dublin-infoa tarvitaan!!:)

matkaanvaan

hei!dublinista tietoja kaipaisin..ja paljon! eli mitä kannattaa ehdottomasti ostaa, mikä ravintola olis hyvä ja edullinen, tunnelmallisia kahviloita?? outlet-kylästä tietoa? mikä paikka ois suositeltava päiväretken kohde jonnekkin maaseudulle luonnon keskelle ja millä kannattaa liikkua (bussilla vai junalla vai..) kiitos jos tietoa saan!!!:)

5

2469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..,,...´+

      En tiedä oletko jo käynyt seuraavilla sivustoilla, mutta itse ainakin löysin sieltä todella kattavasti tietoa ja matkailijoiden arvioita, jotka mielestäni kertovat usein enemmän kuin opaskirjat. Kyseisten arvioiden perusteella olen nyt varannut jo majoituksen ja suunnitellut muutenkin viiden päivän matkani ohjelmistoa, missä nähtävyyksissä käydä, missä ruokailla jne. Ensi kuussa Dubliniin Ryanairilla.
      www.tripadvisor.com
      www.lonelyplanet.com

      • Pietu82

        Kannattaa Googlata Dublin ja sieltä tulee kyllä useita sivuja vastaan.Itse olen Dublinissa käynyt kolme kertaa ja joulukuussa menen taas uudestaan.Kaupungissa riittää nähtävää ja upeita kokemuksia joka reissulle.Ei siis kannata ahnehtia liikaa,jos olet menossa muutaman päivän reissulle,vaan tutustut asioihin ,jotka sinua kiinnostavat ja siten on aina kivempi mennä sinne uudestaan.
        Itse olen ostanut kirjakaupoista Dublinin karttoja ja pokkareita,joista olen saanut paljon hyvää tietoa.Temple Bar-aluehan on tunnettu pubeistaan ja ravintoloista.Usein ravintolan menu on paikan ulkopuolella,joten voit katsoa hintaluokan siitä.Itse suosittelen lämpimästi Hard Rock Cafeta,jos haluaa kunnon burgerit ja ylimakeat jälkkärit.Break Of The Bordersissa oli hieno palvelu ja hyvä ruoka,hinta-laatusuhde kohdillaan.Erinomaista pubiruokaa olen saanut mm.Sinnottsista ja O`Neillsista.Nuo paikat ovat lähellä Grafton Streettiä.
        Shoppailupaikat löytyvät Grafton Streetiltä(siinä vieressä mm.St.Stephen Green`s Shopping Centre,jossa yksi erinomainen outlet-myymälä,eri merkkejä halpaan hintaan sekä miehille,että naisille),sillan toisella puolella Mary Street ja Henry Street ovat täynnä ihania vaatekauppoja ja sieltä löytyy mm.Penneys,Clerys,Arnotts,Jervis-Center,Ilac-Center.
        Toivottavasti tässä jotain vinkkejä.

        Ps.Kildaresta löytyy se suuri kauppakeskus,joka on täynnä outlet-myymälöitä eli täytyy lähteä Dublinin keskustan alueelta poijes.Junalla pääsee.Dundrumista löytyy suurimpia ostoskeskuksia(muistaakseni Euroopan suurin ?).Sinnekin menevät bussit ja junat aika lähelle.Dublinin turisti-infosta kannattaa kysellä.


    • Liina

      Sen verran retkistä, että melkein mikä tahansa on hyvä, mutta kannattaa tietty valita sellainen, joka itseä kiinnostaa eniten. Esim. Kilkenny/Irlannin maaseutu on hyvä retki (Kilkennyssä on joulukuussa joulumarkkinat ja se on muutenkin yksi Irlannin kauneimmista ja historiallisimmista kaupungeista; sieltä löytyy mm. hieno linna!), samoin Cork/Cobh/Blarneyn linna. Olen käynyt myös Newgrangessa, mutta tämä retki soveltuu parhaiten historiasta kiinnostuneille. Ehdoton must on Glendalough/Powerscourt -kierros, mutta se ei ihan parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta. Olen myös käynyt "Wild Wicklow" -kierroksella, joka oli tosi kiva (upeita maisemia), mutta voi myöskin olla vähän tylsä tähän aikaan vuodesta. DART-junalla voi kierrellä Dublinin eteläpuolella tosi kivoissa paikoissa, ainakin Killiney ja Dalkey käymisen arvoisia. Toivottavasti tästä oli jotakin apua!

      • dflgkjd

        Mitä tarkoitat kun kirjoitit, että esim. tuo Wild Wicklow tour saattaa olla tylsä tähän aikaan vuodesta? Olen menossa Dubliniin marraskuun lopussa ja ajattelin juuri kyseistä reissua sillä olen lukenut siitä niin paljon kehuja. Ajattelin varata reissun heidän nettisivuiltaan. Lienee ihan luotettavaa, siinä mielessä, että tulevat hakemaan sovitusti sovitusta paikasta?


      • Liina
        dflgkjd kirjoitti:

        Mitä tarkoitat kun kirjoitit, että esim. tuo Wild Wicklow tour saattaa olla tylsä tähän aikaan vuodesta? Olen menossa Dubliniin marraskuun lopussa ja ajattelin juuri kyseistä reissua sillä olen lukenut siitä niin paljon kehuja. Ajattelin varata reissun heidän nettisivuiltaan. Lienee ihan luotettavaa, siinä mielessä, että tulevat hakemaan sovitusti sovitusta paikasta?

        Hei!

        Taisin itse varata ko retken siten, että lähtö oli turisti-infon edestä, joten en osaa sanoa tuosta hotelli pick-upin täsmällisyydestä. Kierros sinänsä oli/on tosi hieno, mutta ajattelin vain sitä, että syksy ei ole Irlannissa kauneinta aikaa vuodesta, eli keväällä/kesällä retkestä saisi maisemien osalta enemmän irti, mutta kaunistahan Irlannissa aina on...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      249
      2206
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1856
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      112
      1278
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1170
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1135
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      980
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe