Väsynyt eikä ruoka maistu

...

7-vuotias Leevini on nyt pari päivää lähinnä vaan nukkunut, ei ole juuri syönyt eikä juonut. Käytiin ulkona, mutta ei ollut niin innoissaan kuin yleensä. Voiko olla jotain vakavaakin vai kenties masennusta? Pakko lääkäriin viedä jos ei ala syömään ja juomaan, muutaman lihapalan vaan tänäänkin syöny..

23

30917

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Xiscus

      Todella vastuuntuntoista ja rakastavaa viedä kissansa eläinlääkärille, kun vähäkin epäilee ettei kaikki ole kunnossa. Täällä kun niin monet kyselee tyyliin että "mitä tekisin kun kissalta puuttuu puoli päätä" ilman että vaivautuisivat edes ottamaan puhelinyhteyden lääkäriin! Ihanaa, että kaikki ei kysele ja vingu vain keskustelupalstoilla, vaan todella toimivat kun epäilevät että eläimellä on jotain vialla. Toivotaan ettei Leevillä olisi mitään vakavaa, vaan vaivansa olisi hoidettavissa :)

      • sidos

        oletko huomannut että onko vaivaa ollut wc käynneillä.onkokissalla tuleet vilkkuluomet esiin tai kuumeisen oloinen?
        mullakin oli kissa kipeenä ja oli monta päivää syömmättä. lääkäri määräs hieman paraviini oljyä kun luultiin ummetusta.ja piti vähän lämmiitää lempi ruokaa sillä houkutella syömääm. tepsi taas kissa on kunnossa.
        terv.neljän kissan omistaja


    • Janhenia

      Omat kissat lakkasivat pari viikkoa sitten syömästä ja oltiin väsyneitä ja pari oksennusta tuli mutta muuten samat oireet. Syömään eivät suostuneet vaikka mitä tarjosi. Kuumetta ei ollut eikä ummetusta. Eläinlääkäriin yhteys ja antibiootti kuurille määrättiin. Pari tuntia meni ensimmäisen antibiootin otosta, kun rupesi ruoka maistumaan :) Toivon mukaan teilläkin päästää yhtä helpolla.

    • useissa sairauksissa

      Hei!

      Kissan syömättömyys ja varsinkin juomattomuus kuivattavat kissan aika nopeasti. Kissanhan pitäisi juoda nesteitä päivässä 1dl/painokilo. (eli esim. 5kg kissa tarvitsee n.5dl vettä päivässä)

      Kolmisen viikkoa sitten minun Rakas 8-vuotias kissa lopetti syömästä lähes kokonaan, vettä joi harvoin itse, yleisimmin vain silloin kun kuppi laitettiin nenun alle.
      Oli väsynyt, poissa oleva ja pian alkoi ripuloimaan ja oksentamaan..

      Eläinlääkäri sanoi että moni sairaus aiheuttaa kyseisiä oireita.. Siksikin kannattaa aina suhtautua vakavasti kissan syömättömyyteen ja juomattomuuteen..

      Suureksi suruksi kokeiden jälkeen nimittäin selvisi että syynä oli joko joku vakava tulehdus sisäelimissä tai kasvain/kasvaimia pernassa/suolistossa...Kisulle olisi voitu tehdä tutkimusleikkaus jossa tarkka diagnoosi olisi selvinnyt. Ennuste paranemiseen oli joka tapauksessa huono ja kisuni ei olisi välttämättä selvinnyt edes leikkauksen vaatimasta nukutuksesta heikon kuntonsa vuoksi..
      Niinpä jouduin sanomaan Rakkaalle ystävälleni hyvästit.. :`(

      Jos kissan sairauden syy ei selviä, suosittelen kyllä kokeita jotka meidän tapauksessa tehtiin, eli:

      * verikokeet,joista tutkia ainakin
      - DIF (punasolujen erottelu)
      - Certohematokriitti (en ole varma onko täysin oikeinkirj. juuri tämä mutta lääkäri tietää kyllä..)
      - Maksa -ja munuaisarvot, ovatko normaalit


      Toivon pikaista paranemista Leevi -kisullesi, toivottavasti kyseessä on vain tavallinen flunssa tmv. :}

      • ...

        Unohtui vielä tämä:

        Aikaisemmassa viestissäni mainittujen tutkimusten jälkeen (jos sairaus ei niillä selvinnyt) on hyvä tehdä kisulle rauhoitus/nukutus jatkotutkimuksia varten.
        Sen jälkeen otetaan röntgenkuvat alueesta jossa sairautta epäillään. (Alue -tarkennus kun saadaan tietoon aikaisemmassa viestissäni mainitsemieni kokeiden jälkeen.)

        Rauhoitettuna on helpompi tutkia kunnolla myös suu ja nielu mahdollisten tulehdusten ja siellä esiintyvien kasvainten poissulkemiseksi.

        Päältä tunnustelemalla kun ei välttämättä aina kovin pitkälle päästä. Meilläkään ei kisu juurikaan aristellut kipeää aluetta eikä siinä päällepäin näkynyt eikä tuntunut mitään.. Kasvaimet voivat olla niin pieniä ja levinneitä tms...

        Näillä tutkimuksilla selvittiin myös turhalta antibiootti -kuurin pakkosyöttämiseltä, kun selvisi sairauden syy. (Kissani kun ei syönyt mitään lääkkeitä ruuista tms)
        Olisihan se nimittäin ollut ikävä syöttää kissalle turhaan pillereitä viimeisen elinviikon ajan kun reppanan olo on ihan muista syistä huono.. Kärsimys olisi vain pitkittynyt.. :(


    • vähemmän vakavaa.

      Syömättömyys ja juomattomuus on oire aina jostain. Kissat on erittäin kipuherkkiä, pienikin kipu tekee kissasta alakuloisen, eikä ruoka maistu. Kissahan ei saisi paastota vuorokautta pidempään, vaan se kannattaa viedä eläinlääkärin tutkittavaksi heti kun tuntuu siltä, että se ei juo mitään, eikä syö. Nestehukka heikentää kissan nopeasti ja se heikko olo johtaa kierteeseen, että kissa ei enää jaksakkaan juoda mitään, vaikka jano olisi. Kuvailemasi oireet sopivat moniin eri sairauksiin, tulehduksiin, kiputiloihin, jopa loistartuntaan. Yhdellä kissalla oli samanlaisia oireita kuin sinun kissallasi, sitä tutkittiin ja hutkittiin ja yritettiin parantaa antibiooteilla, mutta kissan kunto vain heikkeni, kun ei juonut, eikä syönyt, se kökötti vain apaattisena paikallaan. Sitten selvisikin mistä kaikki johtuu, kun kissaa alettiin kuvata, etutassusta löytyi pieni murtuma. Kipeä tassu oli kaiken ruokahaluttomuuden, juomattomuuden ja kunnon heikkenemisen takana.

    • Auta minua :(

      Moi, mun kissa Kipi joka on noin 1-2 vuotias , Se synnytti eilen kolme pentua joista yksi kuoli ja nyt sen jälkeen se ei ole syönyt eikä juonut ja se ei käy juurikaan wc:ssä se yrittää kyllä tehdä kakkaa/pissiä mutta se ei jostain syystä tule, voitteko auttaa mua myös? Oikeesti mua pelottaa että Kipi kuolee ja pennut jää ilman äitiä ja nekin kuolee :( Auttakaa oikeesti :(

      • Anonyymi

        Keskustelupalstalla kukaan ei voi sua auttaa, muuten kuin patistamalla eläinlääkäriin. Vaikka viestistä lähes tarkkaan 9 vuotta, silti.


      • Anonyymi

        Päivystykseen, kiire! Jos noin. Vanha ketju, vanha komme ntti mutta tuommoisessa ei kysellä keskustelupalstoilta kaukoparannusta. Kissa ei sillä selviä. Ja elävät pennut jäävät ilman emoa.


    • gjul

      Heti kissan kanssa eläinlääkäriin. Sillä on voinut jäädä jotain vatsaan joka ei synnytyksessä olekkaan tullut pois. Kuten vaikkapa kuollut pentu tai kohtua.

    • AUTTAKAA

      Moi mun 10v kissa ei syö eikä juo myöskään. Ollaan käyty eläinlääkärissä ja häneltä otettiin verinäyte,röntgen ja muuta (en tiedä kaikkia koska äitini vei hänet) mutta eläinlääkärit ei voi selvittää mitä hänellä on. He antoivat antiobiootteja annettiin niitä viikon verran mutta ei auttanut. Kissa ei ole syönyt viikkoon ja vettä pitää antaa ruiskun kautta mutta puolet siitä hän kuitenkin sylkee pois. En tiedä mitä tehdä pelkään että hän kuolee kun kummiskin on sen verran vanha kissa. Jos joku tietää mitään mitä voi tehdä nii kertokaa. Eläinlääkäriin on mennyt nyt 600e ja enään rahaa ei ole.

    • rasvamaksaaaaa

      Kissaa tulee pakkosyöttää, jo vuorokauden paasto on kissalle vaarallinen ja voi pysyvästi vahingoittaa maksaa. Pelkkä neste ei riitä.

      • Anonyymi

        Jossain vaiheessa se pakkosyöttö on kärsimyksen pitkittämistä. Lopetus jos ei selvästi ole toivoa.


    • koljanderus

      Meidän Kolli ei ole syönyt eikä juonut kolmeen päivään. Kuola vain valuu ja se on täysin apaattinen. Sillä kylläkin on ikää jo 20v. Soitin eläinlääkärille ja vastaus oli ilman mitään miettimistä, että se täytyy lopettaa. Me, jotka rakastamme lemmikkiämme, meidän täytyy tehdä se päätös vaikka kuinka vaikeaa se olisikin. Emme voi antaa eläimen kärsiä itsekkäistä syistä. Naapurillani oli koira, jota sen piti hilata perässään, kun oli vanha ja lihava. Olen sitä mieltä, että asiaan pitää puuttua, jos näkee kaltoin kohdellun eläimen.

    • Kisuliiiiii

      Meilläkin on 20 vuotias kissa kun tulimme 4 päivän lomalta pois niin nyt se on vaan nukkunut käynyt ulkona ja tänään annoimme maitoa niin ensin vain haisteli ja sitten joi siitä tosi vähän ja ei edes syö mitään eikä kiinnosty hyytelöpusseista vaikka yleensä tulee heti syömään ja annoimme lihaa sille mutta ei syönyt mitään :( alan jo huolestumaan kissasta enkä haluaisi että se kuolee koska hän on erittäin tärkeä minulle en tiedä mitä teen? Pitäisikö viedä eläinlääkäriin?

      • lekuriselvittää

        Tietysti eläinlääkäriin.Jotain vialla, jos ei ole oma itsensä.Kissasi on jo iäkäs, joten vanhuuden oireita voi olla...

        Minä en antas tavallista maitoa kissalle, sanotaan että siitä kissalle tulee masukipeeksi siitä.Vain kissalle tarkoitettua, tai hapanmaitotuotteita, kuten kermaviiliä voi antaa kissalle.


      • Anonyymi

        Ei kissaa voi pitää ikuisesti. 20 v kissa alkaa jo olla siinä iässä, että lukemattomat ikätoverit on vuosia olleet uurnassa tai mullan alla.
        Kun kissa lakkaa syömästä, sitten juomasta, on korkeintaan 2 vrk aikaa. Aikaa ei saa tohtorista tuossa tapauksessa yleensä, vaan armeliaan lopun.
        Toki jos kissalla ei ole kipuja, se voi olla kotona, kunneka ei enää herää.


    • julmurit

      Miksi olitte poissa 4 päivää, kissa saattaa surra itsensä sairaaksi jos läheiset vaan häipyy

    • Anonyymi

      Noin 2-vuotias kissani on vaatinu vähintään 2 märkämuona pussia per päivä. Olen huolisani kun kissa on nukkunut ammu 10.30 asti klo 20.30
      Ja on tälläkin hetkellä nukkumassa. Kissa ei ole syönyt eikä juonut koko päivänä. Kissalani oli myös hänen lempi herkkua eli hirveä tarjolla eikä se sitäkään syönyt. Joten tietääkö joku että moten tässä tilanteessa täytyisi toimia?

      • Anonyymi

        Puhelin käteen ja soitto eläinlääkäriin tietenkin, tarvitseeko sitä edes miettiä?


      • Anonyymi

        Onko päässyt syömään jotain sopimatonta, tai ulkona saanut tartunnan taudista?
        Onko rokotukset voimassa?
        Jos huomenna ei ole normaali oma itsensä, soitto eläinlääkärille.He osaa neuvoa, et pitääkö tuoda tarkastukseen tai jotain muuta.Lääkärit on puhelinsoitonpäässä, eli apu lähellä, jos kissa on sairas.


    • Anonyymi

      Meidän kissa on muuttanut vähän sotkuisempaan taloon ja ei juuri aktiviteetteja hän pitää olla sylissä ja hän on muuttunut zombiksi minua masentaa jos kissani on masentunut hän kävelee raskaasti

      • Anonyymi

        Hän ei syö vähän nuolee ruokaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe