Kihloihin vai ei?

dude..

Vuosipäivämme (2v täyteen) on tämän kuun lopussa ja olen miettinyt että kysyisin tyttöystävältäni haluaisiko hän mennä kihloihin kanssani. Onko tämä aivan typerä idea yleensä? Mulle kihlat merkitsee ihan oikeasti lupausta avioliitosta, siitä et haluan viettää loppuelämäni hänen kanssaan. Ja tiedän että tyttöystävälleni se merkitsee myös samaa kuin mulle..Mutta siksi minua hieman hämmentää että entä jos hän ei haluakaan mennä kihloihin kanssani? Luulen että tää suhde saattaisi jopa päättyä siihen, koska musta tuntuis ettei tyttökaverini ole ollu tosissaan tänä aikana ku me ollaan oltu yhes. Tuntuu kuitenkin siltä että hänkin haluaisi kihloihin kanssani, onhan hän minulle sanonut että haluaa viettää elämän kanssani jne..Mutta niinhan ne kaikki sanoo jokaisessa suhteessa.
Mut asiaan.. onks tämä teidän mielestä liian aikasta kuitenkin..Molemmat ollaan vielä nuoria ja ensimmäisiä toisillemme.. Tyttöystäväni on 17v (pian 18v) ja mä 20v, asumme yhdessä ja suhde toimii kaikin puolin enemmän kuin hyvin.

Oon tätä miettiny viime vuodesta lähin koska hän tuntuu niin oikealta. Niin ja näkemykseni on aika vanhanaikainen, kihloihin/naimisiin vain kerran ja vielä parempi jos tämä tapahtuisi sen ensimmäisen rakkauden kanssa, oon valmis tekeen töitä sen eteen että tää toimis vielä ja aina vaan vuosienkin päästä.

10

2689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teet vaan

      oikein romanttisen hetken siitä d

    • yksi oiva vinkki

      Joopa, jos hankit vaikka suklaamunasormukset ja pistätte ne kaulaketjuihin kiikkumaan, eiköhän siinä ole tuon ikäisille ihan tarpeeksi kihlautumista.

    • vielä odotella

      "Niin ja näkemykseni on aika vanhanaikainen, kihloihin/naimisiin vain kerran ja vielä parempi jos tämä tapahtuisi sen ensimmäisen rakkauden kanssa, oon valmis tekeen töitä sen eteen että tää toimis vielä ja aina vaan vuosienkin päästä."

      Tuon perusteella suosittelisin odottelemaan vielä hetken. Eihän tyttö ole vielä edes täysi-ikäinen!
      Suuri osa teini-iässä alkaneista suhteista päättyy, kun suhteen osapuolet aikuistuvat, noin parin kympin tienoilla. Se joka teininä oli "se oikea" ei sitä välttämättä ole aikuistuttua. Tosin on suhteita jotka onnistuvat ja kestävät, mutta jos olet vanhan aikainen ja aijot mennä kihloihin ja naimisiin vain kerran, niin katsele vielä vuosi pari kuinka yhteiselonne lähtee käyntiin. Pari vuotta on vielä tosi lyhyt aika, jos olette ajatelleet olla yhtdessä seuraavat yli 60 vuotta.

    • karmelappel

      Voisin kertoa sinulle oman tarinani ihan vaan esimerkiksi... Aloin seurustella 17-vuotiaana itseäni vuotta vanhemman pojan kanssa. Ensimmäiset kaksi vuotta olivat yhtä huumaa vain ja molemmat lupailimme toisillemme että jonain päivänä menemme naimisiin, saamme lapsia ja rakennamme talon yms yms. Olimme sillä hetkellä täysin varmoja asiasta. Kahden vuoden seurustelun jälkeen muutimme yhteen. Asiat muuttuivat hiljalleen... ja luulenpa että muutuimme itsekin ihmisinä kun kypsyimme aikuisuuteen. Huomasimme, että henkilö jonka kanssa olemme ei olekaan se sama, johon rakastuimme alunperin. Nyt vanhempana ymmärrän, että siinä 20 ikävuoden paikkeilla tapahtuu jokin ihmeellinen kypsyminen. Tämä on tietystikin täysin kiinni ihmisestä, mutta omassa lähipiirissäni tämä pätee valtaosaan.

      Niinpä siis... Sinä saatat olla jo ajatuksiesi kanssa tarpeeksi kypsä avioliittolupaukselle, mutta en usko että tyttöystäväsi on. Ja voi olla että parin vuoden päästä hänellä tapahtuu tämä "kypsyminen" ja hän huomaakin haluavansa eri asioita tai sinä huomaat hänen olevan erilainen kuin ennen.

    • lapsen kanssa?

      Ja meinaat vielä kihlatakin alaikäisen???? just joo.

      Älytöntä touhua kerta kaikkiaan.

    • _teille_

      Onnea! mielestäni jo tuo kahden vuoden sitoutuminen osoittaa että myös tyttöystävältäsi löytyy kypsyyttä kihlaukseen asti.. Ehkä kannattaisi hieman "tunnustella maaperää" eli jutella kihlauksesta yleisesti ja mitä mieltä on yleisesti asiasta.. Siitä kyllä luulisi onnistuvan poimia myös että onko hän itse siihen valmis.. toinen vaihtoehto on tuntuu hyvältä :)tietenkin myös että odottaisit tyttöystäväsi 18-vuotis päivään, sen jälkeinen jokin merkkipaalu "2v ja X.kuukautispäivä" voisi olla myös otollinen ja ehkä tyttöystäväsi vanhemmat arvostaisivat sitä.. Mutta kehotan silti tekemään niin kuin itsestäsi tuntuu, tyttöystäväsi tunteita kunnioittaen, ja kosimaan kun itsestäsi tuntuu hyvältä :)

    • ex pentu

      Älkää noin nuorena päättekö tuollaisista asioista. Nauttikaa toisistanne ja antakaa ajan mennä ja katsokaa sitten kun olette enemmän aikuisia.

      Ota toki puheeksi mutta harkitkaa avioliittoa vasta 25-30v kieppeille. Tämä siksi, että naiset yleensä alkavat vasta aikuistua ja tiedostaa sen mitä haluavat tuossa iässä.

      Jos te olette lopulta luodut toisillenne niin odottelu ei ole pahasta vaan hyvästä!

      • wlpp

        mielestäni ei kannattaisi vielä, jos kerran aiotte olla kuitenki lopun elämäänne yhes ni miksette voisi odottaa, että kummatkin on henkisesti varmasti kypsyneitä. koska itse seurustelin 17 vuotiaasta lähtien vuotta vanhemman pojan kanssa, joskus 20 vuotiaana kypsyin ja tajusin mitä oikeesti haluan ja se poika olikin yhtäkkiä niiin lapsi silmissäni..


    • marijajaja

      sä ainakin tunnut vastuuntuntoiselta ja musta olis ainakin ihana jos olis samanlainen mies mulla. olette olleet yhdessä jo 2 vuotta että jos tyttöystäväsi ei olisi tosissaan niin luulen että suhde olisi jo kariutunut. ei se rakkaus ja yksilöllinen kypsyys ole iästä kiinni. mä painiskelen saman asian kanssa vaikka oon jo(!) 26v. nainen :D
      mun mielestä kun sun ajatukset on noin kirkkaat niin kannattaa kysyä suoraan tyttöystävältäsi miltä kihla-ajatus hänestä tuntuisi. kosimaan vaan :)eikä suhde siitä mihinkään muutu kun olette kumminkin jo vakavissanne seurustelleet pari vuotta. luulen että kihloihin meno tuo vaan suhteen seuraavalle hieman vakavammalle tasolle mutta minkään ei tarvitse muuttua kun jo asuttekin yhdessä. eikö sinustakin ole kiva tietää missä suhteenne on menossa ja ajatteleeko toinen samalla tavalla.

    • mut kyl mä suosittelisin oottaan viel vaikka vuoden? Kun se kaks vuotta yleensä on sitä semmosta "honey moon" aikaa kuitenkin.
      Toisaalta, mielummin ehkä kuitenkin "liian" aikaisin, ku liian myöhään!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      117
      9416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1386
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe