Kultapalmuni kuivuu !!

mannashannas

Kultapalmuni kuivuu enkä oikeen tiedä mikä sitä vaivaa... Olen lukenut kaikki hoito-ohjeet ja silti se vaan kuivattaa lehtiä. Sumutan sitä joka päivä, eikä se ole rutikuiva,ei myöskään litimärkä..Voisiko olla että huoneilma on liian kuiva ? Olenkohan kastellut sitä liikaa..nyt en ole kastellut vähään aikaan jospa se vaikka piristyisi. :) Jos huone ilma on liian kuiva tykkäisikö palmuni jos siirtäisin sen kylppäriin siksi ajaksi kun käyn suihkussa... olisi ainakin sopivan trooppisen kosteaa..vai onko liika kostea ilma huono ? Onko jollain sama ongelma ? onko joku saanut palmun pelastettua ?

18

26271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • palmupuu

      Onko kasvisi patterin läheisyydessä ? Tai vedollisessa paikassa ? :) Voisi johtua siitäkin . Ja kolmas mikä tulee mieleen on tuholaiset ... ? Oletko tarkistanut palmuasi ? Onko lehtien pinnassa kirkasta nestettä ? nuo tulevat ensin mieleen en sitten tiedä ...

      • mannashannas

        Palmu on noin parin metrin päässä ikkunasta ja patteri on siinä ikkunan alla.. patterien edessä on kuitenkin sohva.. ehkä se kuivuminen johtuu siitä.. mielestäni paikka ei kyllä ole liian vetoisa. tuholaisia ei pitäisi olla.. Täytyy nyt katsoa jos se alkaisi elpyä.. Näyttää jo paremmalta kun otin kaikki kuivat pois. Toivottavasti ei vaan kuivata lisää lehtiä.


      • palmupuu
        mannashannas kirjoitti:

        Palmu on noin parin metrin päässä ikkunasta ja patteri on siinä ikkunan alla.. patterien edessä on kuitenkin sohva.. ehkä se kuivuminen johtuu siitä.. mielestäni paikka ei kyllä ole liian vetoisa. tuholaisia ei pitäisi olla.. Täytyy nyt katsoa jos se alkaisi elpyä.. Näyttää jo paremmalta kun otin kaikki kuivat pois. Toivottavasti ei vaan kuivata lisää lehtiä.

        Minun palmuni kuivui ja kuoli lopulta :( Oli patterin vieressä .... JA tuholaisia kasvi täynnä ... Ei ihme koska ostin kasvin vihertalosta, kirva talosta :(


      • mannashannas
        palmupuu kirjoitti:

        Minun palmuni kuivui ja kuoli lopulta :( Oli patterin vieressä .... JA tuholaisia kasvi täynnä ... Ei ihme koska ostin kasvin vihertalosta, kirva talosta :(

        Juups.. Täytyy katsoa kuivuuko palmu nyt vain lisää ja sitten mahdollisesti etsiä uusi paikka sille jos patterit todella ovat sen kuivumisen syy.


    • Stigur

      Minullakin on kultapamu, kovin pieni tosin. Se ainakin tykkää kosteasta ja sumuttelen sitä jonkin verran. Yksi tuttuni jopa kuskaa sen suihkuun, sumuttaa sitä siellä ja jättää sinne pariksi tunniksi (tekee sen n. kerran viikosssa) ja hänellä kultapalmu ainakin kukoistaa!
      Kuivuavatko vain alimmat lehdet? Jos näin on niin silloin (yleensäkkin) kastelu on liian vähäistä tai on liian lämmintä tai kasvi ei saa tarpeeksi valoa..
      En nyt tiedä tarkalleen mikä on vikana, mutta koita pärjäillä kasvisi kanssa! :)

      • mannashannas

        Joop yritän hoitaa sitä parhaani mukaan.. toivotaan että en tapa sitä :)


