Matkaoppaana Egyptissä

Matkaopas!

Hei!

Tiedättekö, minkä suuruinen matkaoppaan palkka on? Unelmana olisi päästä Egyptiin oppaaksi, mutta hiukan mietityttää, jos palkka on aivan surkea (olen sellaistakin kuullut).. Kiitos asiallisista kommenteista!

Ps.Entäpä, miten palkka vaihtelee eri yritysten välillä?

9

3435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on kylläkin

      Aurinkomatkat maksaa parhaiten, Detur huonoiten.
      Egypti voi olla aika vaikea kohde aloittaa opastyöskentely, mutta jos historia kiinnostaa oikeasti niin sitä siellä maassa kyllä riittää. Retket on todella pitkiä, vaativia ja rankkoja. Mutta niinkuin sanoin jos historia kiinnostaa ja työstä tykkää, niin sittenhän sillä ei ole niinkää väliä...

      • Egypti74

        Ok, tiedätkö kuinka tiukkoja Aurinkomatkoilla ollaan ruotsin puhumisen kanssa? Itsellä ei ole muuta jäänyt mieleen, kuin aivan perusteet, mutta arabiaa olen opiskellut, että se varmaan olisi plussaa..?


      • on plussaa+++
        Egypti74 kirjoitti:

        Ok, tiedätkö kuinka tiukkoja Aurinkomatkoilla ollaan ruotsin puhumisen kanssa? Itsellä ei ole muuta jäänyt mieleen, kuin aivan perusteet, mutta arabiaa olen opiskellut, että se varmaan olisi plussaa..?

        no kyllä jotain pitäis osata ruotsiksikin sanoa kun niitä ruotsia puhuvia suomalaisia on aina reissussa mukana, mutta toisaalta tunnen kyllä aurinkomatkojen oppaita joiden ruotsi kieli on kyl aika heikkoa, mutta jos muut avut on kiitettäviä niin kyllä ne kompensoi... Kuitenkin vaativampaa kielen kanssa on skandinaavisilla yhtiöillä kun siellä joutuu paapomaan myös skandinaavisia asiakkaita, tekemään jopa joitakin retkiä mutta useimmiten senkin pystyy tekemään englannin kielellä koska luultavasti silloin bussissa on myös muita skandinaavisia ja suomalaisia ja kieli voi olla silloin yhteinen. Mutta jos haet aurinkomatkoille ,ole ainakin rehellinen sen kielitaitosi kanssa, eli älä kehu hyväksi, koska ne tod.näk. testaavat sen eli voit luokitella oman kielitaitosi tässä yhteydessä tyydyttäväksi.


      • ja sitä piti vielä sanoa
        Egypti74 kirjoitti:

        Ok, tiedätkö kuinka tiukkoja Aurinkomatkoilla ollaan ruotsin puhumisen kanssa? Itsellä ei ole muuta jäänyt mieleen, kuin aivan perusteet, mutta arabiaa olen opiskellut, että se varmaan olisi plussaa..?

        että arabian kielen taitosi ovat varmasti plussaa ja kompensoivat sitä tyydyttävää ruotsin kielen taitoasi. Mutta kannattaa muistaa että oppaaksi katsotaan enemmänkin tyyppiä, minkälainen olet ja onko sinulla oppaalle sopiva persoona ja pitkä pinna yms.. ja millä asenteella olet yleensä hakeutumassa oppaaksi;)ja työ opettaa ja oppaan työssä oppii paljon kaikenlaista.. itse opin useita kieliä muutaman vuoden oppaana työskennellessä. Ja palkasta piti vielä sanoa, että se voi kuulostaa joka firmassa aika surkeelta aluksi mutta sillä pärjää tosi hyvin kun sinulla ei kuitenkaan ole niitä samoja juoksevia laskuja kuin suomessa ja asuntokin tulee työetuna!!! Kannattaa yrittää jos tunnet olevasi oikeasti kiinnostunut. Se on todella antoisaa ja upeaa aikaa työskennellä oppaana vaikkakaan se ei mikään loppuelämän työ tule varmasti olemaan.


    • vaan

      että eikö sua pelota mahdollisesti lähteä Egyptiin kun siellä on ollut niitä turistibussien sieppauksia. Ja entä naisen asema?, en tiedä oletko nainen? Ei vaikuta turvalliselta maalta.

      • kukkeliskuu567

        No eipä oikeastaan. Olen ollut Egyptissä monta kertaa lomalla ja mielestäni siellä on aivan turvallista. Ja noita sieppauksia sattuu melko harvoin, etten pelkää niitä. Siellä käy kuitenkin vuosittain noin 9 miljoonaa turistia, että se prosenttimäärä, mitä joillekin on tapahtunut, on niin pieni, etten jaksa sellaisesta stressata.. Eihän sitä koskaan tiedä täällä kotosuomessakaan, milloin joutuu ampumisen kohteeksi omassa koulussa!


    • matkaopas egyptissä

      Jos olet hakeutumassa Egyptiin matkaoppaaksi, niin varaudu alkuun todella intensiiviseen itseopiskeluun niin että hallitset sekä maan mittavan historian lisäksi kaiken käytännön asiapaljouden koskien perusjuttuja kuten hotelliasioita jne. Paikallisten mentaliteetin ja työskentelytapojen sietäminen aiheuttaa monille suomalaisille myös vaikeuksia.

      Mietit palkkaa, mikä ehdottomasti on surkein peruste/kriteeri lähteä Egyptiin oppaaksi. Tähän maahan joko ihastuu tai vihastuu, ja palkka on suhteessa elinkustannusindeksiin, joten ei muissa kohteissa sen paremmin tienaa. Egyptiin hakiessa on syytä olla hieman painavammat motiivit vaakakupissa, kuin oppaan palkka (joka on aina huono). Olet ilmeisesti aloittelija, joten saat varautua tekemään ekan vuoden harjoittelijan palkalla muutenkin.

      Jos tosissasi mietit kohteeksi Egyptiä, niin suomalaisten matkanjärjestäjien leivissä saat varautua tekemään töitä ihan tosissaan, välillä vuorokauden ympäri. Sen lisäksi opiskelet jatkuvasti omalla ajallasi lisää tietoutta maasta.

      Jos edelleen olet tulossa tänne, niin tervetuloa! Kyllä täällä hommia riittää!

    • haloojaa

      Miten niin Detur maksaa huonoiten? Nazar on ehdottomasti huonoiten maksava firma, kohpepaallikko saa noin 800e ainoastaan!!
      Deturin ensimmaisen kauden opas saa 600 ja paljon paremmat komissiot kuin muilla firmoilla.

    • huono palkka?

      Sain muistaakseni Egyptissä ollessani noin. 500 €/kk. Ei kuitenkaan tarvinnut maksaa asumisesta,ja hotellissa sai ruoat-jos jaksoi syödä 6 kk putkeen samoja sapuskoja. Riitti ihan hyvin.
      Itse en kokenut syrjintää sen takia että olen nainen. En kuitenkaan tykännyt bazaaripoikien flirttailuista. Kannattaa kuitenkin pukeutua säädyllisesti, ettei herätä niin paljon huomiota. Joku pitkä kalabeija ois paras ;). Mutta ehkäpä siellä paikalliset eivät arvosta naisia ilman huovia päässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe