Harvia Moderna pätkii

sihinä

Meillä on ilmennyt Harvian Modernassa, joka on otettu käyttöön vuonna 2005 seuraavanlainen ongelma.

Kiuas sammuu itsestään pahimmillaan neljä kertaa ennen kuin sauna on lämmin. Kun virran laittaa uudestaan päälle lämmitys jatkuu normaalisti. Tehdasasetuksiin en ole koskenut.

Onkohan kellään ollut vastaavanlaisia ongelmia ja mistäköhän vika johtuu. Ohjausyksikkö on kiinni kiukaassa.

16

12349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ensinnä

      tarkastaa ne tehdasasetukset (max päälläoloaika ja lämpötilan hienosäätö) ja tarkasta myös omat asetukset. Jos kaikki asetukset ok, niin eiköhän vika löydy elektroniikan puolelta, saattaa olla myös löysää liitosta, anturi väsähtänyt tms...

      Korjaajaa paikalle tai harviaan yhteyttä.

    • Harvinaisen moderni

      Minulla on vajaan vuoden vanha kiuas. Viime aikoina se on ruvennut sammuilemaan lämmityksen loppuvaiheissa, kun lämpötila on yli 60 astetta. Joka kerta se ei tee sitä, vaan aina silloin tällöin.

      Onko termostaatissa jokin resetointipainike.

      • sihinä

        Joo, sama juttu mulla, että n. 60 astetta ja sammuu. Koetetaan selvitellä ja jos löydät ratkaisun laita ihmeessä tänne tietoa.

        Soittelin itse Harviaan ja sanoivat, että ohjausyksikkö pitäisi ostaa uusi.


    • Joulu ilman saunaa?

      Meilläkin sammuilee vajaa neljä vuotta vanha moderna. Käytin sulakeet pois päältä, pätkiminen loppui muutamaksi kuukaudeksi. Nyt on taas sammunut pari kertaa.
      Viime lämmityskerralla kiuas teki sitten viimeisen temppunsa, keskimmäinen vastus suli poikki ja oli aika ikävä yllätys kun oli sauna ja pesuhuone täynnä savua kun piti mennä kylpemään.
      Eli taitaa toi modernan ohjausyksikkö sekoilla aika pahasti.

    • tappar

      Ostin 2005 Harvia Moderna 8 kW kiukaan. 11 kk vanhana meni näyttöpaneeli pimeäksi, tämä meni takuuseen. 2 vuoden iässä paneeli uudestaan pimeäksi. Takuu ei enää voimassa, joten omasta kukkarosta maksettiin. Nyt kiuas pimeni kokonaan, ilmeisesti vastukset rikki. Otin yhteyttä tehtaaseen, josta tarjottiin tilalle vastaavaa peltilaatikkoa, Harvia Soundia. Täyteen rahaan tosin. Siihen miten yhdessä kiukaassa voi olla noin paljon vikoja ei kukaan vastannut tehtaan puolesta mitään. Kivien ladonnan tarkistutin ekalla kerralla vielä takuukorjaajalla, sen jälkeen kivet vaihdettu vielä kaksi kertaa. Käyttökertoja kiukaalla alle 200.

      Lopputuloksena ei enää ikinä mitään Harvian tuotetta. Nyt saunassa Helo ja löylykin on ihan eri luokkaa kuin tuossa peltilaatikossa!!!!!!!! En suosittele kenellekään!

      • s

        Harmillista toi sammuilu, koska muuten kiuas on ollut oikein hyvä. Tiedoksi muillekin, että ongelma lienee siis aika yleinen.


    • einopesonen

      Minulla on 2006 ostettu Harvia Moderna. Alta takuuajan se alkoi sammuilemaan kesken lämmityksen. Tätä tapahtui kuitenkin niin harvoin etten korjauttanut silloin. Nyt viimeisen vuoden aikana homma meni todella pahaksi. Viime aikoina ei sauna lämminnyt ilman useampaa starttia. Pahin oli kun näyttö meni himmeäksi numero 8 näytöksi ja alkoi väristä. Sulakkeiden irroitus ja päällepano auttoi. Soitin Harvialle ja ehdottivat termostaatin ja ohjausyksikön johtoliitosten tarkistusta. Remonttimies tuli ja todettiin kiukaan päässä olevat liitokset aivan surkeiksi, pienikin tärähdys saattoi katkaista kosketuksen. Kaikki kiinnitykset korjattiin ja nyt on pari viikkoa saunottu joka toinen päivä ilman mitään ongelmia. Eli meillä auttoi tämä.
      Uutena menetin uskoni kiukaaseen ja Harviaan kun pari kertaa vuodessa saunan täytti valtava jonkinlainen rikin ja petroolin haju kesken lämmityksen. Harvia suositteli kivien vaihtoa kertoen kivissä joskus esiintyvän liikaa rikkiä. Kolme kertaa vaihdoin 'Harvia'-kiviin ja oire hävisi kunnes taas uusiutui. Sitten etsin toisentyyppiset kivet eli ei 'Harvia'-mallia (eikä myöskään keraamiset) ja jo vain on oltu ilman tuoksuja jo varmaan pari vuotta. Eli kivissä lienee ollut ongelma. Mikä sen sitten aiheutti. Tutkin niitä kiviä ongelman jälkeen ja huomasin muutaman kiven ikäänkuin palaneen joltain pinnalta. Maallikkona mietin mikä ero on Modernassa ja perinteisessä kiukaassa. Perinteinen kiuas käsittääkseni sammuttaa vatukset aina joksikin aikaa kokonaan, toki niihin jää lämpöä. Jos oikein ymmärrän Moderna pitää koko ajan jonkin laista lämmitystasoa päällä vastuksissa. Siitä tulisi mieleeni etteivät kivet ehkä kestäneet sitä, siis ne alkuperäiset suositellut. Valmistajalta löytyy tähän tietysti virallinen teoria, mutta pohtiminen on aina luvallista.

    • Harviialainen

      2003 hankittu 6kv moderna. Näyttöpaneeli suli kiukaan kupeesta ja takuuna seinälle paneeli. Joku vuosi sitten vaihdoin yhden vastuksen ja nyt kaikki kolme vastusta. Hyvin on pelannut muutoin. Vastukset helppo vaihtaa ja ei ole tuhottoman kalliita.

      • Sähkömies1963

        Noin 10-vuotta ollut käytössä Harvia Moderna V80E, noin vuosi sitten alkoi pätkimään eli sammui kesken lämmityksen tai saunomisen ja piti aina käynnistää uudelleen. Vika löytyi kytkimestä, joka on kiukaan alaosassa, otin kytkimen pois käytöstä, sen jälkeen on toiminut. Kytkimeen menee ilmeisesti kosteutta ja hapettuu ja alkaa pätkimään.


    • vaihdettavako

      Täälläkin moderna temppuilee eikä lähde lämpiämään. Pieni naksahdus kuuluu mutta mitään ei tapahdu. Kaikenlaista on kokeiltu mutta ei vaan toimi.

      • jukkajouko

        Moderna V80E kesti meillä 8 vuotta kevyehkössä käytössä. Sammuili ensin satunnaisesti, sitten keskimmäinen vastus hajosi, lopuksi alkoi lyömään pientä valokaarta kiukaan alta, ilmeisesti tehoyksiköstä. En voi suositella kenellekkään.


      • Ihmettelijä48

        Meillä samanlainen tilanne: kiukaasta kuuluu ainoastaan hiljainen napsahdus aiemman ”rämäyksen” sijaan, kun kiukaan laittaa päälle. Onko jokin rele rikki?


      • Ihmettelijä48
        Ihmettelijä48 kirjoitti:

        Meillä samanlainen tilanne: kiukaasta kuuluu ainoastaan hiljainen napsahdus aiemman ”rämäyksen” sijaan, kun kiukaan laittaa päälle. Onko jokin rele rikki?

        Vika selvisi: Kontaktori ei saanut ohjausvirtaa, joten vian oletettiin olevan piirikortissa. Piirikorttia ei saa erillisenä varaosana, vaan piti hankkia uusi sähköyksikkö hintaan 165 euroa. Näin toimien kiuas tuli kuntoon.


    • Suomenlippu

      Harviat tehdään Kiinassa

    • Hyväkiuas

      Meillä 2002 ostettu moderna.samat pätkimiset alko n.2006.irrotin ohjausyksikön joka oli kiukaan edessä.takapuolella luki tussilla kirjotettuna: Rikki ja jonkun etunimi.soitin harvialle ja pyysivät lähettämään sen heille..parin viikon kuluttua sain uuden ohjausyksikön ja peitelevyn kiukaaseen.Siitä asti on pelittänyt hyvin ja saunomisia 3-5 krt viikossa.

    • Anonyymi

      Löysin itseni täältä kun huomannut nyt kolme kertaa saunaan mennessä että sehän ei ole lämmennytkään. Kiukaana Harvia cilindro johon vaihdettiin ohjauskortti ekan kerran ennen ensimmäisiä löylyjäkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 118
      2444
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2257
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2011
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1442
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe