taivas?

uskonnsta kiinnostunut

olen kiinnostunut taivaskäsityksestänne.
Minkälainen on islamilaisen taivas,millaista siellä on?
Miten ja millä perustein sinne pääsee?
Mitä sieltä taivaasta löytyy?
Onko se lähellä kristinuskon käsitystä taivaasta,asuuko taivaassa jumala,enkeleitä tai onko se paratiisi,niinkuin joskus puhutaan?
Onko se ajaton tila vai voiko määritellä ajan kauan taivaassa ollaan,jos sinne pääsee?

odotan mahdollisiimman totuuden mukaisia vastauksia.

9

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JW.

      Muslimin taivaasta=Paratiisista on seuraava:

      Jumalan lähettiläs sanoi: "Kun veljenne Uhudissa kuolivat, Jumala asetti heidän sielunsa vihreisiin lintuihin, jotka asuvat Paratiisin virtojen varrella. He juovat niiden vettä, syövät hedelmiä ja asuvat kultaisissa häkeissä Jumalan Valtaistuimen varjossa. Kun he huomasivat, miten suloista heidän ruokansa ja juomansa oli ja miten viehättävä heidän lepopaikkansa, he sanoivat: 'Kunpa veljemme tietäisivät, miten Jumala on meitä kohdellut, jotta he halukkaasti kamppailisivat Jumalan tiellä eivätkä kavahtaisi sotimista'."

      Kun Abdallah ibn Mas'udilta kysyttiin tästä jakeesta [3:169]: "Älä pidä kuolleina niitä, jotka on surmattu Jumalan tiellä. He elävät Jumalan luona", hän kertoi:
      Mekin kysyimme tästä ja meille kerrottiin, että kun veljemme kuolivat Uhudissa, Jumala asetti heidän sielunsa vihreisiin lintuihin, jotka asuvat Paratiisin virtojen varrella ja syövät siellä hedelmiä. He asuvat kultaisissa häkeissä, Jumalan Valtaistuimen varjossa. Jumala katsoo heihin ja kysyy: "Palvelijani, haluatteko te vielä jotain?" He vastaavat: "Herramme, ei ole mitään enempää kuin mitä olet jo meille antanut: Paratiisi, jossa voimme syödä hedelmiä halutessamme!"
      Sitten Jumala katsoo heihin toistamiseen ja kysyy: "Palvelijani, haluatteko te vielä jotain?" He vastaavat: "Herramme, ei ole mitään enempää kuin mitä olet jo meille antanut: Paratiisi, jossa voimme syödä hedelmiä halutessamme!"
      Sitten Jumala katsoo heihin kolmannen kerran ja kysyy: "Palvelijani, haluatteko te vielä jotain?" He vastaavat: "Herramme, ei ole mitään enempää kuin mitä olet jo meille antanut: Paratiisi, jossa voimme syödä hedelmiä halutessamme!" Tosin me tahtoisimme, että palauttaisit henkemme ruumiiseemme ja että meidät palautettaisiin maailmaan, jotta me voisimme taistella Sinun puolestasi ja tulla toisen kerran surmatuksi Sinun puolestasi."

      [Ibn Hisham: Profeetta Muhammadin elämäkerta (suom. Jaakko Hämeen-Anttila) s.283..]
      ...


      Koraani suura 76, jae 19:

      [76:19] Ja heidän ympärillään liikkuvat ikinuoret olennot, joita nähdessäsi sinusta tuntuu, kuin he olisivat ylt'ympäri siroiteltuja helmiä.
      [ http://www.islamopas.com/koraani/076.htm ]
      ...

      http://www.al-islam.org/quran/

      [Shakir 76:19] And round about them shall go youths never altering in age; when you see them you will think them to be scattered pearls.
      ...
      [Yusufali 76:19] And round about them will (serve) youths of perpetual (freshness): If thou seest them, thou wouldst think them scattered Pearls.
      ...
      [Pickthal 76:19] There wait on them immortal youths, whom, when thou seest, thou wouldst take for scattered pearls.
      ...

      • pokemon.to.go

        Se on muuten jännä, miten jokaisen teoksen vuosituhannen takaiset suorat kirjoitukset vaikuttavat, kuin joku vähä-älyinen ja myös lyhytaikaisen muistin kadottanut jankkaaja olisi niitä raapustellut.

        Kehitys kehittyy. Todennäköisesti 1000v päästä, jos minun (maallisiin) kirjoituksiin joku törmäisi, hän hihittelee niille samalla tavalla.


    • huomaaja

      se on niin ihana paikka, ettei sitä voi sanoin kuvailla...

      • paratiisisaari

        Mistä niitä neitsyeitä muuten sinne tulee, jos naisia ei kuole samaan tahtiin kuin miehiä?

        Vai onko paratiisissa väliä, kenen kanssa pariutuu? Tai muodostetaanko siellä perhe-tyyppisiä instansseja?

        Sitä myös olen miettinyt, miten paratiisissa huolehditaan siitä, ettei yhden henkilön neitsyt sekoitu toisen neitsyen kanssa? Onko heillä burka päällä myös siellä? Mihin kohtaan paratiisia vaimo päätyy? Saako hän nuoren ja komean kumppanin, jolla on poikuus tallella?

        Onko saman sukupuolen kanssa vehtaaminen paratiisissa yhtä kiellettyä kuin maallisesti? Maallisesti tytöt tanssivat juhlissa keskenään ja pojat keskenään. Onko tämä myös tapa paratiisissa?


      • dfcgnbnhds
        paratiisisaari kirjoitti:

        Mistä niitä neitsyeitä muuten sinne tulee, jos naisia ei kuole samaan tahtiin kuin miehiä?

        Vai onko paratiisissa väliä, kenen kanssa pariutuu? Tai muodostetaanko siellä perhe-tyyppisiä instansseja?

        Sitä myös olen miettinyt, miten paratiisissa huolehditaan siitä, ettei yhden henkilön neitsyt sekoitu toisen neitsyen kanssa? Onko heillä burka päällä myös siellä? Mihin kohtaan paratiisia vaimo päätyy? Saako hän nuoren ja komean kumppanin, jolla on poikuus tallella?

        Onko saman sukupuolen kanssa vehtaaminen paratiisissa yhtä kiellettyä kuin maallisesti? Maallisesti tytöt tanssivat juhlissa keskenään ja pojat keskenään. Onko tämä myös tapa paratiisissa?

        Tietystikin allah luo tosiuskovaiselle omat neitsyensä.. mutta sinälläänhän tämä taivasskenaario jo kertookin aika lailla perverssistä arabimentaliteetista.. :p


    • KARMANLAKItoimii

      Me saamme ansioidemme mukaisen olosuhteen tuonpuoleisessakin. Julma ja itsekäs muslimi tai paha ihminen yleensäkin joutuu alimmille tasoile astraalimaailmassa. Mitään tulihelvettiä ei ole, helvetti on tämä ilmiöiden maailma. Tänne synnymme uudestaan ja saamme karman lain mukaan elämäolosuhteemme. Oikein pahoja asioita edellisessä elämissään tehnyt voi kokea elämänsä täällä helvettinä Esim jos on syntynyt sodan, tappamisen, nälän, sairauksien ym keskelle. Jos kaikki uskoisivat karman lakiin niin mitään pahaa ei olisi maailmassa.

    • KARMANLAKItoimii

      Koska mitään sattumaa ei ole niin kaikella on tarkoituksensa. Elämä on koulu ja karman laki opettajamme. Ei ole satumaa että joku syntyy rauhaliseen vauraaseen maahan hyvinvoivaan prrheeseen yltäkylläisyyyteen ja terveyten kun taas joku toinen sielu joutuu kehoon joka joutuu kärsimään sotaa, hävitystä ja julmuutta. Kaikki on omien tekojemme ansiota ja summaa edellistä elämistä.

    • alfa123om22

      Satuin lukemaan juuri eilen tai edellisenä päivänä Hadithin Profeetan (SAAS) taivasmatkasta. Ennen tuota taivasmatkaa hänen rintansa avattiin ja sinne asetettiin VIISAUTTA, USKOA (tai totuutta) eli sellaisia ominaisuuksia, jotka kuuluvat periaattessa kristinuskoon.

      Mieleeni johtui ajatus, että paratiisi kuuluu muslimeille, mutta taivas on enemmin kristittyjen paikka. Profeetan (SAAS) sydämeen piti laittaa kristillisyyttä, jotta hänet hyväksyttäisiin taivaaseen ja taivaassa.

      Kehotan teitä lukemaan niitä muutamaa harvaa Hadithia Profeetan (SAAS) taivasmatkasta esim. englannin kielellä Googlella etsimällä.

      Niin oli vielä Profeetan (SAAS) aikana, että taivasta hallitsi kristilliset periaatteet.

    • 4e35rhwrt

      Millainen taivas on siinä tapauksessa, että jumala sallisi ja soisi maan päällä tapahtuvan vääräuskoisten orjuuttamista, raiskaamista ja tappamista - samalla tuomiten heidät ikuiseen helvettiin vailla tunnontuskia - sekä homojen tappamisen, naisten kivityksen ja varkaiden silpomisen..?

      Ei varmaankaan kovin "taivaallinen".

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe