Hei!
Kuulin, että palstalle oli tullut eilen vielä lisää kommentteja.
Olisi ollut "kiva" nähdä ne itsekin.
Oli kuulemma kyselty miksi en ole suuttunut aiemmista kirjoituksista, kun minua on haukuttu jne.
Enhän minä suuttunut nyttenkään :).
Toisaaltaan kuitenkaan, ei ole hauskaa jos ihmisestä kirjoitellaan perättömiä asioita!!
Ei varmasti kukaan halua itsestään tänne kirjoitettavan mitä sattuu??
Itse kohdallani mietin vain sitä, ketkä kaikki (ne ihmiset jotka minut oikeasti tuntevat ja lukevat näitä kirjoituksia täällä) ovat nyt lukeneet näitä viimeaikaisia kirjoituksia täältä...
Itse en näistä siis hermostunut edes, vaan Nitrox laittoi ihan oikeaa tekstiä tulemaan kunnianloukkauksesta.
Ehkä tämä typerä asia on nyt sitten käsitelty?
Ja jatketaan asiallisilla matkailu jutuilla!!
T. Naxos -fani sempre
Täällä Naxos -fani sempre...
37
3007
Vastaukset
- naxoa -fani sempre
Hei!
Menkääpäs nyt kaikki äkkiä katsomaan televisiosta 3s kanavaa :).
Siellä alkaa Amazing race ohjelman jakso jossa seikkaillaan vielä tänään SISILIASSA.
Viime jaksossa jäätiin Trapaniin ja sieltä nyt siis jatketaan matkaa.
Toivottavasti Etnalle ja Taorminaan :), saas nähdä...
T. Naxos -fani sempre- naxos -fani sempre
Heipä kaikille!
Laittakaapas hakuun Giardini Naxos Sisilia (tuonne youtubeen).
Kävin siellä katsomassa ja sinne oli ilmestynyt muutama uusi video.
Oli esim. pari videota Naxosin rantakadulle syksyllä avatusta Plaza- "ravintolasta".
Plaza avattiin syyskuun lopulla ihan Maxi Sconto kaupan viereen kadulle.
Noissa videoissa mm. paistetaan lettuja siinä kadulla :).
Toisella videolla kyllä näytti olevan käynnissä kaljanjuonti kilpailut.
T. Naxos -fani sempre - naxos- fani sempre
naxos -fani sempre kirjoitti:
Heipä kaikille!
Laittakaapas hakuun Giardini Naxos Sisilia (tuonne youtubeen).
Kävin siellä katsomassa ja sinne oli ilmestynyt muutama uusi video.
Oli esim. pari videota Naxosin rantakadulle syksyllä avatusta Plaza- "ravintolasta".
Plaza avattiin syyskuun lopulla ihan Maxi Sconto kaupan viereen kadulle.
Noissa videoissa mm. paistetaan lettuja siinä kadulla :).
Toisella videolla kyllä näytti olevan käynnissä kaljanjuonti kilpailut.
T. Naxos -fani sempreHeipä kaikille!
Olinpa tuossa syksyn viimeisellä italian tunnilla ja opettajamme toi sinne meille italialaisia herkkuja maisteltavaksi.
Hän oli ostanut kaksi italialaista joulukakkua LIDLISTÄ!!
Kyllä, lidlistä.
Kakut on siis tehty italiassa, vanhalla perinteisellä reseptillä!!!
Kakut on kuulemma vaivanloisia tehdä itse.
Niitä pitää esim, välillä nostattaa 3 tuntia jne...
Ja niiden teossa käytetään taikinajuurta.
Molemmat kakut olivat tosi hyviä :).
Kumpikin niistä maistuu vähän niin, kuin meidän pulla, mutta niiden rakenne on sellainen "höttömäinen".
Ja sitten niissä on vielä lisänä vaniljan maku.
Toinen kakku ns. tavallinen on nimeltään PANDORO.
Ja toinen jossa on rusinoita ja apricosia,
(ehkä myös joitain muitakin kuivattuja hedelmiä, mutta ainakin apricosia),
on nimeltään PANETTONE.
Molemmat myydään sellaisissa vihreissä kolmion mallisissa pahvilaatikoissa.
Se tavallinen versio = Pandoro on korkeammassa n. 25-30cm ja Panettone hieman pienemmässä n. 15-20cm laatikossa.
Mukana niissä on vielä tomusokerikin, jota saa sitten sirotella kakun päälle oman mielensä mukaisesti.
Kakut maksoivat 5,99e/kpl.
Ajattelin nyt tässä kertoilla näistä kakuista teille muillekin, jos vaikka joku muukin niistä innostuisi?
Minäkään en olisi näistä herkuista tiennyt mitään ilman italian opettajaani.
Itse olen tosi kova tyttö leipomaan, mutta silti piti käydä hakemassa molemmat kakut joulupöytään vielä omien leipomusten lisäksi :).
Onpahan jotakin vähän erilaistakin sitten niiden normi torttujen, piparien ja kakkujen lisäksi.
Kaikki tuolla italian tunnilla noista kakuista pitivät, että saattaa kohta olla lidlissä hyllyt tyhjinä?
Niin ja, kun tänään kävin siellä lidlissä ostin vielä sellaisen voi- manteli pitkonkin.
Siinäkin näyttää olevan kuivattuja hedelmiä, ainakin rusinoita.
Siitä en osaa muuta kertoa, kun sitä en ole vielä maistanut.
Paitsi, että hinta oli n.4e ja painaa aikas paljon 750g.
Niin ja kaikki nämä italialaiset tuotteet ovat Favorinan tuotteita.
Olisi siellä ollut kyllä vielä vaikka mitä muitakin Favorinan tuotteita tarjolla, keksejä jne, mutta nämä sai nyt riittää tällä kerralla.
Ei muuta, kun nyt vaan lidliä kohti.
Hakemaan vähän italialaisia herkkuja maisteltavaksi.
Ja tännehän voi sitten laittaa tietysti kommentteja, että kuinkas hyviä ne sitten olikaan.
Hyvää joulun odotusta kaikille!
T. Naxos -fani sempre - tä syö-
naxos- fani sempre kirjoitti:
Heipä kaikille!
Olinpa tuossa syksyn viimeisellä italian tunnilla ja opettajamme toi sinne meille italialaisia herkkuja maisteltavaksi.
Hän oli ostanut kaksi italialaista joulukakkua LIDLISTÄ!!
Kyllä, lidlistä.
Kakut on siis tehty italiassa, vanhalla perinteisellä reseptillä!!!
Kakut on kuulemma vaivanloisia tehdä itse.
Niitä pitää esim, välillä nostattaa 3 tuntia jne...
Ja niiden teossa käytetään taikinajuurta.
Molemmat kakut olivat tosi hyviä :).
Kumpikin niistä maistuu vähän niin, kuin meidän pulla, mutta niiden rakenne on sellainen "höttömäinen".
Ja sitten niissä on vielä lisänä vaniljan maku.
Toinen kakku ns. tavallinen on nimeltään PANDORO.
Ja toinen jossa on rusinoita ja apricosia,
(ehkä myös joitain muitakin kuivattuja hedelmiä, mutta ainakin apricosia),
on nimeltään PANETTONE.
Molemmat myydään sellaisissa vihreissä kolmion mallisissa pahvilaatikoissa.
Se tavallinen versio = Pandoro on korkeammassa n. 25-30cm ja Panettone hieman pienemmässä n. 15-20cm laatikossa.
Mukana niissä on vielä tomusokerikin, jota saa sitten sirotella kakun päälle oman mielensä mukaisesti.
Kakut maksoivat 5,99e/kpl.
Ajattelin nyt tässä kertoilla näistä kakuista teille muillekin, jos vaikka joku muukin niistä innostuisi?
Minäkään en olisi näistä herkuista tiennyt mitään ilman italian opettajaani.
Itse olen tosi kova tyttö leipomaan, mutta silti piti käydä hakemassa molemmat kakut joulupöytään vielä omien leipomusten lisäksi :).
Onpahan jotakin vähän erilaistakin sitten niiden normi torttujen, piparien ja kakkujen lisäksi.
Kaikki tuolla italian tunnilla noista kakuista pitivät, että saattaa kohta olla lidlissä hyllyt tyhjinä?
Niin ja, kun tänään kävin siellä lidlissä ostin vielä sellaisen voi- manteli pitkonkin.
Siinäkin näyttää olevan kuivattuja hedelmiä, ainakin rusinoita.
Siitä en osaa muuta kertoa, kun sitä en ole vielä maistanut.
Paitsi, että hinta oli n.4e ja painaa aikas paljon 750g.
Niin ja kaikki nämä italialaiset tuotteet ovat Favorinan tuotteita.
Olisi siellä ollut kyllä vielä vaikka mitä muitakin Favorinan tuotteita tarjolla, keksejä jne, mutta nämä sai nyt riittää tällä kerralla.
Ei muuta, kun nyt vaan lidliä kohti.
Hakemaan vähän italialaisia herkkuja maisteltavaksi.
Ja tännehän voi sitten laittaa tietysti kommentteja, että kuinkas hyviä ne sitten olikaan.
Hyvää joulun odotusta kaikille!
T. Naxos -fani sempredään jouluna ja pääsiäisenä.
Itse pidän enmmän niistä versioista joissa on täyte.
Suklaa, suklaa-pähkinä ja limoncello täytteet ovat taivaallisia.
Perinteisesti kakkujen kanssa tarjotaan kuohuviiniä,
ei kahvia. - alempana
että et ole täällä kun olet jäätynyt suomessa ja parhaillaan sulattamossa. En huomannut että olet tajuissasi ja kirjoittanut tänne.
- Nimetön
alempana kirjoitti:
että et ole täällä kun olet jäätynyt suomessa ja parhaillaan sulattamossa. En huomannut että olet tajuissasi ja kirjoittanut tänne.
Hei!
Juu näytit kirjoittaneen, vastasinkin jo sinulle.
Kivasti kirjoitit ruskeankeltaisista alushousuista jne...
Oletkos itse menossa -09 Sisiliaan, kun tänne eksyit
kirjoittelemaan noin pitkät pätkät :)?
PiimäCefalu Etnan juurella :)?
T. Naxos- fani sempre
"melkein sulattamosta, mutta ihan tajuissaan vielä"! - ota mukaan.
Nimetön kirjoitti:
Hei!
Juu näytit kirjoittaneen, vastasinkin jo sinulle.
Kivasti kirjoitit ruskeankeltaisista alushousuista jne...
Oletkos itse menossa -09 Sisiliaan, kun tänne eksyit
kirjoittelemaan noin pitkät pätkät :)?
PiimäCefalu Etnan juurella :)?
T. Naxos- fani sempre
"melkein sulattamosta, mutta ihan tajuissaan vielä"!Tahtoisin niin kokea Sisilian ihanuuden. Kolme kertaa Cicilia on ollut varauksessa. Kolme kertaa olen perunut matkan, kun olen ajatellut, ettei se ole mikään lomapaikka: mafian rojalteilla pyörivä saareke. Pidän mafiasta kyllä. Lukemisena. Minulla on varmasti suomen suurin mafiakirjakokoelma. Niin, sitten olen aina mennyt muualle. Ensi kesälle ei ole matkaa. Pitää harkita minne mennä. Ensi kuussa on matka ja joulun 2009 alle toinen. Kesän kohdalla on aukko.
- Siennahko
ota mukaan. kirjoitti:
Tahtoisin niin kokea Sisilian ihanuuden. Kolme kertaa Cicilia on ollut varauksessa. Kolme kertaa olen perunut matkan, kun olen ajatellut, ettei se ole mikään lomapaikka: mafian rojalteilla pyörivä saareke. Pidän mafiasta kyllä. Lukemisena. Minulla on varmasti suomen suurin mafiakirjakokoelma. Niin, sitten olen aina mennyt muualle. Ensi kesälle ei ole matkaa. Pitää harkita minne mennä. Ensi kuussa on matka ja joulun 2009 alle toinen. Kesän kohdalla on aukko.
- naxos- fani sempre
Hei!
Kun nyt tuli juttua kakuista ja kohta on joulukin niin laitan tähän nyt "pari" tosi ihanaa kakkuohjetta, vaikka tämä nyt aiheesta poikkeaakin.
Haukkuakin saa, mutta vasta sitten, kun on tehnyt edes yhden kakun näillä ohjeillani ;), koska tiedän, että sitten ei voi enää haukkua...?
Näiden kahden kakun ohjeita minulta aina kysellään.
Ja tämä ensimmäinen ohjehan on, kuin suoraan Sisiliasta :).
Eli:
APPELSIINI KAKKU
250g voita
2,5 dl sokeria
4 munaa
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
KUORRUTUS
250g tomusokeria
2 rkl sulatettua voita
1 appelsiinin raastettu kuori ja vähän appelsiinin mehua (n. 1-2 rkl)
Tee kuorrutuksesta sellainen niin, kuin suklaapiirakan päälle tehdään.
1. Vatkaa ensin voi ja sokeri
2. Sekoita joukkoon munat yksitellen/ vatkaa oikein hyvin,
(munien laiton välissä kannattaa laittaa n.1-2rkl jauhoja myös sekaan, koska taikina saattaa muuten juoksettua).
3. Lisää taikinaan raastettu appelsiinin kuori sekä 1 appelsiinin mehu.
4. Lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe
5. Laita taikina jauhoitettuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 1 tunti.
KUN KAKKU ON PAISTUNUT:
Anna sen jäähtyä, jonkin aikaa.
Irroita kakku varovasti vuokasta ja tee kuorrutus.
Kakku saa olla vielä hieman lämmin, kun laitat sen päälle ihanan appelsiinilta tuoksuvan kuorrutuksen.
Tämän parempaa kakkua ei olekaan!!
En koskaan lakkaa ihmettelemästä miten ihana tuoksu ja maku kakkuun tulee appelsiinista.
Kun maistat tätä kakkua luulet, että siihen on käytetty jotakin ihme appelsiinia,
(vaikka se onkin "vain" kaupasta ostettu ja ehkä ei niin "tuorekaan", mutta kakussa on sellainen maku, että olet leiponut sen juuri puusta otetusta appelsiinista huh...).
Suosittelen kokeilemaan ainakin tätä appelsiini kakkua!!! (ja pääsiäisenäkin, värinsä takia :).
Sitten toinen ihanuus:
TOSI TUMMA SUKLAA KAKKU
200g rasvaa
3dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
puoli tl suolaa
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
100g taloussuklaata rouhittuna (pieniksi paloiksi)
1 tlk kermaviiliä
2 rkl maitoa
1. Vaahdota rasva ja sokeri
2. Lisää munat yksitellen/ vatkaa hyvin
3. Lisää rouhittu suklaa
4. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidolla ohennetun kermaviilin kanssa.
Sitten vain kakkutaikina vuokaan ja paista
175 asteessa n. 1 tunti
Tämä kakku ei ole perinteinen kuivakakku,
vaan se on ns. kostea viilin ansiosta.
3s ohje:
Italialainen omenatorttu:
Pohja: 125g margariiniä
3/4 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte: Kirpeitä omenia n. 3 kpl
Raparperiä
1 dl sokeria
(sitruunan mehu)
( 1 dl rusinoita)
1/2 dl vettä
Marenki: 3 valkuaista
6 rkl sokeria
1. Kuori ja paloittele omenat/raparperi,
pane kuutiot kattilaan.
Lisää sokeri, sitruunanmehu ja n. 1/2 dl vettä.
Hauduta kannen alla, sekoita välillä.
2. Vaahdota rasva ja sokeri.
3. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten ja lopuksi jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu.
4. Levitä taikina vuokaan (piirakka vuokaan).
5. Kaada päälle hieman jäähtynyt omena- raparperiseos ja (rusinat).
6. Paista torttua 200 asteessa 20 min.
7. Tee sillä aikaa marenki.
- vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja levitä se sitten tortun pinnalle.
8. Paista sitten torttua vielä 10-15 min.
4s Ohje:
OMENA PIIRAKKA (tosi helppo ja nopea!)
-5dl vehnäjauhoja
-2 dl sokeria (tai 1,5 dl hermesetas- jauhetta, jolloin piirakasta tulee "kevyempi" versio ja sen koostumus on pehmeämpi)
-Jauhojen ja sokerin sekaan vähän kanelia, kaardemummaa ja vaniljasokeria (n.1-2 tl jokaista)
-225g margariiniä
-3-4 kirpeää isoa omenaa (vihreitä)
1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne sitten rasvan kanssa käsin tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele 2/3 taikinasta voideltuun piirakkavuokaan ja paloittele omenat taikinan päälle (aika ohuiksi viipaleiksi).
3. Laita omenalohkojen päälle vielä hieman kanelia, sokeria, kaardemummaa ja vaniljasokeria.
(mutta ei liikaa)
4. Nypi loput 1/3 taikinasta omenoiden päälle (pieninä palasina).
5. Paista omenapiirasta 175 asteessa 45 min.
Parasta tämä piirakka on lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa :).
JA NYT EI, KUN TULOSTAMAAN OHJEITA ja kokeilemaan.
Takaan, että hyvältä maistuvat :).
T. Naxos -fani sempre- naxos- fani sempre
... mahdollisimman moni huomaa nämä kakku-ohjeet.
Kannattaa kokeilla ainakin tuota appelsiinikakkua. - ekaksi uuniin
naxos- fani sempre kirjoitti:
... mahdollisimman moni huomaa nämä kakku-ohjeet.
Kannattaa kokeilla ainakin tuota appelsiinikakkua.Ihania reseptejä, kokeilen ens´viikolla ekaksi tuota appelsiinikakkuasi.
Laitatko taikinan irtopohjavuokaan tai ns.perinteiseen kakkuvuokaan (korkea malli)?
Italia-ja ruokafriikkinä nämä ohjeesi ovat ainakin minulle mieluisia. Kiva kun jaksoit noin hyvin ja tarkasti ne tänne naputella ! - naxos -fani sempre
ekaksi uuniin kirjoitti:
Ihania reseptejä, kokeilen ens´viikolla ekaksi tuota appelsiinikakkuasi.
Laitatko taikinan irtopohjavuokaan tai ns.perinteiseen kakkuvuokaan (korkea malli)?
Italia-ja ruokafriikkinä nämä ohjeesi ovat ainakin minulle mieluisia. Kiva kun jaksoit noin hyvin ja tarkasti ne tänne naputella !Hei!
Tuo appelsiini kakku on tosiaan kokeilemisen arvoinen :).
Varmasti kysellään reseptiä siihen, sitten myös sinulta.
Laitan itse taikinan sellaiseen perinteiseen vuokaan, jossa reikä keskellä.
Minun vuokani ei ole hirveän suuri,
(siinä se onnistuu hyvin),
nykyään kun on paljon sellaisia kauhean suuria vuokia.
Eli parempi tässä pienempi,
(mutta ei nyt lastenvuoka kuitenkaan :).
Kakku asiaoissa on ihan pakko laittaa tarkat ohjeet ne, kun on joskus vähän "vinkeitä" onnistumaan.
Tässä appelsiini kakussa kannattaa siis laittaa vähän jauhoja taikinaan, kun on laittanut 1-2 munaa!!
Muniahan on kaikkiaan 4 ja senpä takia tämä taikina saattaa helposti juoksettua.
Juoksettumista aiheuttaa tietysti myös tuo appelsiinimehu.
Joka tapauksessa taikina näyttää aina vähän sellaiselta juoksettuneelta ja onnistuu silti.
Mutta tätä kannattaa kyllä kokeilla, et varmasti kadu.
Toivotan onnea leivontaan!
Voisit käydä laittamassa pikku kommentin, kun kakku tulee uunista ulos?
T. Naxos- fani sempre - appelsiinikakku
naxos -fani sempre kirjoitti:
Hei!
Tuo appelsiini kakku on tosiaan kokeilemisen arvoinen :).
Varmasti kysellään reseptiä siihen, sitten myös sinulta.
Laitan itse taikinan sellaiseen perinteiseen vuokaan, jossa reikä keskellä.
Minun vuokani ei ole hirveän suuri,
(siinä se onnistuu hyvin),
nykyään kun on paljon sellaisia kauhean suuria vuokia.
Eli parempi tässä pienempi,
(mutta ei nyt lastenvuoka kuitenkaan :).
Kakku asiaoissa on ihan pakko laittaa tarkat ohjeet ne, kun on joskus vähän "vinkeitä" onnistumaan.
Tässä appelsiini kakussa kannattaa siis laittaa vähän jauhoja taikinaan, kun on laittanut 1-2 munaa!!
Muniahan on kaikkiaan 4 ja senpä takia tämä taikina saattaa helposti juoksettua.
Juoksettumista aiheuttaa tietysti myös tuo appelsiinimehu.
Joka tapauksessa taikina näyttää aina vähän sellaiselta juoksettuneelta ja onnistuu silti.
Mutta tätä kannattaa kyllä kokeilla, et varmasti kadu.
Toivotan onnea leivontaan!
Voisit käydä laittamassa pikku kommentin, kun kakku tulee uunista ulos?
T. Naxos- fani sempreKyllä käyn kertomassa.
Hauska juttu olisi jos vaikka keksisit noille uudet nimet, kun nyt Italia-palstalla ollaan;
Taorminan suklaakakku.......Appelsiinilehdon....
Ihan italialaiset nimetkin olisivat hauskat. - naxos- fani sempre
appelsiinikakku kirjoitti:
Kyllä käyn kertomassa.
Hauska juttu olisi jos vaikka keksisit noille uudet nimet, kun nyt Italia-palstalla ollaan;
Taorminan suklaakakku.......Appelsiinilehdon....
Ihan italialaiset nimetkin olisivat hauskat.Hei!
Ajattelin ihan samaa, kun ohjeet tänne laitoin :).
En vain sitten viitsinyt alkaa "säveltämään omiani".
Sisilialainen unelma, olisi ollut nappinimitys tälle appelsiinikakulle.
Jotenkin voisi kuvitella, että ohje tosiaan olisi sieltä peräisin.
Ainakin pitäisi olla :).
Tuo Taormiinan suklaakakku olisi oikein hyvä nimi taas suklaakakulle!
Jokainenhan voi nimetä kakut oman mielensä mukaan, omaan reseptikirjaansa.
Tänne voi myös kirjoittaa jos jotakin hyviä nimiä keksii!!
Suosittelen myös kokeilemaan kaikkia näitä muitakin ohjeita!!
Nämä ovat minun parhaimmat reseptini :).
T. Naxos -fani sempre - tehty
naxos- fani sempre kirjoitti:
Hei!
Ajattelin ihan samaa, kun ohjeet tänne laitoin :).
En vain sitten viitsinyt alkaa "säveltämään omiani".
Sisilialainen unelma, olisi ollut nappinimitys tälle appelsiinikakulle.
Jotenkin voisi kuvitella, että ohje tosiaan olisi sieltä peräisin.
Ainakin pitäisi olla :).
Tuo Taormiinan suklaakakku olisi oikein hyvä nimi taas suklaakakulle!
Jokainenhan voi nimetä kakut oman mielensä mukaan, omaan reseptikirjaansa.
Tänne voi myös kirjoittaa jos jotakin hyviä nimiä keksii!!
Suosittelen myös kokeilemaan kaikkia näitä muitakin ohjeita!!
Nämä ovat minun parhaimmat reseptini :).
T. Naxos -fani sempreNo niin, appelsiinikakku tehty, ensin ajattelin että taitaapa olla työlästä, raastamista ym mutta kun alkuun pääsi, niin homma hoitui tuosta vaan. Kuorrutukseen ei riitä pari rkl apls.mehua, itse taisin pusertaa aikalailla että sain kuorrutuksesta helposti levitettävää. Kun kakku oli jäähtynyt, oli ihan pakko ottaa heti maistiainen, ihanaaaa. Käärin kakun folioon ja jääkaappiin ja seuraavana se vasta ihanaa olikin. Kakussa on julmetusti voita mutta olkoon kun lopputulos on noin loistava.
Seuraavaksi taitaa mennä kokeiluun suklaakakku.
Ts. uskon resepteihisi, olen aivan myyty tästä appelsiinkakusta, kiitos ! - naxos- fani sempre
tehty kirjoitti:
No niin, appelsiinikakku tehty, ensin ajattelin että taitaapa olla työlästä, raastamista ym mutta kun alkuun pääsi, niin homma hoitui tuosta vaan. Kuorrutukseen ei riitä pari rkl apls.mehua, itse taisin pusertaa aikalailla että sain kuorrutuksesta helposti levitettävää. Kun kakku oli jäähtynyt, oli ihan pakko ottaa heti maistiainen, ihanaaaa. Käärin kakun folioon ja jääkaappiin ja seuraavana se vasta ihanaa olikin. Kakussa on julmetusti voita mutta olkoon kun lopputulos on noin loistava.
Seuraavaksi taitaa mennä kokeiluun suklaakakku.
Ts. uskon resepteihisi, olen aivan myyty tästä appelsiinkakusta, kiitos !Hei!
Kivaa, että kokeilit ja onnistuit!!
Se on kyllä hyvää :).
Myös se suklaakakkukin, paljon kehuttu herkku!
Sekä sitten ne omenapiirakat.
Omenapiirakka, se mihin tulee päälle murennettua taikinaa on helppo ja nopea.
Ja siinä jos käyttää sokerin sijasta hermesetas- jauhetta niin se on valmiina pehmeämpi.
Kokeilemaan vaan näitä muitakin nyt sinä ja kaikki muutkin!
Ja hyvää joulua kaikille!
T. Naxos- fani sempre - naxos- fani sempre
tehty kirjoitti:
No niin, appelsiinikakku tehty, ensin ajattelin että taitaapa olla työlästä, raastamista ym mutta kun alkuun pääsi, niin homma hoitui tuosta vaan. Kuorrutukseen ei riitä pari rkl apls.mehua, itse taisin pusertaa aikalailla että sain kuorrutuksesta helposti levitettävää. Kun kakku oli jäähtynyt, oli ihan pakko ottaa heti maistiainen, ihanaaaa. Käärin kakun folioon ja jääkaappiin ja seuraavana se vasta ihanaa olikin. Kakussa on julmetusti voita mutta olkoon kun lopputulos on noin loistava.
Seuraavaksi taitaa mennä kokeiluun suklaakakku.
Ts. uskon resepteihisi, olen aivan myyty tästä appelsiinkakusta, kiitos !Hei!
Unohdin kirjoittaa, että eikös olekin kakussa mahtava tuoksu?
Ja niin, kuin aiemmin kirjoitin niin tulee tunne, että siihen on käytetty, jotakin,
"erityistä appelsiiniä"!?
Appelsiinit kannattaa raastaa jo valmiiksi tietysti ennen, kuin aloittaa vatkaus hommat.
Ja mehut puristaa.
Eikös kakussa pidäkin olla 250g voita/margariiniä, että siitä hyvää tulee :).
Käytän muuten itse tässä ja kaikissa muissakin leivonnoissani margariiniä, punaista floraa.
Ehkä nyt muutkin uskovat resepteihini, kun sinä toimit "koekaniinina" ja kävit sitten meille tänne kommentoimassa!?
KIITOS sinulle, kun kävit antamassa "lausunnon".
Ja ole hyvä vain, ohjeista!
Minusta on kivaa, että muutkin saavat hyviä kakkuja.
Parhaat reseptit pitää laittaa kiertoon.
Ennenhän emännät pitivät reseptit salassa :).
Ja tähän loppuun vielä asiaa Sisiliasta, ihan vähän vain.
Taormiinassa on kuulemma todella kaunista nyt.
Kaikki on laitettu joulua varten valmiiksi.
Mutta Naxosissa ei ole laitettu mitään :(.
T. Naxos -fani sempre
- naxos -fani sempre
Hei!
Tämä ohje on ihan pakko vielä tähän laittaa, sitten lopetan ohjeiden laiton.
Tämä on unelma niille, jotka tykkäävät suolalohesta ja valkosipulista, mutta painajainen niille, jotka eivät niistä pidä :).
Eli:
-Ensin laitetaan lautaselle kerros graavisuolattua lohta siivuina, ihan vieriviereen.
-Sen päälle vielä hieman suolaa (vähän vain) ja vähän sitruunan mehua.
-Sitten puristetaan siihen 2-3 valkosipulinkynttä ja ne levitellään tasaisesti koko kala-alueen päälle.
-Siihen päälle sitten n2-3 tomaattia siivuina taas vieriviereen.
-Sitten kerros mozzarella juustoa, myös siivuina (tomaatti kerroksen päälle).
-Ja juustokerroksen päälle sitten "paljon"/oman mielen mukaan basilicaa.
-Jos haluaa voi päälle laittaa vielä hieman balsamico- viinietikkaa.
Sitten folio päälle ja jääkaappiin n, pariksi tunniksi.
Sitruunanmehu ja valkosipuli tavallaan "kypsyttää" graavisuolatun lohen.
Ja voi, että miten hyvää!!
Uskalsin tämän ohjeen vielä tähän lisätä, kun tämä nyt on hieman italialais- tyylinen "ruoka".
Kannattaa kokeilla!!
T. Naxos- fani sempre - naxos -fani sempre
Hei!
Tässä pari lainausta Matti Särkän kirjasta, Taormina rakastettuni.
1. Olen käynyt Caprilla useita kertoja. saaren kuuluisaa kauneutta ei massaturismikaan ole kyennyt kokonaan tuhoamaan. Mutta sittenkin Caprilla käynti on vain kieroilua itseäni vastaan, panen koetukselle uskollisuuteni.
Menen Caprille tai jonnekin muualle vain kaipauksen takia.
Kun näen jotakin ainutkertaista, kuten
San Michelen ja sieltä avautuvat huikeat näkymät, alan heti murehtia, että matkani on pois Sisiliasta, että yhtä hyvin voisin nyt istua penkillä Taorminan Giardino pubblicossa, edessä liikkumaton Joonia-meren avaruus.
2. Kun auringon ensisäteet ylittivät Monte Veneren huipun, Etna leikkautui kahtia. Umbranvärinen alarinne nielaisi valon sisäänsä ja näytti aivan siltä kuin vuoren massa olisi moninkertaistunut.
Se tuli lähemmäksi ja alkoi hallita tienoota: koko ajan kävi ilmi, että jotakin oli tapahtunut tai aivan pian tapahtumassa, mutta menneen ja tulevan välissä oleva tila ei paljastunut. Se on Sisilian neljäs ulottuvuus.
3. Otin muoviämpärin tiskipöydän alta ja menin pihalle. Kiersin talon taakse, missä vuori nousi pystyjyrkkänä noin sata metriä. Vuoren seinän ja talon väliin jäi viisi metriä leveä sola johon oli porattu kaivo. Panin ämpärin putkeen hitsattuun koukkuun ja aloin pumpata. Vettä ei tullut.
Vuori oli sulkenut porakaivon tänään. Se oli merkillinen ilmiö. Vuori päätti milloin sain pesuvettä. Menin takaisin taloon ja kaadoin viimeisen kivennäisvesipullon sisällön pesuvatiin. Odotin kunnes kuohunta loppui ja pesin naamani.
4. Otin Palazzo Corvajalta taksin ja ajoin vuorelle. Kuljettajan odottaessa keräsin kamppeeni kasaan. Olin hankkinut Naxoksesta asunnon, Villa Sant`Antoniosta. Ikkunastani näkyisi suoraan Etnalle.
Parvekkeen toisesta päästä voisin ihailla suuria sembroja ja valtavan korkeaksi kasvanutta norfolkinaraukariaa eli huonekuusta; parvekkeen toisesta päästä näkisin argeologisille kaivauksille, missä kasvoi rottinkia, papyruskaislaa ja sädekaislaa, viikunakaktuksia, sitruspuita ja johanneksenleipäpuita, plataaneja, eukalyptuksia ja aitosypressejä.
Aitosypressin väitetään tulevan yli kahden tuhannen vuoden ikäiseksi ja se on surun vertauskuva. Juuri sinne kreikkalaiset muinoin perustivat ensimmäisen siirtokuntansa ja saivat tuntea Etnalla asustavan kykloopin mahdin.
5. Miss` sypressit tuoksuu nyt talvellakin,
istun oksalla uljaimman puun,
miss` siintääpi veet, viini on vaahtovin
ja sää AINA kuin toukokuun.
Ja Etnanpa kaukaa ma kauniina nään,
ah tää kaikki hurmaa ja huumaapi pään,
ja laulelmat lempeesti lehdoissa soi,
sen runsaimmat riemut ken kertoilla voi!
Ja tämähän on tietysti Naxos- fani sempren rakkain joululaulu :)!!
HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!!!
Erityisesti Nitroxin perheelle ja matkailijalle!
T. Naxos- fani sempre
PS. Vilkaiskaapa vielä noita kakkujen ja valkosipuli/suolalohi/mozzarellan ohjeita ;) - Nimetön
Hei!
Tässä vielä pätkä Matti Särkän kirjasta, Taormina rakastettuni.
Taorminan Giardino pubblicon läpi menee oliivipuiden reunustama käytävä. Puihin on naulattu pieniä marmorisia muistolaattoja. Niissä on ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa kaatuneiden, kaupunkia puolustaneiden sotilaiden nimet, sotilasarvot, syntymä-ja kuolinajat. Käytävällä vallitsee utuinen valo, sfumato. Valot ja varjot sulautuvat kevyesti toisiinsa.
Kun menen Giardino pubblicon tenniskenttien lähelle mieleni alkaa ikään kuin tanssia. Heti. Joka ainut kerta. Muistan mitä tapahtui eräänä heinäkuun päivänä kauan sitten.
Tenniskenttien takana on penkki lähellä vuoren rinnettä, joka viettää pystyjyrkkänä alas mereen. Istun usein penkillä jos se sattuu olemaan vapaana. Kun katson Etnalle päin, ihmettelen aina iltapäivän valoa. Siinä on Sisilian neljäs ulottuvuus.
Palaan penkille uudestaan ja uudestaan. Kun olen muualla, alan ikään kuin pelätä, että penkki on poissa ollessani kadonnut ja että olisi pitänyt jäädä ja kadota sen mukana.
Maisema mykistää aina. Voin istua penkillä tunnin pari mitään ajattelematta, uppoutua maisemaan, olla sen osa. Se on hienoa. Se on lääkettä moniin vaivoihin. Siinä on jotain samaa kuin Axel Munthen San Michelestä avautuvassa maisemassa, mutta ilman Caprin postikorttimaista koreutta.
Eikä Taorminan valo ole samaa kuin Caprilla. Vakuutan ettei ole, vaikka se onkin peräisin samasta lähteestä. Taorminaa ympäröivien vuorten maaperässä on hitunen punaista. Vuorten väri ja Joonian azzurro heijastuvat kaupungin ominaisväriin ja siitä johtuu Taorminan hieman unelias ja utuinen vaikutelma.- Naxos- fani sempre
Hei!
Minne häipyi taas kaksi kirjoitusta?
Olisihan ne tässä voineet ollakin?
Onkos kukaan kokeillut tehdä kakkuja :)?
OIKEIN IHANAA UUTTA VUOTTA KAIKILLE!!
Naxos -fani suunnittelee nyt ihan "tosissaan" sen kirjan kirjoittamista, katsotaan nyt miten sen kanssa sitten käy... - nautiskelija
Naxos- fani sempre kirjoitti:
Hei!
Minne häipyi taas kaksi kirjoitusta?
Olisihan ne tässä voineet ollakin?
Onkos kukaan kokeillut tehdä kakkuja :)?
OIKEIN IHANAA UUTTA VUOTTA KAIKILLE!!
Naxos -fani suunnittelee nyt ihan "tosissaan" sen kirjan kirjoittamista, katsotaan nyt miten sen kanssa sitten käy...Onnellista alkavaa vuotta sinullekin fani !
Kirjan kirjoittaminen olisi varmaan sinulle kovasti mieluista puuhaa, rakastat Naxosta ihan aidosti ja palavasti. Olen käynyt seudulla vuosia, vuosia sitten, asuin Taormissa silloin.Fania minusta ei tullut mutta lueskelen intohimoisia kirjoituksiasi Naxosesta kyllä aika ajoin. Hyvää jatkoa !
Ps. suklaakakku vielä tekemättä, kevennys alkoi. - naxos -fani sempre
nautiskelija kirjoitti:
Onnellista alkavaa vuotta sinullekin fani !
Kirjan kirjoittaminen olisi varmaan sinulle kovasti mieluista puuhaa, rakastat Naxosta ihan aidosti ja palavasti. Olen käynyt seudulla vuosia, vuosia sitten, asuin Taormissa silloin.Fania minusta ei tullut mutta lueskelen intohimoisia kirjoituksiasi Naxosesta kyllä aika ajoin. Hyvää jatkoa !
Ps. suklaakakku vielä tekemättä, kevennys alkoi.Hei!
Kiitos sinulle!
Kirjan kirjoitus on unelma- juttu.
Voi olla, että se myös pysyy unelmana tai sitten ei.
Jokatapauksessa sen kirjoittaminen on nyt aloitettu.
Ehkä se päätyy piironginlaatikkoon :).
Hauskaa puuhaa kirjoittaminen kyllä on.
Harmittelen itse aina, kun Naxosista/Taorminasta ei ole muuta kirjaa, kuin se Matti Särkän kirja: Taormina rakastettuni.
Tilasin sen muuten tänään ihan omaksenikin.
(Lainasin sen lainastosta ja palautan pian).
Tosi ihanaa olisi jos sieltä olisi joku upea kuvakirja, mutta ei.
Ja myös täällä alkoi nyt kevennys :).
Keväällä pitäisi olla rantakunnossa...
