Soppaa suppiksista, entäs muuta?

-ukko-

Tämä palsta on näköjään linkitetty myös tuonne ruoka-osioon. Yritän siis nyhtää teiltä vähän resptejä.
Mulla on aika kivasti suppista tallessa, ämpärillinen kuivattuna. Nyt niistä pitäisi jotain kokata? Sieniruoissahan on aika simppeli perusohje: paistetaan sipulin kera, lisätää suolaa ja pippuria, kermaa päälle. Useimmat sieniruoat perustuvat tuohon. Onkos kellään luovempia ratkaisuja sieniruokiin?

Taitaa olla aika perussettiä, mutta laitan tähän alkuun oman suosikkireseptini:

SUPPILOVAHVEROPASTA

Suppiksia - sopivasti
Sipulia - saman verran
Pekonia - paketti tai kaksi
Persiljaa - niin paljon kuin vaan uskaltaa laittaa. Kun alkaa hirvittää, lisätään toinen mokoma.
Kanalientä desi tai kaksi, suhteessa edellisiin.
Kermaa - kanaliemen verran. Kerman voi vaihtaa Creme fraiceen. Voi olla makusampi.
Suolaa ja valkopippuria.

Sienet, pekoni ja sipuli kypsennetään pilkottuna öljyssä. Kaikki samaan aikaan pannulle, se on selkeää. Kun pekoni on lähellä kypsymistä, lisätään persiljasilppu. Kärisköön sekin hetken öljyssä.
Kun pekoni näyttää kypsältä, kaadetaan kanaliemi sekaan. Samalla voi heitellä pannuun suolat ja pippurit.
Keitellään hetki, lisätään kerma ja keitellään pikkasen lisää.
Jos kastike on silmääsi laihaa, suurusta pikkuisen.

Siinä se. Melko voimakkaan makuinen kastike, joka ei maistu juuri "sieneltä". Parmesaania vielä pastan päälle, niin on mielestäni aikamoinen herkku.

12

2883

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pirkko
      • -ukko-

        Kala ja suppikset on mulle vieras yhdistelmä. Varmasti menee kokeiluun.


    • * Uroskokki
      • -ukko-

        Vähän piti surffata, että sai reseptin kasaan, mutta onnistuihan se.
        Mukava saada suppisohjeita erilaislle lihoillekin. Itse en oo käyttänyt kuin punaisen lihan kanssa.


    • * Uroskokki
      • oikeauroskokki

        suppisjauhetta ja korppu- tai vehnä-tai ruisjauhojen sekaan n.puolet ja puolet tietty mausteet.Leivitellä voi kaloja ja lihoja.Paistetaessa hivenen normaalia enemmän rasvaa(voita)ett suppisjauhe "turpoaa",tai sitten hauduttelee kermassa,etenkin lihaa ja vähärasvaista kalaa.


      • -ukko-

        on mullekin tuttu konsti, paljon käytetty.

        Mulla ei kylläkään ole ollut tuota kostumisongelmaa: kuivatut suppikset on olleet rutikuivia vielä vuosienkin kuluttua ja jauhan ne vasta kun käytän.
        Olen kyllä kuullut, että tuollaista kostumista tapahtuisi, mutta itse en oo huomannut.


      • -ukko-
        oikeauroskokki kirjoitti:

        suppisjauhetta ja korppu- tai vehnä-tai ruisjauhojen sekaan n.puolet ja puolet tietty mausteet.Leivitellä voi kaloja ja lihoja.Paistetaessa hivenen normaalia enemmän rasvaa(voita)ett suppisjauhe "turpoaa",tai sitten hauduttelee kermassa,etenkin lihaa ja vähärasvaista kalaa.

        Toi leivitysidea on mulle uusi. Tuon olisi voinut itsekin älytä - vaan kun ei älynnyt...


    • hyvin

      Moneen ruokaan hyvin, esim. risottoon, sienet erillään paistettuna sekaan kun risotto muuten lähes valmis, l. riisit sopivan kypsiä. Tuossa on yksi ohje http://ruokala.iltasanomat.fi/Public/Ruokalatv?func=show_rec&id=32 , joskin maustaminen aina oman mielen mukaan, perusrisotto (riisi, sipuli, kasvis- tai kanaliemi) muutenkin hyvä pohja variointiin, helppo vaikka tehdä samasta alusta eri risotot, jos vaikka allergioita tai erilaisia mieltymyksiä.

      Muita äkkiseltään mieleen tulevia on sienilasagne, l. jauhelihakastikkeen sijaan sienikastike, sekä sienimunakas.

    • sienet nam ja maku

      Jos sienet ei maistu, ohjeessa tai tekijässä on jotain vikaa !!!

      • -ukko-

        Kokeilit siis ohjettani, etkä pitänyt? Ei kaikesta voi pitää, makuja on monenlaisia, kokeilemalla se selviää.


    • sannuka

      Marinadiin.
      Mulle tuli niin paljon suppiksista että kuivatin vihelsi jo viimeisiään ja rasiat loppui kesken.
      Onneksi löytyi lasipurkkeja.

      Keittelin marinadin etikasta, vedestä, sokerista,
      suolasta, hunajasta, viherpippureista ja inkivääristä.

      Sienet sekaan kokonaisina, saavat kiehahtaa
      kymmenkunta minuuttia ja siten purkkiin.
      Kylmään viikoksi.

      Ruisleivän päällä ja liharuuaan lisäkkenä maan
      mainio herkku, sukulaiset vei ne käsistä mutta
      onneksi tuli eilen vielä satsi, tänään räntäsadepäivänä joutaakin sitten niitä kiehuttelemaan :o)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      115
      10253
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      52
      5020
    3. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      42
      2191
    4. Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle

      Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘
      Ikävä
      105
      2048
    5. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      26
      1904
    6. Vanha Suola janottaa Iivarilla

      Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia
      Kemijärvi
      13
      1591
    7. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      41
      1392
    8. Känniläiset veneessä?

      Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v
      Nurmes
      31
      981
    9. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      24
      973
    10. Rakastuminenhan on psykoosi

      Ei ihme että olen täysin vailla järkeä sen asian suhteen. Eipä olis aikoinaan arvannut, että tossa se tyyppi menee, jonk
      Ikävä
      54
      967
    Aihe