Veikko Polameri

tui09

Tutustuin 1960-luvun lopulla Veikko Polamereen ja sain häneltä lahjaksi hänen runoteoksensa "Veden ääni" omistuskirjoituksella. Osaako joku sanoa, onko sillä myyyntiarvoa? Kirja on erittäin hyvässä kunnossa, kuin uusi.

6

1780

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • runoilijoiden teoksia liikkuu omistuskirjoituksella varustettuna kohtalaisen paljon, joukossa vain muutamia nimiä mitkä nostaa teoksen hintaa. Tekijän omistuskirjoitus nostaa kyllä joka tapauksessa kirjan arvoa hieman, mutta rahallisesti se tarkoittaa yleensä 1 - 4 e. Poikkeus sääntöön ovat kyseisen tekijän keräilijät. Jos nyt joku on erityisesti innostunut Polameren tuotantoon, hän on tietysti keräilykohteestaan valmis maksamaan enemmänkin kuin kohteen arvo edellyttäisi. Mutta koska Polameri ei ole nimenä sellainen että omistuskirjoitus olennaisesti nostaisi teoksen arvoa eikä tuo Veden ääni muutenkaan mikään vaikeasti löydettävä harvinaisuus, suosittelen, että pidät teoksen itselläsi. Ehkä sillä kuitenkin on enemmän tunnearvoa, henkilökohtaisena lahjana, kuin myyntiarvoa. Tietysti jos löydät nimenomaan Polameren keräilijän, asia on toinen. Näppituntumalla sanoisin että hyväkuntoinen Veden ääni tekijän omistuskirjoituksella on 7 e - 15 e.

   Täytyy muistaa ettei käytetyllä kirjalla koskaan ole määrättyä hintaa, vaan se on aina "noin" hinta. Ali- ja ylihinta on silti erotettavissa. Viisi euroa tuosta kirjasta on jo halpa ja kaksikymppiä kallis. Entisenä antikvariaatinpitäjänä sanoisin, että alle 5 e menee alihintaan ja yli 20 ylihintaan.

   Myyntikirjoissani on edelleen runsaasti kotimaisten tekijöiden omistuskirjoituksella varustettuja. Joissain varsin hupaisia omistuskirjoituksia...

   Nykyisin myyn kirjoja lähinnä harrastusmielessä sikäli kuin kiinnostusta, aikaa ja voimavaroja riittää. Ostamista olen rajoittanut mutta isojakin kirjaeriä saa edelleen tarjota. Omat keräilykohteeni on ensisijaisesti vanha hengellinen kirjallisuus, toiseksi kulttuuriantropologia, alkuperäiskansojen tavat ja uskomukset, mytologiat. Muitakin kirjoja kerään satunnaisesti, esimerkiksi vanhoihin elämäkertoihin on kiinnostusta.

   Puolueetonta hinta-arviointia annan maksutta ja sikäli kuin ymmärrykseni ja taitoni riittää. Ymmärrykseni loppuessa pyrin ohjaamaan osoitteeseen mistä löytyy tarkempaa tietoa.

   Tässä joitain aiheeseen liittyviä linkkejä

   http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=113&conference=676&posting=22000000022150700#22000000022150700

   http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=113&conference=676&posting=22000000035281699#22000000035281699

   • tui09

    Kiitos aitiparta perusteellisesta vastauksesta ja linkeistä. Välttämättä en ole Polameren teostani myymässäkään, tuli vain mieleen, onko sillä jopa arvoa, hän kun kuoli kovin nuorena. Itse kuvittelin joskus nuorra tyttönä osaavani kirjoittaa runoja ja vein niitä hänelle arvosteltavaksi, sain aika yksiselitteisen (kielteisen) palautteen. Kritiikistä huolimatta en suinkaan hänelle suuttunut, hän oli erittäin sympaattinen henkilö.


  • Anonyymi

   Mihinkä Polameri lopulta sitten kuoli? Oliko itsemurha?
   Osaako kukaan sanoa?

   • Anonyymi

    Polameri kuoli todella nuorena, vain 33-vuotiaana. Mutta mihin, siihen en ole löytänyt vastausta. Olen itsekin utelias.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Polameri kuoli todella nuorena, vain 33-vuotiaana. Mutta mihin, siihen en ole löytänyt vastausta. Olen itsekin utelias.

    Aivoverenvuoto. Täysin odottamaton äkkikuolema.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aivoverenvuoto. Täysin odottamaton äkkikuolema.

    Aitiparralta löytyy näköjään todellakin asiantuntemusta. Oman lyriikkakokoelmani yksi helmistä on Katri Valan Pesäpuu palaa, ommarilla "Nipa-veljelle, Kati-sisko jouluna 1942" . (Valalla oli Niilo-niminen veli.) En ole aikeissa myydä sitä. Entisen vanhojen kirjojen ammattilaisen mielipide kyllä kiinnostaisi. t. eläkkeellä oleva kirjastonhoitaja


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin ajattelit

   Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
   Ikävä
   145
   1960
  2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   114
   1517
  3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

   Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
   Maailman menoa
   92
   1340
  4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   169
   1282
  5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   89
   1245
  6. Minä vaan masennun yksinäni

   Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
   Ikävä
   207
   1111
  7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

   ulkonäöllisesti?
   Ikävä
   47
   1047
  8. Hyvää yötä naiselle.

   Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
   Ikävä
   98
   1017
  9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

   Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
   Maailman menoa
   204
   1012
  10. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   76
   858
  Aihe