Hontai Yoshinryu Jujutsu

Harkitseva....

Otsikossa olevasta tyylisuunnasta on julkisuudessa varsin vähän tietoa. Osaako joku valottaa miten se eroaa Suomessa laajemmin harjoitettavista tyylisuunnista sekä opetuksen tasosta.

Kiitos etukäteen asiallisista vastauksista!

5

1213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jiu-jiu

      Hontai on vanha linnan sisäinen tyyli, japanilaisissa lajeissa vaalitaan vanhaa perinnettä ersä kyseisen tyylin korkea-arvoine dan, treenasi monta vuotta Auvon salilla Hokutoa ja ei läpäissyt mustan vyön koetta, siirtyi sitten Hontaihin ja on nyt siellä monta dania, muuten kyllä pätevä kaveri ja oli saanut Auvolta ruskean vyön, mutta ehkä kovuus ei riittänyt daniin no Auvon salilla ja tyylissä taso onkin korkeinta mahdollista laatua vaikka sieltä lähtikin kaksi pätevää opettajaa pois, Jyrki joka aloitti Daito toiminna suomessa ja Seppänen joka lopetti jujutsun harjoittelun vaikka oli kenties teknisin ja taitavin jujutsuka Suomessa, mutta menikö kemiat Auvon kanssa ristiin, tiedä sitä, ainakin Auvo oli isähahmo näille molemmille ja koulutti heistä maan taitavimmat taistelijat.

      • vapaalle päässyt.

        Olet näköjään kuntoutunut sen verran, että olet päässyt taas hourailemaan tänne. Olet nyt muutaman vuoden kirjoitellut noita saman sisältöisiä juttujasi tänne. Onko se osa kuntoutustasi vai mikä sua ajaa? Kaveri kysyy hontai yoshin ryusta ja sinä kirjoittelet mitä huvittaa. Jos nyt jättäisit suosiolla ton kirjoittelusi, niin se olisi loistava palvelus kaikille täällä.


      • M9odern fan

        Menkää kokeilemaan modernia jujtusua Avelle tai Jj-2000 salille .vähän silmät aukee, siellä ei kuljeta hame päällä vaan treenataan nykypäivän itsepuolsutusta ja ne on oikeesti kovia opettajia, vanhat lajit on pitkälti pelleilyä, sielläkin Pasilassa ja mäkelänkadulla Aiki-jujutsu, se ei toimi ei ne osaa muuta kuin ukemin jas siellä saa mustan vyön parissa vuodessa , rimupulatkin.


    • mitä haet

      En alkais harjoittelemaan hontai-youhinia itsepuolustus mielessä. Ainakin muutama vuosi takaperin opetus ei ollut "kovatasoista", tosin ei huonoakaan muihin budolajeihin verrattuna suomessa.

      Fakta on se että suomesta on vaikea löytää oikeasti hyviä kamppailulaji opettajia. Mutta ihan riippuen mitä haet, harrastuksena laji kuin laji on hyvä.

      Jos haet todennäköisesti toimivampaa itsepuolustus oppia, unohda budolajit ja hakeudu esim, krav maga, hokutoryu linjalle. Seuraan jossa opettajana toimii turva-alan ammattilainen, ei näitä katana taiteilijoita.

    • kaitsu,

      Vähäisen kokemukseni mukaan harjoitellaan paljon kataa eli sovittuja liikkeitä kaverin kanssa.Hyvin vähän sparria tai painiskelua.Ei mikään nopea tie itsepuolustuksen kannalta,mutta jos aikaa on niin miksei siinä kehity.Lajin japanilainen päämies ainakin,vaikka olikin jo vanha mies,niin oli todella nopea ja tehokas.Mustan vyön saa Hontaissa varmasti helpommin kuin Hokutossa mutta siitähän harjoittelu vasta alkaa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe