Soppaa suppiksista, entäs muuta?

-ukko-

Tämä palsta on näköjään linkitetty myös tuonne ruoka-osioon. Yritän siis nyhtää teiltä vähän resptejä.
Mulla on aika kivasti suppista tallessa, ämpärillinen kuivattuna. Nyt niistä pitäisi jotain kokata? Sieniruoissahan on aika simppeli perusohje: paistetaan sipulin kera, lisätää suolaa ja pippuria, kermaa päälle. Useimmat sieniruoat perustuvat tuohon. Onkos kellään luovempia ratkaisuja sieniruokiin?

Taitaa olla aika perussettiä, mutta laitan tähän alkuun oman suosikkireseptini:

SUPPILOVAHVEROPASTA

Suppiksia - sopivasti
Sipulia - saman verran
Pekonia - paketti tai kaksi
Persiljaa - niin paljon kuin vaan uskaltaa laittaa. Kun alkaa hirvittää, lisätään toinen mokoma.
Kanalientä desi tai kaksi, suhteessa edellisiin.
Kermaa - kanaliemen verran. Kerman voi vaihtaa Creme fraiceen. Voi olla makusampi.
Suolaa ja valkopippuria.

Sienet, pekoni ja sipuli kypsennetään pilkottuna öljyssä. Kaikki samaan aikaan pannulle, se on selkeää. Kun pekoni on lähellä kypsymistä, lisätään persiljasilppu. Kärisköön sekin hetken öljyssä.
Kun pekoni näyttää kypsältä, kaadetaan kanaliemi sekaan. Samalla voi heitellä pannuun suolat ja pippurit.
Keitellään hetki, lisätään kerma ja keitellään pikkasen lisää.
Jos kastike on silmääsi laihaa, suurusta pikkuisen.

Siinä se. Melko voimakkaan makuinen kastike, joka ei maistu juuri "sieneltä". Parmesaania vielä pastan päälle, niin on mielestäni aikamoinen herkku.

12

2892

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pirkko
      • -ukko-

        Kala ja suppikset on mulle vieras yhdistelmä. Varmasti menee kokeiluun.


    • * Uroskokki
      • -ukko-

        Vähän piti surffata, että sai reseptin kasaan, mutta onnistuihan se.
        Mukava saada suppisohjeita erilaislle lihoillekin. Itse en oo käyttänyt kuin punaisen lihan kanssa.


    • * Uroskokki
      • oikeauroskokki

        suppisjauhetta ja korppu- tai vehnä-tai ruisjauhojen sekaan n.puolet ja puolet tietty mausteet.Leivitellä voi kaloja ja lihoja.Paistetaessa hivenen normaalia enemmän rasvaa(voita)ett suppisjauhe "turpoaa",tai sitten hauduttelee kermassa,etenkin lihaa ja vähärasvaista kalaa.


      • -ukko-

        on mullekin tuttu konsti, paljon käytetty.

        Mulla ei kylläkään ole ollut tuota kostumisongelmaa: kuivatut suppikset on olleet rutikuivia vielä vuosienkin kuluttua ja jauhan ne vasta kun käytän.
        Olen kyllä kuullut, että tuollaista kostumista tapahtuisi, mutta itse en oo huomannut.


      • -ukko-
        oikeauroskokki kirjoitti:

        suppisjauhetta ja korppu- tai vehnä-tai ruisjauhojen sekaan n.puolet ja puolet tietty mausteet.Leivitellä voi kaloja ja lihoja.Paistetaessa hivenen normaalia enemmän rasvaa(voita)ett suppisjauhe "turpoaa",tai sitten hauduttelee kermassa,etenkin lihaa ja vähärasvaista kalaa.

        Toi leivitysidea on mulle uusi. Tuon olisi voinut itsekin älytä - vaan kun ei älynnyt...


    • hyvin

      Moneen ruokaan hyvin, esim. risottoon, sienet erillään paistettuna sekaan kun risotto muuten lähes valmis, l. riisit sopivan kypsiä. Tuossa on yksi ohje http://ruokala.iltasanomat.fi/Public/Ruokalatv?func=show_rec&id=32 , joskin maustaminen aina oman mielen mukaan, perusrisotto (riisi, sipuli, kasvis- tai kanaliemi) muutenkin hyvä pohja variointiin, helppo vaikka tehdä samasta alusta eri risotot, jos vaikka allergioita tai erilaisia mieltymyksiä.

      Muita äkkiseltään mieleen tulevia on sienilasagne, l. jauhelihakastikkeen sijaan sienikastike, sekä sienimunakas.

    • sienet nam ja maku

      Jos sienet ei maistu, ohjeessa tai tekijässä on jotain vikaa !!!

      • -ukko-

        Kokeilit siis ohjettani, etkä pitänyt? Ei kaikesta voi pitää, makuja on monenlaisia, kokeilemalla se selviää.


    • sannuka

      Marinadiin.
      Mulle tuli niin paljon suppiksista että kuivatin vihelsi jo viimeisiään ja rasiat loppui kesken.
      Onneksi löytyi lasipurkkeja.

      Keittelin marinadin etikasta, vedestä, sokerista,
      suolasta, hunajasta, viherpippureista ja inkivääristä.

      Sienet sekaan kokonaisina, saavat kiehahtaa
      kymmenkunta minuuttia ja siten purkkiin.
      Kylmään viikoksi.

      Ruisleivän päällä ja liharuuaan lisäkkenä maan
      mainio herkku, sukulaiset vei ne käsistä mutta
      onneksi tuli eilen vielä satsi, tänään räntäsadepäivänä joutaakin sitten niitä kiehuttelemaan :o)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet nuorempi nainen aivan ihana

      Tykkään susta ihan valtavasti ❤️❤️
      Ikävä
      56
      1328
    2. Pitkäaikaistyöttömyys Suomessa harvinaisen paha

      Karut työttömyysluvut, korkein luku yli neljännesvuosisataan.
      Maailman menoa
      160
      1260
    3. Janni Tikkanen ohjattiin miesten pukuhuoneeseen

      Vai olisko sittenkin Janne Tikkanen? Jos siellä jalkojen välissä on miesten killukkeet, mieshän tämä Janni on. Ja kuuluu
      Kajaani
      57
      1201
    4. Mitä vastaisit

      Jos kysyisin, että lähdettäisiinkö lenkille yhdessä? Vain sinä ja minä, kaksin? Miehelle
      Ikävä
      60
      1125
    5. Tiedän ettet tehnyt tahallasi pahaa

      Asiat tapahtuivat, ristiriidat ovat meitä vahvempia. Olemmeko me niin vahvoja, että selviämme tästäkin vielä? Aika paljo
      Ikävä
      104
      1101
    6. Rakastan ja ikävöin sinua

      Ei helpota tämä ikävä millään. Pelkäsin että tämä ajanjakso tulee olemaan juuri näin vaikea. Siksi halusin ennen tätä pä
      Ikävä
      58
      907
    7. Nyt tiistain galluppi alkaa....

      Kuka on sun elämän rakkaus? Ketä kaipaat edelleenkin? Nyt nimiä vaan rohkeesti tuohon alle.Tää on ikäväpalsta, eikä mikä
      Ikävä
      56
      873
    8. KIIKKUSTUOLI

      Aloitetaan taas uudella alustalla, nuo pitkiksi venyneet ovat hankalia etsiä uusia viestejä, joskus vastauksia tulee sin
      80 plus
      78
      823
    9. Vihjeketju naisille

      Kirjoita tähän vihjeesi kaivatullesi.
      Ikävä
      51
      817
    10. Miten aiot saada kaivattusi?

      1) loukuttamalla 2) kidnappaamalla 3) huijaamalla 4) jokin muu, mikä?
      Ikävä
      54
      795
    Aihe