hengenahdistus, päänsärky, näköhäiriöt, poissaolevaolo

mie vaan

en oikeen tiennyt että mille palstalle tämän kirjoittaisin muttä päädyin tälle koska hengenahdistus on ollut oireistä pisimpään..

eli minulla on hengenahdistusta lähes päivittäin.. harvemmin se on sellaista että en saisi henkeä vedettyä, vaan enemmänkin tuntuu kun kurkkua/henki- ja ruokatorvea painaisi joku.. tuntuu siltä kun kurkussa olisi joku palanen. tämä tunne ei ole jatkuvaa mutte lähes päivittäistä ja tätä on kestänyt tämän syksyn.

lisäksi päähänkoskee lähes päivittäin.. lähinnä otsan ja ohimoseudulla sellaista jomottavaa kipua..

nyt on ollu 6 päivää todella poissaoleva olo, ihan kun olisi jossain ihan muualla kun muut. lisäksi on myös ollut nyt 6 päivää näköhäiriötä. tuntuu että silmä on "laiskistunut", eikä kunnolla tarkenna esim pienellä kirjoitettuun tekstiin. ja jos yrittää lukea pitkää tekstiä niin tuntuu ettei siitä saa silmillä mitään selkoa.. ja esim jos heilutan päätä hitaasti niin silmät ei kerkeä tarkentaa..

unihäiriöitä on myös sillon tällöin..

onko kellään kokemusta samanlaisesta? mistä voisi johtua? pelkään itse aivokasvainta tms??

12

4953

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei tietoa..

      On varmaan hyvä käydä lääkärin juttusilla, sillä he osaavat neuvoa sinua parhaiten :) Palan tunne kurkussa, päänsärky, poissaolon tunne ja unihäiriöt voivat liittyä esim. yleistyneeseen ahdistuneisuushäiriöön tai paniikkihäiriöön. Onko sinulla ollut henkistä ahdistusta?

      Ja näköhäiriöt.. En tiedä, onko ne siis tarkkaan ottaen millaisia? Mutta esim. jos sinulla on näön huononemista, niin se on luonnollista ja silloin myös pääkin on kipeä.

      Mutta kuitenkin kannattaa varata aika lääkärille, lääkäri osaa parhaiten päättää miten toimitaan. Mutta asialle voi olla useampia syitä :)

      • Anonyymi

        no on siihen joku syy jos joku kyselee oireistaan täällä eikä tule ensimmäiseksi mieleen että pitäs mennä lääkärin "juttusille".


    • jo 5 v. ajalta

      Aloituksesi oli kuin omasta suustani, oireet ovat täsmälleen samat. Itselläni johtuu kovasta stressistä ja henkisestä paineesta. Minulle ei edes levosta ollut apua, muutin toiselle puolelle maata ja vaihdoin työpaikkaa, niin alkoi taas kulkemaan vähän paremmin. Selviä henkisen pahoinvoinnin oireita noi on.

      • mie vaan

        hmm.. okei.. en vaan osaa sanoa että mistä tuo sitten voisi johtua.. olen kyllä lukiossa mutta se tuntuu todella kevyeltä. minulla on lyhyitä ja helppoja päiviä, koska käyn lukion 4:ssä vuodessa. lisäksi kaveri ja perheasiat ovat kunnossa ja lisäksi minulla on aivan ihana poikaystävä.


      • ei tietoa...
        mie vaan kirjoitti:

        hmm.. okei.. en vaan osaa sanoa että mistä tuo sitten voisi johtua.. olen kyllä lukiossa mutta se tuntuu todella kevyeltä. minulla on lyhyitä ja helppoja päiviä, koska käyn lukion 4:ssä vuodessa. lisäksi kaveri ja perheasiat ovat kunnossa ja lisäksi minulla on aivan ihana poikaystävä.

        Joillakin paniikkihäiriö alkaa ilman "hyvää syytä".


    • .................

      Mulla alkoi samanlaiset oireet paniikin kera. lääkäreillä oon juossut ja ainut syy mikä on löytynyt on niska/hartiaseudun jäykkyys ja lukot selkä- ja rintarangassa. Kannattaa käydä lääkärissä.

    • pche

      Sama juttu minulla, näköhäiriöt ovat kylläkin häipyneet ne johtui luultavasti migreenikohtauksista? Tein yövuoroja ja raskaita vuoroja niin aloin saamaan näköhäiriöitä. Hengenahdistukset jatkuvat liikunnan yhteydessä ja jos on ympärillä voimakkaita tuoksuja, atooppinen iho minulla on myös. Astmaa ei ole todettu. Mutta olen huomannut, että jos jännitän niin minulla alkaa ahdistamaan hieman henkeä. Eli varmaan on jotain psyykkistäkin meneillään, vaikka en osaa oikein ongelmaa tunnistaa.

      Luulisin että oireesi iän myötä katoavat, koska olet niin nuori. Jos ei, niin soita ihmeessä opiskelijaterveydenhuoltoon. Ei kannata yksin pähkäillä, se pahentaa asiaa. Ja nuista jäykkyyksistä ja lukoista, itse olen todella jäykkä ja usein hartiasärkyä ym, pistoa selässä jne. Olen käynyt hierojalla mutta se ei juuri auttanut, seuraavaksi kokeilen hermoratahierontaa. Saa nähä miten sitten.. Mutta uskon että oireet vielä helpottuvat minullakin. Olen itse 23-vuotias.

    • Pelokasgirl

      Hei
      Minulla pään jyskistä ja hengen ahdistusta
      Tosi ihme olla
      Muutenkin heikko olo
      Mistä voi johtua

    • järjenääni

      Kannattaa ensin sulkea pois muut syyt ja vasta sitten alkaa pohtia psykologisia syitä. Eli suosittelen menoa lääkäriin, jossa varmaan tekevät perusverikokeita, astmatutkimuksia ja pään kuvausta.

    • Ttskl56

      Mulla on alkanu just äsken saman laiset oireet ja haluaisin itekkin apua näihin oireisiin. Tuntuu kamalalta.

    • sghjjkl

      Tuulimyllyalueilla nuo oireet ovat yleisiä!
      Valtavien teollisuusluokan tuulimyllyjen vaikutussäde 60 km tuulisella säällä!

    • Anonyymi

      Migreeni. Googleta Matti Ilmavirran tekstejä migreenin monioireisuudesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe