Häpeästä yli pääseminen

Vuosien piina

Moi,

kertokaas mitenkä pääsen yli tästä häpeästä mitä olen kantanut jo lähes viisi vuotta. Asia lyhyesti, nuorempana kännissä hölmöilin ja video löyty netistä. Poistaminen mahdottomuus, sen olen ymmärtänyt ajat sitten.

Nykyään olen fiksu nuori, hyvä työ ja kaverit. Silti joka aamu herään miettien, että entä jos tänään joku tuttu näkee sen, tai pomo töissä, tai joku joka minun elämääni kuuluu ja ajattelee että tollainen idioottiko tämä ihminen on todella?

Ahdistus on ajoittain valtava. Olen miettinyt jopa kallonkutistajaa, vaikka asia on loppujen lopuksi naurettava. Siltikin ajatus, että menisin niin pitkälle tässä asiassa tuntuu myös ahdistavalta.

5

1276

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • on oikeus

   poistaa se video.

   Toiseksi nuorena ihmiset hölmöilevät. Jos ne eivät hölmöile nuorina, ne hölmöilevät vanhoina (pettävät, jättävät tai muuta). Mieti nyt esim. Matti Vanhasta. Silläkin on ollut varmaan hirveät paineet Ruususen jupakan takia. Ihmisiä me vaan ollaan.

   Julkisuus saattaa vaikuttaa hirveältä peikolta, mutta itse pitää vahvistaa itseään niin, ettei siitä hetkahda. Anna olla koko jutun. Unohda se. Ajan kanssa koko juttu menee ohi. Jos joku sattuu joskus tokaisemaan, niin voit sanoa, että "No onhan se kiva, että sinua kiinnostaa. Ei taida olla sulla parempaa tekemistä."

   • Vuosien piina

    No videon poistossa on kaksi ongelmaa.

    1) Se on varmasti näinä vuosina lähtenyt niin käsistä, että se ilmestyy kuitenkin uudestaan ja uudestaan johonkin nähtäville.

    2) En ole kuvaaja, video on kuvattu julkisella paikalla. Tekijänoikeuksia ei siis ole ja video ei loukkaa yksityisyyttä. Kuinkahan voisin vaatia videota poistettavaksi?

    Lain silmissä käsittääkseni perusteita ei ole.


   • tää ei
    Vuosien piina kirjoitti:

    No videon poistossa on kaksi ongelmaa.

    1) Se on varmasti näinä vuosina lähtenyt niin käsistä, että se ilmestyy kuitenkin uudestaan ja uudestaan johonkin nähtäville.

    2) En ole kuvaaja, video on kuvattu julkisella paikalla. Tekijänoikeuksia ei siis ole ja video ei loukkaa yksityisyyttä. Kuinkahan voisin vaatia videota poistettavaksi?

    Lain silmissä käsittääkseni perusteita ei ole.

    ehkä helpota fiilistäsi heti, mutta mieti: He ovat varmaan jo nähneet sen!

    Oikeasti, et voi tietää. Ja mieti asiaa tätä kautta, kukaan ei ole sanonut mitään. Ja miksi olisikaan? Koska jokainen aikuinen tietää, että mokia löytyy melkein jokaiselta. Itsekin mokasin nuorena todella pahoin muutamia kertoja, mutta silloin ei onneksi kaikkea kuvattu ja kaikki päätynyt nettiin... He tuntevat sinut nyt, sellaisena kuin olet nykyään. He voivat ajatella, että olitpa ajattelematon aikoinasi, mutta tietävät sen myös opettaneen sinua. Ja parempi on video, joka on jo julkaistu, kuin video jolla voitaisiin yrittää vaikuttaa sinuun julkaisemisen uhalla.

    Eli älä huoli turhia. Jos joku siitä huomauttaa voit tosiaan sanoa, että hommaapa kuule elämä. Tai vaikka että itse katsoit parhaaksi pistää sen julkiseksi aikoinaan, pistit kovan kovaa vasten kun kusipäät yritti käyttää sitä sua vastaan jne. Älä murehdi turhia vaan mieti itsellesi sopiva strategia. En usko että videoon kaatuu mikään elämässäsi, kunhan itse vaan pääset asian kanssa sinuiksi.


  • myötätuntoinen

   En tiedä mitä olet jo tehnyt, mutta itse selvittäisin asian perusteellisesti, jos se noin paljon vaivaisi. Kävisin asiaa tuntevan juristin puheilla (tai kysyisin sähköpostilla) asian teknistä puolta. Saako sen pois tai ei. Ja jos tulee uudelleen, saako sen jälleen pois. Jos häpeän tunne on suuri, kävisin vielä jossain terapiassa. Ei asia ole liian "pieni", koska se vaivaa jatkuvasti. Ei tarvitse pelätä, ettei sinua oteta vakavasti ammattilaisten luona. Jatkuva häpeä kuluttaa. Siitä pääsee kyllä yli. Apua voi olla saatavissa ilmaiseksikin (järjestöt yms.)

  • Nainen111

   1. Hanki atk-alan ekspertti apuun. Heitä on. Aivan varmasti, jos ei laillisin, niin laittomin keinoin löytyy joku nörtti "kaivamaan nettiin porsaanreiän" ja tuhoamaan videosi.

   2. Puhut asiasta tunne-palstalla. Silti ongelmasi on tekninen. Ryhdy toimeen jo tänään! Suhtautumalla tähän häpeän ongelmana, etkä www-maailman ongelmana (jokainen meistä on mokannut believe me) vain RANGAISET ITSEÄSI LISÄÄ. RANGAISET ITSEÄSI HÄPEÄLLÄ.

   Sen sijaan: TOIMI. Ota puhelin käteen. Ota selvää kaikesta mahdollisesta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   115
   4825
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   20
   1815
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1081
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   72
   980
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   63
   927
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   356
   847
  7. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   798
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   150
   781
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   773
  Aihe