HCMC ja minne rannalle?

Matti&Maija

Olemme lähdössä maaliskuun alussa omatoimimatkalle Vietnamiin. Lennämme Bangkokin kautta Ho Chi Minh Cityyn. Siellä ajattelimme viettää muutaman päivän ja sitten jatkaa jonnekin rantapaikkaan. Mutta minne? Vinkkejä kaivataan!

Olen katsellut Pho Quocia, sinne olisi suht lyhyt lentomatka. Mikä oisi siellä paras paikka? Majoituksen tasoksi kelpaa keskinkertainen hotelli josta löytyy ranta ja ruokapaikat läheltä.

Tiedättekö pääseekö Pho Quocista suorilla lennoilla tai muulla kulkupelillä suoraan Thaimaahan vai pitääkö kiertää HCMC kautta? Tarkoituksenamme olisi viettää noin viikko lomastamme etelä Thaimaassa ja sitten palata BKK:n kautta kotiin.

Onko kokemuksia surffauksesta ( ei purjelautailusta) Vietnamissa?

Kaikki kokemukset otetaan innolla vastaan!

8

1858

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -vietcongi-

      Phu Quocista ei paase lentaen Thaimaahan muuten kuin Saigonin kautta.

      Muita rantapaikkoja ovat lahinna Muine ja Nha Trang, joka on palvelujen suhteen paras noista kolmesta.

      • suunnitelmat

        Elikkäs olemme lähdössä huhtikuussa häämatkalle samaa reittiä: Helsinki-Bangkok, Bangkok-Ho Chi Minh, Ho Chi Minh-Phu Quoc.

        Ainakin niissä keskusteluissa, joita olen Phu Quokista lukenut, on paikkaa kehuttu kovasti. :)


      • aaee
        suunnitelmat kirjoitti:

        Elikkäs olemme lähdössä huhtikuussa häämatkalle samaa reittiä: Helsinki-Bangkok, Bangkok-Ho Chi Minh, Ho Chi Minh-Phu Quoc.

        Ainakin niissä keskusteluissa, joita olen Phu Quokista lukenut, on paikkaa kehuttu kovasti. :)

        Käykää ihmeessä Da Latissa. Ei tosin ole rannalla mutta uskomaton paikka. N. tunnin lento HCMC:stä ja vastassa mitä miellyttävin ilmasto ja mahtavat maisemat. Ja rannalle(Nah Trang) pääsee muutamassa tunnissa bussilla. Suosittelen lämpimästi paria yötä Da Latissa. T aaee


    • xin chao

      erinomainen tietolähde on netissä oleva täysin ilmainen Vietnamopas osoitteessa: reidontravel.com. Edellytyksenä tietenkin, että englanninkieli luonnistuu. Myös perinteiset LonelyPlanet ja RoughGuides -kirjat ovat hyviä, mutta luonnollisesti tiedot esim. hinnoista ovat vanhentuneet nopeasti.
      Maaliskuussa -08 rannoista pidin parhaana Phu Quockin Long Beachia, toisaalta Mui Nessa (ja ehkä pohjoisempanakin)taitaa olla paremmat surffiaallot ja Mui Nessa voi myös Kite-surffata, jos kunto ja pää kestää :).

      Jos tavallinen, melko vaatimaton perinteinen bungalow-majoitus kelpaa, suosittelen ehdottomasti Phu Quockilla Beach Club nimistä paikkaa.(Yrityksen nimi on ehkä hieman suurellinen ja siinä mielessä harhaanjohtava, heillä on yhteensä 10 bungalowia/rivitalohuonetta.) Heillä on nettisivut: beachclubvietnam.com ja he ottavat niiden kautta varauksia. Ja uskokaa tai älkää, siellä on todella juuri sen näköistä kuin kuvissa! Beach Clubilla on oma erinomainen ravintola rannalla ja hyvät rantatuolit, heidän kauttaan järjestyvät retket ja mopon vuokraukset. Saaren pääkaupunkiin on rantaa pitkin parin kilsan kävelymatka ja mopotaksitkin kulkee. Pitkin rantaa on muita resortteja ja ravintoloita, samoin lähellä rantaa kulkevan hiekkatien varrella.

      Thaimaan puolelle pääsee Kamputsean kautta maita pitkin bussilla mantereen puolelta esim. Ha Tienistä ja/tai Rach Giasta, jonne pääsee yhteysaluksella. Matkalla saattaa tosin olla niin paljon mielenkiintoista katsottavaa, ettei pari päivää riitä matkaan.

      • Matti&Maija

        Nettisivujen kautta tehtiin varaus suosittelemaasi BeachClub bungaloviin. Nyt sitten odotellaan vastausta ja toivotaan että vapaata löytyy.

        Kiitos suosituksesta!


    • Kantosiipialuksella

      Kantosiipialuksella pääsette Vung Tau -nimiseen paikkaan etelässä. Matkaan tuhrautuu joku 1,5h ja taisi maksaa n. 8€ edestakainen reissu. Huessa kannattaa käydä kanssa. Vedet siellä erittäin puhtaita ja rannat rauhallisia.

      • alukset

        lähtee tarkaalleen ottaen ja minkälaisella aikataululla on lähdöt ja paluut?


      • -vietcongi-
        alukset kirjoitti:

        lähtee tarkaalleen ottaen ja minkälaisella aikataululla on lähdöt ja paluut?

        lahtevat tasta:

        http://maps.google.fi/maps?f=q&hl=fi&geocode=&q=ho chi minh&sll=10.763159,106.76342&sspn=0.080779,0.175781&ie=UTF8&ll=10.771128,106.706804&spn=0.002524,0.005493&t=h&z=18

        eli aivan Saigonin keskustasta. Reittia liikennoi useampi yhtio, joten lahtoja on vahintaan kerran tunnissa ja matka kestaa noin 2 - 2,5 tuntia kelista riippuen. Hinta oli viime kuussa 160 000 VND per sivu. Kovassa aallokossa kyyti on kuitenkin aika epamiellyttavaa, joten en suosittele jos tulet helposti merisairaaksi. Lisaksi kannattaa ajoittaa matka paivasaikaan ihan turvallisuuden vuoksi koska aluksissa ei ole tutkaa. Euroopassa ko. paateilla ei saisi edes liikennoida. Itse aion matkustaa Vung Tau'hun jatkossa bussilla, sama matka-aika ja hinta vain 60 000 VND ja huomattavasti miellyttavampi kyyti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 183
      1975
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      141
      1447
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe