Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mitä tehdä.

Väsynyt, turta ja sekaisin

Mistä saisin apua tilanteeseeni? Olen sairastanut jo pitkään masennusta ja minulla on siihen lääkitys. Käyn myös terapiassa kerran viikossa.

Masennus ei kuitenkaan näytä olevan kovinkaan hyvässä hoitotasapainossa, sillä kärsin jatkuvasta väsymyksestä, alakulosta ja nyt on kuvaan astunut myös univaikeudet joihin lääkäri määräsi rauhoittavan lääkityksen.

Minulla on 5 vuotias lapsi jota rakastan yli kaiken. Lapsen isän kanssa olemme eronneet reilu kolme vuotta sitten ja hän pitää lasta luonaan n. 4 yötä kuukaudessa. Hän on vuorotyössä, joten vierailuajat saattavat olla keskellä viikkoakin.

Oma tilanteeni on nyt se, että olen täysin ylikuormittunut eikä voimavarat lapsen kanssa meinaa millään riittää. Minulla on suuria vaikeuksia huolehtia lapseni perustarpeista. Työpäivän jälkeen en jaksaisi tehdä yhtään mitään. Syödään päivälliseksi turhan usein vain valmisruokia tai pelkkiä voileipiä. Koti on aivan hirvittävän sekainen. Lattiat ovat lapsen lelujen peitossa ja pyykit pesemättä. Tiuskin ja huudan lapselle. Hermoni pettävät hetkessä. Itken myös lähes päivittäin. Olen hirveän herkkä ihminen ja tunnen jatkuvasti huonoa omatunto siitä, etten pysty olemaan tämän parempi äiti lapselleni. Hän ansaitsee parempaa.

Minulla ei ole juurikaan omaa aikaa. Yksikin vapaa viikonloppu kuukaudessa olisi lahja taivaasta. En harrasta ravintoloita (olen absolutisti), haluaisin vain levätä joskus rauhassa ja viettää edes vähän aikaa ilman lasta. Minä olen niin uupunut. Mitä teen? Seinä on tullut nyt vastaan.

4

801

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gfor

      Olisiko sinun mahdollista saada tukiperhe tai tuki henkilö, joka mahdollistaisi ainakin sen yhden vapaan viikonlopun /kuukausi. Puhu vaikka terapeutillesi tästä asiasta. Hänellä on varmaankin tietoa, mistä paikoista konkreettista apua ja tukea lapsesi hoitoon saat. Sinä et voi sairaudellesi mitään, mutta lapsesi ja itsesi hyinvoinnin turvaamiseksi tarvitset tukea.

      • perry

        En tiedä ihan tarkkaan tuollaisesta tilanteesta, kun lapsi on jo 5-vuotias. Mutta käytkö töissä kuitenkin tai opiskelet? No, jokatapauksessa, lapsi päiväkotiin. Ja kunta varmaan pystyy järjestämään kodinhoitoapua maksutta tuossa tilanteessa. Niin meillä oli, lapsi tosin pienempi silloin.
        Jos lapsella on kavereita vie niille lapsi joskus kyläileen niin saat lisää omaa aikaa..Sukulaisille jos on väleissä..Jaksamisia!


    • hanzq

      Kysypä sosiaalitoimesta tai asuinkaupungistasi suoraan kotiavusta.

      Minulla oli elokuussa tilanne, että lapseni jalka oli kipsattu ja tilanne kotona ihan kaoottinen.

      Entuudestaan tuttu perhetyöntekijä sai ajatuksia selkiytymään jo pelkällä puhumisella.
      Hän myös auttoi saamaan meille kotiavustajan, joka kävi 2krt/viikko.
      Kävin sen muutaman tunnin silloin töissä, kotiin tullessa oli ihanaa, kun oli vähän siivottu ja tiskattukin.

      Entä yksin- ja yhteishuoltajien liitto?
      http://www.yyl.fi/
      Itse muutaman yh:n kanssa olemme saaneet kasaan kuukausittan kokoontuvan ryhmän, jossa emme oikeastaan tee muuta kuin juttelemme ja kahvittelemme. Vertaistuki on ollut hyväksi :)

    • mimmu

      Viisivuotias kaipaa koko ajan seuraa. Se voi olla väsyttävää herkälle ihmiselle, joka usein tarvitsee omaa tilaa toipuakseen liikaärsykkeistä. Jos lapsellasi kävisi kotona kavereita, voisit vaikka vetää pitkäksesi sohvalle ja levätä sillä aikaa, kun he leikkivät. Jos tutustuisit kavereiden äiteihin, saisit ehkä itsekin kaverin, mikä piristäisi mieltä ja voisitte yhdessä keksiä jotain kivaa. Lapsesi voisi myös vastavuoroisesti olla välillä leikkimässä kavereiden luona, jolloin saisit aikaa vetää henkeä.

      Lapsesi on enää lyhyen aikaa näin paljon sinussa kiinni. Parin vuoden kuluttua hän menee kouluun ja hänen reviirinsä laajenee, hän viettää aina enemmän ja enemmän aikaa poissa kotoa, jolloin ehdit levätä enemmän. Mikä estää nytkään menemästä pitkäkseen, jos väsyttää? Vaikka koti olisi sekaisin ja syötävänä valmisruokaa, se on sinun kotisi ja sinun elämäsi ja voit järjestää asiat niin kuin itse parhaaksi näet. Lapsesi ei vaadi siistiä kotia ja itse keitettyä ruokaa. Kuka vaatii? Ei kukaan.
      Tsemppiä sinulle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1954
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      80
      1708
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1522
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      36
      1326
    Aihe