hengenahdistus, päänsärky, näköhäiriöt, poissaolevaolo

mie vaan

en oikeen tiennyt että mille palstalle tämän kirjoittaisin muttä päädyin tälle koska hengenahdistus on ollut oireistä pisimpään..

eli minulla on hengenahdistusta lähes päivittäin.. harvemmin se on sellaista että en saisi henkeä vedettyä, vaan enemmänkin tuntuu kun kurkkua/henki- ja ruokatorvea painaisi joku.. tuntuu siltä kun kurkussa olisi joku palanen. tämä tunne ei ole jatkuvaa mutte lähes päivittäistä ja tätä on kestänyt tämän syksyn.

lisäksi päähänkoskee lähes päivittäin.. lähinnä otsan ja ohimoseudulla sellaista jomottavaa kipua..

nyt on ollu 6 päivää todella poissaoleva olo, ihan kun olisi jossain ihan muualla kun muut. lisäksi on myös ollut nyt 6 päivää näköhäiriötä. tuntuu että silmä on "laiskistunut", eikä kunnolla tarkenna esim pienellä kirjoitettuun tekstiin. ja jos yrittää lukea pitkää tekstiä niin tuntuu ettei siitä saa silmillä mitään selkoa.. ja esim jos heilutan päätä hitaasti niin silmät ei kerkeä tarkentaa..

unihäiriöitä on myös sillon tällöin..

onko kellään kokemusta samanlaisesta? mistä voisi johtua? pelkään itse aivokasvainta tms??

12

2592

  Vastaukset

  • On varmaan hyvä käydä lääkärin juttusilla, sillä he osaavat neuvoa sinua parhaiten :) Palan tunne kurkussa, päänsärky, poissaolon tunne ja unihäiriöt voivat liittyä esim. yleistyneeseen ahdistuneisuushäiriöön tai paniikkihäiriöön. Onko sinulla ollut henkistä ahdistusta?

   Ja näköhäiriöt.. En tiedä, onko ne siis tarkkaan ottaen millaisia? Mutta esim. jos sinulla on näön huononemista, niin se on luonnollista ja silloin myös pääkin on kipeä.

   Mutta kuitenkin kannattaa varata aika lääkärille, lääkäri osaa parhaiten päättää miten toimitaan. Mutta asialle voi olla useampia syitä :)

   • no on siihen joku syy jos joku kyselee oireistaan täällä eikä tule ensimmäiseksi mieleen että pitäs mennä lääkärin "juttusille".


  • Aloituksesi oli kuin omasta suustani, oireet ovat täsmälleen samat. Itselläni johtuu kovasta stressistä ja henkisestä paineesta. Minulle ei edes levosta ollut apua, muutin toiselle puolelle maata ja vaihdoin työpaikkaa, niin alkoi taas kulkemaan vähän paremmin. Selviä henkisen pahoinvoinnin oireita noi on.

   • hmm.. okei.. en vaan osaa sanoa että mistä tuo sitten voisi johtua.. olen kyllä lukiossa mutta se tuntuu todella kevyeltä. minulla on lyhyitä ja helppoja päiviä, koska käyn lukion 4:ssä vuodessa. lisäksi kaveri ja perheasiat ovat kunnossa ja lisäksi minulla on aivan ihana poikaystävä.


   • mie vaan kirjoitti:

    hmm.. okei.. en vaan osaa sanoa että mistä tuo sitten voisi johtua.. olen kyllä lukiossa mutta se tuntuu todella kevyeltä. minulla on lyhyitä ja helppoja päiviä, koska käyn lukion 4:ssä vuodessa. lisäksi kaveri ja perheasiat ovat kunnossa ja lisäksi minulla on aivan ihana poikaystävä.

    Joillakin paniikkihäiriö alkaa ilman "hyvää syytä".


  • Mulla alkoi samanlaiset oireet paniikin kera. lääkäreillä oon juossut ja ainut syy mikä on löytynyt on niska/hartiaseudun jäykkyys ja lukot selkä- ja rintarangassa. Kannattaa käydä lääkärissä.

  • Sama juttu minulla, näköhäiriöt ovat kylläkin häipyneet ne johtui luultavasti migreenikohtauksista? Tein yövuoroja ja raskaita vuoroja niin aloin saamaan näköhäiriöitä. Hengenahdistukset jatkuvat liikunnan yhteydessä ja jos on ympärillä voimakkaita tuoksuja, atooppinen iho minulla on myös. Astmaa ei ole todettu. Mutta olen huomannut, että jos jännitän niin minulla alkaa ahdistamaan hieman henkeä. Eli varmaan on jotain psyykkistäkin meneillään, vaikka en osaa oikein ongelmaa tunnistaa.

   Luulisin että oireesi iän myötä katoavat, koska olet niin nuori. Jos ei, niin soita ihmeessä opiskelijaterveydenhuoltoon. Ei kannata yksin pähkäillä, se pahentaa asiaa. Ja nuista jäykkyyksistä ja lukoista, itse olen todella jäykkä ja usein hartiasärkyä ym, pistoa selässä jne. Olen käynyt hierojalla mutta se ei juuri auttanut, seuraavaksi kokeilen hermoratahierontaa. Saa nähä miten sitten.. Mutta uskon että oireet vielä helpottuvat minullakin. Olen itse 23-vuotias.

  • Hei
   Minulla pään jyskistä ja hengen ahdistusta
   Tosi ihme olla
   Muutenkin heikko olo
   Mistä voi johtua

  • Kannattaa ensin sulkea pois muut syyt ja vasta sitten alkaa pohtia psykologisia syitä. Eli suosittelen menoa lääkäriin, jossa varmaan tekevät perusverikokeita, astmatutkimuksia ja pään kuvausta.

  • Mulla on alkanu just äsken saman laiset oireet ja haluaisin itekkin apua näihin oireisiin. Tuntuu kamalalta.

  • Tuulimyllyalueilla nuo oireet ovat yleisiä!
   Valtavien teollisuusluokan tuulimyllyjen vaikutussäde 60 km tuulisella säällä!

  • Migreeni. Googleta Matti Ilmavirran tekstejä migreenin monioireisuudesta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   195
   7735
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5285
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4209
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3143