Kahvinkeitto töissä

Kunhan kyselen...

Tietääkö kukaan, onko ihan laillista toimintaa että työntekijöiden kahvinkeittäminen kielletään osaston omassa kahvihuoneessa vain siksi, että henkilöstöruokala menestyy erittäin huonosti ja kieltämisessä vedotaan että kahvin keittäminen vie liikaa työaikaa? Kuitenkaan esim. tupakkataukoihin ei olla puututtu, eikä ns. "laitonta" aamukahvitaukoa olla lopettamassa, koska sekin vähentäisi henkilöstöruokalan käyttöä. Onko työsuojelulaissa, tai jossakin muussa työoloja koskevassa laissa tällaisesta mitään mainintaa?

Talossa siis ei saa enää kiellon julkistamisen jälkeen työajalla keittää mitään, ei vettä vedenkeittimellä tai mikrouunissa, saati kahvinkeittimellä. Ruokatuntia ei lasketa työaikaan kuuluvaksi.

Kuulostaako oudolta? Ainakin minun mielestäni, mitä mieltä te muut olette asiasta?

8

3488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mää

      Lienee työnantajan päätäntävallassa mutta oudolta kuullostaa. Ehdotan että panette sen työmaaruokalan boikottiin protestiksi noin idioottimaiselle toiminnalle. Mikäs firma se olikaan?

      • aaa

        olen kyllä sitä mieltä että jos kerran muut huumeet on kiellytty, pitäisi kahvikin kieltää tasapuolisuuden vuoksi. monet yöt on sen takia valvottu. ja sitten väsyneenä seuraava päivä oltu. (riittää pari kuppia sen jälkeen kun mulle pakolla syötettiin lääkkeitä)


    • Pete

      Ei tuo sinällään ole välttämättä oman kahvilan suosimista. Toki työnantajasi on voinut myös tuotakin ajatella, mutta todellisuudessa pohjimmiltaan kyse on paloturvallisuudesta ja palotarkastaja on saattanut huomauttaa asiasta. Näin on monessa konttorissa. Eli sallitaan varsinaiset kahviautomaatit ja tupakkahuoneet, mutta ei mitään muita ruoan/kahvin laittoon tarkoitettuja laitteita. Tällöin kiellettyjen listalle menee mm. kahvinkeitin, vedenkeitin ja mikroaaltouuni... kuten taisitkin mainita teillä käyneen. Kuulostaa erikoiselta, mutta tuosta ilmeisesti teidänkin tapauksessa pohjimmiltaan on kyse.

      • Kunhan kyselen

        Hyvä näkökanta tuo paloturvallisuus, mutta ei se ole syy tässä tapauksessa. Kyllä siellä vedotaan työajan käyttöön ja taustalla on huonosti menestyvä, talon yhden osaston ylläpitämä henkilöstöruokala. Kyseinen osasto ei ole työnantaja, mutta näköjään saa määrätä mielensä mukaan kaikkia.

        Ihmeellistä on (työ)elämä.


      • Pete
        Kunhan kyselen kirjoitti:

        Hyvä näkökanta tuo paloturvallisuus, mutta ei se ole syy tässä tapauksessa. Kyllä siellä vedotaan työajan käyttöön ja taustalla on huonosti menestyvä, talon yhden osaston ylläpitämä henkilöstöruokala. Kyseinen osasto ei ole työnantaja, mutta näköjään saa määrätä mielensä mukaan kaikkia.

        Ihmeellistä on (työ)elämä.

        Omassa tapauksessani syy oli juuri tuo, ei sen erikoisempi. Valitettavaa tietty on, että kiinteistö- tai hr-yksikkö tekevät teillä sen vain kannattaakseen henkilöstöravintolaa.


      • Einariz

        Kyseessä on kuin onkin oman kahvilan suosiminen.

        Toki työnantaja voi olla paloturvallisuusasialla, mutta siinä tapauksessa kielto voi koskea vain ja ainoastaan toimistossa tapahtuvaa kahvinkeittoa, eli työpisteissä ja käytävillä ei saa olla keittimiä.

        Valtioneuvoston asetus "työpaikkojen turvallisuus- ja terveysvaatimuksista" määrittelee että työnantajan on järjestettävä ruokailutila jossa on "asianmukaiset laitteet työntekijöiden juomien ja ruokien säilyttämistä ja lämmittämistä varten", tässä ruokailutilassa kahvin keittoa tai ruoan lämmittämistä ei voi kieltää.


    • Einariz

      Valtioneuvosto on määritellyt tarkasti ruokailu- ja lepotiloista. Viime vuonna säädetyssä "asetuksessa työpaikkojen turvallisuus- ja terveysvaatimuksista" sanotaan, että työnantajan tulee järjestää asianmukaiset laitteet työntekijöiden juomien ja ruokien säilyttämistä ja lämmittämistä varten. Suomeksi sanottuna kyse on jääkaapista ja vähintään mikroaaltouunista tai keittolevystä.

      Lisäksi ruokailutilan pitää olla "tarkoitukseen sopiva" ja riittävän tilava. Lattialla ei tarvitse syödä, sillä lain mukaan työntekijöille tulee olla tarpeeksi monta pöytää ja selkänojallista istuinta.

    • Nimi----merkki

      Eikö siellä kahvilassa laukkaamiseen mene enemmän työaikaa? Tietty määrä taukoja on oltava joka tapauksessa työajallakin. En muista mitä se missäkin työssä on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2733
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2320
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2080
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1827
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1705
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1686
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe