Vauvan (4 kk) kanssa Thaimaaseen

Onko kokemuksia?

Olemme mieheni kanssa suunnittelemassa matkaa Thaimaaseen 4 kk vanhan vauvan kanssa. Tietyati on asioita, jotka arveluttavat meitä kun reissaa noinkin pienen lapsen kanssa.
Onko sinulla kokemuksia noin pienen kanssa matkustamisesta noin kauas. Kuinka meni lentomatka? Entäpä aurinkoisessa maassa muuten, kun lähtee täältä Suomen talvesta. Kuinka vaavi reagoi matkusteluun. Kävikö matka tosi raskaaksi lapsen kanssa?
Meidän idea on lähteä reissuun, koska on äitiyslomaa, vaikka eihän tuo reissu tietysti tavallaan ole lomaa noin pienen lapsen kanssa, mutta hauskempaa hoito voi olla Thaimaassa ja ottaa irtiotto tästä marraskuisesta Suomesta.
Onko kokemuksia?? Etukäteen jo kiitos vastauksista!!

14

5229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ystävällisesti

      Meidän juniori aloitti oman maailmanmatkailunsa aikanaan ollessaan 9 kk:n ikäinen.

      4-kuukautisella vauvalla voi olla ongelmia sen kuuman ja kostean ilmanalan kanssa. Samoin pitkä lento odotuksineen ei tunnu hyvältä ajatukselta. Ja sitten se, minkä hyvin sanoit, noin pienen kanssa et oikeasti ole lomalla. Vaihdat vaippoja, imetät/syötät pulloruokaa säännöllisin väliajoin.
      Hygieniakysymykset? Todennäköisesti viettäisit suurimman osan lomastasi hotellihuoneessa, tai kärräisit hiki päässä niitä vankkureita siellä saunaosastolla.

    • äitiX5

      Kyllä ihan hyvin voi lähteä noin pienen kanssa reissuu ja mikä ettei Thaimaaseen asti. Lentokoneeseen yritä varta paikka etukäteen, että saat sellaisen lasten kopan seinään, niin ei tarvitse lasta koko ajan sylissä pitää. Itse olen sitä mieltä, että 4kk ikäisen kanssa on helppoa reissata, jos lapsi ihan normaali perus tyytyväinen yksilö. Helpompaa siksi, että ei ole ruoka huolia sillä rinta-tai pulloruokinta onnistuu missä vain ja maidot voi pakata kotoonta mukaan, jotta tuttu maku säilyy. Muutenkin lapsi vasta totuttelee kiinteään ruokaan joten sekin hoituu pelkillä purkeilla. Mikä parasta tuon ikäinen ei konttaile eikä vilistele suurenmiten minnekkään. Joten hanki kunnon matkarattaat ja siinä nukkuu sekä köllöttelee. Thaimaassa ainakin auttavia käsi löytyy, jos lapsi sattuu vielä olemaan vaalea hiuksinen, niin vielä enemmän :). Itse olen useamman kerran syönnyt ihan rauhassa, kun tarjoilijat vieressä kilpaa vauvaa viihdyttivät. Kuumuudesta selviää, kun valitsee kunnon hotellin ilmastoinnilla sekä päivävarjolla päivisin. Ohut kangas kosteana lapsen päälle, kun päiväunille kuumuudessa nukahtaa, niin homma toimii.
      Vaippojahan joutuu joka tapauksessa kotonakin vaihtamaan ja on se yhtä juhlaa vaihtaa niitä trooppisessa kuumuudessa. Joten kyllä se on lomaa, jos loma mielellä reissuun lähtee. Niin ja kunnon hyttyssuoja on myös pakko pakata mukaan!

    • matskustelu

      on helppoa ja mukavaa noin pieen kanssa. Just kävelemään oppineen kanssa on jo rasittavampaa. Ihan hyvin se menee. Vauva saattaa olla väsyneempi ja nukkua enempi pari eka päivää perillä, mutta sehän vaan hyvä. Vauvat ei yleensä välitä missä on, kunhan äiti ja isi lähellä.
      Varaa vauvalle mukaan ohuita pitkähihaisia vaatteita, jotka suojaa auringolta ja joku lierihattu, että suojaa kasvotkin, ja vaunuihin ota mukaan vaikka hyttysverkko suojaamaan auringolta. Vauvalle kannattaa varmaan myös antaa vettä. Ei tietenkään hanavettä sitten siellä. Ja jos käytät pulloja ota mukaan vaikka apteekissa myytäviä desinfiointiporejuttuja, niin pullot helppo desinfioida. Noin pienelle ei matkaa varten taideta laittaa mitään rokotuksiakaan.

    • Adoptioäiti

      ..ei aivan noin pieni, mutta alle vuoden ikäinen kuitenkin. Kokemuksia siis on Thaimaassa "pärjäämisestä" ensiäitinä!!
      Pääasiassa maitopulloruokinnalla meidänkin vaavi vielä oli. Hotellista pyydettiin vedenkeitin huoneeseen, jos ei ollut ja siinä keitettiin tutit tai pyydettiin keitettyä vettä ravintolasta maitojauhetta varten.

      Eräs tärkeä juttu: ota mukaan jonkinlainen muovi/pehmustettu muovitettu alunen vaipanvaihtoja varten!
      Jos ja kun liikutte pois hotellilta, wc:t ovat sitä sun tätä, voi olla ettei vettä tule kuin tippa kerrallaan, eikä wc-tilojen pöydille voi lasta laskea!!

      Vesipullo on myös tarpeen, vaikka lapsemme onkin syntyperäinen, hiki valui päästä ja vesi oli tarpeeseen!!
      Hauskaa matkaa

    • wattmuori

      Hyvin se onnistuu.Lennolle vauva nukkuu melko
      varmasti ja on helpompi kuin 1 vuotias.
      Ilmasto todella kostea ja kuuma,mutta kun pitää
      huolen,että lapsi ei ole suoraan auringon paisteessa,niin varmaan nautitte.Siis varjoa ja
      hyvänä vinkkinä hyphen vaatetus,sarjassahan löytyy
      vaatteita ihan taaperoillekin.Sitten vielä
      rasvaus ja juomista riittävästi.
      Kokemusta on omista ja nyt jo lastenlapsistakin.
      Onnea vain matkaan.

    • harkintaa

      entäs jos kaikki ei menekään hyvin, jos saat vaikka vatsataudin ja sitä myöten vauvakin, se ei ole ulkomailla kovinkaan helppo juttu. Tai saatko sittenkään vauvan juomaan tarpeeksi paljon ettei tule nestevajausta tai tuleeko sittenkään suojattua tarpeeksi kuumalta auringolta, tai tuleeko lentokoneessa ongelmia. Jälkeenpäin on ikävä jossitella

    • qwerTTT

      Me oltiin 3 kk vanhan vauvan kanssa Aruballa Karibialla 2 viikkoa kesällä. Lennot sinne 9 3 tuntia yhdellä vaihdolla ja vaihtoaika oli n. 5 tuntia.

      Meillä vauva oli matkan aikana pulloruokinnalla ja kaikki korvikkeet oli Suomesta mukana, samoin kuin kaikki vaipat. Suurimmaksi ongelmaksi koin juuri tuon auringolta suojaamisen ja kuumuuden. Meillä oli vauvalla aurinkosuojavaatteet ja lisäksi uv-suojattu kuomu matkarattaissa, aurinkorasvaa en niin pienelle laitttanut. Kaikkein toimivimmaksi käytännöksi koettiin se, että kuumimman ajan päivästä vuoroteltiin vauvan hoidon kanssa, eli esim. klo 12-14 isä oli vauvan kanssa hotellihuoneessa/hotellin sisätiloissa ja äiti rannalla nauttimassa ja äiti sitten oli ollut aamupäivällä sisätiloissa vauvan kanssa ja isä rannalla. Yhdessä oltiin sitten, kun ei ollut ihan niin paahtavaa eli joko aikaisin aamusta tai klo 15 jälkeen. Ruokahuollossa ei ollut mitään ongelmia, tosin Aruba on Thaimaata siinä mielessä erilainen kohde, että esim. vesijohtovesi on juomkelpoista (tosin me keitettiin aina kaikki vauvan pullot yms.). Lennot oli helpot, etenkin yölento, kun vauva nukkui koko lennon kopassa ja heräsi vain 2 kertaa syömään. Lennoille vaan tarpeksi käsimetkatavaroihin ruokaa, vaihtovaatteita, vaippoja, vaipanvaihtoalustoja yms. mukaan.

      Meillä oli ihana reissu. Hääpäivänä käytiin hienommassa ravintolassa illallisella ja mentiin sen verran myöhään, että vauva nukkui koko ajan kopassaan. Päivät nautittiin lämmöstä ja rannoista, illalla käytiin hotellin kuntosalilla yhdessä ja istuskeltiin porealtaassa (vauva nukkui vieressä). Vuokrattiin myös yhdeksi päiväksi auto ja kierreltiin saarta ja käytiin eri rannoilla yms. Meillä oli mukana siis oma turvakaukalo ja sellaiset matkarattaat mihin kaukalon saa kiinni.

      Vettä juotin vauvalla joka ruokailun yhteydessä ja aina silloin, kun itsekin otin vettä ja hyvin maistui. Lisäksi tein niin, että "lantrasin" jauhepohjaisen korvikkeen vähän liian laimeaksi, jolloin meni enemmän vettä mukana (tämä lähinnä rannalla ollessa).

      Meillä oikeasti oli vauvan hoito helpompaa kuin kotona, koska huoneistohotellissa oli kaikki kuivausrummusta lähtien ja vauva viihtyi ja nukki paremmin kuin kotona.

      Nyt parin viikon päästä lähdetään taas Karibialle (tosin eri saarelle), vauva nyt 8kk. Veikkaan, että ainakin lennot ovat nyt haastavammat.

      • Onko kokemuksia?

        Hyviä vinkkejä sain teiltä matkan suunnitteluun. Kiitos niistä asiallisista neuvoista!

        Olemme harkinneet matkaa enemmän ja tulleet siihen tulokseen, että lennämme lähemmäs lomailemaan. Siis jotakin noin 5 tunnin lentomatkan päähän Suomesta. Aloimme miettimään tarkemmin hirvittävän pitkää lentoa Thaimaahan odotuksineen lentokentällä ym.
        Joten Egypti! Here we come :))


      • siellä sitä
        Onko kokemuksia? kirjoitti:

        Hyviä vinkkejä sain teiltä matkan suunnitteluun. Kiitos niistä asiallisista neuvoista!

        Olemme harkinneet matkaa enemmän ja tulleet siihen tulokseen, että lennämme lähemmäs lomailemaan. Siis jotakin noin 5 tunnin lentomatkan päähän Suomesta. Aloimme miettimään tarkemmin hirvittävän pitkää lentoa Thaimaahan odotuksineen lentokentällä ym.
        Joten Egypti! Here we come :))

        ja siellä sitä nauttii vauvan kanssa lomasta. Tee ensin se vauva ja palaa sitten asiaan.


      • selitä
        Onko kokemuksia? kirjoitti:

        Hyviä vinkkejä sain teiltä matkan suunnitteluun. Kiitos niistä asiallisista neuvoista!

        Olemme harkinneet matkaa enemmän ja tulleet siihen tulokseen, että lennämme lähemmäs lomailemaan. Siis jotakin noin 5 tunnin lentomatkan päähän Suomesta. Aloimme miettimään tarkemmin hirvittävän pitkää lentoa Thaimaahan odotuksineen lentokentällä ym.
        Joten Egypti! Here we come :))

        odottamista lentokentillä? Kentälle pitää mennä 2 tuntia ennen lentoa ja näin myos kun lentää Egyptiin.


      • !!!!!!!!!
        selitä kirjoitti:

        odottamista lentokentillä? Kentälle pitää mennä 2 tuntia ennen lentoa ja näin myos kun lentää Egyptiin.

        mennä mielikuvitusmatkalle epygtiin, ettei vahingossakaan tule Bangkokin lennolle....


    • ärsyttää jo

      aihe ole jo loppuun käsitelty. Tätä kysytään joka viikko ja minusta on ihan sama minne pentunne raahaatte ja toivon ettemme ole samalla lennolla tai pentunne joutuu ulkoruokintaan.

    • kuolen nauruun

      on vauvan hoitaminen Thaimaassa? Miksi sitten kyselet uusavuton?

    • matka

      Olimme viime talvena Phuketissa 5kk lapsen kanssa ja matka meni tosi hyvin. Lapsikin selvästi nautti lämmöstä. Lentomatkakin meni tosi hyvin ja erittäin helposti, kun lapsi nukkui koko matkan. Eli suotta lentomatkaa pelätä, kun pääsääntöisesi lapset nukkuvat nuo lennot, kun lennetään yöllä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      936
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      48
      821
    3. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      721
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      717
    5. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      709
    6. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      677
    7. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      662
    9. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      653
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      600
    Aihe