No, onneksi suklaakakkuakin voi ottaa palan vain 2,5 pisteellä, heh.
Hyvää jatkoa sinullekin, oikein hyvää alkanutta vuotta!!
T. Naxos -fani sempre
- Naxos- fani sempre
Hei!
Tulipa tässä mieleen, että en ole tainnut täällä vielä kertoa sellaista asiaa, että Naxoksen rannalla, kun on niitä hierojia,
niin heiltä voi ostaa sellaisia kiinalaisia öljyjä.
Kaikki ei niitä siellä kyllä kauppaakaan.
En ole ostanut niitä muilta, kun Luisa nimiseltä naiselta.
1 öljy: Huoluo oil myydään 20ml pullossa.
Se on tarkoitettu REUMAAN ja ainakin
ISSIAKSEEN,
siitä on ollut ihan oikeasti
apua! Sitä, kun illalla laittaa aamulla
huomaa eron!
Se myös rentouttaa lihaksia.
Ja on tarkoitettu moneen eri vaivaan,
kaikkia käyttötarkoituksia en edes tiedä.
Olen ostanut sitä hintaan 7e, mutta sain
myöhemmin kaksi pulloa 10e :lla.
Tässä öljyssä on sekoitus kaikenmaailman
öljyjä esim, mentholia, eucalyptusta,
kaneli...
2 öljy: Siinä ei ole nimeä :).
Kaikki kirjoitukset on kiinaksi.
Päällä tosi pienellä teksti, pacific
pharmaceutical.
Se myydään 5ml pullossa, hintaa en muista,
ehkä noin 5e.
Tämä on tarkoitettu ainakin päänsärkyyn.
Sitä laitetaan ohimoille ihan tosi pieni
tippa, se on "aikas äreää" ainetta.
Vesi valuu silmistä vaikka aine on vain
ohimolla.
Eli laittaessa kannattaa olla varovainen.
Ja katsoa, ettei vaan vahingossa pyyhkäise
kädellä silmiään.
Molemmissa öljyissä on todella voimakas tuoksu!
Ja molemmat ovat nestemäisiä.
Luisalla oli myynnissä myös sellaista
kiinteämpää punertavaa rasvaa, pienessä
pyöreässä peltirasiassa.
Olen kuullut sitä sanottavan
taivaantemppeliksi.
Sitä hän suositteli ja myös laittoi
palaneisiin olkapäihini ja hartioihin.
Tuota taivaantemppeliä opettajani käytti
flunssassa ollessaan tukkoisen nenän
"aukaisuun".
Ehkä joku jopa kiinnostui näistä?
Tuosta ei oikein ole kokemusta miten tuo Huoluo
öljy "auttaa" reumaan.
Ystävälläni on reuma ja hän sitä kyllä kokeili.
Sanoi, että se lämmitti ainakin käsiä ja taisi hieman laskea turvotusta sormissa.
Issiaksen vuoksi ostan sitä itse, kun huomasin sen
auttavan.
Että ei mitään huuhaata ole öljyt.
T. Naxos- fani sempre- rasvoja
Ihania öljyjä ovat! Luisa on ehdottoman luotettava, hänen öljynsä ovat tosi tehokkaita. Reumaan vaikuttavat hyvin, ja issias paranee jo parilla käyttökerralla. Päänsärky lähtee, sitähän juuri pacific pharmaceutical tarkoittaa. Lievemmät syövät paranevat myös. 7 euroa totaaliparanemisesta ei ole paljon. Hyviä ja luotettavia tuotteita. Luisa on sertifikoitu asiantuntija.
- naxos -fani sempre
rasvoja kirjoitti:
Ihania öljyjä ovat! Luisa on ehdottoman luotettava, hänen öljynsä ovat tosi tehokkaita. Reumaan vaikuttavat hyvin, ja issias paranee jo parilla käyttökerralla. Päänsärky lähtee, sitähän juuri pacific pharmaceutical tarkoittaa. Lievemmät syövät paranevat myös. 7 euroa totaaliparanemisesta ei ole paljon. Hyviä ja luotettavia tuotteita. Luisa on sertifikoitu asiantuntija.
Sinusta ei olekaan kuulunut hetkeen.
Missäs olet lymyillyt?
Miksi kommentoit, kun et itse asiasta mitään tiedä?
Houlou öljy auttaa taatusti issiakseen :)!
Kiinalaisilla, kun on ihan omat lääkkeet.
Hieman erilaiset, kuin esim, meillä täällä suomessa?
Ja jos on itsellä vaikka reuma on varmasti valmis kokeilemaan vaikka mitä, että saa kauheat kivut helpottamaan?
Tuskin sinä niistäkään mitään tiedät.
Kävikö mielessä, että joku voi oikeasti saada näistä apua? Niin, kuin minäkin olen saanut!
Harva tietäisi ostaa näitä matkaltaan, jollen olisi näistä tänne kirjoittanut.
Vai olikohan kaikilla tiedossa mikä on Houlou öljy ja mistä sitä voi ostaa, tuskin?!
Syövän hoitoon en öljyjä suositellut!
Voi, voi taas.
Mutta sinulla on aina oma käsityksesi", joka asiaan.
Hyvät jatkot vain!
T. Naxos- fani sempre - nessukkainen
naxos -fani sempre kirjoitti:
Sinusta ei olekaan kuulunut hetkeen.
Missäs olet lymyillyt?
Miksi kommentoit, kun et itse asiasta mitään tiedä?
Houlou öljy auttaa taatusti issiakseen :)!
Kiinalaisilla, kun on ihan omat lääkkeet.
Hieman erilaiset, kuin esim, meillä täällä suomessa?
Ja jos on itsellä vaikka reuma on varmasti valmis kokeilemaan vaikka mitä, että saa kauheat kivut helpottamaan?
Tuskin sinä niistäkään mitään tiedät.
Kävikö mielessä, että joku voi oikeasti saada näistä apua? Niin, kuin minäkin olen saanut!
Harva tietäisi ostaa näitä matkaltaan, jollen olisi näistä tänne kirjoittanut.
Vai olikohan kaikilla tiedossa mikä on Houlou öljy ja mistä sitä voi ostaa, tuskin?!
Syövän hoitoon en öljyjä suositellut!
Voi, voi taas.
Mutta sinulla on aina oma käsityksesi", joka asiaan.
Hyvät jatkot vain!
T. Naxos- fani sempreSulle riittää että se öljy on Naxos-nimisestä paikasta niin se auttaa. Vaikutat vähän hömpältä. Kokeile auttaako muiden maiden tuotteet? Tuskin yhtä hyvin...
- Naxos- fani sempre
nessukkainen kirjoitti:
Sulle riittää että se öljy on Naxos-nimisestä paikasta niin se auttaa. Vaikutat vähän hömpältä. Kokeile auttaako muiden maiden tuotteet? Tuskin yhtä hyvin...
... Sisilialaisia :).
Hömppä!? - Siennahko
Naxos- fani sempre kirjoitti:
... Sisilialaisia :).
Hömppä!?Jos mietit miten paljon olet netissä saanut kritiikkiä, hymähtelyjä ja naurua osaksesi verrattuna muihin Sisiliasta usein kirjoittaviin - kyllä, olet hömppä :D
- liikaa ?
Siennahko kirjoitti:
Jos mietit miten paljon olet netissä saanut kritiikkiä, hymähtelyjä ja naurua osaksesi verrattuna muihin Sisiliasta usein kirjoittaviin - kyllä, olet hömppä :D
Oli miten oli, Naxos fani on kuitenkin mielestäni kiltti ihminen ja todellinen fani. Jos jotain haluat tietää, niin hän varmasti vastaa ja ystävällisesti aina.
- Naxos -fani sempre
liikaa ? kirjoitti:
Oli miten oli, Naxos fani on kuitenkin mielestäni kiltti ihminen ja todellinen fani. Jos jotain haluat tietää, niin hän varmasti vastaa ja ystävällisesti aina.
Hei!
Niin yleensä ystävällisesti vastailen, mutta joskus palaa käämit minullakin :).
Jos asiallisesti kysellään on vastauskin asiallinen.
Tuolla nyt kirjoitettiin, että kuinka paljon olen saanut kritiikkiä ja hymähtelyä osakseni verrattuna muihin kirjoittajiin...
Montaa muuta kirjoittajaa ei täällä kyllä ole ollut.
Jopa matkailijaa täällä haukuttiin :(.
Että, jotkut kun ottivat tavakseen täällä vain käydä kommentoimassa minua ihmisenä vaikka minä täällä olen ihan oikeasti vain halunnut auttaa ja antaa vinkkejä Naxosiin ja Taorminaan matkaaville.
Ja nuo kommentoijat eivät tainneet olla itse kiinnostuneita koko Sisiliasta.
On todella ikävää, että joka palstalle pitää aina mennä jonkun sotkemaan hyvät ja mukavat asiat :(.
T. Naxos- fani sempre
- Naxos- fani sempre
Hei!
Naxosissa on ollut lähiaikoina paljon sateita, tuulta ja kova merenkäynti.
Ystäväni soitti minulle videopuhelun Lidon rannalta ja aallot oli melkoiset.
Merenpinta on noussut aikalailla.
Hän sanoi, että siellä on ihan gatastrofi :).
Pääsin siis ihailemaan Naxosin rantaa, vaikka täällä kylmässä ja pimeässä olenkin :).
Varmasti siellä on näin talviaikana tosi kylmä, kun mereltä vielä tuulee.
Ja talot on kivisiä ja "kosteita".
Harvassa talossa siellä varmaan on takkaa tai muuta tulisijaa.
En ihmettele jos toppatakkeja käyttävät,
joskin se vähän huvitti toukokuussa, kun oli jo tosi lämmintä.
Mietin vieläkin, että vaikuttaako se Etnan purkaus tuohon merenkäyntiin?
Jotenkin tuntuu, että vaikuttaa.
Etnahan jatkaa edelleen purkautumistaan!
Purkaus alkoi viime toukokuussa, samana päivänä, kun sinne matkustin.
Silloin ensimmäisinä 3 päivänä oli todella suuria aaltoja.
Ja esimerkiksi veneretkiä ei tehty 3 päivään, kovan merenkäynnin vuoksi.
Pelkäsin jo tsunamia, ainakin puoli tosissaan.
Eihän sitä koskaan tiedä.
Ja nythän on ollut kaikenmaailman maanjäristyksiä,
vähän siellä sun täällä.
Nyt lähiaikoina esim, Ruotsissa ja Venäjällä.
Itse en ole mitään järistyksiä Sisiliassa huomannut, mutta matkailijahan niistä mainitsi.
T. Naxos- fani sempre- matkailija1
Ja Kreetalla on myös ollut järistyksiä aika monestikin ja nyt taas.. sehän onkin sitten jo lähempänä Sisiliaa.
Jotain pieniä järistyksiä tosiaan on ollut, kun kirjotin jo aiemmin. Olin silloin ekaa kertaa Naxoksessa ainakin kolme vuotta sitten en muista oliko huhti/toukokuu kumminkin koulut loppui/kesälomat alkoi viikko sen matkan jälkeen. Heti ekoina iltoina heräsin kun ulkona myrskysi ja kuvittelin jo että ei kai joku kiipeä sieltä parvekkeelta sisään kun sieltä kuului outoa "tärinää" ja menin katsomaan niin parvekkeen metallikaide tärisi koko ajan, vaikea kuvailla mutta "rytmikkäästi" tärähteli vähän kuin "pysähtyen". Otin kädellä siitä kiinni ja pysäytin sen koska en käsittänyt mistä se tärinä johtui! huomasin ettei siellä ole ketään ihmisiä jotka sitä tärisytti tai kiipeäisi sinne vaan se tärinä tuli maasta...
No siskoni tyttö nukkui sikeästi (mitä nyt puhui unissaan ja kääntyili koko ajan levottomana) mutta kuulin viereisestä huoneesta kun siskonikin ja hänen poika olivat heränneet ja siellä kovaan ääneen keskustelivat että "mikä toi tärinä on??" ja puhuivat sitten että se tulee maan alta ja viimeistään silloin uskoin ja tajusin että niin sen täytyi olla. Aamulla herättyä sisko kyseli meiltä (minulta ja tyttäreltään) tunsimmeko mitän tärinää? no minä kerroin huomanneeni kun olin hereillä.
Seuraavan kerran sama tapahtui muutama vuosi sitten talvella samassa hotellissa ja ihmiset alkoivat paiskoa ovia ja ikkunoita (myös tuuli paiskoi), no kumminkin joku viereisestä huoneesta hermostui niin että ravasi koko ajan vessassa paiskoen ovea. Ja jotkut vanhukset juoksivat hotellin käytäville ja puhuivat siellä hädissään ja kovaa, kunnes heidät ohjattiin takaisin huoneisiinsa!
Toisessa, loma-asunnossa sitten oli myös jotain vastaavaa kummallisuuksia, se oli kyllä lähempänä rantaa ja siinä rantakadulla. Siellä huomasin siirtyneeni sängyssä eri paikkaan, vaikken koskaan kääntyile tai siirtyile unissani vaan nukun aina samassa kohtaa mistä myös herään. Ainakin kerran yhtenä aamuyönä myös siinä 5-6 aikaan tuli jotain pientä tärinää enkä uskaltanut liikkua sängystä mihinkään mutta loppui parissa sekuntissa, siskoni tyttö taas samanlailla nukkui levottomasti puhuen unissaan. En tiedä liittyykö tuo kellonaika jotenkin siihen kun kauan sitte oli se tuhoisa tsunami maanjäristys joka tapahtui juuri joskus 5 tai 6 aikaan, ehkä se on jotenkin jäänyt että siihen aikaan tapahtuu niitä maanliikkeitä ja jotain outoja myrskyjä. Vaikea selittää näitä asioita ja kuulostaa hullulta jos ei ole kokenut vastaavaa!
Ja yhdestä kohtaa käytävää lattia aina liikkui kun siitä käveli ja silloin alakertalaisten äänet kuului tosi tarkasti ylös kuin vieressä olisivat olleet!:o en sitten tiedä johtuiko nuo siitä että talo/lattia oli huonosti rakennettu, vanha ja heikko vai maan liikkeistä jotka vaikuttaa ja siirtää vähän kaikkea. Se asunto oli siis toisessa kerroksessa ja talon alakerrassa oli myös sortumaisillaan oleva kellari, jonka seinissä meni niitä sortumia. - Naxos-fani-sempre
matkailija1 kirjoitti:
Ja Kreetalla on myös ollut järistyksiä aika monestikin ja nyt taas.. sehän onkin sitten jo lähempänä Sisiliaa.
Jotain pieniä järistyksiä tosiaan on ollut, kun kirjotin jo aiemmin. Olin silloin ekaa kertaa Naxoksessa ainakin kolme vuotta sitten en muista oliko huhti/toukokuu kumminkin koulut loppui/kesälomat alkoi viikko sen matkan jälkeen. Heti ekoina iltoina heräsin kun ulkona myrskysi ja kuvittelin jo että ei kai joku kiipeä sieltä parvekkeelta sisään kun sieltä kuului outoa "tärinää" ja menin katsomaan niin parvekkeen metallikaide tärisi koko ajan, vaikea kuvailla mutta "rytmikkäästi" tärähteli vähän kuin "pysähtyen". Otin kädellä siitä kiinni ja pysäytin sen koska en käsittänyt mistä se tärinä johtui! huomasin ettei siellä ole ketään ihmisiä jotka sitä tärisytti tai kiipeäisi sinne vaan se tärinä tuli maasta...
No siskoni tyttö nukkui sikeästi (mitä nyt puhui unissaan ja kääntyili koko ajan levottomana) mutta kuulin viereisestä huoneesta kun siskonikin ja hänen poika olivat heränneet ja siellä kovaan ääneen keskustelivat että "mikä toi tärinä on??" ja puhuivat sitten että se tulee maan alta ja viimeistään silloin uskoin ja tajusin että niin sen täytyi olla. Aamulla herättyä sisko kyseli meiltä (minulta ja tyttäreltään) tunsimmeko mitän tärinää? no minä kerroin huomanneeni kun olin hereillä.
Seuraavan kerran sama tapahtui muutama vuosi sitten talvella samassa hotellissa ja ihmiset alkoivat paiskoa ovia ja ikkunoita (myös tuuli paiskoi), no kumminkin joku viereisestä huoneesta hermostui niin että ravasi koko ajan vessassa paiskoen ovea. Ja jotkut vanhukset juoksivat hotellin käytäville ja puhuivat siellä hädissään ja kovaa, kunnes heidät ohjattiin takaisin huoneisiinsa!
Toisessa, loma-asunnossa sitten oli myös jotain vastaavaa kummallisuuksia, se oli kyllä lähempänä rantaa ja siinä rantakadulla. Siellä huomasin siirtyneeni sängyssä eri paikkaan, vaikken koskaan kääntyile tai siirtyile unissani vaan nukun aina samassa kohtaa mistä myös herään. Ainakin kerran yhtenä aamuyönä myös siinä 5-6 aikaan tuli jotain pientä tärinää enkä uskaltanut liikkua sängystä mihinkään mutta loppui parissa sekuntissa, siskoni tyttö taas samanlailla nukkui levottomasti puhuen unissaan. En tiedä liittyykö tuo kellonaika jotenkin siihen kun kauan sitte oli se tuhoisa tsunami maanjäristys joka tapahtui juuri joskus 5 tai 6 aikaan, ehkä se on jotenkin jäänyt että siihen aikaan tapahtuu niitä maanliikkeitä ja jotain outoja myrskyjä. Vaikea selittää näitä asioita ja kuulostaa hullulta jos ei ole kokenut vastaavaa!
Ja yhdestä kohtaa käytävää lattia aina liikkui kun siitä käveli ja silloin alakertalaisten äänet kuului tosi tarkasti ylös kuin vieressä olisivat olleet!:o en sitten tiedä johtuiko nuo siitä että talo/lattia oli huonosti rakennettu, vanha ja heikko vai maan liikkeistä jotka vaikuttaa ja siirtää vähän kaikkea. Se asunto oli siis toisessa kerroksessa ja talon alakerrassa oli myös sortumaisillaan oleva kellari, jonka seinissä meni niitä sortumia.Hei!
Tässäpä muutama uusi linkki Sisiliasta, Naxosista ja Taorminasta kiinnostuneille!!!
Paljon muutakin sieltä kyllä löytyy, kuin "vain" Naxos ja Taormina!!!
Sain nämä linkit eilen Italialaiselta ystävältäni.
Pahoittelen huonoa kuvanlaatua, mutta kyllä niistä nyt selvän kuitenkin saa, toisista paremmin, kuin toisista...
Ja kuvauksetkin on taidettu kyllä suorittaa tosiaan v. 1993?
http://www.siciliatourist.tv/videoclip.htm
http://wwwsiciliatourist.tv/giardininaxos/naxos.htm
http://www.fotografieitalia.it/foto_citta.cfm?citta=giardin naxos&idregione=15
http://siciliaterramia.webnode.com/musica-folkloristica-siciliana/
http://www.meteoindiretta.it/meteo-giardini-naxos.php
http://www.youtube.com/watch?v=O8dp8URmw-Q
T. Naxos- fani sempre - Naxos-fani-sempre
Naxos-fani-sempre kirjoitti:
Hei!
Tässäpä muutama uusi linkki Sisiliasta, Naxosista ja Taorminasta kiinnostuneille!!!
Paljon muutakin sieltä kyllä löytyy, kuin "vain" Naxos ja Taormina!!!
Sain nämä linkit eilen Italialaiselta ystävältäni.
Pahoittelen huonoa kuvanlaatua, mutta kyllä niistä nyt selvän kuitenkin saa, toisista paremmin, kuin toisista...
Ja kuvauksetkin on taidettu kyllä suorittaa tosiaan v. 1993?
http://www.siciliatourist.tv/videoclip.htm
http://wwwsiciliatourist.tv/giardininaxos/naxos.htm
http://www.fotografieitalia.it/foto_citta.cfm?citta=giardin naxos&idregione=15
http://siciliaterramia.webnode.com/musica-folkloristica-siciliana/
http://www.meteoindiretta.it/meteo-giardini-naxos.php
http://www.youtube.com/watch?v=O8dp8URmw-Q
T. Naxos- fani sempreHei!
Olin tänään yhteydessä ystäviini Italiassa, Barissa
ja Giardini Naxosissa.
Kummassakaan ei ollut tuntunut mitään järistyksiä, onneksi.
T. Naxos- fani sempre - järistysalue
Naxos-fani-sempre kirjoitti:
Hei!
Olin tänään yhteydessä ystäviini Italiassa, Barissa
ja Giardini Naxosissa.
Kummassakaan ei ollut tuntunut mitään järistyksiä, onneksi.
T. Naxos- fani sempreNaxosfani ei olut paikalla eikä tiedä mitään sukulaiseni asuvat Sisiliassa ja järistys tuntui siellä asti. Naxosfani hauska juttu ettei tuntunut Barissa tai Sisiliassa kun ihmiset heräsivät järistykseen myös Roomassa, Sisiliassa ja Calabriassa
ota asioista selvää - Naxos-fani-sempre
järistysalue kirjoitti:
Naxosfani ei olut paikalla eikä tiedä mitään sukulaiseni asuvat Sisiliassa ja järistys tuntui siellä asti. Naxosfani hauska juttu ettei tuntunut Barissa tai Sisiliassa kun ihmiset heräsivät järistykseen myös Roomassa, Sisiliassa ja Calabriassa
ota asioista selvääHei!
En ollut tosiaan itse paikalla, mutta ystäväni nukkui yönsä ihan hyvin ja kuulemma ilman järistyksiä : ).
Barista on tuonne järistysalueille matkaan,
n.300-350 km ja siellä asuva ystäväni sanoi myös, ettei siellä tuntunut järistyksiä.
Roomaan matkaa tuolta järistysalueelta on vain 85 km, että Rooma kyllä heräsi varmasti järistyksiin.
Niin, kuin uutisista voi lukea.
Kuulin kyllä, että Cataniassa olisi ollut ihan pientä järinää, mutta ihan jotakin "olematonta".
Ilmeisesti kaikki ei kuitenkaan edes tajunneet noita järinöitä Sisiliassa, niin pieniä ne oli.
Missä sukulaisesi asuvat Sisiliassa?
Cataniassako?
Ja, kun kirjoitat; ota asioista selvää, niin sanoisin, että otinhan minä selvää ystävistäni.
Ja he kertoivat olevansa kunnossa ja, että järinöitä ei ollut.
Että näin.
T. Naxos- fani sempre
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1364035- 881982
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151861Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi571487Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541442Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1331385VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu991312- 741206
- 941067
- 691053