    • vaarakala

      kastele vasta sitten kun multa on kuivunut pinnalta . valoon, ei suoraan paahteeseen, ei lähellä lämpöpattereita tai ikkunaa . sumuttele USEIN . Koska PAlmu on trooppisista oloista, pitää se myös ilmankosteudestakin :D Toivottavasti palmu ei heittäisi henkeään :)

      • altakasteluruukkuun

        Minulla kasvaa kultapalmu altakasteluruukussa, annan pintamullan yleensä vähän kuivahtaa kastelujen välillä. Kasvi on suuri, jotenka en ainakaan voi sitä suihkuun viedä... Suihkuttelen silloin tällöin, yritän päivittäin, mutta ei ihan onnistu. Kasvi on patterin läheisyydessä ja me myös pidämme lämpimästä. Jotkin pienet alaoksat kuivuvat, mutta leikkaan niitä pois. Muutoin kultapalmussa on niin paljon oksia, että kuivat pikkuoksat peittyvät. Myös ruskettuneet lehdenkärjet joissakin oksissa kertovat, että kultapalmu on aika kuivassa ilmassa. Silti virheet ovat niin pieniä, että palmu on kuitenkin mielestäni aika hyvin menestynyt.


    • oli vähällä

      kuolla liikaakasteluun. Lehdet kuivuvat aina vaan lisää ja lisää vaikka miten kastelin kunnes hoksasin että se on sanut liikaa vettä! Annoin kuivua kokonaan pari viikkoa ja kastelen nykyisin varovaisemmin, päällimmäinen multa saa kuivua ja sumuttelen joka päivä ja nyt kasvi voi taas hyvin : )

      • mannashannas

        Toivoa ei ehkä enää ole sillä palmuni näyttää nyt hyvin harvalta..muutamia terveitä lehtiä vain jäljellä.. Olen tehnyt kaikkeni mutta mikään ei auta. Jos se ei tuosta enää toivu se on sitten mennyttä kalua. Luulen että liian kuiva huoneilma on ongelma vaikka sumitankin joka päivä. Taidan hankkia palmun tilalle jonkun toisen kestävämmän kasvin.


      • vikirr 4
        mannashannas kirjoitti:

        Toivoa ei ehkä enää ole sillä palmuni näyttää nyt hyvin harvalta..muutamia terveitä lehtiä vain jäljellä.. Olen tehnyt kaikkeni mutta mikään ei auta. Jos se ei tuosta enää toivu se on sitten mennyttä kalua. Luulen että liian kuiva huoneilma on ongelma vaikka sumitankin joka päivä. Taidan hankkia palmun tilalle jonkun toisen kestävämmän kasvin.

        Niin minunkin piti olla helppohoitoinen,kasvi kesti 1kk kun aloin huomaamaan ruskeita lehtiä,leikkasin pois kastulu ohjeen mukaan ,mikään ei auta uusia ruskeita lehti ja lehden kärjet,suututtaa tää on jo toinen minkä ostin ei halpa.


    • palmunkasvattaja

      Luovu kultapalmusta, joka on oikeastaan palmupensas. Osta joko kookospalmu tai kentiapalmu (niistä tulee isompana saman näköisiä). Istuta isoonumpinaiseen laastisaaviin ja seokseen, jossa on puolet hiekkaa ja puolet multaa. Laidalle 5 cm:n putki, josta kastelu ja veden tarkkailu tapahtuu puukepillä. Pidä multa aina kosteana. Putken pohjalle saa jäädä vettä. Kasvin yläpuolelle kaksi 150 cm:n loisteputkea. Itäikkuna on paras. Näillä ohjeilla meillä on kasvanut kookospalmu 90 litran laastisaavissa 3,5 m korkeaksi ja 4 m. leveäksi.

    • Nääääääääääääh

      Joo, ostin Ikeasta sellaisen metrin korkuisen ison kultapalmun ja helvetti ekan viikon aikana rupesi lehtien kärjet kuivumaan vaikka sumutin ja kastelin päivittäin. Ostin kasviravinnetta sille kun luin että pitää lannoittaa pari kertaa viikossa sitä. Ei mitään vaikutusta, saattoi että alkuun annoin liian vähän vettä (kaadoin 2,5dl vettä päivittäin) koska luin että mullan pitäisi pysyä kosteana päältä, joten rupesin kaatamaan 0,4 l vettä sille. En tosin päivittäin koska multa pysyi kosteana pari päivää. Saattoi olla että kuivuminen pysähtyi, lehdet eivät ole enempää kuivuneet, pitääkö nuo kuivat kärjet leikata pois nyt? Mutta olen pitänyt palmun ikkunan lähellä että siirsin sen nyt kauemmaksi jos sekin on sitä häirinnyt... Harmi, luulin saavani helppohoitoisen kasvin joka ei ihan heti kuolisi käsittelyssäni, mutta ei, pitää pelätä jo että kuukaudessa se kuolee käsittelyssäni :/

    • Vihernörtti

      Koneellinen ilmastointi on huono palmuille. Kuivattaa sisäilman eteenkin talvella.

    • jaune

      Todennäköisesti olette kaikki tappaneet palmunne liialla vedellä! 95 % kaikista huonekveista kuolee liikaan kasteluun. Kostea ja märkä on eri asia. Jos tunnet kosteutta mullassa on se kotea. Jos pystyt puristamaan vettä mullasta ( mitä takuulla pystyy kun antaa noin paljon vettä) on se märkä! Multa saa kuitenkin kuivua pinnsta ennenkuin on mitään hätää alkaa kastella koska siellä syvemmällä on aina vähän kosteutta jäljellä. Suihkutella voi silti sillä yksi syy ruskeisiin lehdenkärkiin on ilman kuivuus. Toinen syy on epätasinen kastelu, kolmas liika kastelu ja neljäs huonot valo-olosuhteet. KAVIN JUURET TARVITSEVAT ILMAA JA JOS KASVI SAA LIIKAA VETTÄ TUKEHTUVAT JUURET JA PELI ON MENETETTY. Meillä kaikilla on mukana maailman paras kosteusmittari-sormi!! Käyttäkäämme sitä!

    • Suzune

      Sain kultapalmun muutama viikko sitten. Siinä oli jo valmiiksi vähän ruskeita lehden kärkiä, niin mietin vaan, että täytyykö ne leikata pois? Muuten omani voi hyvin:)

    • vmmnnbv

      Minullakin oli vuosi sitten kultapalmu joka hoidossani kuoli parissa kuukaudessa. Kaikki lehdet ruskettuivat ja kuihtuivat pois.
      Minulla on melko monta viherkasvia tälläkin hetkellä ja mikään niistä ei ole osoittanut kuihtumisen merkkejä. Joitakin yksittäisiä lehtiä ja lehden kärkiä kuihtuu mutta totaalista kuihtumista ei muissa ole ollut.
      Tällä hetkellä minulla on kaksi erilaista tuoksutraakkipuuta, jättipeikonlehti, sutipuu, kaksi viirivehkaa, kaksi erilaista huonekumipuuta, useita rönsyliljoja amppelissa. kaksi maijaa, erilaisia saniaisia amppeleissa, kirjojuoruja ja useita kaktuksia, sekä kukkivia pelargonioita, pauliinoita, begonioita, verenpisaroita ym.
      Kukkahulluus iski minuun muutama vuosi sitten ja nyt on paikat täynnä kukkia.
      En ole mikään hyvä kukkien kasvattaja mutta nuo edellä luettelemani kasvit ovat säilyneet hengissä hoidostani huolimatta.

    • Anonyymi

      On kukkia mullakin. kultapalmu washingtonin palmu, peikonlehti, juoru, anopinkieli,anopinhammas, posliinikukka,aralia, jukkapaluja2, aasinkorvaköynnös, puuttuiko joku. No ainakin nämä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe