kaalilaatikon.
Tuli tässä yllättäin eteen tilanne, missä jouduin syömään aivan kammottavan makuista ja näköistä "kaalilaatikkoa".
Se muistutti enemminkin riisipuuroa.
Kuulin myös, että Tampereen seudulla on tapana laittaa kaalilaatikkoon munamaitoa, mikä oli minulle aivan uutta.
Itse valmistan kaalilaatikon siten, että ruskistan paistinpannulla ohuiksi siivuiksi leikatut kaalit ja sipulit. Keitän riisit, joita laitan vain vähän. Jauhelihan laitan raakana, mutta hyvin maustettuna, Aromatilla ja pippurilla.
Suolaa ja valkopippuria riisiin ja kaaliin ja lopuksi siirappia.
Sitten uunissa hiljalleen kypsyttelen, kunnes on suussa sulavan hyvää.
Koska mulla on riisiä vain vähän siinä, niin maku on aika voimakas, niin keitän usein lisäksi perunoita. Hmm, nam,nam.
kertokaas, miten valmistatte
36
1542
Vastaukset
- niin monta
kuin on kokkiakin. Mutta niin hyvää ku anoppi teki ei tee kukkaan!
Puulämmitteisessä uunissa kun se vielä muhi...jessus...
joo, oon tehny muna-maito kaalilaatikkoa ja se oli hyvää. Yhen kerran tosin tein,joku lorauttaa kermaa...eli se siitä keveydestä.
Ohraryynejäkin joku käyttää..lista on loputon. - henrii
mutta valmistan kaalesta siten, että laitan jauhelihan ruskistumaan kattilanpohjalle, sulppuan sitten kaalta ja sipulia sekaan, lisään vielä limaliemikuution.
Vettä lisään korkeintaan kahvikupillisen.
Annan kypsyä vajaan tunnin, ja voin listä kermaa sekaan.
Niin ja ruokalusikallinen hunajaa.- Pirre*
kaalipataa..
- lopputulos,
Pirre* kirjoitti:
kaalipataa..
oli sitten pataa tai looraa.
- naristi
lopputulos, kirjoitti:
oli sitten pataa tai looraa.
Ei taatusti ole sama!
- vaan,
naristi kirjoitti:
Ei taatusti ole sama!
eiköhän se ihan viimmoinen päästö ole se ja sama? ;))
- aiemminkin
vaan, kirjoitti:
eiköhän se ihan viimmoinen päästö ole se ja sama? ;))
kuullut ihmisistä, joilla on lehmän makuaisti.
- olen kuullut
aiemminkin kirjoitti:
kuullut ihmisistä, joilla on lehmän makuaisti.
puhuttavan lehmän silmistä ihmisellä, suurista ja vetisistä.
Makuaististansa minulla ei ole omakohtaista kokemusta. - Pirre*
lopputulos, kirjoitti:
oli sitten pataa tai looraa.
laatikko tehään uunissa, ja pata liedellä; no tietysti SE lopputulos on joka ruokalajissa sama..
- saaT?
meil syyään kaalia...
- henrii
saaT? kirjoitti:
meil syyään kaalia...
taas, on luumusopan kanssa poekaa.
- henrii
saaT? kirjoitti:
meil syyään kaalia...
ku kurkelo keijjaa.
- G.J.
reilu litra valkokaalia 1x2 cm silppuna. Isin kattilan pohjalle merisuolaa ja puoli lasillista vettä, kansi päälle ja levylle. 800 g naudanpaistilihaa ruskistan kevyesti ison sipulin (pieninä kuutioina) kanssa oliiviöljyssä. Maustan isolla määrällä jauhettua mustapippuria ja pienellä ja merisuolaa riittävästi. Saa hautua levyllä sen aikaa kun sekoittelen kutistuneet kaalinpalat. Lisään hyppysellisen, kaksi ja kolmannen muskottia ja hiukan meiramia. Lorautan sekaan siirappia noin puolidesiä ja aitoa voita palasen. sekoittelen sen aikaa kun voi sulaa. Laitan kerroksittain lasiseen uunikulhoon ja lisään vettä sopivasti, ei paljoa. Pinnalle korppujauhoa vain ohuelti. Paistan kunnes on sopivan tuoksuista ja väristä. 180 asteinen uuni. Alaosa.
- verditti
Riisin määrä kaalilaatikko ohjeissa on yleensä aivan liian paljon. Jos ohje antaa määräksi desi riisiä, laita vain puolet siitä.
Jauheliha ehdottomasti raakana.
Siirapin sijasta käytän ketsuppia se antaa kivan värin ja makeuttaa sopivasti.
Nesteenä käytän kasvislientä johon sekoitan pari munaa. - kaalilaatikko:
5 litran kattilaan vettä, silputtua kaalia, pari kourallista riisia, porkkanaa, jos siltä tuntuu, paistettu jauheliha, mukana 1-2 sipulia.
Mausteeksi suolaa ja mustapippuria.
Valmistetaan hällällä.- alima
et oikea kaalilaatikko pitää kyllä tehdä uunissa paistaen.
Jos vain levyllä kypsennetään, niin se on kalipataa, eiks je?
Kaalipataa laitan myös, mutta siihen en laita sekaan riisiä, mutta sensijaan esim. keittojuureksia ja muita vihanneksia tilanteen mukaan.
Hyvää siitäkin tulee aina. - henrii
alima kirjoitti:
et oikea kaalilaatikko pitää kyllä tehdä uunissa paistaen.
Jos vain levyllä kypsennetään, niin se on kalipataa, eiks je?
Kaalipataa laitan myös, mutta siihen en laita sekaan riisiä, mutta sensijaan esim. keittojuureksia ja muita vihanneksia tilanteen mukaan.
Hyvää siitäkin tulee aina.kun sen seuraavana päivänä paistaa kuumalla pannulla, voissa.
- Pirre*
Pitää olla riisiä, ja ruskistettua jauhelihaa, joka on maustettu hyvin, paljon sipulia, hieman meiramia ja munamaito tietenkin.
Päälle voi laitta ohuita siansivu siivuja..ja eikun puolukkahillon kanssa syömään..maiskis..- verditti
Kaalilaatikko on pehmeä, niin kuin joku sanoi suussasulava ruoka. Ruskistaminen tekee jauhelihasta kovia selvästi erottuvia klönttejä.
Saksalais-kaupasta saa makeita säilöttyjä punajuuria, niitä minä puolukan sijasta. verditti kirjoitti:
Kaalilaatikko on pehmeä, niin kuin joku sanoi suussasulava ruoka. Ruskistaminen tekee jauhelihasta kovia selvästi erottuvia klönttejä.
Saksalais-kaupasta saa makeita säilöttyjä punajuuria, niitä minä puolukan sijasta.Jos jauhelihaan jää klönttejä!
Ruskistuksen yhteydessä on mahdollisuus säädellä pyyjauhelihasta irtoavan rasvan erottelua.
Rasvan otan mieluummin pinnan (savu)pekonisiivuista.
Paistijauhelihan käyttäminen olisi työttömyyseläkeläisen perhebudjetissa turhaa ylellisyyttä ja väärinkäyttöä.- Pirre*
verditti kirjoitti:
Kaalilaatikko on pehmeä, niin kuin joku sanoi suussasulava ruoka. Ruskistaminen tekee jauhelihasta kovia selvästi erottuvia klönttejä.
Saksalais-kaupasta saa makeita säilöttyjä punajuuria, niitä minä puolukan sijasta.jauhelihaa pitää hämmentää ruskistamisen aikana niin ettei se jää klönteiksi..
Oma tekemät säilöpunajuurekset ovat hyviä..
- Meriläinen
päivänä tai samana miten milloinkin, keitän hauduttamalla riisipuuron.
Sitten paistan pannulla kaalia ja sen jälkeen paistan jauhelihan ja sipulin makustan sen lihaliemellä.
Sen jälkeen sekoitan jauhalihan riisipuuroa sopivasti ja jauhelihan ja heitän mukaan hunajaa.
kaadan voideltuun pataan ja uuniin hiljaisesti muhitellen ja maidolla kostuttaen.
Sen jälkeen minä ja naapurit nautiskellaan, koska on suuritöinen en viitsi yksin itselleni tehdä ja naapurit tykkää myös. Peruslaatikkooni ruskistan jauhelihan ja sipulit.
Riisitä en pidä missään yhteydessä enkä muodossa vaan käytän ohrasuurimoita.
Keitetyt suurimot (niukasti), suikaloidut kaalit sekä jauheliha sipulimössö voideltuun vuokaan.
Lihaliemi nesteeksi.
Mausteet tilanteen mukaan.
Peruspippurit ja yrttejä.
Tietysti siirappia.
Jos teen laatikon hapankaalista niin tavallisesti lisään porkkanaa ja upotan muutaman bratwurstin tai muun mausteisen makkaran sinne muhimaan.
Tähän ei mielestäni siirappi oikein sovi.
Molempien pintaan pekonisiivuja.- ............
vatsa enää kaaliruokia,niin hyviä kun onkin.
- ruokapalstat
ole erikseen?
- nyt vaan
mutta en jaksa ymmärtää näitä ruuanlaitto vouhotuksia täällä?????????????????
Jos jokainen tänne laittaisi kaurapuuro reseptinsä, johan olis ketjut täynnä pastaa? - Täti puskasta
silppuan ison kaalen ruskistan paistinpannussa, joka pannulliseen laitan rkl, siirappia, annan hiukan kiehua siirapissa, sekoitan koko ajan.
Jauhelihan ruskistan suolalla maustaen, otan pois lihasta syntyneen rasvan, ( laitan ruskistetun lihan kylmään veteen lävikössä).
Keitän riisiä 1,5 dl.
Sekoitan kaikki pataan, ja paistan uunissa. On meidän perheen mieleen.- Pirre*
tulee hyvää kallipataa..
- henrii
Pirre* kirjoitti:
tulee hyvää kallipataa..
siitä kalakukkoa;)))))
- ibiza*
Pirre* kirjoitti:
tulee hyvää kallipataa..
Myös kaalilaatikkoon... Wilhelmi tai Kabarossi mössöksi ja korvaamaan jauhelihan... Vot... Pitää vaan muistaa että tuota suolaa on jo tuossa mössössä!!!:)
- Pirre*
henrii kirjoitti:
siitä kalakukkoa;)))))
murjasit sitten vitsin..
:)) - SAS,
Pirre* kirjoitti:
tulee hyvää kallipataa..
Pidän kesäkeitosta muuten, mutta se kukkakaali ei ole minun makuuni. Ehdotin kerran, että se korvattaisiin makkaralla.
Näin tehtiin ja hyvää tuli. Onhan se makkarakin kesäruoka. - Pirre*
ibiza* kirjoitti:
Myös kaalilaatikkoon... Wilhelmi tai Kabarossi mössöksi ja korvaamaan jauhelihan... Vot... Pitää vaan muistaa että tuota suolaa on jo tuossa mössössä!!!:)
mieluinen kaalipata..ja voihan siihen laittaa desin kaalia ja paketin Kabanossia :)
- valmistan
sen tällä tavoin:
keitä vesi isossa kattilassa, johon laitetaan
kasvisliemi kuutioita vesimäärän mukaan.
Hakattu kaali siihen kiehumaan-ei suolaa, koska
liemessä on jo sitä tarpeeksi.
Keitä noin kolmevarttia.
Sillä aikaa ruskista jauheliha paistinpannulla-kokoajan haarukalla survoen, niin kauan kuin
kaikki vesi on haihtunut.
Laita kulhoon ja
mausta valkopippurilla,vähän suolaa ja oreganoa.
Ruskista 2-3 hakattua punasipulia ja lisää kulhoon.
Jos haluaa käyttää riisiä, niin suosittelen
raakariisiä ja silloin vain pari desiä(keittettynä).
Valuta kaalit keittovedestä kunnolla siivilässä.
Lisää kulhoon ja sekoita hyvin kaikki aineosat.
Kaada seos uunivuokaan ja lisää
kuohukermaa niin paljon, että peittää
25% seoksesta.
Ei mitään päälle !
(siis voita tai korppujauhoja).
Paista uunissa noin puolitoista/kaksi tuntia
180/200 asteessa.
Tarjoa survottujen puolukoiden kera.
Hyvää ruokahalua !
T: FauN - -nainen-
Kaalilaatikko:
Suikaloi kaali ja kuulota se erissä pannulla. Mausta hieman kuulotuksen yhteydessä
suolaa,
valkopippuria,
maustepippuria,
sokeria (tai vaalea siirappi)
voit myös käyttää soijakastiketta haluttaissa.
Kiehauta puuroriisi n. 2 dl
Sekoita sika-nauta jauheliha (800g),
2 dl kermaa,
2 munaa,
korppujauhoa,
maustepippuria,
valkopippuria,
paprikajauhe
suolaa
1 kuulotettu keltasipuli silppu keskenään.
Sekoita kaali, keitetyt riisit ja jauhelihaseos (raakana) keskenään. Voitele uunivuoka ja laita massa vuokiin 3/4 osa/vuoka. Että jää tilaa kiehua uunissa. Kaalista tulee ruokaan nestettä paiston aikana. Peitä kaalilaatikko siankylki viipaleilla (kastikeliha) kauttaaltaan, ennen paistoa ripaus suolaa päälle.
Paista uunissa 180-200 n. 1h 20 min. - alima
vastauksista.
Todella monta eri tapaa, joukosta puuttuu vielä muutama sellainen joista olen kuullut, mutten koskaan maistanut.
Aika jännä, että olen pekonin ja kerman ystävä kyllä lähes joka ruoassa, mutta kaalilaatikkoon en osaisi niitä sotkea.
Tuntuu jotenkin pyhäinhäväistykseltä miedontaa kaalin mahtavaa makua lisäämällä siihen kermaa, tai munamaitoa.
Savupekoni, taas peittäisi liikaa hienoja aromeja alleen.
Kuitenkin kunnioitan jokaisen makutottumuksia ja uskon, että se maistuu hyvälle, mihin on itse tottunut.
Hyviä herkutteluhetkiä kaaliruokienkin parissa vain kaikille.
Aivan sama miten valmistetaan, kunhan on hyvää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka1033121GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad?
GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad? Tänään jännittävä finaalilähetys431167- 831142
Tämä on kyllä heittämällä erikoisin ihmissuhde mitä on koskaan ollut
Hulluinta on se että ei edes ole varsinaista suhdetta minkäänlaista, mutta tuntuu kuin olisit elämässäni mukana koko aja521055Helikopteri pörrää ja POLIISIT on eristettynä pururadan vieressä!
Suojatehtävä pitää kiireisenä. Kulut ovat kovat!32997- 67868
Tunnustan
Vaikka peitän sen erittäin hyvin niin tunnustan että pidän sinusta erittäin paljon, mieheltä naiselle39852- 53847
- 44832
Autolla puuhun
Halapahallin kohilla auto puuhun, lujaa on tultu ja ei oo pysyny hallinnassa. Taisipa olla lundin pojan auto, eipä tainn24801