys?

        Jumala aloitti Israelin kansan Aabrahamista. Hänen poikansa Iisak sai Jaakobin, joka anasti esikoisoikeuden veljeltään, joka ei arvostanut sitä ajoissa. Jaakobin kaksitoista poikaa ovat juutalaisten peruspilarit. Aabraham ei ollut millään tavalla syyllinen 600-luvulla väsättyyn uuteen uskontoon. Väitetään, että siinä oli jesuiitoilla sormensa pelissä. Voin uskoakin sen.


    • Anonyymi

      Lukekaa Martti Ahvenaisen kirja: Islam Raamatun valossa.

      Lukemisen arvoinen ja selkeyttää.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      ABRAHAN OLI VANHURKAS MIES.............KOVA NAISTEN MIES, TOTTAKAI...
      -
      MUHAMED OLI JUOPPO JA NÄKI HARHOJA...... RAPULASSA..... JA KUN SÖI JAUHOJA NIIN KÄSITYKSET, ILLUUSIOT KASVOIVAT JA SYNTYI MIESPORUKASSA VIHA NAISIA KOHTAAN, PILLUN PUUTTEESSA, NIIN SYNTYI MONIAVOLLISUUS.
      KORAALI MIKÄ LIENEEKIN.........AKUANKKA............KYLLÄHÄN NE LUKEE NIITÄ.
      EN TIEDÄ.

      • Anonyymi

        ETSIVÄ LÖYTÄÄ JA KOLKUTTAVALLE AVATAAN

        ELÄMÄN SYNYTTÄJÄ YLLÄPITÄJÄ ON TÄMMÖSEN LUPAUKSEN MEILLE ANTANUT

        KUIN MATKAMIEHEN LAULU ELON HARJAA KULKIEN,
        ELÄMÄ ON TUNNETA EI NÄKYVÄISYYTTÄ JUURIKAAN


      • Anonyymi

        Raamattu on ihmisen sisäistä kuvausta ajasta aikaan miten tunteet käyvät taisteluitaan meissä

        MUTTA LUOJA ON KAIKEN YLLÄPITÄJÄ JA LAPI KAIKEUDEN KULETTAA PUHISTAEN MEITÄ SAMALLA MENNEISTÄ


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu on ihmisen sisäistä kuvausta ajasta aikaan miten tunteet käyvät taisteluitaan meissä

        MUTTA LUOJA ON KAIKEN YLLÄPITÄJÄ JA LAPI KAIKEUDEN KULETTAA PUHISTAEN MEITÄ SAMALLA MENNEISTÄ

        ELÄMÄ ON NÄIN MAHOLLISTETTUA ÄÄRETTÖMYYTEEN

        SAMATEN KUIN MAILMANKAIKKEUS ON ÄÄRETÖN KAARINEEN


    • Anonyymi

      Päivän Sana
      20.12.23

      Herra lähettää kuoleman ja antaa elämän, vie alas tuonelaan ja nostaa sieltä. Herra tekee köyhäksi ja antaa rikkauden, painaa maahan ja kohottaa. 1 Sam. 2:6–7

      "Jumalan lapsen elämästä tai kuolemasta ei päätä koskaan ihminen. Siitä ei päätä sattuma tai kohtalo tai paha vihollinen. Kuule nyt tarkasti nämä Jumalan omat sanat:

      ”Herra lähettää kuoleman ja antaa elä- män

      JEESUS KUVAELMA SILTANA TÄHÄN RULIANSIIN ON ELIKKÄ KUVAELMA USKOSTA MIKÄ ON SILTANAMME VAELLUKSELA POLUN MUODOISSA

      • Anonyymi

        >> Vain yksin Jeesus ~ Tuula Palola

        Jeesus ON USKOMME


    • Anonyymi

      Päivän Sana
      21,12,2023

      Saakoon Jumala, joka yksin on viisas,
      Jeesuksen Kristuksen kautta ikuisen ylistyksen! Aamen.
      Room. 16:27

      • Anonyymi

        Usko on ainut millä polkumme pidetäänpolkuna läpi aikojen ystävyys-sitein vielä.

        Suvi Teräsniska - Tulkoon joulu.wmv


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe