Santavuori - nimi kadonnut?

Yksi monista

Onko totta, että Risto Santavuori on ottanut nimensä poies SHy:n terapeuttiluettelosta? Kyllä miehen pitää nyt kantaa vastuunsa porukkaa kohtaan, jota on vetänyt mukaan yhteisön johtoon, yritykseen ja rupeamaan ammatinharjoittajiksi, ja olla edes itse mukana listoilla!!! Minusta ei ole reilua kaikkia Risto Santavuoren hyväuskoisia oppilaita kohtaan, jotka ehkä uskoo vielä hänen opetuksiin, jos kaveri ei ilkiä esiintyä rekisterissä Suggestoterapeutti SHy:nä!

Minusta Risto Santavuoren ja monen muun "tajunnantaitajan" esittelyt kouluttajakalenterissa on yliampuvia. itsekehua. Sain onneksi oman nimeni poies SHy:n listoilta viimme keväänä, mutta minusta Ristolla olisi silti moraalinen velvollisuus KAIKKIA MEITÄ KRITIKOITUJA MAALLIKKOJA KOHTAAN seistä oman oppinsa ja tajuntojen ohjauksensa edustajana. AVOIMESTI. Myös selvittää kaikki omat työ- ja tutkimustaustat ja tajunnantaidon opin todelliset tarkoitusperät rehellisesti.

10

2759

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tajunta laajenee...

      Nimiä katoaa, mutta uusia ilmestyy. Eräitä kokemuksia SHY-koulutuksesta 2000-luvun alusta:

      "Olen käynyt minäkin erään hypnoosijärjestön koulutuksen. Sanat eivät oikein riitä kuvaamaan... Yritän lyhykäisesti: ryhmätranssissa lilluttiin, elämyksellistä oli. Mutta sanaakaan ei puhuttu juridisista vastuista. Suhtautuminen terveydenhuoltoon ja erityisesti lääkäreihin oli omituinen, kilpaileva. Tieteelliseen tutkimukseen suhtauduttiin vähätellen.

      Kouluttajat olivat mitä nyt olivat: keneltäkään en ole löytänyt hypnoositerapioita käsitteleviä artikkeleita tieteellisistä julkaisuista. Myöskään kirjoituksia ammattijulkaisuista ei löydy. Kouluttajista monilla ei ollut minkäänlaista oikeaa ammattitutkintoa. En kehtaa nyt käydä arvioimaan SHY-kouluttajia.

      Kari Hakola oli saattohoidon kouluttaja. Jätetään arvioimatta, mutta valtava shokki on ollut, kun nyt on paljastunut, minkälaista hoitotoimintaa hän tuomionsa perusteella on harjoittanut.

      Koulutusaineisto koostui jonkinlaisesta metafyysis-loitsunomaisesta proosasta, johon oli ripoteltu joukkoon oikeanoloisia termejä lukion psykologiasta ja hypnoterapioista. Minulle jäi kuitenkin epäselväksi, mikä on "suggestoterapian" suhde varsinaisiin hypnopsykoterapioihin. Usein puhuttiin oppimisesta ja valmennuksesta, mutta meidän opiskelijoidemme pakollisiin hoitotöihin ei kunnolla puututtu ongelmatapauksissa ja oli epäselvää, kenen vastuulla niitä tehtiin.

      Koulutus ei ollut 2 vuoden täysiaikaista opiskelua, vaan vajaiden viikonloppuja elämyksellisiä tapaamisia. Tenttejä ei ollut. Lopputöitä ei tarkastettu. Jokainen sai hienon diplomin.

      Yhteen jos toiseen asiaan liittyi kummallisia new age-versoja, heinänheilutuksia, höyhennyksiä ja sielujen vaelteluja. Kalevala-loitsut ja suurenmoisuuksia lupailevat mielikuvavalmennukset olivat kovasti esillä.

      Meistä opiskelijoista useimmilla ei ollut sosiaali- ja terveydenhuollon koulutusta. Jonkinlaiseen hurmoksiin siinä ajauduimme.

      Arveluttavinta oli se, että meitä suoranaisesti kehotettiin hoitamaan ja tekemään yhtä jos toista. "Rohkeasti kokeilemaan", oli motto.

      Koulutuksessa vallitsi myös vieras yhteisöllisyyden korostus. "Meidän yhteisömme!" Opiskelijoita sidottiin kovasti järjestöön. Ruusuisia kuvia oman osaamisen tuotteistamisesta ja toimimisesta "suggestoterapeutti SHY"-yrittäjänä maalailtiin. Arjen realiteeteista ja hoitovastuista vaiettiin.

      Hypnoosihoitoihin liittyvät mahdolliset kontraindikaatiot ja komplikaatiot ohitettiin. Myös fyysiset ongelmat sivuutettiin mielenterveyspulmien taustalla. Hoitotyöhön suhtauduttiin grandioottisia käsityksiä vahvistamalla. Tyyliin: "Suggestio on kaikki!" "Kaikki on mahdollista." "On vain uskomuksia ja uskomukset voidaan muuttaa." "Ajatuksen voima". "Ajattele positiivisesti"...

      Kritiikki koulutusta kohtaan ei mennyt perille, vaan yhdistyksen johto käänsi kaiken aina omalta kannaltaan parhain päin - tuon mystisen yhteisöllisyyden nimissä.

      Nyt kun koulutustranssi on alkanut haihtua, alan olla huolissani siitä, mihin meitä hyväuskoisia keski-iän kriisissä olevia ihmisiä oikein on johdateltu. Vähitellen alkaa valjeta, mitä kaikkea maallikkohypnoosin positiivisen hymynaamion alle myös voi kätkeytyä."

    • nimeä

      ei löytynyt Risto Santavuoren nimeä, ei.

      ei vahvista ulkopuolisten uskoa tajunnantaitoon.

      miksi ammattiterapeuttien ja ammattimaisten hypnoosivalmentajien kouluttaja ei itse pidä nimeään samoilla listoilla?

      • kouluttajana?

        Jatkaako vielä kouluttajana, jos ei enää ole mukana terapiatöissä?

        Eiköhän olisi paras jos SHY nyt vetäisi Riston pois kouluttajantehtävistä ja loitsuopetuskirjat myynnistä! Edes siksi että ehtii pöly laskeutua ja kohu laantua.


    • muhii

      jotain on nyt täytyy tekeillä? toivottavasti taas kerran ei salailla asioita, ratkaisuja ja kannanottoja tai tutkimustuloksia rivijäseniltä ja ryhmäprosessissa lilluvilta opiskelijoilta!!! mitähän kulisseissa muhii jos tajunnanmestari vetää NOIN matalaa profiilia.

      "hyödyllisten idioottien" hyödyntäminen järjestöpolitiikassa ja bisneksessä - EI OLE OIKEIN!!!!

      • Järki käteen

        Kerta ei kehtaa itsekään esiintyä Suggestoterapeutti SHY:nä tajunnan kulttuurin puolesta, niin eroaisi myös reilusti kouluttajan töistäkin.

        Kirjojen myyntiä ei tarvita yhdistyksen toimintana, ei ainakaan kaikkia "maallikkoja" irvailtaviksi saattavien tajunnankirjojen myyntiä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      143
      10396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      55
      2973
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2809
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1689
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1606
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. 82
      1368
    Aihe