Elokuvataiteen kurssi

Psykkis-teatteri

ElokuvAtaiteeN kuRssi
PSYKKIS-ELOKUVAT KUTSUU 15–25 V. NUORIA ACTIONIIN !
elokuvataiteen kokemusta ei vaadita, kova motivaatio riittää !




TORSTAiSiN, klo 17.00-21.00
PSYKKIS-TEATTERILLA
Kalastajankuja 2 C, Espoo/Matinkylä, Tiistilä
ILMOITTAUTUMISET PAIKAN PÄÄLLÄ JOKA TORSTAI KLO 17.00
kiinnostaako elokuvaharrastus? vai onko suunnitelmissasi jopa taiteen ammattilaisuus?
Kiinnostaisiko sinua jokin näistä: kuvaus, ohjaus, leikkaus, käsikirjoitus, maskeeraus, lavastus, puvustus, ääni, valo, tuotanto? Vai unelmoitko elokuvaroolista, jonka parissa saisit mahdollisuuden laajentaa näyttämöilmaisullista osaamistasi? Ehkä elätkin vielä elokuvataiteensi etsikkoaikaa ja haluaisit olla kaikessa mukana löytääksesi ”OMAN JUTTUSI”? Tarjoamme tilaisuuden kaikkeen tähän !



KURSSi AlkAA 18.9.2008 > PääTTyy 21.5.2009 > UUSiA JäSENiÄ OTETAAN jOKA ViiKKO!
PSYKKIS-TEATTERIN ELOKUVATAITEEN KURSSILLE OTETAAN UUSIA JÄSENIÄ MUKAAN JATKUVASTI! Voit siis ilmoittautua mukaan aina toukokuun 2009 loppuun saakka – teethän sen kuitenkin viim. päivää ennen osallistumistasi. Muista, että mitä aikaisemmin lähdet mukaan, sitä enemmän saat käteen. Voit siis osallistua itsellesi sopivassa mittakaavassa – niin kerran, kaksi, tai vaikka ihan joka viikko! Osallistuminen yksittäisille tunneille ei sido sinua mihinkään – ellet itse toisin innostu.

Samalla kun kurssin kokonaisuus rakentuu luontevana jatkumona viikosta toiseen, muodostaa sen jokainen tapaaminen oman itsenäisen aihekokonaisuuden, jossa käsitellään aina yhtä elokuvataiteen osa-alueista. Halutessasi voit valita mihin niistä osallistut. Kurssiohjelmaa muokataan jatkuvasti ja tarvittaessa ollaan valmiita muuttamaan suunnitelmia radikaalistikin, sen mukaan mitä osallistujatoiveita nousee esiin, tai mihin kurssilaisten kiinnostus alkaa työskentelyämme johdattaa. Päivitetyn kurssisisällön saat sähköpostitse pyytämällä. Viikoittaisen perusopetuksen lisäksi kurssilaiset valmistavat (aikataulujensa puitteissa) elokuvataiteen harjoitustöitä ja kuvaavat lyhytelokuvia pienryhmissä, sekä osallistuvat koulukiusaamista käsittelevän kiertuetuotantomme valmistamiseen. Näiden työstämiseen osallistujat saavat henkilökohtaista opetusta, tähdäten taiteenalansa parissa kehittymiseen. Kurssilaiset saavat lainata käyttöönsä teatterin kalustoa, yms.

RUNSAIDEN KÄYTÄNNÖNHARJOITUSTEN KAUTTA opetus keskittyy, osallistujien elokuvallisen ajattelun kehittämiseen, sekä kunkin oman ilmaisukielen löytymiseen ja tätä tukevan elokuvatyövälineen hahmottamiseen, eli ennen kaikkea: ELOKUVAN TAITEESEEN !

