Suomen puolustuksen alasajo jatkuu

käsiaseet kielletään

Ensin maamiinat sitten suomi konepistoolit tuhotaan, sitten tankit sulatetaan, ulkosaarten puolustus lopetetaan ja varmaan myydään venäläisille. Saimaan tontit myydään venäläisille,ja odotetaan koska venäläiset tulevat puolustamaan ökyrikkaiden asemaa samalla tavalla kuin georgiassa.Armeijan alueista luovutaan ja myydään yksityisille.Kohta armeijan huolto ulkoistetaan KGP:lle.Hyvin on pullat uunissa itäsaksan meininki jatkuu ja kamerat lisääntyy.

7

1203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajattelit

      puolustaa Suomea?

      Ja ketä vastaan?

      Herää pahvi!
      "Rautaa rajalle" -ajattelu on jo ohi....

    • alkanut..

      Kyllä puolustusvoimien ja maanpuolustuksen alasajo on alkanut.

      Minakielto lienee jo hyväksytty ja rypäleaammukset kielletään... mitähän seuraavaksi.
      jospa kohta joku on vaatimassa juoksuhautojen kieltämistä, vedoten siihen , että hyökkäävä vihollinen voi noissa loukata itsensä.

      Hiestoria on moneen kertaan osoittanut, että aseettomalle ja puolustuskyvyttömälle valtiolle löytyy vihollisa, jota miehittää sen, tekee sen kansalaisiata pakkotyövoimaa itselleen ja riistää luonnonvarat.

      Sodan säännöt on toiset.
      On turha kuvitella, etteikö miinoja ja rypälepommeja käytettäisi myös tulevissa sodissa, kun niitä kielloista ja sopimuksista huolimatta valmistetaan.
      Diplomaatit ja valtion päämiehet lähettelee kitkuisia merkityksettömiä nootteja toisillen ja sota miinoineen jatkuu.

      On huomattava, että miinat on puolustusaseita, samoin suomalainen tykistö, ei niillä hyökätä, eikä maita valloiteta.

      Myönnettävä kuitenkin on, että sotatarvikkeet on viime kähinöistä kehittyneet, niihin on tullut automatiikkaa ja tietotekniikkaa. Aseet voidaan tehdä napin painalluksella vaarattomiksi ja virittää uudestaan, mutta näitä on kaikilla.

      Tämäkin on huomattava, ettei ydinasevaltiot suostu koskaan sotiaan häviään, viimehetkellä asiat ratkaistaan pahiten pelätyllä.

    • Maallikko aseasiassa....

      Kun mietin käsiaseen käyttöä tarpeen suunnasta, aika nopeasti päädyin ajatukseen, että käsiase – pistooli tai revolveri – kuuluu ensisijaisesti ampumaradoille ampumaurheiluun. Armeija ei sellaisia tarvitse kuin marginaalisesti. Tulivoiman kannalta täysin marginaalisia ovat käytössä olevat 9.00 PIST 80-91 ja PIST 2003. Sopivat vain tiettyihin virkatehtäviin ja ehkä kaluunaherrojen keikarointiin. Tämä on vain maallikon mielipide, ei mitenkään fakta.

      Mutta tunkeeko lainsäädäntö lainkaan käsitettä lopetusase? En äkkisiltään löytänyt sen määritelmää. Pääsääntö on, ettei käsiaseella saa metsästää. Syynä kai alun pitäen oli aseen helppo kätkettävyys. Loukkupyynnin lopetuksessa on käytetty metsästysasetuksen salliman poikkeusmääräyksen turvin tarkoitukseen sopivaa ampuma-asetta eli ns. lopetusasetta. Mutta miten sitten lupa tällaiselle aseelle on haettu niin, että on noudatettu ampuma-aselain määrittämää käyttötarkoitussäännöstä varsinkin, jos se on ollut käsiase? Kerro, jos tiedät.

      Kaikkiaan noussut häly kyllä paljastaa sen, että lainsäädäntö on tältä osin aika heikosti kodifioitu – tsekattu ristiin - ja että välykset ovat aika suuret. Aivan samanlaisia puutteita on korjattu muussakin lainsäädännössä. Tiukkuus ei ole kannatettava tavoite sinänsä, vaan pikemminkin selkeys ja yksiselitteisyys.

      Mutta armeijan suorituskyky ei ole mitenkään riippuvainen pistoolien määrästä taikka laadusta. Muilta osin olen myös huolestunut puolustuksen alasajosta varsinkin, jos ja kun siihen liittyy NATO -nimisen ketun häntä.

      • tarvitsee käsiaseen

        Vaunumies tarvitsee pistoolin henkilökohtaiseksi aseekseen, sillä vaunun ahtaissa sisätiloissa rynkyn säilytys on vaikeaa. Vähemmän pistoolia tietysti vaunun sisällä tarvitaan, mutta vaunumieskään ei aina voi olla vaunun sisällä. Vaunusta joutuu toisinaan poistumaan ja silloin henkilökohtainen ase täytyy olla välittömästi käsillä.


    • Vihreä

      asevoimien alasajolla haetaan natojäsenyyttä,nyt
      kun Suomen asevoimat ovat kauttaaltaan
      natoyhteneväiset.

    • reserviläiset kondikseen

      "Kohta armeijan huolto ulkoistetaan KGP:lle."

      Ai tuo oli hyvä ;-)

      Mutta reserviläisten säilyminen käyttökelpoisina maanpuolustajina edellyttää mielestäni ehdottomasti sitä että ampumaurheilun yms. mahdollisuuksia ei ainakaan heikennetä nykyisestä.

      Ei ressujen harjoittelumahdollisuudet nykyisinkään yleisesti ottaen kovin hyvät ole. Sikäli en näkisi että niissä olisi varaa heikennyksiin miltään osin. Pistoolit täytyy säilyy ressujen käytettävissä kuten aiemminkin. Ei ole varaa lipsua taaksepäin millään osa-alueella.

      Varusmiespalveluksen 'pakollisuudesta' kuitenkin mielestäni voisi joustaa, koska koko ikäluokka ei ole motivoitunutta ja parempaa kalustoa kuitenkin on rajallisesti. Emme me pysty ylläpitämään kovin isoa nykyaikaisesti varustettua armeijaa. Raha ei riitä.

      Joten mitäpä niitä motivoitumattomia sitten raahaamaan painolastina mukana kun se vaan sitoo turhaan resursseja ja estää päivittämästä armeijan varustusta ajan tasalle?

    • Maallikko aseasiassa....

      Itselläni aikoinaan loppukahinoissa hekoaseina olivat kp mallia Sten 9 mm ja valopistooli. Onneksi olin raskaammassa aselajissa eikä Stenillä joutunut ampumaan! Perät olisivat tulleen silmille. Sellainen on vaarallinen ase! Kertauksissa tilanne on ollut jo toinen, onneksi. Pistoolin käyttö on rajoitettua vain erityistehtäviin nykyisinkin, sp, panssarimiehet jne. Ei niillä yksikön tulivoimaa nosteta.

      Totta on, että Suomi joutuu supistamaan massiivista reserviään huippuluvuista taloudellisista ja väestöllisistä syistä. Mihin raja sitten tuleekin, on poliittinen kysymys. Oleellista on sen kamppailun tavoite, mitä NATO –ihmiset käyvät. He kuvittelevat pääsevänsä suurin pöytiin päättämään maailman asioista ja Suomen pääsevän tiiviin suojan alle. Virheitä molemmat. Natottajilla on ajettavinaan aivan muita asioita kuin Suomen asia. EVA ja muut globaalin pääoman etupiirit ovat tosi natottajia. Ei Suomi paina mitään siinä pelissä.

      Hyvä esimerkki reservin puutteesta on Georgian lyhyt sota. Saakašvili lähti soitellen sotaan massiivista Venäjän armeijaa vastaan pienellä ammattimaisella armeijalla, jonka reservit olivat ulkona NATO –johtoisessa operaatiossa. Miten kävi? Totta kai suurvalta-armeija kuluttaa pienen porukan nopeasti ja kun reserviä ei ole, operaation on hävitty.

      Ruotsi on myös laskenut väärin. Ei Ruotsin puolustus voi toimia niin, että vakinaisen joukon määrää lasketaan eikä reservi saa joukkoja ja samalla ollaan mukana kaikenkarvaisissa ulkoisissa operaatioissa. Kun turvallisuustilanne keikahtaa täällä pohjoisessakin mm. Venäjän sotilaallisena aktivoitumisena suojellessaan omia etujaan Itämeren alueella, Svea Mamma on kusessa. No, Ruotsin onneksi maa-alueella välissä on Suomi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 150
      4275
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3864
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2651
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1639
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1521
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe