Tämä palsta on näköjään linkitetty myös tuonne ruoka-osioon. Yritän siis nyhtää teiltä vähän resptejä.
Mulla on aika kivasti suppista tallessa, ämpärillinen kuivattuna. Nyt niistä pitäisi jotain kokata? Sieniruoissahan on aika simppeli perusohje: paistetaan sipulin kera, lisätää suolaa ja pippuria, kermaa päälle. Useimmat sieniruoat perustuvat tuohon. Onkos kellään luovempia ratkaisuja sieniruokiin?
Taitaa olla aika perussettiä, mutta laitan tähän alkuun oman suosikkireseptini:
SUPPILOVAHVEROPASTA
Suppiksia - sopivasti
Sipulia - saman verran
Pekonia - paketti tai kaksi
Persiljaa - niin paljon kuin vaan uskaltaa laittaa. Kun alkaa hirvittää, lisätään toinen mokoma.
Kanalientä desi tai kaksi, suhteessa edellisiin.
Kermaa - kanaliemen verran. Kerman voi vaihtaa Creme fraiceen. Voi olla makusampi.
Suolaa ja valkopippuria.
Sienet, pekoni ja sipuli kypsennetään pilkottuna öljyssä. Kaikki samaan aikaan pannulle, se on selkeää. Kun pekoni on lähellä kypsymistä, lisätään persiljasilppu. Kärisköön sekin hetken öljyssä.
Kun pekoni näyttää kypsältä, kaadetaan kanaliemi sekaan. Samalla voi heitellä pannuun suolat ja pippurit.
Keitellään hetki, lisätään kerma ja keitellään pikkasen lisää.
Jos kastike on silmääsi laihaa, suurusta pikkuisen.
Siinä se. Melko voimakkaan makuinen kastike, joka ei maistu juuri "sieneltä". Parmesaania vielä pastan päälle, niin on mielestäni aikamoinen herkku.
Soppaa suppiksista, entäs muuta?
12
2802
Vastaukset
- Pirkko
Kiitos reseptistä, kuulostaa hyvältä! Kokeilin eilen alla olevaa reseptiä, paistos oli maukasta hyvää ja sopi kalan kanssa.
http://www.mtv3.fi/koti/makuja/reseptit_2008.shtml?726326- -ukko-
Kala ja suppikset on mulle vieras yhdistelmä. Varmasti menee kokeiluun.
- * Uroskokki
Tosiaan tässä pari reseptiä miten voi supiloilla herkutella:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/38018/ Broileri Suppilovahvero vuoka
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/37764/Valko-Kastike- -ukko-
Vähän piti surffata, että sai reseptin kasaan, mutta onnistuihan se.
Mukava saada suppisohjeita erilaislle lihoillekin. Itse en oo käyttänyt kuin punaisen lihan kanssa.
- * Uroskokki
Tässä vielä hyvä vinkki mitä tehdä kuiville suppiloille :
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/83009/Kuivatuista Suppilovahveroista Maustetta- oikeauroskokki
suppisjauhetta ja korppu- tai vehnä-tai ruisjauhojen sekaan n.puolet ja puolet tietty mausteet.Leivitellä voi kaloja ja lihoja.Paistetaessa hivenen normaalia enemmän rasvaa(voita)ett suppisjauhe "turpoaa",tai sitten hauduttelee kermassa,etenkin lihaa ja vähärasvaista kalaa.
- -ukko-
on mullekin tuttu konsti, paljon käytetty.
Mulla ei kylläkään ole ollut tuota kostumisongelmaa: kuivatut suppikset on olleet rutikuivia vielä vuosienkin kuluttua ja jauhan ne vasta kun käytän.
Olen kyllä kuullut, että tuollaista kostumista tapahtuisi, mutta itse en oo huomannut. - -ukko-
oikeauroskokki kirjoitti:
suppisjauhetta ja korppu- tai vehnä-tai ruisjauhojen sekaan n.puolet ja puolet tietty mausteet.Leivitellä voi kaloja ja lihoja.Paistetaessa hivenen normaalia enemmän rasvaa(voita)ett suppisjauhe "turpoaa",tai sitten hauduttelee kermassa,etenkin lihaa ja vähärasvaista kalaa.
Toi leivitysidea on mulle uusi. Tuon olisi voinut itsekin älytä - vaan kun ei älynnyt...
- hyvin
Moneen ruokaan hyvin, esim. risottoon, sienet erillään paistettuna sekaan kun risotto muuten lähes valmis, l. riisit sopivan kypsiä. Tuossa on yksi ohje http://ruokala.iltasanomat.fi/Public/Ruokalatv?func=show_rec&id=32 , joskin maustaminen aina oman mielen mukaan, perusrisotto (riisi, sipuli, kasvis- tai kanaliemi) muutenkin hyvä pohja variointiin, helppo vaikka tehdä samasta alusta eri risotot, jos vaikka allergioita tai erilaisia mieltymyksiä.
Muita äkkiseltään mieleen tulevia on sienilasagne, l. jauhelihakastikkeen sijaan sienikastike, sekä sienimunakas. - sienet nam ja maku
Jos sienet ei maistu, ohjeessa tai tekijässä on jotain vikaa !!!
- -ukko-
Kokeilit siis ohjettani, etkä pitänyt? Ei kaikesta voi pitää, makuja on monenlaisia, kokeilemalla se selviää.
- sannuka
Marinadiin.
Mulle tuli niin paljon suppiksista että kuivatin vihelsi jo viimeisiään ja rasiat loppui kesken.
Onneksi löytyi lasipurkkeja.
Keittelin marinadin etikasta, vedestä, sokerista,
suolasta, hunajasta, viherpippureista ja inkivääristä.
Sienet sekaan kokonaisina, saavat kiehahtaa
kymmenkunta minuuttia ja siten purkkiin.
Kylmään viikoksi.
Ruisleivän päällä ja liharuuaan lisäkkenä maan
mainio herkku, sukulaiset vei ne käsistä mutta
onneksi tuli eilen vielä satsi, tänään räntäsadepäivänä joutaakin sitten niitä kiehuttelemaan :o)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!
Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten3133797Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.
Onko kenellekään yllätys?2093058Hei A, osaatko
sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en722594Synnittömänä syntyminen
Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.2422044Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla
"Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"161475Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat
Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi1761388Mitä tämä tarkoittaa,
että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?421381Nukkumisiin sitten
Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny41357Syö kohtuudella niin et liho.
Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on251344Muistatko komeroinnin?
Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu511277