vehnäallergia?

******

Jätin vehnän pois ruokavaliosta ja huomasin että aivoni toimivat paljon paremmin enkä ole enää niin sekava. Voiko vehnä siis aiheuttaa moista? (Keliakiaa minulla ei ole, se on testattu). Pelkään leimautuvani hulluksi jos menen kyselemään lääkäriltä verikokeisiin pääsyä... Millaisia oireita vehnäallergiassa siis voi olla?

4

1162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huolestunut itsekkin

      kerro mitä sinulta testattiin ja mien ja tarkat tulokset. Voidaan jotakin päätellä.

    • Analysti

      Kirjoittamastasi topikista on pitkä aika, mutta vastaan tähän nyt osaltani kuitenkin:

      Olen myös omalla kohdallani huomannut, että vehnän syönti aiheuttaa vatsan ärtymistä, ärtynyttä oloa, ja erityisesti päähän tulee outo hölskyvä, hieman humalainen olo. Kun sitten olen pidättäytynyt vehnästä eli myöskin pastasta, niin oloni on selkeästi kohentunut.

      Ruispaloja voin syödä, vaikka niissäkin on vehnää. Suosin kuitenkin täysruisleipää, mikäli mahdollista.

      Nyt meitä on ainakin kaksi ihmistä, joilla on vehnästä samanlaiset oireet. :) Kerroin lääkärille epäilyistäni vehnän suhteen, ja hän totesi, että useilla ihmisillä keliakiakin saattaa olla piilevänä. Tällä viikolla menen verikokeisiin ja toivottavasti asiaan saa selkoa.

    • keliaakikko ilman diagnoosia

      Kuulostaa ihan tutulta. Itse kävin reilu vuosi sitten neurologilla, kun muisti alkoi mennä ja ikää on vasta 40. Muistin heikkeneminen alkoi jo haitata työntekoa ja kotonakin tavaroita unohtui sinne tänne, kun esim. unohdin teemukin olemassaolon heti kun olin sen kädestäni johonkin laskenut.

      Asiaa piti alkaa tutkimaan, mutta se sitten jäi, kun muisti parani ihan omia aikojaan, kun jouduin siirtymään luontaisesti gluteenittomaan ruokavalioon ihokeliakian takia. Siitä minulla tosin ei ole diagnoosia, koska en malttanut ongelmien syyn selvittyä enää palata takaisin entiseen ruokavalioon vain virallisen diagnoosin saamista varten, vaan mieluummin karsin loputkin gluteenit pois.

      Muistiongelmien katoamisen lisäksi katosivat selittämättömät raivokohtaukset ja pienten vastoinkäymisten aiheuttamat ärtymykset. Elämä on nykyään paljon tasaisempaa ja rennompaa, kun en enää hermostu joka asiasta.

      Tieteellisempää tietoa keliakian ja muistiongelmien yhteydestä löytyy hakemalla hakusanoilla: celiac disease cognitive decline

      Yhteys on olemassa, mutta monikaan lääkäri ei siitä välttämättä tiedä, koska sitä ei ole vielä tutkittu paljonkaan. Eipä osannut minunkaan neurologini, jonka pitäisi kuitenkin olla yksi maan parhaita, mainita tuosta mahdollisuudesta, vaikka keliakiastakin käynnillä puhuttiin, koska siinä vaiheessa oli toisen lääkärin kanssa selvityksen alla se, onko kyse keliakiasta vai vehnäallergiasta.

    • - - - -

      Tuo kuulostaa kyllä tosi tutulta.

      Mulla on ollu kohta vuoden ajan kaikenlaisia kummallisia oireita, mm. juuri tuota sekavuutta, sitten turpoan tosi paljon kaikesta mitä syön tai juon, vatsa on koko ajan sekaisin jne. Lisäksi oon saanu vielä kaikkien muiden oireiden kanssa samaan aikaan yhtäkkiä ilmestyneen iho-ongelman kasvoihin.

      Keliakiaa ei ole, mutta vehnäjauhoallergia on todettu. En ennen arvellut, että oireet vois johtua siitä, mutta nyt tuntuu, että se vois olla yks mahdollinen selitys niille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      74
      1423
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      114
      1183
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1126
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      984
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      78
      783
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      732
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      725
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      376
      722
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe