Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

MAHIKSET LÄÄKIKSEEN

mietteliäs 2

Osaisikohan kukaan kertoa mielipidettään tällaiseen asiaan: eli onko lääkikseen toivoakaan päästä, jos ei ole lukenut lukiossa kun lyhyen matikan ja yhdet kurssit kemiaa ja fysiikkaa? siis kuinka toivotonta yrittäminen on? ainahan se on henkilöstä kiinni, mutta kumminkin...

5

1673

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • daapadii

      No aika mahdotonta, jos et meinaa jollain tavalla opetella lukion kemian ja fysiikan oppimäärää (matikalla ei niin väliä). Pääsykoekirja Galenoksen ymmärtäminen vaati kemian ja fysiikan hallitsemisen, eli joko itsenäisesti opiskelemaan tai iltalukion kursseille vaan.

      • ......

        Luultavasti ei tuu onnistumaan, kun et ole lukenut noita niin sinulla ei voi olla kovin suurta kiinnostusta luonnontieteisiin. Työtä tulee todellakin vaatimaan, ja se tulee olemaan vaikeaa jos motiivina ei ole mielenkiinto vaan lääkärin status.


    • tietämätön?

      Mulla on suoritettu lukiossa 9 kurssia fysiikkaa, 5 kurssia kemiaa ja 5 kurssia biologiaa. Päättötodistusnumero kaikista on kymppi. Lisäksi sain kirjoituksissa fysiikasta ja kemiasta E:t vaikken ole panostanut koulunkäyntiin juuri yhtään.

      Pohjat on hyvät mutta ongelmat ovatkin siinä että kirjoituksista on pari vuotta aikaa ja nyt pitäisi kerrata niitä asioita ja lukea Galenosta. En tiedä onnistuuko tämä kun perusluonteeltani olen niin äärettömän laiska. Mutta silti uskon, että lääkiksen pääsykoe on minulle vain piece of cake.

    • älä usko

      noita kyynisiä. Kyllä se vaikeeta tulee olemaan mutta jos pystyt jostain hankkimaan fysiikan/kemian opetusta tai menemään iltalukioon niin sitten se on ainakin mahdollista. Tietysti voit opiskella asiat ihan yksinäsikin mutta jotkut jutut on vähän vaikeeselkoisempia, joten auttaa kun voit kysyä joltakin neuvoa alkuun.

      Kyllä se siitä sitten lähtee käyntiin kun teet tosi ahkerasti ja säännöllisesti niitä töitä. Mutta usko pois, työsarkaa siinä riittää. Ole vaan sinnikäs äläkä usko liikaa muiden puheita. Keskity omaan osaamiseesi.

      Sen jälkeen kun hallitset fysiikan ja kemian joltain osin kohtuullisesti, kannattaa miettiä sitä valmennuskurssia sillä ilman sitä en sinun tilanteessa lähtisi yrittämään lääkikseen.

      Kyllä ne siellä valmennuskurssillakin kannustaa että kaikilla on mahdollisuudet, mutta heikommista lähtökohdista lähteville se vaatii vain enemmän työtä. Ilman mitään fysiikan/kemian osaamista älä lähde vielä valmennuskurssille. Siellä ei ole aikaa käydä asioita perusteellisesti läpi. Tahti on kova.

      Jos olet nopea oppimaan niin yritä vaan! Usko itseesi, älä kuuntele überpessimistejä. Mutta käytä tietenkin tervettä järkeä ja ole ahkera, ota selvää kursseista.

      Sitäpaitsi se että joku on kirjoittanu E:n paperit ja pitkänä noi kaikki luonnontieteelliset aineet ei todellakaan takaa sisäänpääsyä lääkikseen. Siellä kokeessa testataan toki sitäkin että hallitsee Galenoksen asiakokonaisuudet mutta testataan siellä kuule paljon muutakin... Sillä asenteella että "mä pääsen varmaan heittämällä sisään" ei todellakaan hyvin mee, et varmasti pääse. Tää oli siis sille toiselle kirjoittajalle...

      Että tsemii vaan hakemiseen! :)

    • Ninni.88

      Heippa mietteliäs! :)

      Itsekään en ole varsinaisesti käynyt lukiota, kirjoittanut vain kaksoistukinnon yhteydessä (lyhyt matikka, kielet). Nyt olen ottanut fysiikan ja kemian kirjat kouraan ja lukenut. Itseopiskelemallakin pääsee pitkälle, jos vain tahtoa riittää. Saan jo nyt hyviä tuloksia valmennuskurssin kokeista.

      Viime vuonna en sairastelun takia voinut pyrkiä, mutta tällä kertaa aion pyrkiä ja päästä. Kun päättää mennä sisään, ei kukaan voi estää.

      Matikkaa ei juuri Galenoksen luvussa saati pääsykokeissa tarvitse. Lyhyen matikan tiedot peruslaskutekniikoista ja prosenttilaskuista riittävät. Graafisia esityksiä pitää tulkita jonkin verran fysiikassa.

      Jos tiedät jo jotain fyssasta ja kemiasta, riittänee valmennuskurssin itseopiskelumateriaali. Niissä on kerrattu kaikki Galenoksessa tarvittavat lukion asiat (ainakin Huippiksen matskuissa). Jos taas olet autuaan tietämätön kuten minä, suosittelen lisäksi ahkeraa itseopiskelua (kirjastosta saa lainattua lukion kurssikirjat). Aikuislukiot tarjoavat mahdollisuuden iltaopiskeluun, eikä kurssit muistaakseni maksa paljoa.

      Jos aloitat nyt, sinulla on täydet mahdollisuudet päästä. Keskity fysiikkaan ja kemiaan, sillä niistä kysytään eniten. Anatomian voit lukea iltalukemisena, opettele kuvat niin pääset jo pitkälle. Molekyylejä kannattaa piirtää ja teipata vaikka vessan seinään.

      Muita opiskelutapoja ovat muistiinpanojen kirjoittaminen (ehdoton!), ääneen luku, luku nauhalle ja kuuntelu esim. työmatkalla, miellekarttojen piirtäminen ym. Vain mielikuvitus on rajana!

      Lukeminen voi olla myös hauskaa. Kun päättää päästä sisään, ei tarvitse stressata siitä enää. Näin jää enemmän aikaa ja lukeminen on intensiivisempää. On hienoa huomata, miten paljon voi oppia jo muutamassa kuukaudessa.

      Harva pääsee ensimmäisellä kerralla. Älä siis lannistu, jos et heti pääse sisään, vaan yritä uudestaan. Sisällä yliopistossa kokeet ovat paljon helpompia. Tuntemani lääkärit ja lääkäriopiskelijat ovat päässeet keskimäärin kolmannella yrittämällä ja he ovat silti ammattilaisia työssään.

      Jos sinusta tuntuu, että lääkis on oikea valinta, miksi antaisit pohjakoulutuksen häiritä? Kyllähän "kympintyttöjä" ja -poikia pyrkii myös paljon ja pääseekin. He taas usein ovat sulkeutuneita ja epäsosiaalisia, mikä ei ole ihmisläheisessä lääkärintyössä eduksi. Mieti omia vahvuuksiasi ja tee mitä lystäät. Inhottavinta on olla työssä, jossa ei viihdy.

      Tsemppiä paljon! Kirjoittele sitten, oletko aloittanut ja millä menestyksellä. Muista että oppiminen on prosessi eivätkä tulokset välttämättä näy heti ensi viikolla ;)

      T. Ninni

      p.s. Katso myynti-ilmoitukseni, jos valmennuskurssimateriaalit kiinnostavat!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2338
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1547
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1475
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1439
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      75
      1258
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe