Ihottumaa käsissä

kärsivä

Hei! Mulla on aina ollu käsissä todella vaivaava ihottuma. Lääkärissä olen rampannut lapsena monta kertaa. Millon mitäki kortisonia määrätty.. Mutta mikään ei auta. Vuosi sitten kävi yksityisellä ja se määräs mulle taas kortisonia. Ihottumassa on vesirakkuloita joista tulee kirkasta nestettä ja kädet kutiaa hirveästi. Käsillä ei voi oikeen tehdä mitään kun niitä aina kirvelee esim. ruokaa laittaessa. Opiskelen sairaanhoitajaksi olis kiva saada iho rauhottumaan ennen työelämää.. Onko kellään kokemusta tämän tyyppisestä ihottumasta? Olen itse epäillyt keliakiaa mutta lääkäri tyrmäs mun diagnoosin :)

14

10105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön

      Joo saman ongelman kanssa kamppaillaan. Lääkäri luokitteli atooppiseksi ihottumaksi. olin myös allergiatesteissä eikä selvinnyt mitään.

      vesi, saippua, lika ym. tekee pahemmaksi ihottumaa ja sitä kutinaa ei voi kukaan edes kuvitella...ja tietyst menee pahemmakks ku sitä on pakko raapia....

      Nyt olin sellasessa "ihmekoneessa", toimii samalla periaatteella ku esim EKG laite. Mulla löytyi sieltä aivan selkeesti maitoallergia, mistä todennäköisesti ihottuma johtuu, en tiedä vielä ku oon vasta tänään aloittanu maidottoman ruokavalion. tosi moni mun tuttu on saanu iho-ongelmiin ja muihin sieltä vastauksen!!

      Suomesta löytyy enemmänkin näitä joilla tämä kone on, en tiedä mistä päin oot, ite oon Turun seudulta ja Kaarinassa on ainakin tällainen, tässä pieni juttu kyseisestä laitteesta, SUOSITTELEN:) Sinne on kyl valitettavasti pitkät jonot, mutta hän pitää myös ns. akuuttijonoa! Maksaa 90€ mut on sen arvoista!!


      "MSAS-Professional eli Meridian Stress Assessment System

      MSAS- Professional on BioMeridian yrityksen kehittämä laite, joka edustaa huipputeknologiaa
      bioenergisen lääketieteen alalla.

      Laitteen juuret ulottuvat 1950-luvulle saksalaisen lääkärin Rheinhold Vollin tutkimuksiin.
      Tri Voll kiinalaiseen lääketieteeseen nojautuen tutki ihon akupunktiopisteiden sähkönjohtokykyä.
      Kiinalaisen lääketieteen mukaan kehossa on meridiaaneja eli energiakanavia, ja nämä ovat
      sähköisesti mitattavissa. Tietyn ihopisteen sähkönjohtokyky kertoo siihen yhteydessä olevan
      elimen terveydentilasta.

      Akupunktiopisteiden sähkönjohtokyky ja niiden yhteys sisäelimiin on todistettu useilla tutkimuksilla.
      Akupunktio on 1970-luvulla saanut Suomessa virallisen hoitomuodon aseman.
      Ensimmäinen hyväksytty menetelmä, joka on lähtöisin länsimaisen koululääketieteen ulkopuolelta.

      MSAS-Professionalissa ei käytetä neuloja vaan sähköimpulssia.
      Hoidossa tehdään peruskartoitus mittaamalla noin 60 akupisteen sähkönjohtokyky käsistä sekä jaloista.
      Tällä kattavalla testillä saadaan hyvä analyysi asiakkaan toiminnallisesta terveydestä.

      Sähköisellä akupunktiolla saadaan myös luotettavia tuloksia yliherkkyyksistä ja allergioista.
      Toimintaperiaatteena on eri aineiden ominaisvärähtelyllä eli sähköisellä signaalilla testaaminen.
      Sähköisen yliherkkyystestin luotettavuus on vähintään yhtä hyvä kuin altistustestien tai verikokeiden.
      Reaktio tietylle aineelle näkyy nopeasti elimistön sähköisinä muutoksina vaikka varsinainen yliherkkyysoire
      voi ilmetä viiveellä sekä usealla eri tavalla mm. iho, suolisto tai käytösoireina.
      Etuna on myös menetelmän helppous ja kivuttomuus. Puolessa tunnissa voidaan jo kartoittaa yli sata ainetta,
      ilman altistumista häiritseville aineille ja ilman neulan pistoja.

      Laitteella voidaan tarkastella ihmiskehon häiriötiloja, kartoittaa vitamiini- ja mineraalipuutoksia
      sekä yliherkkyyksiä ja allergioita.

      Länsimainen lääketiede on keskittynyt mittaamaan kehon biokemiaa ja hoitamaan sairauksia kemian
      keinoin lääkkeillä. Kokonaisvaltainen lääketiede huomioi myös fysikaaliset ilmiöt, joita voidaan mitata
      mm. tällä uudella MSAS-menetelmällä. Yhdessä muodostetaan tulevaisuuden lääketiedettä.

      MSAS Professional on yksi mielenkiintoinen tapa tasapainottaa elimistön toimintaa ja tukea terveyttä.

      Lisätietoa ja tutkimustuloksia www.biomeridian.com

      Elina Isaksson
      Erikoissairaanhoitaja
      MSAS-analyysit
      Torppalantie 5
      20760 Piispanristi
      040 - 5409886
      [email protected]"

    • atoopikko

      Hei.
      Itselläni on ollut krooninen ihottuma kämmenissä yhdeksisen vuotta. Pari vuotta sitten meni siihen pisteeseen, että iho rapsahti uudestaan auki aina heti kortisonikuurin jälkeen. Kutina oli kauhea ja vesikellukoita oli myös. Rupesin välttelemään peseytymistäkin, kun tuska kävi niin kovaksi.

      Ihotautilääkäri määräsi Protopic 0,1% -voidetta (0,03% kokeilin aiemmin, ei auttanut), se pelasti kourani. Voidetuubi on kallis, mutta sitä kuluu vähän, ainakin jos käyttöalueena on vain kämmenet. Yleislääkärikin voi määrätä, mutta vain ihotautilääkärin lausunnolla saa kelakorvausta. Itse jouduin aluksi käyttämään voidetta vain päivisin, koska se kuumotti ihoa ja revin kädet rikki nukkuessani. Kuumotus meni kuitenkin ohi muutaman päivän hoidon jälkeen. Välillä erityisen rasituksen takia iho vieläkin rikkoontuu, ja silloin pitää ottaa vahva kortisonivoidekuuri, mutta enimmäkseen kädet voivat hyvin. Verrattuna siihen ainaiseen tuskaan tietenkin, kyllähän ne nykyäänkin pitää suojata hyvin.

      Sellainen selviytymiskertomus minulla. Toivottavasti sinunkin kätesi löytävät sopivan hoidon!

    • ..ja monta muuta

      Itsellä ja monella ystävällä on just tota samaa ihottumaa... Atoppiseksi aina luokiteltu. Mulla toi kulkee aaltoina eli välillä on ja väliin on kai piilevänä. Viimeksi kun ihottuma taas tuli, ostin luontaistuotekaupasta PH-tasapainottaja jauhetta, tarkoitus oli käyttää sitä muun oireen hoitoon, mut 3 päivää aloituksen jälkeen kutina hävisi ja iho meni taas kiinni. Nyt on kädet olleet taas kunnossa jo pari viikkoa! Kokeile jos se auttaisi, hintakin vain 25€ hujakoilla...

    • Vagus

      Voisiko kyseessä olla yliherkkyys jollekin pesuaineelle? Keskittyykö ihottuma esim sormien väleihin, missä iho on ohuempaa?

    • lee eli

      Hei!Minulla oli noin 20 vuotta sitten kädet aika pahannäköset ja oli työterveys lääkärille aika, ja hän vähän kyseli kumihanskojen käytöstä.Tottakai ne oli käytössä, hän kehotti hommaamaan pvc muovikäsineet,ihottuman parannuttua voit testata kumikäsineet uudestaan. Mulla selvisi sillä testillä, että olin kumille allerkinen.Jonkuverran on ollu vieläki iho-oireita myöhemminkin, sitte yksi tuttava vuosi sitten maitnitsi,että banaani on toinen jos on kumille allerkinen,jätin banaanin syönnin pois nyt alkaa olla aika hyvä. Banaanin oon kans testannu, parin päivän päästa käsien iiho oirehti.KYllä kai nämäkin vois allerkiatestillä selvittää??

    • on:

      käsiekseema.

      • näppykammoinen

        Moi.
        Mulla on käsissä sellaista,vähän,kuin allergista ihottumaa.Se on niiiiiin inhottavaa ja ällön näköisiä ne näppylät.Mulla kyl perjaattees on allergiaa todettu ainaski heinästä.Siitepölystäkin taitaa kai tulla tälläsii näppyi...eiks nii?Mä inhoon näppylöitä yli kaiken!!!!!


    • käsiekseema4v

      Oma käsi-ihottumani parani aika yllättäen, viime aikaisiin elämänmuutoksiini kuuluvat viljatuotteiden pois jättäminen dieetistä ja suuret d-vitamiiniannokset (~250mikrogrammaa/päivä). Aloin myös käyttämään käsivoiteena Tummelia. Hentoa punoitusta lukuunottamatta käsi-ihottumani on oireeton, tosin laitan yhä aina pesun jälkeen ja välillä käsien tuntuessa kuivilta vähän Tummelia. En sitten tiedä, johtuiko ihottuman häviäminen jostain edellä mainituista vai kaikkien yhdistelmästä..
      Miksi lääkärisi sanoi, ettei kyseessä voi olla keliakia? Luulin, että tauti oireilee myös ihottumana.

