Varokaa keraamisia kiuaskiviä

Kota family pyöreä

Keraamiset löyly kivet eivät sovi puukiukaaseen.

Minulta on palanut puhki kaksi Viki 16 saunankiuasta 5 vuoden aikana.

Ei se ole viki kiukaiden huonoutta vaan nämä keraamiset kivet. Jotka eivät varaa lämpöä vaan pinnalta kuumia.

Laitoin uuden kiukaan Kota Family pyöreä kiuas.

Ja normaaleja kiuaskiviä.
Sauna lämpiää 1 pesällisellä, kun ennen keraamisilla kivillä ja Viki kiukaalla meni 2 pesällistä. Puu pesät molemmissa samankokoiset.

11

14589

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnettomia ovat

      Varmaankin tarkoitat tiilerin "kiviä". Ne on testeissä ja monissa viesteissäkin surkeiksi todetut. Monet kiuasvalmistajatkaan eivät niitä suosittele. Sen sijaan Kerkesin keraamiset ovat kiuaskivien ylivoimaista aatelia, mutta niin on kyllä hintakin. www.kerkes.fi

      • Rotjake

        Kerkes kivet si, tiileri no. Tiilerin muoto pistää kiukaat ylikuumenemaan....


      • keraamikko

        Puukiukaasta en puhu mitään, kun ei sellaista ole, enkä huoli.
        Mutta omaan sähköiseen vaihdoin juuri kivet. Siinä oli noita Tiilerin "jämäpaloja" - 12 vuotta sitten laitettu, enkä kertaakaan sen koommin ole edes sinne sisälle kurkistanut, saati kiveäkään kääntänyt, tai vaihtanut. Olihan noista jo n. 1/5 rikkinäisiä, muutama ihan murusina. Mutta kun puhuvat jotkut, että vuoden välein pitäisi vaihtaa - no ei ainakaan keraamisia tarvitse. Ja saunottu on vähintään 2 kertaa viikossa, kesäisin lähes joka päivä.
        Eikä ollut vastuksillakaan mitään hätää, vaikka niin tiukkaan oli ladottu, etten kaikkia sormivoimin irti saanut.
        Samassa kiukaassa oli alkujaan ihan tavalliset kivet ja kyllä löylyt oli vaihdon jälkeen selvästi paremmat siis omaan makuuni ainakin = hitaammat ja kosteammat. Lämmönvarauskyvystä en osaa sanoa, mutta ainakaan ei meillä ole koskaan löyly kesken loppunut isommaltakaan porukalta.
        Varmaankin Kerkekset ovat parempia, mutta kyllä Tiilereilläkin on pärjätty. Kaiken kaikkiaan uskon kuitenkin, että löylyn laatuun vaikuttaa paljon enemmän kivien määrä, kuin tyyppi ja saunan lämmittämistapa enemmän, kuin lämmittämiseen käytetty energiamuoto.
        Ja monet muutkin asiat, joista varmasti niistäkin monet ovat eri mieltä.


    • mieleenkään täyttää

      puukiuasta keraamisilla. Toki päällimmäisenä olen käyttänyt "jotain" keraamisia kiviä, merkkiä en muista, ja niitä on ollut aina n.10-15kpl tavallisten kivien päällä. Ei ongelmia 15 vuoteen.

    • vierestä.

      Itselläni on veneen kiukaassa (sähkökiuas) tiilerin keraamiset kivet,silloin joskus ne ostaessani myyjä kehoitti latomaan kivet sekaisin että ilma pääsee kiertämään hyvin vastuksien välistä ja hyvin ovat toimineet jo kymmenen vuotta.
      Siksi laitoin keraamiset kivet etteivät murene kiukaan alle ja tahri paikkoja niinkuin tavalliset kiuaskivet.

