Omia kokemuksia Tunisiasta

kiva kuulla

Laitelkaapas tänne kaikki omia kokemuksia Tunisian reissustanne. :)

Ite just eilen tulin lomalta ja ei voi muuta kuin kehua! Aluksi vähän epäilytti, että mitähän siellä odottaa, kun oli paljon kuultu huonoja kokemuksia, mutta oli tosiaan hyvä että mentiin, kokemisen arvoinen paikka!
Lämmintä oli aivan tarpeeksi, lämpimin päivä oli ainakin se 26 astetta ja kylminkin vain 22. Hyvin tarkeni siis, uitiin meressäkin vissiin joka päivä ja otettiin aurinkoa.
Hotelli oli tosi hyvä ja siisti ja henkilökunta mukavaa. Oltiin Port El Kantouin alueella ja hyvin uskalsi liikkua illemmallakin ulkona. Rahoja kannettiin aina mukana, eikä missään vaiheessa kyllä meinattukaan meiltä varastaa mitään. Hygieniataso hyvä, ei tullut mitään mahavaivoja.
Ja basaarit oli näkemisen arvoinen paikka, olihan siellä aika tyrkyttävää se myyminen, mutta pahempaakin odotettiin. Useimmat suuttuu jos ei osta, mutta ei kannata välittää. Sanottiin joskus myyjille "puhukaapas suomea, niin ymmärretään", menivät mykiksi. :) Lähes joka paikassa kyseltiin ollaanko suomesta ja hokivat "päivää, päivää, terve, terve." :D Tämmönen vaalea tyyppi sai kyllä vähän liikaakin huomiota, mutta niistä huutelijoista ei tarvi välittää.
Käytiin pikkujunalla Soussessa ja osteltiin sieltä sitten matkamuistoja. Tosi halpaa, esim. omat kenkäni makso vain 12 e ja aurinkolasitkin ihan vaan muutaman euron. Näkemisen arvoinen paikka, kannattaa käydä joskus! Turvallinenkin vielä, eikä missään näkynyt juopottelevia nuoria, kuten täällä Suomessa.

10

2140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siellä ollut

      Oltiin elokuussa myös Port el kantouissa. Samanlaisia ajatuksia, kuin sinulla. Lämmintä oli, silloin klo 23 illalla lämpöä 29. Tuk-Tukilla Sousseen, merirosvolaivoilla seilattiin. Hyvät kokemukset. Hyvä palvelu, myyjät tosin kaupassa töykeitä, tai kadulla tyrkyttäviä ja töykeitä. Voi olla että mennään toistekkin tai ei. Riippuu mitä miloinkin tekee mieli. Hotellialue oli ihan luxusta. Halutessaan voi olla jopa allastuolilla( niitä ei saanut heti aamusta tai yöstä varata pyyhkeellä), altaalla järjestettiin toimintaa ( ihana poika veti allasjumppaa ja kävi hakemassa laiskoja paahtajia veteen liikkumaan. Samoin kävi myös rannalla. Tämä oli kiva kokemus jota en ole aiemmin kokenut.

    • Minun kokemukseni n. 7 käyntikerran perusteella osuvat hyvin paljon näihin edellä mainittuihin.
      Hotelleihin olen aina ollut tyytyväinen, toisaalta sehän riippuu ihan mitä jokainen hotelliltaan vaatii.
      En ole ikinä pelännyt kulkea siellä illalla..harvion kyllä saan siellä yksin liikkua. Aina yleensä joku paikallinen ystävä mukana, ja mitä minä siellä yksin tekisinkään? :)
      Näin "vähemmän" turistina, en tykkää käydä basaareissa ostoksilla, en pidä siitä tyrkyttävästä tyylistä ollenkaan. Soussen Medinassa tasan yksi koju, josta käyn laukkuja hakemassa ja se siitä..muut sotokset teen ostoskeskuksissa joissa kiinteät hinnat.
      Kantoiun hotellien yökerhoissa olen viettänyt paljon aikaa, ja viihdyn niissä..enemmän jopa kuin Soussessa. Hannibal Palacen yökerhoa suosittelen! :)
      Ainoa asia, jossa en yhdy tähän ketjun aloittajaan, on tuo juopottelevat nuoret :D Kyllä niitä sielläkin on, siellä se vaan ei kuulu katukuvaan. Mutta ihan yhtä sekaisin ne on sielläkin kuin täällä :D

      • "vähemmän" turisti?

        Jäin miettimään edellisestä kirjoituksesta, että mitä tarkoittaa olla "vähemmän" turisti ja sen takia ei medinan basaarit niin kiinnosta.

        Näin paikallisen näkökulmasta täytyy kertoa, että medinassa on omat kujat turistikrääsälle ja omat kujat kaikelle muulle. Suurinosa paikallisista hoitaa kaikki päivittäisostoksensakin medinan kujilta ja itsekin rakastan pyöriä siellä vaikka joka päivä. Kiinteissä kaupoissa ei löydää samaa tunnelmaa ja kulttuuria ja joutuu vielä maksamaan paljon kalliimmat hinnat.


    • lenniina

      moi . tunisia

    • zasu

      Siis Tunisia on aivan ihana paikka. Käytiin siel 2 kertaa palvelu pelaa!!=D=DD=D=D

    • Soussen ihailija

      Käytiin viime kesänä tunisian Sousessa. Oli kyllä ihana paikka. No, voin myöntää että hieman kyllä ne myyjät siellä ärsytti,mutta kun sanoi vain "ei" tomerasti niin kyllä ne uskoivat.Ihmiset muuten siellä todella mukavia.
      Hotelli tour khalef oli ihan siisti,mutta siistimpiäkin on nähty.Hotellin henkilökunta puolestaan taas oikein mukavaa porukkaa ja homma siellä pelasi.
      Ostoksia kannattaa ehdottomasti tehdä,siellä on todella halpaa. Basaarit kannattaa tsekata ehdottomasti.Mutta varokaa sinne eksyy helposti!(heh,omia kokemuksia)Siis se basaari alue on tosi suuri. Mutta oikein hyvää matkaa kaikille ,jotka sinne lähdössä ovat!

    • ei oo tietoo

      Lähdössä oltas,kun tiedettäis tehdäänkö sinne kesällä matkoja!

      • vähäinen kiinnostus

        ei tehdä tänä vuonna ollenkaan!


      • Souss siunatkoon
        vähäinen kiinnostus kirjoitti:

        ei tehdä tänä vuonna ollenkaan!

        Harmittaa. Oltaisiin oltu menossa tänäkin kesänä Sousseen. Oltu siellä pari kertaa aiemmin ja tykätty!


    • Hammamet

      Sukulaiseni ovat olleet Soussessa, eikä kukaan oikein tykännyt paikasta tai maasta. Itse olin Hammametissä ja pidin maasta ja paikasta sen eksoottisuuden vuoksi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      86
      1637
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      118
      1290
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1287
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1196
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1074
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      883
    7. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      386
      803
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      802
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      795
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      133
      766
    Aihe