Aihe

Kannabis uskonnon osaksi?

zirrrpage

Pohdinpa vain sellaista, että jos oikeuden päätöksellä on ok silpoa pienten poikien vehkeitä silloin, kun se perustuu uskontoon ja uskonvapauteen, eikö Suomen Kannabisyhdistyksenkin kannattaisi alkaa vetoamaan samoihin argumentteihin? Eikö lain edessä kaikki ole tasa-arvoisia?

Polttamalla pilveä saa yhteyden jumalaan? En tiedä, mutta saako sitten mulkun leikkelyllä paremmin? Olisi kiva tietää ko. tuomarin kanta. Huumausaineiden käyttö on kriminalisoitu Suomen perustuslaissa, mutta niin on tarpeeton väkivalta ja puoskarointikin. Jumalaan vetoaminen on ilmeisen helppoa ja kannattavaa, koska silloin tarkoitus pyhittää keinot.

Ilmeisesti on niin, että vetoamalla uskoon ja uskontoon, voidaan perustuslaki sivuuttaa. Tässä meille on ennakkotapaus. Ei muuta kuin kaikki Rastafaria palvomaan!

5

1207

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kannatan

   Tyyppihän on ajan tasalla - lukekaa ja oppikaa.

  • pastafari

   Tarkemmin ajateltuna kyseessä ei olekaan yhtään mahdoton skenaario. Rastafarismi on aivan oikea vanhaan testamentti perustuva uskonto ja käsittääkseni suomessakin on muutama sata rastafarismin todistajaa. Mikseivät siis he periaatteessa voisi saada oikeuden luvan käyttää kannabista? En tiedä sitten onko rastafarismi virallinen uskonto suomessa. Wikipedia sanoo näin.

   ”Ganja on yksi olennaisimpia asioita rastafarin elämässä. Rastafarit eivät pidä ganjaa huumeena vaan se on rastoille pyhä sakramentti. Sitä käytetään mietiskelyn apuvälineenä, jumalanpalveluksissa (Haile Selassie I) sekä muissa rituaaleissa, itselääkinnässä ja monissa muissa rastafarin päivittäisissä aktiviteeteissa. Esimerkkinä ns. "Reasoning-kokoontumiset" joissa rastarit kokoontuvat ylistämään jumalaansa ja laulamaan lauluja jotka useasti kertovat mm. orjuudesta, köyhyydestä, kurjuudesta sekä muista yhteiskunnallisista epäkohdista (Babylon) ja pohdiskelemaan näitä asioita yhdessä.”

   • Kaktus

    Native American Church on saanut jäsenilleen uskontoon perustuvan erivapauden käyttää peyotea USA:ssa.


  • Provo Gator

   Ympärileikkauksessa ja kannabiksen polttamisessa on kuitenkin se pieni ero, että ympärileikattavalta tuskin kysytään, onko tämä ko. operaatio ihan ok? Ympärileikkauksessa lapsi pakotetaan uskonnoliseen riittiin, tahdosta riippumatta. Kukaan tuskin tulee pakottamaan ketään polttamaan pilveä sillä verukkeella, että joutuu helvettiin.

  • arjalaiset

   niin ja noihin luonnonkansojen, paimentolaisten, alkuperäiskansojen uskontoonhan on myös kuulunut yrtti hyvin olennaisena osana uskontoa ja mietiskelyä.

   kumma, että kaikki nuo uskontosuuntaukset joissa on pyritty elämään mahdollisimman suuressa sopusoinnussa Luojan (eli Luonnon) kanssa, on pyritty työntämään sivuun samalla puskutraktorilla millä itse luontokin. Yrtti on varmasti kaikkea pahaa edustava asia tässä maailmankuvassa, vai onko??

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleille ei pitäisi nauraa mutta nyt naurattaa

   Norjan johtava koronakieltäjä sairastui koronaan ja kuoli https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fbbd4cec-3688-4113-9424-bbd5d9c5a3c8
   Maailman menoa
   616
   15894
  2. Maisa sairaalassa

   https://aijaa.com/JHObE3 Nonni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   357
   12175
  3. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   8027
  4. Yksin oli Sofia tullut Espanjasta

   https://www.seiska.fi/kotimaa/jattiriita-espanjassa-sofia-belorf-palasi-yksin-suomeen-ilman-stefan-thermania-kuvat Harmi, että tää ja muut riidat on v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   128
   7945
  5. Oho! Vappu Pimiä yllättäen myös Kokkisota-juontajaksi - Sikke Sumari pois äkillisestä syystä

   Maajussille morsian, TTK ja nyt myös Kokkisota. Pimiällä riittää vientiä... https://www.suomi24.fi/viihde/oho-vappu-pimia-yllattaen-myos-kokkisota-juo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   4071