SiNÄKiN VOiT VaiKUTTAA - jO YKSiKiN KUVA VOi MUUttAA MAAiLMAA

Osallistuminen edellyttää 15-25v ikää, sekä Psykkis-Teatterin jäsenmaksun suorittamista (vuosittain 31.12. mennessä); valinnaisesti joko 60€ /kalenterivuosi, tai 10€/toimintaan osallistumiskuukausi. Halutessaan sen voi suorittaa myös teatterin hyväksi tehtävänä työpalveluna 2h/kk. Psykkis-Teatterin tili: 572381-219888. UUSILLE, psykkishengen ensikohtaajille, ENSIMMÄINEN TUTUSTUMISKERTA ON ILMAINEN !
Pääopettajana psykkis-elokuvan toiminnanjohtaja, ohjaaja Jani-Petteri Olkkonen. Muut ohjaavat opettajat: Eira Virekoski, käsikirjoitus ja dramatisointi. Maria Saastamoinen, maskeeraus. Helena Pavloff, ohjaus ja näyttelijäntyö. Juuso Voltti, valot ja äänet. Lisäksi vierailijoita elokuvatyön eri tehtävistä, sekä ennen kaikkea sen mielenkiintoisista näkökulmista.



iLMOiTTAUDU & KYSY LiSÄÄ:
041 502 80 96, [email protected]
www.freewebs.com/psykkis

1

348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Psykkis-teatteri

      Psykkis-Teatteri ry / psykkis-elokuvat
      ELOKUVATAITEEN KURSSIAIKATAULU 08/09

      PSYKKIS-TEATTERIN ELOKUVATAITEEN KURSSILLE ON MAHDOLLISTA OSALLISTUA ERIMITTAISISSA KOKONAISUUKSISSA – eli mukaan saa tulla juuri silloin kun itselle sopii ja oman osallistumisohjelmansa voi rakentaa vaikka sen mukaan milloin kurssilla käsitellään aihetta joka itseä elokuvataiteessa kiinnostaa. Osallistua voi siis yhtä hyvin vaikka vain yhden kerran, tai voi valita muutaman tapaamisen sieltä täältä, kuin olla mukana joka kerta lukuvuoden loppuun saakka. Samaan aikaan kun kurssin opetus ja kokonaisuus kehittyvät luontevana jatkumona viikosta toiseen, niin jokainen yksittäinen kurssikerta muodostaa oman itsenäisen aihekokonaisuutensa, jossa kulloinkin käsitellään yhtä elokuvataiteen osa-aluetta kerralla. Mahdollisuuksia oppimiseen on paljon - sinä valitset otatko siitä paljon vai vähän! Jotta kurssiohjelma kyetään räätälöimään kulloinkin osallistujamärälleen sopivaksi, niin muistathan ilmoittautua aina viimeistään osallistumista edeltävänä iltana. Kurssipäivänäkin voi (ja usein kannattaakin) toki kysellä josko vaikka mahtuisi vielä mukaan - suunnitelmista riippuen emme kuitenkaan voi antaa tälle mahdollisuudelle takeita. Kysyä kannattaa kuitenkin aina! Elokuvataiteen kurssille osallistuvilta ei edellytetä aikaisempaa kokemusta mistään esittävän taiteen alueesta – riittää kun elokuvataide kiinnostaa ja että ikää on tuo vaaditut 15-25 vuotta. Uusille -psykkiksen harrastustoimintaa vielä harkitseville– ensimmäinen tutustumispäivä on ilmainen. Muutoin osallistujat suorittavat Psykkis-Teatteri ry:lle jäsenmaksua valinnaisesti joko: A) 60 € / kalenterivuosi, tai B) 10 € / toimintaan osallistumiskuukausi, tai C) toiminnan hyväksi suoritettavana työpalveluna; 2 tuntia / osallistumiskuukausi. Suoritukset aina kunkin vuoden loppuun mennessä. Maksut Psykkis-Teatteri ry:n tilille: 572381-219888. (laita viestiin maininta: jäsenmaksu/ oma nimi/ vuosi). Työpalvelutehtävät sovitaan (saa itsekin ehdottaa) kunkin kanssa erikseen toiminnanjohtaja Helena Pavloffin kanssa. Psykkis-Teatterin jäsenillä on oikeus lainata veloituksetta käyttöönsä teatterin tiloja, kalustoa, kirjallisuutta... jne, sekä saada pyynnöstä henkilökohtaista opetusta taiteelliseen työhönsä – suoritti niitä Psykkiksessä, tai missä tahansa muualla. Ajankohtainen tiedonvälityksemme edellyttää että osallistujat liittyvät Psykkis-Teatterin postituslistalle: [email protected]. Tähän voi liittyä joko omatoimimisesti yahoo -nettisivuston kautta, tai pyytämällä liittymiskutsu mailitse meiltä. LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMISET: 041 502 80 96, [email protected], www.freewebs.com/psykkis
      tätä kurssiohjelmaa muokataan jatkuvasti ja sitä ollaan valmiita muuttamaan radikaalistikin, ihan sen mukaan
      MITÄ OSALLISTUJATOIVEITA NOUSEE JA MIKÄ KURSSILAISIA ALKAA IHAN OIKEASTI KIINNOSTAA – ANNETAAN NIIDEN NYT JOHDATTAA !
      tervetuloa mukaan elokuvataiteen tutkimusmatkalle!

      TORSTAISIN klo 17-21
      PÄIVÄMÄÄRÄ 2008   AIHEKÄSITTELYSSÄ, ELI TUTKIMUKSEMME ALLA ON...         OPETTAJA      
      13.11.         PUVUSTUS, MASKEERAUS                     SAASTAMOINEN
      20.11.         LAVASTUS                        OLKKONEN
      27.11.         ÄÄNISUUNNITTELU                     VOLTTI
      4.12.         VALAISU                           VIERAILIJA
      11.12.         OHJAAJANTYÖ                        OLKKONEN


      SYYSLUKUKAUDELLA ELOKUVATAITEEN OPETUSTA 52 TUNTIA! -> SIS. 13 OPETUSKERTAA -> KERRAN PITUUS 4 H (18.9.-11.12.2008 / AINA TORSTAISIN KLO 17.00-21.00)
      KEVÄTLUKUKAUDELLA ELOKUVATAITEEN OPETUSTA 60 TUNTIA! -> SIS. 15 OPETUSKERTAA -> 4 H (5.2.-21.5.2009 / TORSTAISIN KLO 17.00-21.00) = YHTEENSÄ120 h MAHDOLLISUUKSIA!



      PÄIVÄMÄÄRÄ 2009   AIHEKÄSITTELYSSÄ, ELI TUTKIMUKSEMME ALLA ON...         OPETTAJA
      5.2.         ? elokuva-analyysi, kuvakerronta               OLKKONEN
      12.2.         ? taikalamppu – lyhytelokuvien valmistaminen         PAVLOFF   
      19.2.         ? käsikirjoituksen purkaminen kohti kuvaa            OLKKONEN / VIREKOSKI?
      26.2.         ? elokuvatodellisuuden luominen               OLKKONEN
      5.3.         ? elokuvakalusto, apuvälineet                  VIERAIJA?
      12.3.         ? elokuvataiteen tekninen maailma, mahdollisuudet         VIERAILIJA?
      19.3.         ? kuvaamisen, kuvakerronnan mahdollisuudet            VIERAILIJA? / OLKKONEN
      26.3.         ? ohjaustaiteen eri tyylit, metodit ja mahdollisuudet      OLKKONEN
      2.4.         ? erikoistehosteet ja efektit, kuvauksessa ja editoinnissa      VIERAILIJA?
      9.4.         ? editointiohjelmat, leikkauksen mahdollisuudet         VIERAILIJA?
      16.4.         ÄÄNISUUNNITTELU, ÄÄNIEN MUOKKAUS, MAHDOLLISUUDET         VOLTTI
      23.4.         ? elokuvan viimeistely                  OLKKONEN / VIERAILIJA?
      30.4.         HUOM! EI KURSSIA!
      7.5.         ? tuottaminen, jälkituotanto, oikeudet ja lainsäädäntö      OLKKONEN / VIERAILIJA?
      14.5.         ENSI-ILTA                        KAIKKI
      16.5.-17.6.      2008-09 TUOTETTUJEN ELOKUVATAITEEN KOULUTUSTUOTANTOJEN ENSI-ILTA   MATINKYLÄN MONITOIMITALO
      21.5.         KURSSILLA TEHTYJEN HARJOITUSTÖIDEN PURKU, PALAUTEKERTA      KAIKKI

      KURSSIPAIKKA      PSYKKIS-TEATTERI, KALASTAJANKUJA 2 C, ESPOO          (MATINKYLÄ, TIISTILÄ)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      456
      3346
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      438
      3158
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      131
      2876
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2222
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2070
    6. 182
      1420
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1357
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1226
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      81
      1210
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1050
    Aihe