      • Kannattaa kokeilla

        Sinullé, jolla on käsissä ihottumaa tai kutiavat ja ovat arat jopa iho rikki suosittelisin kokeilemaan homogenoimatonta maitoa. Tiedän henkilön, jolla oli tosi paha ihottuma ja oli laitettu vaikka mitä voiteita ja hoitoja, saamatta apua, mutta kun jätti homogenoidun maidon kädet olivat parin viikon sisällä aivan toisenlaiset ja ovat sen jälkeen olleet kunnossa.


    • Viljassako vika?

      Minulla on ollut tässä viestiketjussa kuvaillun kaltaista käsi-ihottumaa kuuden vuoden ajan, kämmeniin tulee rakkuloita ja iho halkeilee. Kortisonit ja muut voiteet ovat olleet osa elämää jo vuosia. Aikaisemmin käsissä esiintyi muun tyyppistä ihottumaa, joka diagnosoitiin atooppiseksi ihottumaksi.

      Kokeilumielessä olen ollut nyt viikon kokonaan ilman vijatuotteita, ja yllätyksekseni kädet ovat alkaneet parantua kuin salamaniskusta.

      Olen samalla lueskellut keliakiasta, ihokeliakian eli dermatitis herpetiformiksen oireet vaikuttaisivat sopivan diagnoosiksi, vaikka toki täytyy käydä kunnon tutkimuksissa ennen kuin mitään varmaa voi sanoa.

      Samalla olen tajunnut muidenkin vähäisinä pitämieni oireiden yllättäen natsaavan tähän keliakiayhteyteen. Vatsavaivat ja etenkin ilmavaivat ovat aina olleet enemmän tai vähemmän tuttuja ja nyt kadonneet täysin, hemoglobiini on lapsesta saakka ollut alhainen ilman mitään erityistä syytä, nivelkipua esiintyy joskus ja erityisesti olut aiheuttaa nivelsäryn kaltaista koko kroppaan säteilevää kipua. Tosin oireet ovat ihottumaa lukuunottamatta olleet lieviä, enkä ole niihin paljon korvaani lotkauttanut. Yhdelläkään lääkärillä ei ole ollut epäilystä viljoihin liittyen.

      Jos oireenne tuntuvat vastaavilta, niin ei ole iso vaiva kokeilla pari viikkoa viljattomuutta. Muutos ei välttämättä ole näinkään nopea, keliakiasta kertovilla sivuilla mainittiin, että iho palaisi ennalleen puolen vuoden sisällä gluteenittoman ruokavalion aloittamisesta. Täysi viljattomuus on yllättäen myös aika hankalaa, pieniä määriä gluteiinia voi saada hyvin helposti tahtomattaan.

    • Itselläkin ollut

      Hei ! Kuulin, että FAIRY-astianpesuaine aiheuttaa ihottumaa käsiin - vesikellukoita ja rakkuloita. Kokeile vaikka Svipe-tuotteita.

    • etanapa

      Minulla on atooppinen ihottuma.Maitorupi puhkesi muutaman päivän ikäisenä ja leikki-iässä olin pitkään sairaalahoidossa kun ihottuma oli niin pahana.Sitten se hävisi kouluikään mennessä ja puhkesi uudelleen murrosiässä.Minullakin on ollut jatkuva kortisooni kierre käsi-ihottumaan.Aloin viime syksynä syodä marjoja sellaisenaan melkein viikottain lähemmäs litran.Käsi-ihottumani on hävinnyt.Olen laittanut kortisoonivoidetta viimeksi käsiini syyskuussa-2011.En ole yli 20v pärjännyt ilman kortisoonia varmaan kuukauttakaa.Epäilen vahvasti että tuo marjojen syönti on parantanut käsi-ihottumani.Nyt vaan rasvailen perusvoiteilla JA MITEN IHANAA ON KUN KÄDET EI OLE JATKUVAAN RUVELLA EIKÄ KUTISE!

    • aina kesäisin

      Joka kesä nyt ainakin kolmen vuoden ajan olen kärsinyt inhottavasta ihottumasta, joka tulee aina kämmenselkiin ja sormiin.
      Ikään kuin pieniä läpikuultavia vesikelloja tai "kuplia" ilmaantuisi aina huhtikuun lopulla kun aurinko alkaa paistaa. Kutittaa välillä ihan törkeästi ja öisin raapii ihan huomaamattaan - joistakin voi tulla vähän kirkasta nestettä, niistä jotka on enemmän ihon pinnalla.
      Kädet alkaa parantua kun aurinko menee piiloon syksymmällä. Tosin ruman näköiset nämä kädet vaan on, harmittaa paljonkin.

      Mutta nämä näpyt ilmestyvät tosiaan vain kesäisin, eikä silloin oikein mikään tunnu auttavan niihin, D-vitamiini- tai aurinkokapselikuuritkaan. Kortisonivoiteet välillä hillitsee sitä inhottavaa kutiamista.

    • Anonyymi

      Kiitos tosi paljon tästä viestiketjusta. Vertaistuki on mahtavaa. Yritän noudattaa teidän ohjeita. Käsiä tass kutittaa ja pelkään taas että rakkulat tulevat .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4613
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe