Kannabis uskonnon osaksi?

zirrrpage

Pohdinpa vain sellaista, että jos oikeuden päätöksellä on ok silpoa pienten poikien vehkeitä silloin, kun se perustuu uskontoon ja uskonvapauteen, eikö Suomen Kannabisyhdistyksenkin kannattaisi alkaa vetoamaan samoihin argumentteihin? Eikö lain edessä kaikki ole tasa-arvoisia?

Polttamalla pilveä saa yhteyden jumalaan? En tiedä, mutta saako sitten mulkun leikkelyllä paremmin? Olisi kiva tietää ko. tuomarin kanta. Huumausaineiden käyttö on kriminalisoitu Suomen perustuslaissa, mutta niin on tarpeeton väkivalta ja puoskarointikin. Jumalaan vetoaminen on ilmeisen helppoa ja kannattavaa, koska silloin tarkoitus pyhittää keinot.

Ilmeisesti on niin, että vetoamalla uskoon ja uskontoon, voidaan perustuslaki sivuuttaa. Tässä meille on ennakkotapaus. Ei muuta kuin kaikki Rastafaria palvomaan!

5

1201

  Vastaukset

  • Tyyppihän on ajan tasalla - lukekaa ja oppikaa.

  • Tarkemmin ajateltuna kyseessä ei olekaan yhtään mahdoton skenaario. Rastafarismi on aivan oikea vanhaan testamentti perustuva uskonto ja käsittääkseni suomessakin on muutama sata rastafarismin todistajaa. Mikseivät siis he periaatteessa voisi saada oikeuden luvan käyttää kannabista? En tiedä sitten onko rastafarismi virallinen uskonto suomessa. Wikipedia sanoo näin.

   ”Ganja on yksi olennaisimpia asioita rastafarin elämässä. Rastafarit eivät pidä ganjaa huumeena vaan se on rastoille pyhä sakramentti. Sitä käytetään mietiskelyn apuvälineenä, jumalanpalveluksissa (Haile Selassie I) sekä muissa rituaaleissa, itselääkinnässä ja monissa muissa rastafarin päivittäisissä aktiviteeteissa. Esimerkkinä ns. "Reasoning-kokoontumiset" joissa rastarit kokoontuvat ylistämään jumalaansa ja laulamaan lauluja jotka useasti kertovat mm. orjuudesta, köyhyydestä, kurjuudesta sekä muista yhteiskunnallisista epäkohdista (Babylon) ja pohdiskelemaan näitä asioita yhdessä.”

   • Native American Church on saanut jäsenilleen uskontoon perustuvan erivapauden käyttää peyotea USA:ssa.


  • Ympärileikkauksessa ja kannabiksen polttamisessa on kuitenkin se pieni ero, että ympärileikattavalta tuskin kysytään, onko tämä ko. operaatio ihan ok? Ympärileikkauksessa lapsi pakotetaan uskonnoliseen riittiin, tahdosta riippumatta. Kukaan tuskin tulee pakottamaan ketään polttamaan pilveä sillä verukkeella, että joutuu helvettiin.

  • niin ja noihin luonnonkansojen, paimentolaisten, alkuperäiskansojen uskontoonhan on myös kuulunut yrtti hyvin olennaisena osana uskontoa ja mietiskelyä.

   kumma, että kaikki nuo uskontosuuntaukset joissa on pyritty elämään mahdollisimman suuressa sopusoinnussa Luojan (eli Luonnon) kanssa, on pyritty työntämään sivuun samalla puskutraktorilla millä itse luontokin. Yrtti on varmasti kaikkea pahaa edustava asia tässä maailmankuvassa, vai onko??

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Uusimaa eristykseen - mentiinkö liian pitkälle?

   Muut Pohjoismaat eivät ole tällaista tehneet, vaikka niisstä tilanne on vakavampi. Tutkija ihmettelee THL:n uusia lukuja: ”Miten Uudenmaan sulkeminen
   Maailman menoa
   614
   4155
  2. Sanna Marin kovassa paikassa. Sääliksi käy.

   Ei tainnut Sanna tietää millaiseen myrskyyn joutuu. Hän on joutunut tilanteeseen jossa kansalaisten henki ja talous on vaarassa. Aivan kammottava til
   Maailman menoa
   341
   1144