Pienten lasten kanssa maailmalle ensimmäistä kertaa!

Matka-Mamma

Suunnittelemme perheen ensimmäistä yhteistä lomamatkaa pienten lastemme kanssa (3v, 5v ja 8v)ja haluaisin kuulla muiden kokemuksia perhematkailusta! Minne kannattaa lähteä, mitä kokemuksia teillä on eri matkanjärjestäjistä ja heidän lomapaketeistaan, missä lapsiperheillä on hyvät ja turvalliset oltavat ja niin edelleen.. Kysymyksiä pyörii mielessä tuhansittain..! Mutta jos teiltä löytyy hyviä lomavinkkejä niin otan mielelläni vastaan :)

Haluaisimme ehkä mieluiten ostaa jonkun valmiin "perhepaketin". Mitä matkanjärjestäjiä suosittelette ja mitä kokemuksia teillä on? T.kiitollinen mami

11

1758

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • all inclusive

      niin vältytte turhalta stressailulta ruokailujen suhteen. Tasokas hotelli palveluineen melkein miltä tahansa matkan järjestäjältä, niin varmasti matka on mukava ja LOMA kaikille.

    • Vähän helpottaisi...

      Et lainkaan maininnut, mikä ilmansuunta teitä kiinnostaa...

      Yleisesti, kaikki tunnetut matkanjärjestäjät ovat luotettavia ja laadukkaita. Toki voi ostaa vain lennot ja rakentaa paketin omatoimisesti tekemällä hotellivarauksen netin kautta. Noinkin isolle porukalle pitää olla kunnon lukaali, mikään ihan tavallinen hotelli- tai huoneistohotellimajoitus tuskin riittää.

      Esim. Kanarian saarille myydään paljon "huoneisto neljälle" -tyyppistä majoitusta, mikä tarkoittaa kahta makuuhuonetta, keittiö-/olohuonetta sohvineen, johon saa lisävuoteen. Tuolla mainittu all inclusive on ihan hyvä vaihtoehto, mutta niiden taso on aika kirjava ja ennen muuta paikkaan sitova. Jos haluaa reissata kiertelemällä kohdetta, edullisen ruokapaikan löytää helposti maaseudulta.

      Hotellista kannattaa varata aamiainen (buffet), sillä pärjää pitkälle päivään. Tietysti jos on keittomahdollisuus, voi myös kokata itse. Turvallinen vaihtoehto varsinkin, jos jollain on ruoka-allergioita tai -rajoitteita.

      Matkanjärjestäjillä on tuon ikäisille, ainakin isommille kerhoja ja erilaista toimintaa, missä voi tutustua muihin samanikäisiin ja saada kavereita. Kannattaa hyödyntää.

      Mukavaa matkaa koko perheelle!

    • kuolen nauruun

      ja pitäisi päästä reissuun eikä edes tiedä minne? Eikä matkatoimistossa tai edes niiden nettisivuilla käynti voisi auttaa? Menkää Kanarille sillä sinne käikki muutkin ääliöt menevät.

      • Matka-Mamma

        Kyllä niillä eri matkanjärjestäjien nettisivuilla on tullut pyörittyä ja eri lomaopuksia tutkittua, mutta haluan kuulla teidän muiden mielipiteitä joilla on oikeita kokemuksia perhematkoista. Kiitos jo lähetetyistä hyvistä vinkeistä! Me ääliöt lapsineen matkaamme sinne missä on hyvä olla :)


      • 25 vuotta
        Matka-Mamma kirjoitti:

        Kyllä niillä eri matkanjärjestäjien nettisivuilla on tullut pyörittyä ja eri lomaopuksia tutkittua, mutta haluan kuulla teidän muiden mielipiteitä joilla on oikeita kokemuksia perhematkoista. Kiitos jo lähetetyistä hyvistä vinkeistä! Me ääliöt lapsineen matkaamme sinne missä on hyvä olla :)

        että me ihmiset olemme niin erilaisia. Olemme perheen kanssa tehneet 16 ulkomaan matkaa eri puolille maapalloa eikä ole ikinä tarvinnut suosituksia kysellä. Eikä ole ihan sama missä käy ja käy seuraavana vuonna jossain toisessa tai jos löytyy hyvä paikka niin pari kolme kertaa. Eikä ole aika outoa mennä sinne jonne joku suosittelee...mistä tiedät että hänellä on sama maku jne. Mutta kuten sanoin meitä on monenlaisia, toiset vaan reissaa ja toiset vain suunnittelee.


    • lukija---

      Onkohan kyseessä kesä- vai talvimatka? Auttais varmaan huomattavasti antamaan suosituksia.

      • en käsitä

        väliä tuolla nyt on? Varmaan minne he haluavat on kesä aina.


      • jio
        en käsitä kirjoitti:

        väliä tuolla nyt on? Varmaan minne he haluavat on kesä aina.

        Kohteet ovat erit jos matkustaa talvella, kuin kesällä. Eli on väliä. :-)


      • näinon mutta
        jio kirjoitti:

        Kohteet ovat erit jos matkustaa talvella, kuin kesällä. Eli on väliä. :-)

        menee hiihtää tai rannalle. Muuten matkat ovat nykyään lähes ympäri vuotisia esim. Kanaria, Intia, Thaimaa, Meksiko, Brassit , Egypti jne jne.


    • Monasti oltu

      Kannattaa ottaa tosiaan tuo allinclusive, kun kerran sen on ottanut niin ei muutoin enää halua lasten kanssa matkustaa. Se helpottaa elämistä, kun ei itse tarvitse heilua keittiössä huoneistohotellissa. Ei tarvitse odottaa ruokia ravintolassa kärsimättömien lasten kanssa ja valikoima on laaja sekä aina tarjolla. Vauvaikäisten kanssa on eri asia, jolloin vauva voi nukkua vaunuissa kun aikuiset syö tavallisessa ravintoloissa ja vauvalle voi antaa purkkiruokaa.
      Meille on ollut tärkeää että hotelli on hyvätasoinen ja siellä on lapsille toimintoja/ohjelmaa. Lapset nauttivat esimerkiksi Bamse-esityksistä ja itselläkin illallinen menee sujuvasti kun saa syödä rauhassa lasten seuratessa illan esityksiä.
      Ilmastointi on oleellinen eteenkin kun matkustaa lämpimiin kohteisiin.
      Olemme käyneet matkalla kesäisin mm. Rodoksella Falirakissa (Aurinkomatkat, hotelli Esperides), Kyproksella Althea Beach (Finnmatkat, ei ensi kesän valikoimissa). Finnmatkoihin olemme olleet erityisen tyytyväisiä.

    • ..menty..

      ..talvilomalla käyty Marokossa (oli lämmin) ja kesällä Turkissa.
      Eri matkanjärjestäjiä käytetty, tehty omatoimimatkoja jne. Viime reissu oli Baltian matkailuvaunuretki, kaksi viikkoa ihan keskenään, lapsi 9v. Ja hienosti meni, ettei sielläkään päin maailmaa mitään "turvallisuuspelkoa" ollut, itseasiassa ryöväreitä liikkuu kalliilla turistirysäpaikoilla enemmän kuin normikansalaisten keskuudessa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      4
      1459
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      18
      1093
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1019
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1008
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1001
    6. 3
      900
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      4
      899
    8. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      898
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      2
      891
    10. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      870
    Aihe