      • Kymmeniä vuosia päivittäin ...

        teen päinvastoin.Ladoin keraamiset kivet kiukaaseen siten,etteivät ne kosketa vastuksia ollenkaan.Joskus 80-luvulla kyselin valmistajalta,miten pitäisi latoa,ettei tarvi joka vuosi vähintään yhtä vastusta vaihtaa.Ainutkertainen ohje oli edellä kuvattu perusteena;jos vastuksen ja kiven väliin ei jää ilmarakoa,kuumuus siinä kohtaa nousee, ja näin vastus rasittuu ja alkaa vääntelehtimään,mikä taas aikanaan nopeuttaa sen palamista.
        Tiilereissä on sen verran särmää,että pysyvät pystyssä harvana "seinänä" yläreunaan saakka.Senjälkeen ne voi sitoa toisiinsa poikittaisilla vaakaladonnoilla.Päällimmäiseksi voi sitten laittaa sekaladonnan,ja nyt vastukset ovat piilossa eivätkä kosketa kiviä.
        Asiassa on vain vain se hankaluus,että kiukaat ja varsinkin vastukset kestävät turhan kauan ja vielä siistinä,koska tiileri ei rapaudu ja murene pohjalle.Niinpä tätä neuvoa ei enää tahdota levittää kuin päinvastoin-kivet sekaisin vastuksien väliin,että varmasti lyttäävät vastukset kun niille vettä posauttaa.Ai niin, sen löylykauhan pitää olla pitkävartinen,että voi valella veden kiville.


    • Käytä aivojasi

      siinä puukiukaassakin.jos vaan ladot varsinkin pohjan liian tiiviiksi, niin ettei ilma vaikuta,varmasti kiukaan ikä pienenee,oli se sitten vaikka kuinka hyvä,pyhä ja kallis.
      Nyt seuraavan kerran,kun huollat sitä laitostasi,putsaa se kivitilan pohja viimeistä murusta myöten,ennen kuin laitat sinne sitä parasta laatua.Ja jos siinä pesän pohjassa vaikka olisikin vähän läpinäkyvää,ei tarvi siltä seisomalta kauppaan lähteä.Pieni siivu vaikka mineraalivillaa ja tasainen tiilen sivu päälle,niin komiasti viikonlopun yli selviää.Pohjan kiviladonta tuskin on koskaan liian harva,päällys voi olla sitten vaikka kuinka tiivis,aina sieltä löylyä väleistä huokuu.Näin huomaaat,että sauna lämpiääkin paremmin.

    • Ennenkuulumatonta

      Jos vaan kuivilla koivuklapeilla lämmittää, on sun Viki ollut varsin pitkäikäinen tuote.

    • Metelimäenäijä

      Taitaapa olla kiukaan vika, itse olen käyttänyt tiilerin keraamisia kiviä 30 vuotta kastorinkiukaissa ,sekä ES spesiaalissa muut kivet alla ja tasakerrasta ,elikä tulipesän päältä kerraamisia kiviä kiukaat kestäneet vähintään 10-vuotta. Misan sähkökiukaassa käytin pelkiä tiilereitä vastukset kestivät vuodesta 1986- vuoteen 2014 sitten piti vaihtaa kiuasta kun misalta ei löytynyt enää vastuksia kyseiseen kuiasmalliin . P.S Harviaa en ole käyttänyt koskaan kiukaana ja harvian sähkökiuasta yritin ostaa misan tilalle. mutta myyjä sanoi sinulle en myy, tuossa on parempi kiuas.

    • Anonyymi

      Ongelmitta on löytytelty keraamisilla vuosia, toisaalta kiuas on vanhempi ja paksummasta materiaalista tehty kuin nykyiset.

      • Anonyymi

        Sydänkiukaalla on yli kymmenen vuotta saunottu 2 - 3 kertaa viikossa. Pohjalla 20 kg Kerkeksiä ja pinnalla lohkottuja löylykiviä 50 kg ei ongelmia.

        Vuoden välein nuohooja on tarkastanut kiukaan sekä putsannut savukanavat, kiukaassa ei ole vieläkään kulumisen merkkejä .


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1414
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      75
      1115
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      977
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      78
      783
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      725
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      376
      722
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe