Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

borrelioosi?

Nimetön

tietäisikö joku noista borrelioosi testeistä? mulla on ollu 2v tosi epämääräisiä oireita ja nyt neurologi epäili borrelioosia... mutta testit oli eri mieltä, vasta-aineet oli normaalin ylärajilla ja IgM oli lievästi koholla... Kun tätä alettiin epäillä niin kävin tutustumassa tautiin tuol ry.n sivuil ja siel ainakin ollaan sitä mieltä että testit ei aina näytä kaikkea ja että jos oireet löytyy ja tuo IgM kohol niin voi hyvinkin olla... no joka tapaukses olen nyt vähä pihalla koko asiassa ja en tiä mitä pitäs seuraavaksi tehdä. Oireita on vaikka ja mitä, helpompi on luetella mihin ei satu :( ja pikku hiljaa nää on täs tullu ja muuttunu ja lisääntyny. En tod jaksaisi tätä enää kovin pitkään ja varsinki tuo epätietoisuus on se joka piinaa sen lisäks että vointikin alkaa olla jo aika äärirajoilla. NOIta oireita joku ehkä kysyy... niin kylki kivulla alko si oli jotain maha oireita. sit alko tulla kipua nivuseen ja jalkaan, viime kesänä iski kuume ja jalat,ala selkä ja toi kylki ihan tulessa. mitään ei ylläri löytyny vikaa. sen jälkeen on ollu jalois lihas hermo ja nivelkipuja, seläs o kipuja, seuraavaks siiry käsiin si tuli niskan vuoro... nyt viimesin o noin 2kk sitte alkanu pään särky eka pikku hiljaa sillo tällö nyt joka päivä pään jomotus ja paha olo. siin sivus korva särkee välil kuulee huonommin, toinen korva soi hetkittäin, leuat särkeny muutaman kerran muutaman päivän seteissä... oireet vaihtelee ja vähä muuttuu mut joka päivä on kuitenkin. si on tärinää, välillä ihan näkyvää välil sen tuntee vaan ite. jotain nykimistä joka puolella lihaksia kyljes käsis jalois... istuu paikallaan nii alkaa tuntuu pitkin poikin, mun pikkurilli elää ihan omaa elämää heiluu välil ihan holtittomasti... pahimmillaan on ollu kaikki sormet ja rannekkin.. niska on tehnyt samat keppset muutaman kerran.... eli näitä löytyy vaik ja mitä... tää oli vaan pika katsaus jokapäiväseen elämään:/ suurin osa noista oireuista häiritsee päivittäin. Että apuja ja neuvoja todella odotetaan ja tarvitaan...

11

2052

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • likvor-näyte??

      ..itse olen sairastanut 6 v Lymen tautia

      • eepio

        eipä oo otettu, pitäs kai pyytää. kuinka inha toimenpide se on, kuulostaa ainakin siltä. mitä oireita sul on?


    • oireitajokapaikassa

      Hei! Olen itsekin tutustunut borrelioosi-aiheiseen perinpohjin netin kautta, kun olen ryhtynyt epäilemään samaa. Ongelmana siis ilmeisesti just toi taudin kiinni saaminen testien kautta. Mullakin vasta-aineet normaalin rajoissa. Odottelen muita tutkimuksia. Olen miettinyt samaa, että miten se borrelioosi sitten oikein todetaan ja mistä löytyisi lääkäri, joka tietäisi aiheesta jotain?
      Huomasin, että mehiläisestä näyttäisi löytyvän lääkäreitä, jotka ilmoittavat spesialiteetikseen "borrelioosi", mutta kyllä kai taudista pitäisi julkisellakin puolella jotain tietää...?
      Mulla myös oireet omituisia ja ympäri kehoa.
      Sun oireet kuulostaa sen verran haittaavilta, että löytyisiköhän vaikka sieltä Lymentauti-yhdistyksestä joku, joka osaisi neuvoa sut oikeaan osoitteeseen..? (tämä on siis vain ajatus, en tiedä miten yhdistys toimii). Tai ehkä täältä Suomi24:stä löytyy ihmisiä, jotka tietää?

      • eepio

        mehiläisessä tätä epäiltiinkin, huomen aattelin reippaana mennä kyseleen tuolta arvauskeskuksesta olisko siel joku joka mahd osais auttaa täs asiassa. ahistaa jo valmiiks ko ei oo oikein saanu ko tyhjää käteen noilta lääkäreiltä... mut pitää koittaa... kylhän nää oireet joo häiritsee joka päivä jotenkin, välil on kaikin puolin pois pelistä mut onneks toisinaan on helpompiakin päiviä... oireet tulee ja menee alkaakseen taas uudestaan, mu joka päivä on jotain.


    • qqqqqqqqq

      Minulla on ollut vaikka minkälaista ongelmaa,
      numerot ja kirjaimet sekoavat, välillä en tunne
      kelloa tai änkytän jne on tehty kuvauksia
      päästä varpaisiin ja liuta lab.tutkimusia, siis
      joka ainoa madollinen tutkimus, niihin meni yli
      puoli vuotta. Ja vielä neuropsykologiset testit.
      Mitään ei löytynyt, epäily on että kaikki johtuu
      valtavasta työstresisistä. Nyt ole jo eläkkeellä
      ja seuranta puolivuosittain, olo on ok, mitä nyt kirjaimet vähän sekoilevat, tsemppiä teille!

      • ja sen aineenvaihduntatuott...

        niillä on joidenkin kohdalla tällaisiakin vaikutuksia.


    • tällänen juttu

      Mulla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta 2003 kamalan ripulin yhteydessä, laihduin kilotolkulla, sain lääkityksen ja oli seesteistä tervettä vaihetta 2005 kesään asti, jolloin alko kamalat nivel kivut, tunnottomuus jaloissa,lihaskivut ja muutenkin pyörytti oksennutti jne, hoidettiin kilpirauhasen vajaatoimintana ja olo tasaantu ja ajoittain pientä vaihtelevaa nivelkipua siellä sun täällä pienissä niveleissä ja isoissa.
      Tänä kesänä romahdus tuli suurempana, lihaskivut, nivelkivut, tunnotomuus kurkussa. Terveyskeskus otti kokeita paljon ja siirsi neuron hoitoon tietämättömyydestä, päänkuvissa ei mitään, mutta nyt neuro soitti että borreoloosi testit olivat positiivisia hieman eli sielä hälyarvojen alapuolella, mutta tarkastavat uudelleen veren.
      Siis nää tetejen luottetavuus epäilyttää ja tietoa on tosi vähän, eli saattaako tulla vääriä positiivisia tuloksia?
      Oireisotni voisi sopia borreoloosi epäilyyn, mutta en ymmärrä mistä ssen olisin saanut ja milloin. Käsittääkseni jos punkki olisi jopuurut tuolloin oireitten alkaessa eli 2003, eikö nuo vasta-aineet olisi ollut jo korkeammalla positiivisena?

      • eepio

        Mä en tästä niin hirveästi viel tiedä. Mutta Olen ymmärtänyt että tautia on aika vaikea pyydystää testeillä ja ne josatin syystä epä luotettavia, mutta en usko että positiivista tulosta syytä epäillä vaan lähinnä kyse näistä negtiivisista tai raja tuloksista kun tautia ei saada kiinni.Tuol yhdistyksen sivuillla on ihan kivasti tietoa vaik ei liittyiskään ja mitä noihin testeihin tulee niin huslabin sivuilla on myös mainittu että negatiivinen tulos ei sulje pois taudin mahdollisuutta. Itekkään en oo varsinaisesti punkkia itsessäni nähnyt, mut on mul ollu vaik kuin punotuksia ja kutituksia pitkin ikääni ku jonkin verran allerginen olen niin en ole edes oikein osannut kiinnittää asiaan mitään huomiota. mutta aina sitä kun ei edes huomaa tai tule iho muutoksia tms... joten sitenkin ilmeisesti aika hankala sanoa...kaiketi hirveen hankala homma:( Ite en oo viel saanu tolkkua, nyt on taas aika 25 p. ja toivon että saisin jotain apuja jotenki edes. mä kun jauhan täs ees taas:( ja noi oireet niin joka päivä mul jotain mut mullakin aaltoilee aika paljon, tosin paljon lyhyemmäl välil... saattaa olla kk pari et oon tosi kipee joka mahdollisesta paikasta plus pientä lämpöilyy ja sit se taas helppttaa hetkes, nyt on taas onneks ollu puoltoista viikkoo kohtalaisen helppoa!!! kaikki ilo irti siitä!!! tietää kuitenki et ei tää ilo kauaa kestä:(


    • -Mar22

      Mulla on ollut aivan samalaisia oireita. Ensin kaikki alkoi talvikeväällä 08 ollessani ulkomailla ku näkö sumentu, etäisyyksien hahmottaminen jotenkin katosi, vasemmasta korvasta heikkeni kuulo huomattavasti, kului 1,5kk ja alkoi todellakovat alaselkä-/vatsakivut jonka jälkeen helpotti kunnes alkoi pirunmoiset puutumiset, hengitysvaikeudet jne. Tulin suomeen ja kärsin todella kovista nivelkivuista ja väsymyksestä. Kävin spesialisteilla, trooppisten tautien erikoislääkäreillä (touko08) jotka selitti kaiken johtuvan balstocystis hominiksesta, parasiitista joka tuolloin kolonisoi paksusuoltani, kiitos matkailun. Sekin häipyi itsestään pois ja oireet jatkuivat. Myöhemmin hakiessani taas selitystä lääkäreiltä terveyskeskuslääkäri sanoi mun olevan masentunut ja määräs cipralexia. Syksyllä alkoi pahoinvointi (oireet vaan jatkuu ja jatkuu...) ja vasemmanpuoleinen päänkipu, kun rautalankaa olis vedetty päässä ja aloin nähdä kaksoikuvia. Hakuduin uudestaan tammikuussa 09 terveyskeskuslääkärille joka tajusi ottaa nuo borrelioositestit. Veren borrelia vasta-aineet oli koholla. Tammi-helmikuussa siis tuo maailman paskiaisin pöpö löytyi, olin onnekas, mutta vieläkin odotan hoitoja.. Ja vieläkin ne tahtoo ottaa selkäydinnäytteen, mugneettikuvien, kymmenien ja kymmenien verinäytteiden jälkeen lisää testejä. Jotenkin tunne ettei ne usko. Hoidon hakeminen on ollu uuvuttavaa ja jatkuva itselle ja muille todistelu ettei kaikki oo kunnossa. Sinänsä en voi mitenkään antaa uutta tietoa sulle.. mutta kuitenkin ajattelin kertoa mitä mulle on käyny ja toivotan rutkasti voimia ja sitkeyttä että se paskiainen jotenki saatasiin susta esiin ja saisit oikeanlaista hoitoa. Aurinkoa!

      • asdfasdfasdf

        Olen lueskellut paljon tuosta borrelioosista, koska itsekkin olen lähes varma, että minulla se on, vielä kun sen saisi testeissä näkymään. Noh, selkäydinnestekokeen tuloksia odotellaan... Useat asiaan perehtyneet ammattilaiset sanoo tuosta borrelioosista, että diagnoosin pitäisi perustua pääosin oirekuvaan, eikä niinkään noihin testeihin, kun ne ovat niin epäluotettavia. Miksiköhän tätä ei sitten Suomessa sovelleta, vaan tuijotetaan vaan niitä testituloksia? Jos on oirekuva, joka voisi täsmätä borrelioosiin, eikö voisi antaa automaattisesti aluksi jonkun lyhyemmän antibioottikuurin, jolloin näkisi onko mitään vaikutusta. Eihän ne antibiootit kaikkia kokonaan paranna, mutta useimmille ne kuitenkin tuo kai ainakin edes joksikin aikaa helpotusta. Kyllähän tämä varmaan selventäisi tilannetta siitä onko borrelioosi vai ei.


    • saksa

      Hae hoito Saksasta esim bca clinc
      Suomesta saat paljon tutkimuksia joiden.tarkoitus on todistaa ettei sinulla ole ko. Tautia. Tod. Näk saat masennusdiagnoosin. Mutta se ei ole mikään ihme, koska masennut saamastasi kohtelusta terveydenhuollon ammattilaisten toimesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2384
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      60
      2114
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      100
      1951
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1682
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1602
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1400
    Aihe