Kannattaako alkaa opeksi?

pässin_kieli

Oon jo monta vuotta pähkäillyt, että kannattaako suorittaa opettajan pedagogiset opinnot, ihan jo senkin takia, että olis sitten joku "varma" ammatti. Ongelmana on vaan se, ettei mua kauheasti kiinnosta kuitenkaan. Samoin työn raskaus pelottaa ja mulla on epäilykseni, kuinka voisin olla auktoriteetti kenellekään. On päiviä, jolloin haluaisin olla opettaja, mutta kuitenkaan se ei ole varsinaisesti kutsumukseni. Kasvatustiedettä oon yrittäny joskus tenttiä, mutta huonolla menestyksellä, kun ei aihe ole niin intohimoja herättävää.

Haluaisin kuulla kokemuksia opettajan työtä tehneiltä, että mikä tuottaa siinä ammatissa iloa ja tyydytystä, miksi alanne valitsitte ja onko kuvitelmat vastanneet työn todellisuutta?

7

1662

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *vink vink*

      Ihan puhtaasti tuosta tekstistäsi päätellen luulen, että sinun ei kannata opiskella opettajaksi. Et tunne mitään intohimoa työtä kohtaan etkä edes usko pärjääväsi siinä. Onhan noita töitä ehkä, mutta jos ei ole paloa, niin anna olla.

      TOSIN. Kannattaa kysäistä olisiko sijaiselle hommia jollain kouluilla. Jos pääsisit itse kokeilemaan työtä, voisit siihen rakastua tekemisen kautta ja huomaisit ehkä sittenkin pärjääväsi.

      Ristiriitaisia neuvoja ehkä. Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että opettajan työhön vaaditaan kutsumus tai joku kipinä. Rahan takia tätä tuskin kukaan tekee, eikä "pitkät lomatkaan" (yleinen harhakäsitys) ole mikään syy. Halua on oltava ja jos sitä ei ole, ei kannata lähteä alalle, ei ainakaan ennen kuin sen halun on löytänyt vaikka sitten työn tekemisen kautta.

      En oikeastaan vastannut kysymyksiisi, koska koin ne aika tarpeettomaksi. Et hyödy oikein vastauksista, joita voin noihin antaa, koska ne vastaukset eivät tule olemaan sinulle läheisiä ja ymmärrettäviä, jos sitä samaa kipinää ei ole.

      • pässin_kieli

        Vähän tuohon tapaan olen itsekin ajatellut. Niillä kysymyksillä ajoin osin takaa sitäkin, että jollain on voinut olla alalle suuri hinku ja palo, joka onkin osoittautunut harhaksi. Toisaalta taas tyypit kuten minä saattaisivat työssä menestyä omista ennakkokäsityksistään huolimatta. Mutta sinä ilmeisestikin hait alalle innosta ja käsityksesi eivät ole työn mukana murtuneet.


      • *vink vink*
        pässin_kieli kirjoitti:

        Vähän tuohon tapaan olen itsekin ajatellut. Niillä kysymyksillä ajoin osin takaa sitäkin, että jollain on voinut olla alalle suuri hinku ja palo, joka onkin osoittautunut harhaksi. Toisaalta taas tyypit kuten minä saattaisivat työssä menestyä omista ennakkokäsityksistään huolimatta. Mutta sinä ilmeisestikin hait alalle innosta ja käsityksesi eivät ole työn mukana murtuneet.

        Kyllä, tiesin mihin olin ryhtymässä ennen kuin hain opiskelemaan opettajaksi. Halusin silti alalle ja ihan on odotuksien mukaista ollut työkin.


    • Eräs entinen ope

      Joillekin se homma sopii ja joillekin ei. Kenelle, sitä on vaikea ellei mahdoton sanoa etukäteen.

      Itse olin todella innokas ope, ehkä liiankin, mutta sain tarpeekseni muutaman vuoden jälkeen. Syitä on monia, joukossa niin kunnan byrokratiaa, käytöshäiriöisiä oppilaita sekä varsinkin käytöshäiriöisiä oppilaiden vanhempia, jotka kuvittelevat että voivat sysätä koko kasvatusvastuun koululle.Olihan työssä hyviäkin puolia, mutta itse siirryin yritysmaailmaan enkä kadu sitä. Parempi palkka, parempi ja helpompi työ.

      Sinänsä koen olevani elämää kokeneempi kuin monet yritysmaailmassa olevat broilerit, jotka valittelevat sitä kuinka helppoa opeilla on kun lomailevat vain koko ajan ja työ on sitä että höpöttää vähän, vahtii kokeita ja katsoo videoita oppilaiden kanssa eikä tulostavastuuta ole mistään. Ja jos jostain löytyy loppuunpalanut ope, alkaa aina sama marina jostain pullamössösukupolvesta joka ei kestä minkäänlaista työntekoa.

      Sais itse kokeilla opettajan uraa pari vuotta, niin loppuis marinat siihen:)

      Toki monet arvostavatkin opettajia, mutta yllättävän helppoa sieltä sermien välistä on huudella, jos ei tiedä asioista mitään.

      • _:_

        Mitä teet nykyisin? Olitko aineenopettaja vai luokanopettaja?


      • Eräs entinen opettaja
        _:_ kirjoitti:

        Mitä teet nykyisin? Olitko aineenopettaja vai luokanopettaja?

        Aineenopettaja. Nykyisin töissä IT-alalla.

        Tosin, kyllähän jotkut opettajat on siirtyneet sinne yritysmaailmasta ja valittavat taas yritysmaailman oloja. Kaippa se on niin luonteesta kiinni että mikä sopii kenellekin. Itse olen mieluummin 10 tuntia toimistolla kuin 4 tuntia luokkahuoneessa.


    • opena vasynyt

      Jos voisin valita uudelleen, en opiskelisi opettajaksi. Työ ei sovi minulle. Minun päiväni ovat pitkiä ja olen niiden jälkeen aina ihan poikki. Palkkakaan ei ole kovin kummoinen työmäärään ja vaativuuteen nähden....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe